Şimdi Ara

Intel Core i7-6700K benchmarkları göründü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haberde niye ısrarla skylake diyorsunuz broadwell değil mi bu çıkacak olan alet?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

haberde niye ısrarla skylake diyorsunuz broadwell değil mi bu çıkacak olan alet?

5775C Broadwell. 6000 serisi Skylake üstat :)

Keşke zamanın da paraya kıyıp 2500k alsaymışım bir türlü eskimedi mübarek :) Daha 2 sene de gideri var. Neyse, 4590 ile 3 sene daha gideriz naapalım :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 14 Temmuz 2015; 20:54:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

haberde niye ısrarla skylake diyorsunuz broadwell değil mi bu çıkacak olan alet?

5775C Broadwell. 6000 serisi Skylake üstat :)

Keşke zamanın da paraya kıyıp 2500k alsaymışım bir türlü eskimedi mübarek :) Daha 2 sene de gideri var. Neyse, 4590 ile 3 sene daha gideriz naapalım :P

sayılarını takip edemiyorum artık daha broadwell görmedik skylake miymiş demek?şimdi hocam bu durumda ben mi yanlış öğrenmişim skylake yeni mimari olmayacak mıydı ddr4'lü falan?büyük bir sıçrama bekliyordum ben şimdiki işlemcilere göre ama tablodaki gibi olacaksa ben bu işten bir şey anlamadım ya da yeni mimari işini mi ertelediler acaba?elinde haswell i5 i7 olan kullanıcıların bu yeni çıkacak aletlere hiç bakmasına gerek yok diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

İşlemci ve gpu gelişimi çakıldı kaldı.Önceden 2 kat gelişirdi her yıl teknoloji. Şimdi %5-%10 arası anca gelişiyor.Şaka gibi

Para ve hırs. Bu 2 şey fazlasıyla yetiyor.

• Hocam yeni mimari derken ? Intel nehalem den Bu yana aynı core mimarisini güncelleyor tik tok diye. Her nod değişiminde daha fazla Transistör, komut seti vs. Ekliyorlar sadece. Yanlış mı yapıyorlar? Hayır. Ne de olsa rakipsizler ama işte böyle ilerlerleme de gıdım gıdım. Dedim ya 2500k alanlar daha da giderler diye. AMD Zen ile bir çıkış yaparsa o zaman yeni bir mimari gelebilir kim bilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ki zamanında paraya kıyıp Z77 board ve 2500K almışım. Bozulana kadar devam

• Artık bilgisayar işlemcileri heyacan yaratmıyor..misal aynı anda intel 6.nesil ile qualcomm 820 haberini yapin 820 haberi fark atacaktir.. benim gozumle bunun sebebi artik x86 tabanli islemcilerin gelisim acisinda miladini doldurmasidir.. su an intel 2.nesil core ailesi bile fazlasiyla tatminkar (oyun ve genel kullanim)..hee oc cekip, benchmark yazilimlariyla hava atma meraklisi olanlara lafim yok ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

4 yılını dolduran imzamdaki sistemde ara sıra ram daha fazla olsa iyi oluyor diyorum ama hiç yetersizliğini yavaşlığını görmedim. 2600K günlük bir kullanıcı için yeter de artar. 5fps fazla almak için 2000-3000 lira ödemeye değer mi? Bence değmez. Rahat 2-3 sene daha gider sonra birkaç parçayı günceller devam ederim. CPU+anakart bozulana veya yetersiz kalana kadar devam.

Muhtemelen intel de şuan hata mı ettik hava soğutmayla 4,8-5leri gören işlemcileri yaparak diye düşünüyordur.Zira senelerdir sb kullanıcılarını para harcamaya ikna edecek bir şey çıkaramadılar.

Darboğazı Fury X gibi bir kartta hissederiz. Onun da farkı taş çatlasa 10fps olur. 4K monitör yok, alacak para da yok. Sandy Bridge'i değiştirmeye sebep de yok

• Broadwell ve skylake işlemcilerinin piyasaya sürülecek olmasının en iyi yanı 2. ve 3. nesil intel işlemcilerinin fiyatlarının birazcık daha düşecek olmasıdır.Başka da bir olumlu etkisi bence yok.
  • Başka kod bulamamışlar mı bu işlemciye, amd apu gibi olmuş

4790k akar, maceraya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Temmuz 2015; 2:27:10 >
  • 4790K 3 yıl daha gidecek desene.
  • hiç çıkarmasalarmış keşke opengl dışında fark göremedim geri kaldığı noktalar bile war 4790kya nispeten
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    2500k 2 sene değil 3 sene daha gideri var
  • bu cpu 14nm geçiş aşamasıdır beyler 28nm işlemciden az da olsa daha iyi olması iyi birşey çok rahat oc yapılır ve uçurulur. 14nm'de güçlü işlemci yapmak kolay olmaz hele ki rakipsizken

• Real Slim Shady kullanıcısına yanıt
    4790K da zaten 14nm geçiş aşaması falan değil OC kabiliyeti olarak da büyük bir fark beklemiyorum. Tick-Tock olayı da yalanmış sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Artık bilgisayar işlemcileri heyacan yaratmıyor..misal aynı anda intel 6.nesil ile qualcomm 820 haberini yapin 820 haberi fark atacaktir.. benim gozumle bunun sebebi artik x86 tabanli islemcilerin gelisim acisinda miladini doldurmasidir.. su an intel 2.nesil core ailesi bile fazlasiyla tatminkar (oyun ve genel kullanim)..hee oc cekip, benchmark yazilimlariyla hava atma meraklisi olanlara lafim yok ;)

olay x86 değil çakal intel amd artık temel mimariden gelişim yapmıyorlar yap yamayı zaten alacak alıyor diye bir yenilik vs göremiyoz yıllardır intel yıllardır hala inatla anakartlarında sata 6 gb ile 3 gb veriyor niye maksat diğer yongadan daha çok kazanmak ayrıca asus anakartlarda h serisi olanlar önceden oc vs olmuyordu şimdi sadece bir bios ile olabildiğini gördük
    tüm sorun rekabet yok ondan böyle intel ilk nesilden beri i7 ler 1156 1155 1150 1151 dahil işlemciler 4 çekirdek 4 tanede sanala çekirdek var hep yerinde sayıyor tabi i5 lerde aynı durum

• 2700K macun yenilerken resmini cekip duvara takicam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 4790k olan desen daha cook gider demeki daha yeni işlemci lazım dehil piyasaya bisüredeha

• quote:

Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

249 dolardan gelirse tadindan yenmez....

350+ dolardan gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Hocam yeni mimari derken ? Intel nehalem den Bu yana aynı core mimarisini güncelleyor tik tok diye. Her nod değişiminde daha fazla Transistör, komut seti vs. Ekliyorlar sadece. Yanlış mı yapıyorlar? Hayır. Ne de olsa rakipsizler ama işte böyle ilerlerleme de gıdım gıdım. Dedim ya 2500k alanlar daha da giderler diye. AMD Zen ile bir çıkış yaparsa o zaman yeni bir mimari gelebilir kim bilir?

nereden kapıldım acaba böyle bir kanıya?belki yanlış bir dedikodu haberi okudum ben core mimarisini bırakıp yeni bir mimariye geçecekler diye bekliyordum.yanlış yapma konusu değil de yeni yapsalar zararlı çıkmazlardı dediğiniz gibi gıdım gıdım gidiyorlar ilk i7 870 mesela hala kullanılabiliyor bu durumda zamanında alanlar belki kızabilir niye ilerlemiyor diye yoksa yeni alanların umurunda olmaz.amd intel'e mimari yeniletecek bir seri çıkarabilecek mi şüpheliyim açıkçası.biraz daha cilalayıp karşı koyabilirler.insan yenilik istiyor tabi rekabet olsun birbirlerini sıkıştırsınlar ama amd çıkarım pazardan falan diyor hiç iç açıcı değil durum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.