Şimdi Ara

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.301
Cevap
23
Favori
87.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O voltaj cok fazla arkadasim biraz düşür mesela ben 1,140v la 4.4ghz de kullaniyorum bazen 4.8de kullandigimda oluyor o voltajla benim işlemci 4.6ghzde rahat kullanıyorum 4790k
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Nere uretimli hocam sizinki? Degerleriniz iyiymis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: holybody2000

vietnam.

kaça düşüreyim mesela.
  • vietnam ise 1.25v ile 4.8 görebilirsiniz gibi. 1.35v ile 5 ghz gördüğünü düşünürsek. (tabi tüm vietnam üretimliler 5 ghz olabiliyorsa :) )
  • Simdi seninki Vietnam benimki Malaysia, seninki daha mi iyi istisnasiz mi bu?

• Arkadaşlar Merhaba,

Malum günümüzde AMD çok gerilerde kaldı ve açık konuşmak gerekirse Phenom II'den beri performans segmentinde tam olarak yer alamıyor. Şu anki piledriver işlemciler zaten malum bayağı eskide kaldı.

Fakat intelin Ivy Bridge mimarisi ile birlikte işlemcide çip-koruyucu plaka arasındaki ısı iletimini sağlayan termal macunun kalitesini düşürdüğü çokça döneminde konuşuldu. Isı kaynağı çipin kendisi olduğu için de koruyucu plaka üstüne ne kadar kaliteli ve etkili uygulamalar yapılırsa yapılsın alınan performans belli bir seviyeden sonra çip-plaka iletiminin sınırlamasından dolayı aynı kalıyordu. Amacım fanboyluk yapmak değil, fakat konunun başında da okuduğum gibi işlemcide ısınma sorunu gözlenmiş. Stock halde sıvı soğutma ile o kadar yüksek sıcaklıklar görmek beni üzdü. Zira intel ısınma ve güç tüketimi sorunlarını tam aştı derken başımıza bu çıktı. Kullanıcının alacağı performansı çok derinden etkileyen bu alanda tasarrufa gidilmesi intelin son kullanıcıya ne kadar saygı duyduğunun bir göstergesi kanımca. Zira mimari çok gelişmiş, bütün yenilikleri içeren ve az güç tüketen güzel çipler sunuluyor. Fakat bundan son kullanıcı düzgün istifade edemedikten sonra ben yapılan iyileştirmelerin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Haswell'de de sanırım sorun devam ediyor.

Öte yandan AMD de sanırım tarih boyunca hiç bu kadar gevşek davranmamıştı. GPU-konsol gelirleri onları bu şekilde rahatlatacaksa mali sıkıntı çekmeleri son kullanıcının yararına olacaktır.

Saygılarımla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

vietnam ise 1.25v ile 4.8 görebilirsiniz gibi. 1.35v ile 5 ghz gördüğünü düşünürsek. (tabi tüm vietnam üretimliler 5 ghz olabiliyorsa :) )

1.150 ile 4.4 çalışıyor şuan. Şu haliyle işlemcinin ısılar tam olması gerektiği gibi. 65-70 arası. Normal mi venomous x ve 2 tane 110 cnm ss fm121 ile.

@holy bu Vietnam Malezya olayına yabancıyım bilmiyorum.

@cventuras kesinlikle haklısın. Bu tim konusunda.

Aynı soğutucu ile 4 ghz Q9400 60 dereceyi geçmezken bu 22 nm işlemci sınırda. 2600knın ısılar efsaneydi herkes 5 ghz standart hava soğutma ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 8 Mart 2015; 17:32:13 >
  • Sizin soğutucu montajında sorun olabilir. tekrar kontrol edermisiniz.
    Temazsızlık yada termal macun nedeni ile ısılar yüksek çıkıyor olabilir. Düşük gerilim ve o hızda normal değil ısılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holybody2000

Malay islemci

Benimki de Malaysia anakarti alinca testleri atarim

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Arkadaşlar Merhaba,

Malum günümüzde AMD çok gerilerde kaldı ve açık konuşmak gerekirse Phenom II'den beri performans segmentinde tam olarak yer alamıyor. Şu anki piledriver işlemciler zaten malum bayağı eskide kaldı.

Fakat intelin Ivy Bridge mimarisi ile birlikte işlemcide çip-koruyucu plaka arasındaki ısı iletimini sağlayan termal macunun kalitesini düşürdüğü çokça döneminde konuşuldu. Isı kaynağı çipin kendisi olduğu için de koruyucu plaka üstüne ne kadar kaliteli ve etkili uygulamalar yapılırsa yapılsın alınan performans belli bir seviyeden sonra çip-plaka iletiminin sınırlamasından dolayı aynı kalıyordu. Amacım fanboyluk yapmak değil, fakat konunun başında da okuduğum gibi işlemcide ısınma sorunu gözlenmiş. Stock halde sıvı soğutma ile o kadar yüksek sıcaklıklar görmek beni üzdü. Zira intel ısınma ve güç tüketimi sorunlarını tam aştı derken başımıza bu çıktı. Kullanıcının alacağı performansı çok derinden etkileyen bu alanda tasarrufa gidilmesi intelin son kullanıcıya ne kadar saygı duyduğunun bir göstergesi kanımca. Zira mimari çok gelişmiş, bütün yenilikleri içeren ve az güç tüketen güzel çipler sunuluyor. Fakat bundan son kullanıcı düzgün istifade edemedikten sonra ben yapılan iyileştirmelerin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Haswell'de de sanırım sorun devam ediyor.

Öte yandan AMD de sanırım tarih boyunca hiç bu kadar gevşek davranmamıştı. GPU-konsol gelirleri onları bu şekilde rahatlatacaksa mali sıkıntı çekmeleri son kullanıcının yararına olacaktır.

Saygılarımla

Mesajı niye yazdınız bilmiyorum

Bildiğim kadarıyla amd tarafında 65in üstü önerilmeyen sıcaklık, intelde bu sıcaklık daha yüksek bir seviyede.80 90 liralık bir hava soğutmayla yazın bile stok hızda kullanılır diye düşünüyorum.Ayrıca güç tüketimini aştı zaten intel, bu işlemci o kadar fazla güç tüketmiyor.Ne demek istediğini tam anlamadım güç tüketimi konusunda.

• Az güç tüketen derken verimli demek istedim. Tüketicinin yararlanamadığı şey düşük güç tüketimi değil düşük güç tüketimiyle birlikte az ısınması. Oradaki anlam kopukluğuna takılmışsınız. Kusura bakmayın.

Onun dışında işlemcinin az ısındığını ben de biliyorum. Sorun o değil, sorun işlemcinin zor soğutulması. Zaten yazıda da bu konuya değindim. Tam olarak okursanız yazma sebebimi de anlayacağınıza eminim. Amacım inteli karalamak falan değil. Zira inteli karalayacaksam öveceğim marka AMD olurdu. Çünkü piyasada başka marka yok. Ama ne yazıkki ortada övülecek bir AMD de yok.
    Düzenleme: etiket hep sonradan aklıma geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 10 Mart 2015; 19:13:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4770k ve 4790k yi delid yapmış biri olarak söylüyorum delid öncesi 2 işlemcide 4.7 ve 4.8 lerde stress testlerinde çok rahat 80 leri görüyordu bu delid den sonra isilarin 15 derece düşmesi benim 4790k da 5 ghz kullanmama 4770k dada 4.9 kullanmama imkan verdi 4790k delidden sonra imzamdaki sogutma sistemiyle 66 yi geçmedi 5 ghz da ondan öncede h100i vardı oda 72 derecedeydi delidsiz 4790k customla bile 5 ghz seviyelerine çıkamaz bununda testlerini yaptık. Sorun su Intel dandik macun kullanmış ben onu sıvı metal macunla ısıları bayağı aşağı cektim.

• Benim işlemciye de delid yapabilirmisin ?
  • Bu değerler iyi mi arkadaşlar? Intel Tuningde benchmark yaparken mavi ekran hatası alıyorum onun dışında SS'de gördüğünüz stress testinde sorunsuz gidiyordu sıkıldım kapattım sizce bu şuan stabil mi?

İşlemci Vietnam serisi sanırım. Voltaj özellikle iyi mi? Hava soğutma kullanıyorum stress testinde 76-77 en yüksek ben de 80 görmez diye kapattım.

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D5F6704F -- 11 Mart 2015; 6:26:31 >

• Arkadaslar 4790 ile 4790K arasindaki fiyat farkina degecek bir fark var mi sizce? Oyun, bluray film vb. isler icin kurulacak bir HTPC'de kullanilacak daha cok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvatuon -- 11 Mart 2015; 9:22:40 >
    Peki hocam delid yaptıktan sonra işlemciyi ihs metal plaka ile kapatıyor musunuz yoksa direkt to die yöntemini mi kullanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: A fine day to die

Peki hocam delid yaptıktan sonra işlemciyi ihs metal plaka ile kapatıyor musunuz yoksa direkt to die yöntemini mi kullanıyorsunuz?

Metal plakadada sıvı metal macun var ısıyı daha iyi iletsin diye.

hocam peki Die + TIM + IHS + TIM + H100i yerine Die + TIM + H100i yapsak nasıl olur ?

Yabancı forumlarda bazı kullanıcılar direct to die yöntemini corsair H100 ve H100i modellerinde uygulayarak iyi bir soğutma performansı aldıklarını paylaşmışlar.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2285595

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2343564

• quote:

Orijinalden alıntı: A fine day to die

hocam peki Die + TIM + IHS + TIM + H100i yerine Die + TIM + H100i yapsak nasıl olur ?

Yabancı forumlarda bazı kullanıcılar direct to die yöntemini corsair H100 ve H100i modellerinde uygulayarak iyi bir soğutma performansı aldıklarını paylaşmışlar.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2285595

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2343564

Sogutucuyu takarken işlemciye zarar verebilirsiniz. Ben bu yöntemi denemedim gerekte görmüyorum delidden daha riskli gibi duruyor.

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.