Şimdi Ara

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.301
Cevap
23
Favori
87.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oc bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum sistemim msı z97 mpower max ac işlemci 4790k ekran kartı asus 650ti power 700 whatt gerçek
    soğutma sistemim su soğutma (soğuk su ile ) 4,6 ghz geçemiyorum ne yapmam gerek şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba.
    i7 4790 işlemcim CPU-Z den kontrol ettiğimde sürekli 4400 mhz de çalışıyor.Boşta 800 mhz olması gerek demişsiniz.
    MSI Gaming 5 anakartım var.
    Boşta sıcaklığım ortalama 35 derece.Oyunlarda max 52 derece gördüm.intel extreme tuning utility de 20 dk testte 65 dereceyi geçmedi.
    Sizlere sorum işlemcinin boşta iken bile 4400 çalışması herhangi bir sorun yaratır mı?
    Bu konuyu forum da araştırdım ama net bir açıklama bulamadım.
    Ve eger boşta iken 800 mhz ye çeksek ani bir işlem için 4400 e çıkarken ki performansı sürekli 4400 de çalışan işlemci ile kıyaslandığında nasıl olur?
  • beko5454 B kullanıcısına yanıt
    Böyle olması daha iyi. herhangi bir sorun teşkil etmez. bunun sebebi Anakarttan yada windows güç seçeneklerindendir.
    Denetim Masası/Güç Seçenekleri ayarları kısmında hangi profilin seçili olduğuna bakın.
    Orada gelişmiş güç seçeneği ayarları vardır. O kısımda işlemci kullanım değerleri vardır. Boşta ve yük altında.
    O kısımda istediğiniz yüzdelik değeri vererek işlemcinin çalışma frekansını tayin edebilirsiniz.

• Benide kullanıcılar arasına alırsanız sevinirim

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..
  • Arkadaşalr bilginiz olsun diye soyluyorum;Dead Rising 3,League of Legends,teamspeak 3,utorrent,crome+youtube kanalları(6-7 pencere acık)..alt tab yapıp lol alt yap yapıp dr3 oynuyorum kafama gore ve sıcaklıgın 76 derecelere cıktıgını tespitettim.Bana gore yuksek bir deger.stok fan kullanıyorum,işlemci hızını 3.8ghz ye sabıtlediğimde ise sicaklık değerleri aynı kosullarda 63-66 dereceyi geçmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: radef

Arkadaşalr bilginiz olsun diye soyluyorum;Dead Rising 3,League of Legends,teamspeak 3,utorrent,crome+youtube kanalları(6-7 pencere acık)..alt tab yapıp lol alt yap yapıp dr3 oynuyorum kafama gore ve sıcaklıgın 76 derecelere cıktıgını tespitettim.Bana gore yuksek bir deger.stok fan kullanıyorum,işlemci hızını 3.8ghz ye sabıtlediğimde ise sicaklık değerleri aynı kosullarda 63-66 dereceyi geçmiyor

Corsair H100i ile en ağır oyunlarda 55C den fazla görmedim(en düşük fan profili modunda) , Stok fan için senin değerler normal.Eğer stok fanla öyle bir kullanımda 50C görebilseydin kimse harici soğutma takmazdı
  • Eklermisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radef kullanıcısına yanıt
    lolde ölünce diğer oyuna bakıyorsun dimi aynısını bende yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

lolde ölünce diğer oyuna bakıyorsun dimi aynısını bende yapıyorum

işte o benim:=) de lol ü bıraktım 2 gun oldu artık cs go alt tab resident evil:)
  • radef kullanıcısına yanıt
    i7 işlemciler sağolsun valla eskiden yoktu böyle konfor, 5. nesil i7lere baktım gözüme 5820k yı kestirdim ama 1. nesil i7 kullanıyorum, yok hala değiştirmek için bi neden, maşallah 2009da aldım hiç yarı yolda bırakmadı, teknoloji bu hızda devam ederse sizin 4790ların rahat en az bi 5 yılı daha var
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    İ7 çok uzun bir süre yolda bırakmaz yatırımın yönünü ekran kartlarına çevirdik artık oyunlara göre
  • Yaz beni de listeye hocam.

• Kisa bir testde benden şuan overclock için vaktim az case mod bitirmeye çalışıyorum az kaldi bitmesine simdilik bu kadar.

Bu alttada case mode hala yapim aşamasinda Devil Canyon akar diğer cpular bakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 2 Mayıs 2015; 22:44:09 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    gayet güzel sistemin var güle güle kullan hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

gayet güzel sistemin var güle güle kullan hocam

Sagol hocam daha iyisi senin olsun dicem ama var sende zaten ..Ramler için ayrica tesekkur ederim 2133mhz overclock ettim bana misin demedi voltaj vermeden 2000mhz overclocklu kullanila biliyor diger ramler biyana doninator biyana
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    4.8 için o voltaj çok degilmi
  • quote:

4.8 için o voltaj çok degilmi

Herkesin senin gibi şansli değil :) bu deneme amacli sonra uğraşip daha alt değerlere bakcam stabil bulabiliceğim bu sadece deneme amacli attim
  • tşk ederim sen yinede 1,300 altına inmeye bak
  • quote:

tşk ederim sen yinede 1,300 altına inmeye bak

Bunada şükür 4.2ghz için 1.3 volt 4.4ghz icin 1.4v ustu isteyen bi 2500k vardi bende bi aralar
    Takoz demiycem ona onun yaninda takoz kucuk kalir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 11 Şubat 2015; 16:17:08 >
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.