Şimdi Ara

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.301
Cevap
23
Favori
87.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Core i7 4790K Processor 5.0 GHz - A Silicon Lottery

http://siliconlottery.com/

http://www.guru3d.com/articles-pages/core-i7-4790k-processor-5-ghz-review-a-silicon-lottery,1.html

Bu site 4.8, 4.9 ve 5.0 Ghz hızlarındaki işlemcileri çeşitli fiyatlara satıyorlar. Macunmu değişmişler ne yapmışlar anlamadım.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Macun , delid vs . sanmiyorum hocam .. adi üstünde Lottery zaten ..

Bizim sitede bile benim chip dahil böyle sansli olanlar mevcut ..

Hatta overclockers forumda ' Okunmus Chip ' gördüm 1.293 V ile 5 Ghz !!
  • 1 ay oldu alalı. Ben şahsen çok memnunum. Kule tipi soğutucu ile kullanıyorum ve boştaki sıcaklık değerleri beni şaşırttı. Sanki su soğutma kullanıyorum.

Boşta 23 Derece

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Core i7 4790K Processor 5.0 GHz - A Silicon Lottery

http://www.guru3d.com/articles-pages/core-i7-4790k-processor-5-ghz-review-a-silicon-lottery,1.html

Bu site 4.8, 4.9 ve 5.0 Ghz hızlarındaki işlemcileri çeşitli fiyatlara satıyorlar. Macunmu değişmişler ne yapmışlar anlamadım.

adamların paylaştığı bios görüntülerini yapsak bi sıkıntı olur mu acaba :)

• boogiee90 kullanıcısına yanıt
    Ben dün denedim yemedi :) sıkıntı olmaz ama stabil olurmu onu bilemem. Deneyin sizde. Ben 1.384 ile 4.8 stabil çalıştırdım 20 25 dk. Sıcaklıklar 80-84 arası değişti. Tekrar 4.6 Ghz hıza döndüm. Gereksiz yere yormayak istemiyorum. 1.220 ile 4.6 kullanıyorum. Boşta 18-21 arası sıcaklık ve yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben dün denedim yemedi :) sıkıntı olmaz ama stabil olurmu onu bilemem. Deneyin sizde. Ben 1.384 ile 4.8 stabil çalıştırdım 20 25 dk. Sıcaklıklar 80-84 arası değişti. Tekrar 4.6 Ghz hıza döndüm. Gereksiz yere yormayak istemiyorum. 1.220 ile 4.6 kullanıyorum. Boşta 18-21 arası sıcaklık ve yeterli.

benim boşta 40-50 arası olduğu için dertlendim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: boogiee90

quote:

Core i7 4790K Processor 5.0 GHz - A Silicon Lottery

adamların paylaştığı bios görüntülerini yapsak bi sıkıntı olur mu acaba :)

her islemci ayni ayarla stabil olmuyor.adamlarin olayi zaten stabil olan islemcileri secip onlari satmak :)

• Arkadaşlar Merhaba..
    İntel i7 4790K işlemcim şu an 4.4 Ghz çalışmakta ve anakartımın markası MSI Z97 Gaming5.
    Sıcaklık takibi için hwmonitor kullanıyorum fakat işlemci sıcaklıklarını takıp ettiğimde her saniye değişiyor.Sistem beklemede iken 34-39 derece arası her saniye farklı bir derece gösteriyor.Soğutucum cooler master seidon 120v plus.Pomba 2300 max çalışıyor.Radyatör otomatikte çalışıyor fakat genelde minumum devirde.
    Sizlere sorularım olacak.
    1-Bu şekilde saniye başı değişimler normal mi?
    2-Beklemede olması gereken sıcaklığım normal mi?
    3-Youtube de 1080 p video izlerken sıcaklıklara bakıyorum max 54 ye çıkıyor fakat videoyu kapattığım gibi anında bekleme sıcaklığı yani 34-39'a düşüyor.Max 54 derece 1080 p video izlerken normal mi?
    4-Sıcaklık takibi için önereceğiniz program hangisi?
    Sizlerden yardım bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beko5454

Arkadaşlar Merhaba..
    İntel i7 4790K işlemcim şu an 4.4 Ghz çalışmakta ve anakartımın markası MSI Z97 Gaming5.
    Sıcaklık takibi için hwmonitor kullanıyorum fakat işlemci sıcaklıklarını takıp ettiğimde her saniye değişiyor.Sistem beklemede iken 34-39 derece arası her saniye farklı bir derece gösteriyor.Soğutucum cooler master seidon 120v plus.Pomba 2300 max çalışıyor.Radyatör otomatikte çalışıyor fakat genelde minumum devirde.
    Sizlere sorularım olacak.
    1-Bu şekilde saniye başı değişimler normal mi?
    2-Beklemede olması gereken sıcaklığım normal mi?
    3-Youtube de 1080 p video izlerken sıcaklıklara bakıyorum max 54 ye çıkıyor fakat videoyu kapattığım gibi anında bekleme sıcaklığı yani 34-39'a düşüyor.Max 54 derece 1080 p video izlerken normal mi?
    4-Sıcaklık takibi için önereceğiniz program hangisi?
    Sizlerden yardım bekliyorum..

bende Youtube video izlerken en fazla 22 derece oluyor. sıvı soğutma seninkinin aynısı Cooler Master Seidon 120V Plus. ana kartım ise Gigabyte Z97-X Gaming 5. Ana Kartın biosunu güncelledim.

ben de EasyTune ile beraber açılan Hardware Monitor'den baktım.

• venomstr kullanıcısına yanıt
    22 derece çok az bir rakkam değil mi ? Evin sicaklığı zaten o kadar fanlar 22 derece üflüyor zaten.Birde buna işlemci çalışma sıcaklığı eklenince 22 derece az gibi geldi bana senin ölçümlerde bir sıkıntı yoktur değil mi.1080 p video izlerken diyorsun sanırım birde.
    Burda etken faktör ne olabilir merak ettim doğrusu.Bulunduğun ortam mı soğuk termal macun etkisi mi ilginç geldi.
  • quote:

22 derece çok az bir rakkam değil mi ? Evin sicaklığı zaten o kadar fanlar 22 derece üflüyor zaten.Birde buna işlemci çalışma sıcaklığı eklenince 22 derece az gibi geldi bana senin ölçümlerde bir sıkıntı yoktur değil mi.1080 p video izlerken diyorsun sanırım birde.
    Burda etken faktör ne olabilir merak ettim doğrusu.Bulunduğun ortam mı soğuk termal macun etkisi mi ilginç geldi.

bilmiyorum artık, bu şekilde görünüyor değerler. SS atayım.

• Senin 4000 MHZ de çalışıyor overlock etmemişsin.Ayrıca farklı programlar kullanıyormuşuz sıcaklık testi için.
    Birde senin işlemci voltajın çok düşük 0.8V diyor.
    Ben 1.2V küsürlerde kullanıyorum 4400 mhz de.
  • quote:

Senin 4000 MHZ de çalışıyor overlock etmemişsin.Ayrıca farklı programlar kullanıyormuşuz sıcaklık testi için.
    Birde senin işlemci voltajın çok düşük 0.8V diyor.
    Ben 1.2V küsürlerde kullanıyorum 4400 mhz de.

evet OC yapmadım. pek anlamıyorum o tür şeylerden.

işlemci sabit 4000 MHz'de çalışmıyor zaten. sürekli değişiyor. 800 MHz falan da oluyor.
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    sogutucu ne hocam
  • Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    H100 kullanıyorum. yaklaşık 2 yıl olacak. diode mod yapılı. pompa sesi olmasın diye.
  • Bu canavarla Euro truck sim 2 oynayan var mı acaba? Şehire girince kaç fps ye kadar düşüyor merak ediyorum açıkcası. Birde %400 scale ile oynayabilen var mı? Teşekkürler.

• Bir Cpu-Z de benden.
  • Yeni aldığım Vietnam üretimi ile 5GHz;

Şimdilik 1 saat yaptım daha sonra 2-3 saat gibi bir süre açık bırakcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 17 Ocak 2015; 6:33:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Yeni aldığım Vietnam üretimi ile 5GHz;

Şimdilik 1 saat yaptım daha sonra 2-3 saat gibi bir süre açık bırakcam.

çok iyi değerler 1 saat bence yeterlidir. diğer uygulamalarda test ediniz derim.

• hocam ben 4.6 ghz yi geçemiyorum 5.0 nasıl olur ya
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.