Şimdi Ara

Intel Core i5 8600 Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Intel Core i5 8600 1151 soket işlemci ve MSI b360 gaming plus anakart kullanıyorum. İşlemciyi aldığım zaman gelen stok soğutucuyu üzerindeki termal macun etrafa sürülmeden dikkatlice anakarta monte ettim ve 10 gündür o şekilde kullanıyorum. Fakat Battlefield 1 oynarken bilgisayarın ısındığını farkettim ve hwmonitor ile kontrol ettiğim zaman işlemcinin sıcaklığının 83 dereceye kadar çıktığını farkettim. Kasa soğutucu olarak ise Zalman Z3 plus 600le kasamın kendisi ile gelen soğutucusunu kullanıyorum. İşlemcinin 70 derece altında tutulması tavsiye ediliyor lütfen yardımcı olun problem nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w0nderful -- 16 Mayıs 2018; 10:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Spikes yaşıyorsun normalde 83 derece değil işlemcin anlık çıkıp iniyor. Zaten stok soğutucuyla 6 çekirdekli bi cpuyu soğutamazsın tam anlamıyla. Sorun yok devam et.
  • İşlemci ısınma konusuna dün akşam bu kadar takıldım çünkü oyun esnasında da oyun kasmaya başladı. Biraz tedirgin oldum açıkçası. Oyunun kasmasına sebebiyet veren işlemcinin sıcaklığı değil midir yani?
  • 83 derece işlemcinin hız kesmesine sebep olup performans düşmesine neden olmaz. Bu sıcaklık genelde 100 civarındadır intelde.
  • Yok degil. Stuttering yasiyosundur 6 cekirdekli cpular yeni mimari oldugu icin sikinti cikabiliyor bendede oyle duzeltmek icin cok ugrastim hangi oyunda donma yasiyorsun pubg diyorsan sal o oyunu :) onda rahat yasarsin normal oyun kaynakli.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    90 derecede başlar frekans düşüşleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır Battlefield 1'den bahsetmiştim :D Bugün bilgisayarı masanın kasa bölmesinden çıkarıp açık alana koydum sıcaklık 70 dereceyi geçmedi. Sanırım problem bilgisayarın dar alanda olmasından kaynaklanıyormuş. Teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    İntel Core i5 9500f hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasa çöp + stok fan yetersiz.

Contac silent 12 öneririm.
  • Undervolt yapmalısın, undervolt ile 8400 ile hiçbir oyunda 50 dereceyi geçmiyordu sende stok soğutucu var yinede -70'de tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 16 Mayıs 2018; 18:16:9 >
  • 8. nesil intel işlemciler sıcak çalışıyor ve kasanın soğutmasının da iyi olduğunu düşünmüyorum ; işlemci için soğutucu alın.

Not: Noctua NH-D15 soğutucusu güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 16 Mayıs 2018; 18:17:18 >
  • O işlemcilerde kronik ısınma sorunu var keşke ryzen 2600x gibi bişe alsaydın zamanla diğer bileşenler zarar görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://ark.intel.com/tr/products/129937/Intel-Core-i5-8600-Processor-9M-Cache-up-to-4_30-GHz

100C® sınır baya sağlammış

bios 90C® sınırı koy derim devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanozgen -- 16 Mayıs 2018; 21:30:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.