Şimdi Ara

Intel Core i5-4670K video ön inceleme 'Haswell ilk testlerle mercek altında' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100 watt fazla enerji tüketim ile Fx8350 birinci olmuş...

• Kimse de dememiş ki aga nedir bu TİK-TAK diye, FX Video'da bahsetmiş ne olduğunu.

TİK-TAK: İki yıllık döngüler halinde iki aşamadan oluşuyor.

TİK: Üretim teknolojisi gelişiyor.
    TAK: Mikroişlemci tasarımının güncellenmesi.

Bu Haswell TAK'a denk gelmiş yani :)

Büyük bir fark bekleyenler hayal kırıklığına uğrar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 25 Mayıs 2013; 14:50:55 >
  • 2500k gözünü seveyim :)

• Hyper-Threading olmamasına rağmen test sonuçlarında 3570k dan bu kadar iyi ama sıcaklıklar Hyper-Threading olsa nasıl olacaktı kim bilir.. sıcaklık konusunda haswell işlemciler de ivybridge'ler gibi o zaman

• haswell kader :D

• intel pişmanlıktır... bakın hem boş bir işlemci hemde anakart masrafı... 84W ne oldu? para tuzağı intel...
  • fx6100 candır

• İntelin adı var , 6550d yetişemediler daha.5800k ile yarıştırmak, 5800k'ya ayıp olur
  • bu mimariden en büyük beklentim enerji verimliliği üzerineydi ama güç tüketimine paralel performans artışı sağlanamamış. güç verimliliği tamamen yalan oluyor bu durumda. Performans olarak ise tam beklediğim yerde, i7-3770k'yı devirmesi mümkün olmazdı zaten.

Bi de anakart değiştirmek gerekmeseydi bile mevcut durumda işlemci güncellemek için hiç mantıklı bir işlemci değil; mevcut 3. nesil i7 serisi işlemcilerle Haswell i5 işlemciler aynı fiyatta olacaktır. TDP olarak 6 watt avantaj sağlıyor, performansta ise geride kalıyor.
    en iyisine sahip olmak isteyenler yeni i7 serisini alır, onlar zaten anakart fiyatına da bakmaz ;)

• 2011 socket harici intel alınmaz....
    FX 8350 yeter hepimize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTX61

bu mimariden en büyük beklentim enerji verimliliği üzerineydi ama güç tüketimine paralel performans artışı sağlanamamış. güç verimliliği tamamen yalan oluyor bu durumda. Performans olarak ise tam beklediğim yerde, i7-3770k'yı devirmesi mümkün olmazdı zaten.

Bi de anakart değiştirmek gerekmeseydi bile mevcut durumda işlemci güncellemek için hiç mantıklı bir işlemci değil; mevcut 3. nesil i7 serisi işlemcilerle Haswell i5 işlemciler aynı fiyatta olacaktır. TDP olarak 6 watt avantaj sağlıyor, performansta ise geride kalıyor.
    en iyisine sahip olmak isteyenler yeni i7 serisini alır, onlar zaten anakart fiyatına da bakmaz ;)

O olay masaüstü değil, dizüstü işlemcilerinde geçerli. Dizüstü cihazlarının güç tüketimi işlemci üzerinde kullanılan güç regülatörleri sayesinde şarj etmeden kullanım süresini arttıracak.

• Bu teste bakıp FX 8350 daha iyi diyenleri anlayamıyorum doğrusu. İşlemcilerin ne teknik özelliklerinden anlıyorlar, nede grafik okumayı biliyorlar.

Birkere 4650K, 3.40GHz hızında 8350 ise 4.2GHz. Arada 800MHz hız farkı var.

İkincisi 8350, 4650K'dan yaklaşık %46 daha fazla güç tüketiyor. Dolayısıyla 4650K ile 8350'yi karşılaştırmak mantıksız. Eğer karşılaştırma yapılacaksa 8350 ile (3,40GHzx1,46= 4,96GHz) 4,96GHz'lik 4650K ile karşılaştırma yapılmalı ki aynı enerjiyi tüketen iki işlemci karşılaştırılsın.
  • burada hiç de güç avantajı varmış gibi görünmüyor. yeni duyurulan işlemciler içinde bir tek yeni U serisi işlemcilerde eski seriye göre 2 watt avantaj sağlanmış. (17 watt --> 15 watt) bunun haricinde M ve QM serisi işlemcilerde 2 watt artış olmuş.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

edit: link.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 5 Haziran 2013; 15:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Bu haberde 4670 değilde fx8350 göz doldurmuş ve kendinden daha pahalı olan rakibi 3570k ile arasındaki performans farkını ortaya koymuş. Testin tek galibi FX8350.

+1

Intel Core i5-4670K video ön inceleme 'Haswell ilk testlerle mercek altında'

O test tamamen taraflı bir test.

http://forum.donanimhaber.com/m_67540193/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67540193

Bu konuya bakarsanız o tablonun tamamen yalan olduğunu görürsünüz.

• Yorumlar bomba.Günümüze çok benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    HOOOOOOORRRRRTT!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Bu haberde 4670 değilde fx8350 göz doldurmuş ve kendinden daha pahalı olan rakibi 3570k ile arasındaki performans farkını ortaya koymuş. Testin tek galibi FX8350.

O zamanlar fx serisini savunan fanboylar varmış

Sonu malum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al Swearengen

Yorumlar bomba.Günümüze çok benziyor.

+1

Biri ryzenboyları çağırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Greer kullanıcısına yanıt
    Biri beni mi çağırdı
  • John Greer kullanıcısına yanıt
    Kestane kardeş şimdi aklınca alay ediyorsun sanırım. Malum ülkemiz "anadilde okuduğunu anlama" konusunda çok kötü durumda. İstatistiklere dayalı bir veri var ortada. Veri diyor ki "x y'den daha iyidir."
    Ben de bunu dile getirmişim bak. Tekrar okuyoruz bak çok kolay. "Testin ( yorum yaptığımız içerik ) tek galibi FX8350" anlayabildin mi? Bir yorum getirme yok ortada. Ayrıca fancıklık sizin alanınız kestane kardeş biz paramızın karşılığını sonuna kadar alan insanlarız, sonuçta baba parası yemiyoruz. Sen git testi yapanlara söyle "bu testte niye FX8350 üstün" diye çemkirebildiğin kadar çemkir kestane kardeş.
    Ayrıca şuan bakıyorum evet FX8350 hem daha ucuz hem 3570k'dan daha iyi. Hâlâ daha iyi. Bak bu kişisel yorum. Kestane farkı anlaman zor ondan açıklayıcı yazıyorum.

Bu arada kestane eski nickin olduğu için diyorum. Bir hakaret yok. Sonuçta bir zamanlar üstünde gururla taşımışsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.