Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Biostan ayarla. fixed voltage yada adaptive. Windows'ta güç seçeneğini balanced yap zaten masaüstünde 800mhz ye kadar düşer.
    evet onu unutmuştum tekrar hatırlatığın iyi oldu 800 daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Sen belirtince daha yeni gördüm cidden 15.000 TL'lik sistemi vatanda ki elemanlara toplatmış, olay şimdi anlaşıldı
    Hocam ayıp ya napayım valla elimden gelmiyor pek , aslında takardımda ilk defa sıvı soğutma falan kullanıyorum, parçalarda pahalı olunca riske girmeyeyim dedim. Aslında kasada problem yok herşey güzel gibi duruyor sadece bir kaç ayar ve ufak tefek problemler var sanırım. Win10'a geçtim mecburen W7 kullanıyordum bu da biraz sıkıntılı bir işletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 19 Şubat 2019; 14:18:1 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    H150i sata güç beslemeli değil mi? Sanırım o yüzden. Sen yinede BIOS'ta Full Speed'de tut. PWM mod seçili olacak.
    Corsair Link'ten Balanced kullanman yeterli bile. Bırak herşeyi kendi yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Hocam ayıp ya napayım valla elimden gelmiyor pek , aslında takardımda ilk defa sıvı soğutma falan kullanıyorum, parçalarda pahalı olunca riske girmeyeyim dedim. Aslında kasada problem yok herşey güzel gibi duruyor sadece bir kaç ayar ve ufak tefek problemler var sanırım. Win10'a geçtim mecburen W7 kullanıyordum bu da biraz sıkıntılı bir işletim sistemi

Alıntıları Göster
    Açıkcası 15.000TL 'lik sistemi Vatan'a emanet etmezdim. Elimin yatkınlığına inanıyorsam ya kendim iyice araştırır yapardım yada daha güvenilir bir adres bulurdum. Bende ilk kez sıvı soğutma kurdum. Araştırarak kafama yatan kurulumu yaptım.

Windows 10 en güzel işletim sistemi bence.

Windows 10 LTSC kullanmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 19 Şubat 2019; 14:47:8 >

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Fixed modda vcore düşmez mhz düşer.
    Adaptive de ikiside düşer. Bunda stabil değerleri yakalarsan çok daha hoş.

Daha az voltaj stresi, daha serin parçalar ve daha uzun ömür diyebiliriz.
  • Arkadaşlar Asus anakartta LLC değerini 1 yaptığım zaman VID değeri 1.4 civarlarına çıkıyor, LLC 5-6 yaptığımda 1.28 civarlarında seyrediyor fakat LLC:1 durumunda serin çalışıyor VID: 1.4 göstermesine rağmen. Buradaki VID değerini ben daha aşağıda tutacak ayarlar mı yapmalıyım yoksa sıcaklık daha mı önemli ?

Not: Vcore: 1.210 V

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 19 Şubat 2019; 20:1:48 >

• Escapetolife kullanıcısına yanıt
    VID değerlerinin her biri o çekirdeğin o an ne kadar voltaj istediğidir.
    1.210v vcore ile ratio kaç?

Overclock varmı yani?
    hwinfo64 programını öneririm bu arada.
    HWiNFO
    Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
    https://www.hwinfo.com/files/hwi_600.exe

Overclock ile uğraşacaksan yukarıdaki yazıyı tavsiye ederim.

Şu adamda benim kafada tam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Şubat 2019; 6:7:6 >

• Merhaba, yanıt için teşekkürler. Anakart ITX olduğundan diğer seriler ile aynı performansta değil oradaki ayarları yaptığımız zaman Vdrop problemi oluyor sterste 1-2 dk. sonra. Ben asusun otomatik 5ghz ayarını seçip üzerinde değişiklik yapıyorum. XMP aktif hale getiriyorum, ratio all core: 47 yapıyorum, voltajı 1.200 ve level değerini düşürüyorum. Bunun haricinde başka ayara dokunmuyorum. Render işleminde mevcut mevsimde max:79 derece ortalama 73-75 derece oluyor. Delid yok.
  • Birde PWM fan kontrolünü ayarladım biostan fakat, atıyorum cinebench açınca bir anda turboya geçiyor gibi fan hızlanıyor sonra duruyor daha testi başlatmadan. Anlık tepki vermesin istiyorum program açıp kaperken, yumuşak bir geçiş yapsın arada bu mümkün müdür ?
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Fan tablosunu düzenle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
  • 9700k 4.9-5.0 Ghz ile 1644 alıyordum bende.

Anakart dual bios arızası ile servisten bugün geldi.

Haftaiçi tekrar gıdıklarım. :)
  • Merhaba,

i7 9700K, Msi Z370 Tomahawk anakart, Msi Core Frozr L soğutucu kullanıyorum. Bios'dan manuel 1.29 V, LLC mode 3, AVX Auto'da ısı ve voltaj değerleri aşağıdaki gibi. VID voltajları yüksek mi? arkadaşlar yorumlarınız nedir ?

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

• wall kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntı gözükmüyor.

Fakat stabilite testi için Aida ile filan zaman kaybetmeyin.

Coffee Lake mimarili işlemcilerin stabilitesini test etmek için en iyi 2 yazılım;

(Bu ayarlar olmak şartıyla, linx de isteğe göre run sayısını arttırabilirsiniz)

10 Ayrı stabilite testi ile denedim(daha fazla güç çekitrenler buna dahil p65 small fft with avx gibi) çakılırsa bu ikisinde çakılıyor.

İlk önce linx yapın geçerse occt yapın çünkü linx'de çakılan occt'de kesin çakılıyor.

OCCT'de small data set seçili olduğuna emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Mart 2019; 16:29:38 >

Sorun çıkmadı, linx 25 run, occt on dakika çalıştırdım. Sıcaklık max 83 derece oldu. Biraz voltaj düşürsem mi ?

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

OCCT'de aynı ayarları yapmamışsın zaten önemli olan small dataset ile test etmek.
    Isı aşırı yükseldi. Test durdu.

Off'un altında ki simgeden programın koyduğu temp limiti kaldırırsan test devam eder.

Bu tür testler için 100 dereceye kadar sorun olmaz, oyunlarda ise 70 dereceyi geçmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2019; 22:47:47 >
    Test sırasında TDP 175W a kadar çıktı, anakartin Power limitini kaldırmıştım, anakartı daha fazla zorlamak ne derece doğru olur ? Soğutucunun kapasitesi Max 200W TDP muhtemelen 105 dereceyi geçebilir gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.