Şimdi Ara

intel 8600k k serisi cpu ile overclock yapılmış ramler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

benim i5-8600k işlemcisini alma düşüncem var. 9mb l2 cache belleği de var yüksek performanslı bir işlemci unlocked yapılmış bir işlemci zannedersem çarpan kilitleri açık

Amd ryzen var ama onda da entegre gpu birimi yok.

Bu işlemcinin yanında overclock yapmak istemiyorum sağlıklı değil. Isınma problemi çok yüksek. iyi bir performans alınamaz çünkü her program hız aşırtmada doğru sonuç vermiyor. benim düşüncem böyle

3000 4000mhz bir ram ile overclock yapmak ne kadar mantıklı iyi performans alamazsak rama ve anakarta verilen para yazık olmasın.

sorum şu
    ramlere Overclock yapmadan i5-8600k için en uygun anakart hangisi h270 serisi yoksa h370 mi? yoksa asus b360f-gaming işimi görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 14 Nisan 2018; 15:36:37 >

• Basitti aslında

Overclock işleminde performans alamayacağımı ve overclock yapmamayı düşündüğüm için 8.nesil işlemcileri almak ne kadar mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

8. nesil işlemci alırsan kendini neden overclock yapmak zorunda hissediyorsun, K olmayan bir model alırsın istesende OC yapmazsın zaten. K olan bir işlemci alırsanda OC yapmak zorunda değilsin.

Sorunu daha net anlatırsan daha net cevapler alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Nisan 2018; 19:42:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berce

Basitti aslında

Overclock işleminde performans alamayacağımı ve overclock yapmamayı düşündüğüm için 8.nesil işlemcileri almak ne kadar mantıklı
    Overclock yapmayacaksan o zaman K serisi işlemci almazsın bu kadar basit.

K serisi işlemciler Overclock içindir bu yüzden Z serisi anakart gerektiriyor.

Ben overclock yapmıcam diyorsan i5 8600k yerine

i7 8700 + B360 alırsın. 8600K + Anakart ile aynı fiyata denk geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 14 Nisan 2018; 19:41:36 >

Talebiniz için teşekkür ederiz.

Overclock belirli oranlarda yüksek performansta kullanmanıza yardımcı olacaktır. Oveerclock işlemi ürünü garanti kapsamı dışında bırakmamaktadır. Fakat yüksek değerlerin verilmesi ve yanlış değerlerin yapılandırılması sonucu ürüne zarar verileceği için garanti kapsamı dışında kalmaktadır.

Uzun sürekli olarak kullanabilirsiz. Fakat anakartın ömrünnü daha kısa süre içerisinde bitmesine sebep olacaktır.

ASUS ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
    Daha Fazla Göster
  • Sorununu ve isteğini daha net anlatırsan burda yardımcı olacak insan çok.Firmalardan gelen cevaplar pazarlama odaklı olabilir.Kullanıcı verleri her zaman daha önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

işlemci bunu nasıl karşılayacak
    örneğin ben i5 8600k işlemcisi ile 3200mhz ram frekansını nasıl destekleyecek? standart 2666mhz çok üzerinde
    Kardeşim 2009'dan beri XMP diye bir şey var, bu fabrika çıkışlı ramin içinde kayıtlı bir profil'dir, biosdan tek tuşla XMP'yi aktif konuma getiriyorsun, artık remin 3200 se 3200mhz'de, 3600 se 3600'yada kaçsa o mhz'de çalışmaya başlıyor, yani bunu dert ettiysen boşuna dert etmişin, dünyanın en basit işlemi. Yani 3200mhz ram aldım anakart native destek listesinde maximum 2666 yazıyor diye 2666mhzda çalışacak diye birşey yok. Ayrıca bu overclock işlemi değildir, rami kendi hızına çekiyorsun yani herhangi bir hız aşırtma işlemi yapmıyorsun.
    https://www.youtube.com/watch?v=xHhSNYiU8cc

''Support for DDR4 4133(O.C.) / 4000(O.C.) / 3866(O.C.) / 3800(O.C.) / 3733(O.C.) / 3666(O.C.) / 3600(O.C.) / 3466(O.C.) / 3400(O.C.) / 3333(O.C.) / 3300(O.C.) / 3200(O.C.) / 3000(O.C.) / 2800(O.C.) / 2666 / 2400 / 2133 MHz memory modules''

Burada anlatılmak istenen yanında OC yazan mhz'ler XMP açarak kullanabileceğin değerlerdir.

Eğer günlerdir anlatmaya çalışıp anlatamadığın şey buysa aslında oldukça basitti, asus vs. mail atmana gerek yoktu.

Son olarak konuyla bağlantısız olarak hiçbir PC parçasında OC işlemi parçayı garanti dışına çıkarmaz. Çünkü bu yazılımsal bir müdahaledir, oc yaptığın parça diğer bir anakarta takıldığında yaptığın oc aktif olmaz, kart default değelerine çekilir yani bu nedenle servisin herhangi bir pc parçasına oc yapılıp yapılmadığının anlamasının imkanı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 16 Nisan 2018; 19:35:39 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    teknoloji takibini bıraktığım için o özelliği bilmiyordum.
    asus'a mesajı ne diyecekler diye merak ettiğim için yolladım sadece.
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 16 Nisan 2018; 21:26:41 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.