Şimdi Ara

Intel 6 çekirdekli yeni işlemci modeli Core i7-980'i satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Intel ilk detaylarını bir süre önce verdiğimiz 6 çekirdekli yeni işlemcisi Core i7-980'i satışa sundu. Extreme Edition uzantılı Core i7-980X modelinden farklı olarak çarpan kilidi kapalı olarak gelen yeni işlemci, 3.33GHz'de görev yapıyor ve 4.80GT/saniye QPI veriyolu hızını destekliyor. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve Hyper-Threading teknolojisiyle her çekirdek için 2 izlek olmak üzere toplamda 12 izlek desteği sunan Core i7-980, 12MB bellek kapasitesine sahip.

LGA1366 formunda olan ve X58 çipsetli anakartlarla kullanılabilen yeni işlemci, üç kanal DDR3 desteği sunan entegre bellek kontrolcüsüyle geliyor ve Turbo Boost ile Smart Cache teknolojilerine destek sunuyor. Sandy Bridge tabanlı Core i7 serisi işlemcilerden farklı olarak üzerinde entegre grafik birimi bulunmayan Core i7-980, 583$ olarak açıklanan satış fiyatıyla  Core i7-990X'den sonra Core i7-880 ile Intel'in güncel ürün gamındaki en pahalı iki işlemciden biri olarak listelere giriş yapıyor.  

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Core i7-980
    Core i7-980
    Core i7-980

• Hayırlı olsun bakalım fiyat uçuk :)
  • intel Sandy Bridge'yi unuttu iyice. Hep eski jenerasyona çalışıyo
  • ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir söz var ama intel için ne kadar köfte o kadar ekmek oluyor sanırım
  • biz 6 çekirdekli sandy bridge işlemci beklerken intel eski jenerasyon çıkarıyor olmaz böyle
  • Sistem fiyatına işlemci negerek varki.
  • İntel işini biliyor abi 1366 pahali anakartlar pahali işlemciler üretip satıyor.1366 da ölmedi diyor.Ama yinede AMD forever :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • x58 seti satmamakla güzel bir hamle yaptığımın farkındayım daha ivybridgeler çıkana kadar götürür beni bu makina :D
  • AMD dururken bu fiyattaki INTEL e ne gerek var! yarı fiyatına phenom x6 var piyasada... aradaki fiyat uçurum yani. ne vaat ediyor ki acaba... bu fiyatla dünyayı kurtarabiliyor mu mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saxblue

AMD dururken bu fiyattaki INTEL e ne gerek var! yarı fiyatına phenom x6 var piyasada... aradaki fiyat uçurum yani. ne vaat ediyor ki acaba... bu fiyatla dünyayı kurtarabiliyor mu mesela?

:D güzel soru (Y)
  • Okadar parayı x58 sisteme döken sadece egosunu tatmin eder.Kral sistem aldım,eniyi pc bnmki,benchmark skorlarını gösterip forumlarda sistemim nasıl diye sorup herkezden takdir beklerler.Aslında abartıldığı gibi değil.Mesela oyun performansında aralarında uçurum yoktur.300tl lik amd işlemciside alan oyununu oynar ve diğer işlerini yapar,1300-1400 tl lik işlemcili sistemide olan aynı işi yapar.
  • Nasıl ki balı bilmeyene tadı anlatılmaz. X58 kullanmadan da bunu anlamak zor. Fiyat konusu ise, emin olun ki fiyatıyla doğru orantılı bir performansı olacaktır.
    1155 soketlerin üst limiti belli: 2600K. Ancak 1366 çipsetiniz varsa, paranız bugün 4 çekirdek 950 veya 960'a yeterse bile, bir yıl sonra 6 çekidekli bu işlemcilerin fiyatları da şimdiki 4 çekirdeklilerin fiyatına inecek.
    İşte o zaman da sadece bir işlemci güncellemesiyle uçuşa geçeceksiniz. 960'ların fiyatı daha 3-4 ay öncesine kadar 900 TL'lerdeydi, şimdi 950 ile aynı fiyata satılıyor mesela.

quote:

Orijinalden alıntı: saxblue
    AMD dururken bu fiyattaki INTEL e ne gerek var! yarı fiyatına phenom x6 var piyasada... aradaki fiyat uçurum yani. ne vaat ediyor ki acaba... bu fiyatla dünyayı kurtarabiliyor mu mesela?
  • bir kaç işlemci üreticisi daha olsada rekabet olsa . en azından amd var , oda olmasaydı ....
  • Ben anlamıyorum millet neden bukadar gocunuyor ya arkadaş bu işlemci oyun işlemci deyildir profesyonel kitleye hitap ediyor oyun işlemci corei5 2500K dır yada biraz daha lux birşey istersen corei7 2600 var bunlar oyun işlemcidir 2500k nin fiyatı 460tl bende 5850CF sapphire toxic modeli 765mz çekirdek var 3d mark 11 den 7014 puan alıyorum satandart 5850CF 7004 alıyor işlemci sıtandart hali bile 5850CF kaldırıyor yani daha ne istiyorsunuz illaki intelin en pahalı işlencisinimi alıcan alamayınca çamur atıyorsunuz amd nin böyle guçlu işlemcisi varmı adamlar ancak corei7 2600 yarışıyorlar
    ben şahsen param olsa bile intelin 6 çekirdekli modelini almam gocunmamda çunkü bir işime yaramıcanı biliyorum hiç bir bilgisi oluyanlar atıp tutuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmaN345 -- 27 Haziran 2011; 11:38:02 >
  • kim alır seniii kim alır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzmaN345

Ben anlamıyorum millet neden bukadar gocunuyor ya arkadaş bu işlemci oyun işlemci deyildir profesyonel kitleye hitap ediyor oyun işlemci corei5 2500K dır yada biraz daha lux birşey istersen corei7 2600 var bunlar oyun işlemcidir 2500k nin fiyatı 460tl bende 5850CF sapphire toxic modeli 765mz çekirdek var 3d mark 11 den 7014 puan alıyorum satandart 5850CF 7004 alıyor işlemci sıtandart hali bile 5850CF kaldırıyor yani daha ne istiyorsunuz illaki intelin en hala işcisini alamıyorsunuz diye ni çamur atıyorsunuz amd nin böyle guçlu işlemcisi varmı adamlar ancak corei7 2600 yarışıyorlar
    ben şahsen param olsa bile intelin 6 çekirdekli modelini almam gocunmamda çunkü bir işime yaramıcanı biliyorum hiç bir bilgisi oluyanlar atıp tutuyorlar

+980

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN
    bir kaç işlemci üreticisi daha olsada rekabet olsa . en azından amd var , oda olmasaydı ....

+1 iyiki amd var, yoksa çile bülbülüm çile :)
  • İşlemci ev kullanıcalarını hedef almıyor zaten. Video ve 3d renderlarda o 12 çalışan küçük kareleri görmenizi sağlıyor ki buda zamandan baya tasarruf sağlatıyor böylece artan zamanda bir iş daha yapıp daha çok iş üretme fırsatı veriyor. bir nevi kendi iş istasyonumu toplarım diyenlerin tercihidir bu işlemci.
  • Takip
  • Fiyatı makul seviyede olsa alacağım ama el yakıyor resmen. Zaten bilgisayarda en pahalı donanım ekran kartı ve işlemci bu 2 donanım ucuzlasa herkes de bilgisayar olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.