Şimdi kısaca neredeyse 1 yıldır 12 nci nesi alder lake leri bekliyordum taki o gün geldi satışlar başladı fiyatlar ve performanslar ortaya dökülene kadar :( yeni mimari düşük nm vs. derken en az %30 civarı performans farkı beklerken bu beklentimin altında test ler soğuttu açıkçası. Şu an al bi tane 11700 veya 5800x geç karşıya modundayım. Burda usta ellerden tavsiye almak istedim ne yapayım. Genelde oyun oynuyorum arada yayın açıyorum. Bu kadar. Diğer bileşenlerim seasonic 850 ps - 3070 ti gpu ddr4 3600 16 gb ha bide ddr5 için beklemiştim 12nci nesli fiyatları ve gecikme süreleri de bu süreç de rol aldı onu da ayrıca not edeyim. |
intel 12700k mı yoksa amd 5800x mi ?

-
-
12. Nesil gümbür gümbür gelmedi ne yazık ki. Ddr5 lerin çıkması ddr4 lerin yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Atıyorum 14. Nesilde ddr5 e geçiş yapılabilir. Sizin yerinizde olsam intel amd fark etmezsizin anakart işlemci soğutucu maliyetine bakar maliyeti düşük olanı alır geçerdim. Zaten çözünürlükler artıyor çok deli fişek işlemcilere pek ihtiyaç kalmıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tavsiyem Intel alacaksanız altyapının biraz olgunlaşmasını beklemeniz. Şuanda yaşanan bazı sorunlar ilerleyen zamanlarda farklı anakart optimizasyonları, işlemci revizyon ve iyileştirmesi ve bioslar ile makul şekilde azalacak yada çözülecektir.
12 nesil işlemciler oldukça fazla güç tüketiyor, ısınıyor ve buna bağlı olarak anakart vrm ve mosfetlerini de yuksedk isilara zorluyor.
Örneğin i9 12900k 360 mm radyatör ile bile stock hızlarda yüksek ısılarda çalışıyor.
Performans olarak çok iyi görünse de mevcut platform halen sorunsuz değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha ucuz başka bi şey al, yakında amd de çıkarıp vurur masaya
Benim amacım oyun olduğundan, yeni inteller beni cezbetmedi açıkçası.
Ddr 5 dedik, ona da pek gerek yok gibi.
2k ya da 4k monitör varsa zaten 5600x ya da muadili intel, hangisi ucuzsa, al geç. 1080p'de bile 1-3% perf. farkı var ortalama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Burak beyin son videosu açıkçası beni bu sorulara yöneltti özellile ısı ve 270w peak söylemleri. :( Hani uzun zamandır beklemem beni biraz aceleye sevk ediyor ama yorumlar dan sonra birkaç ay daha beklemek de mantıklı geliyor. Şu an 11700 lü bir sistem yada 5800x li bir sistem aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyor ama şu an ki sistemim i7 7700 işlemci kullanıyorum ve 3070 ti kullandığım için bottle neck can sıkmaya başladı. Önceden bu işlemci ile gtx 1080 ile kullanırken Valorant' da 250+ alırken şu an çok oynak ve 120- 200 ortlama fps ile kullanıyorum. 360hz bi monitör de planlarım arasında olunca kafa çorba modunda :D
-
Bu arada bide soğutucu nasıl yapacağım :D daha o var işin için de yani kabaca işlemci + ankart la işin içinden çıkabilirim bir önceki nesil amd veya intel ile yada işlmeci+anakrt+ram+suğutucu :D meblağ kısımını geçtim değer mi ?
-
1080p'de 360 fps sabit böyle bir dünya yok bunu veren kart varsa ki seninki değil her oyunda ama işlemci yok.ha cs go gibi motoru 600 700 fpslere çıkmaya müsait oyun olur ayrı.valorantı bilmiyorum ama 1080p'de 360 fps ciddi işlemci gücü gerekir aaa ya da biraz kalbur üzeri oyunlarda zaten olacak iş değil gerek var mı o kadarına?240hz sabit fps alsan yetmesi lazım her türlü rekabetçi oyuna.ben bu şekilde fortnite oynamıştım fena olmuyor 5600x 2080 superle ama 2k.1080p zorlar ama en çok oynadığım oyunlar diyorsan 360'tan in biraz yoksa içinden çıkamazsın bu işin.11700k sistemimde var 3080 bence güzel her türlü oyun için ve yalandan 240mm su soğutma ile soğutuyorum.max oc yaptım 177w çekti 76 derece oldu benchmarkta ama benim kartım referans yani sıcağı kasa dışına atıyor o yüzden kasa serin kalıyor.kartın böyle değilse ekran kartını dik takılabilen ve yüksek full tower bir kasa ile de çözebilirsin.5800x olsun 11700k olsun illa ki soğutursun bunları.12. seri biraz lükse kaçıyor.
-
Ikinci El Sıfır Hazır Sistemlerden Cıkma urunler var.2500 e 5600X,3300-3500 e 5800X var.Kral da bir Anakart yine Sıfır ya da 2. El MSI B550M Mortar/Tomahawk,Gigabyte B550 Aorus Elite 1500 de bunlar,599 a da Arctic 50 al devam et.
arctic gmbh
Freezer 50 | Multi Compatible Dual Tower CPU Cooler with A-RGB | ARCTIChttps://www.arctic.de/en/Freezer-50/ACFRE00065A
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X