Şimdi Ara

İntegrale başlayacak arkadaşlara tavsiyem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlamadan önce çarpanlara ayırmayı çok iyi bilin. trigonometrik özdeşlikleri adınız gibi bilin. özdeşlikleri açmayı da toplamayı da bilin. çarpanlara ayırmada terim ekleyip çıkarmayı iyi kavramış olun. ama özellikle trigonometriye dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi materyalist deli -- 29 Nisan 2012; 11:51:42 >

• Eh rakiplerine tüyo veriyorsun geçecekler seni
    Bunun yanı sıra integral demek fonksiyon demektir. İyi ve güzel bir şekilde integral alayım alan bulayım hacim hesaplayayım, sürekli dağılımların sonucunu bulayım diyen bir adam öncelikle ve öncelikle fonksiyon dediğimiz şeyi girdisini çıktısını değişkenini grafiğini nasıl bir şekil oluşturacağını çok iyi bilmelidir. Özellikle alan sorularında alan sorulduğu zaman fonksiyonun "-" de kalan bölgelerine dikkat edilmeli ona göre sınırlar belirlenmeli falan filan. İntegral gibi bir konu diğer tüm konuları içerdiği için diğer konuların üzerinde çok aşırı durmaktansa integral üzerinde çok fazla durup pratik yapmak gerekli.
  • türev limit temelinde olması lazım demi ?_
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukremin BAGCİ

türev limit temelinde olması lazım demi ?_

integral türevin tersi diyelenler yalan söylüyo ama bilinmesi lazım. bazen integral alma kurallarıyla göremediğin şeyi acaba bu neyin türeviydi lan diye kendine sorup ordan yürüyebiliyosun. ha zaten sınavda türevde sorulduğundan zaten iyi bi şekilde bilmek zorundasın. integralde de yardımcı oluyor ayrıca türev kek konu. integralin yanında hiçbişey diyebiliriz benim türevi bitirmem 3 günümü aldı herşeyiyle. 3 günde integralin yarısına zor geldim bide karışık, önceden öğrendiğim şeyleri unuttum mu hatırlıyomuyum bakalım tüm konu bittikten sonra soru çözerken öğrenecez.

limit içinde, türev limiti çok kolaylaştırıyo ama bazı özel soru tiplerinde 2 seçeneğin buluuyo ya limit bilginle çözeceksin ya da 0/0 veya sonsuz/sonsuza çevireceksin. işte bu özel soru tiplerinde limit bilginle çözmek daha kolay oluyo. yani iyice öğrenmen lazım. bn integralden sonra tekrar dizi-limit çalışırım büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi materyalist deli -- 29 Nisan 2012; 12:16:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: materyalist deli

quote:

Orijinalden alıntı: Mukremin BAGCİ

türev limit temelinde olması lazım demi ?_

integral türevin tersi diyelenler yalan söylüyo ama bilinmesi lazım. bazen integral alma kurallarıyla göremediğin şeyi acaba bu neyin türeviydi lan diye kendine sorup ordan yürüyebiliyosun. ha zaten sınavda türevde sorulduğundan zaten iyi bi şekilde bilmek zorundasın. integralde de yardımcı oluyor ayrıca türev kek konu. integralin yanında hiçbişey diyebiliriz benim türevi bitirmem 3 günümü aldı herşeyiyle. 3 günde integralin yarısına zor geldim bide karışık, önceden öğrendiğim şeyleri unuttum mu hatırlıyomuyum bakalım tüm konu bittikten sonra soru çözerken öğrenecez.

limit içinde, türev limiti çok kolaylaştırıyo ama bazı özel soru tiplerinde 2 seçeneğin buluuyo ya limit bilginle çözeceksin ya da 0/0 veya sonsuz/sonsuza çevireceksin. işte bu özel soru tiplerinde limit bilginle çözmek daha kolay oluyo. yani iyice öğrenmen lazım. bn integralden sonra tekrar dizi-limit çalışırım büyük ihtimalle

tamamdır dostum teşekkürler

• ya ben alana kadar olan kısmı çözebiliyorum şöyle böyle fena değil
    ama alan-hacim kısmını hiç yapamıyorum bana önerebileceğiniz bir şey var mı?konuyu nasıl anlayabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

ya ben alana kadar olan kısmı çözebiliyorum şöyle böyle fena değil
    ama alan-hacim kısmını hiç yapamıyorum bana önerebileceğiniz bir şey var mı?konuyu nasıl anlayabilirim?

oraya gelince tavsiyelerim olacak müdür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.