Şimdi Ara

İntegral Ne işe yarıyor....biri anlatabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar seneye integral görücez derslerde fakat ben şimdiden hazırlık yapıyorum....eğer bilen arkadaşlar varsa integralin ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını açıklayabilirmi....

• türevin tersi. Tersinden kasıt türevi alınmış ifadeleri alınmamış hale getirmeye yarayan işlem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ouroboros -- 3 Haziran 2012; 23:53:48 >
  • Kafa sevmeye yarıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dereceyi bir arttir dereceye bol.

• once turevi ogrenirsen daha iyi olur bu bilgisayari acmayi ogrenmeden program yazmaya benzedi

• Önceki konuları bilmeden yapamazsın.
  • alan-hacim hesaplamalarında yarıyor ama kısaca türevin tersi ama türevi de bilmiyorsun ki. ekolhocadan çalış istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU DELİK NE İŞE YARIYO [SSLİ]
    11 yıl önce açıldı
    Java ne işe yarar?Sileyim mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belirli kismi egri alanlarini bulmamiza yariyor

• yani arkadaşlar sorum şu ben eğer mühendislik okursam bunu bana neden öğretiyorlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

arkadaşlar seneye integral görücez derslerde fakat ben şimdiden hazırlık yapıyorum....eğer bilen arkadaşlar varsa integralin ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını açıklayabilirmi....

/>

5 yıllık matematikçiyim böyle denklem görmedim
  • Asıl amacı alan, hacim bulmak diye biliyorum. Mesela bir fonksiyon grafiğiyle eksenler arasında kalan alanı eksen etrafında döndürünce sonsuz tane daire oluşuyor. Integral bu dairelerin alanlarını toplayıp hacmi bulduruyor. Tabi bu benim bildiğim, yanlış da olabilir.

• Bir liseli icin alan diye ifade edilmesi yeterli olsada integral hayatin anlamidir
    Kare matrislerin integralleri ile elektronlarin yorungeleri bulunur bu cok kucuk bir ornek...

• toplamadır bir nevi. mesele dairede merkezden bir çizersin sınıra kadar ordaki alanı 0 ile 2 pi kadar döndürüp alanı bulursun. mantık bu yani. tabi eklediğin resme bakınca bi b... anlaşılmıyor
  • Celal aydın'ın çkslerinden çalışmanı tavsiye ederim. Ne işe yaradığını inan bilmiyoruz sadece öğreniyoruz. Türevi inşaatlarda dayanıklılık hesaplamak için kullanıldığını biliyorum maksimum-minimum problemleriyle. Başka alanlarda da kullanılıyordur, bu da türevin tam tersi. Genel bazı kurallar var onları öğrenip pratiğe dökmen gerekiyor.
  • ne işe yarıyor derken? geometrik olmayan şekillerin alan hesaplarına yarıyor mantık olarak.
  • Bana göre matematiğin en mantıklı konusudur. Sonuçta alan, hacim bulabiliyorsun. Mesela parabolün belli bir kısmının alanını bulmak için integral kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Bir liseli icin alan diye ifade edilmesi yeterli olsada integral hayatin anlamidir
    Kare matrislerin integralleri ile elektronlarin yorungeleri bulunur bu cok kucuk bir ornek...

vaay gördüğüm problemlerin en işe yararı ... hocam bu integral üniversite konusudur değil mi...
  • integral aslına dönmektir

f(x): 3x olsun
    f(x) in türevi : 3 olur
    3 ünde İntegrali 3x olur

• quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

yani arkadaşlar sorum şu ben eğer mühendislik okursam bunu bana neden öğretiyorlar....

elektrik devresi gorduk hocam araştırabilirsin integral veya turev alıcı devre ... savaşlarda hedef hesabı için kullanılıyor..

en basitinden integral alan bir devre

İntegral Ne işe yarıyor....biri anlatabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 4 Haziran 2012; 0:05:32 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.