Şimdi Ara

İnstagram hesabını savcılığa şikayet etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir farklı farklı instagram hesapları tarafından bana ve sevgilime rahatsız edecek tipte mesajlar geliyor. Başta bu olayı pek ciddiye almadım ama işin ardı arkası kesilmeyince ve aynı fake hesaplar tarafından şehir dışında okuyan kız kardeşime de istekler gitmeye başlayınca, bu konuda artık bir şeyler yapmam gerektigini anladım. Tabi ilk etapta dikkate almadığım noktaya yani mesajların kim tarafından geldiğine kafa yormam gerekti; bu mülahaza sonrası bana ve çevreme zarar verebilecek iki muhtemel kişi ortaya çıkıyordu. Biri eski kız arkadaşım, biri de 2 ay önceye kadar kardeşim dediğim ama şu an küs bulunduğum şahıs. Bu ikisinin de bana zarar vermek için kendince gerekçeleri vardı çünkü. Bu noktada kesin olarak kim olduğunu kestiremediğimden dolayı fake hesabı bilişim suçları şubesine şikayet etmek istiyorum. Buraya konu açmamın sebebi ve öğrenmek istediğim şeyse şu: şikayetim bir sonucunda beni rahatsız eden şahsın kimliğini öğrenebilecek miyim? Bu iş çok uzar mı ve şikayet ettiğim için pişman olur muyum acaba? Başına bu tür bir olay gelen birileri beni aydınlatırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Instagram Hesabını Savcılığa Şikayet Etme

Instagram hesabıyla ilgili yasa dışı veya rahatsız edici içeriklerle karşılaştığında, hukuki yollara başvurarak hesabı şikayet etme hakkına sahipsin. Bunun için yapman gereken adımlar şunlardır:

• Kanıt Topla: Şikayet konusu gönderilerin ekran görüntülerini veya ilgili bağlantıları topla. Bu kanıtlar, savcılığa başvururken delil olarak sunulacaktır.
    • Savcılığa Başvur: En yakın savcılığa giderek şikayet dilekçesi doldur. Dilekçede, şikayet ettiğin Instagram hesabının kullanıcı adını, şikayet nedenlerini ve topladığın kanıtları belirt.
    • Dilekçeyi Ver: Şikayet dilekçesini savcılığa teslim et. Dilekçe üzerine görevli savcı, inceleme başlatacaktır.
    • İlerlemeyi Takip Et: Savcılıktan düzenli olarak şikayetin durumu hakkında bilgi al. Savcı, gerekli görürse şüpheli hakkında soruşturma başlatabilir veya konuyu ilgili mercilere yönlendirebilir.

Instagram hesabını savcılığa şikayet ederken şu hususlara dikkat etmen önemlidir:

• Şikayet nedenin yasalara uygun olmalı (örneğin hakaret, iftira, tehdit).
    • Topladığın kanıtlar açık ve net olmalı.
    • Dilekçeni eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısın.
    • Şikayet sürecinin zaman alabileceğini göz önünde bulundurmalısın.

Instagram hesabını savcılığa şikayet etmek, yasa dışı veya rahatsız edici içeriklerle mücadele etmenin bir yoludur. Yukarıdaki adımları takip ederek, söz konusu hesaba karşı yasal işlem başlatabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• Dava edecem sizi hüloooğğ de. Korkarlar. Korkmazlarsa da dava edersin. Lafının arkasında duran testisli bir adam olduğunu anlarlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.