Şimdi Ara

İnstagram'dan NCMEC bildirimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
25.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam durumu şöyle izah edeyim sohbet varsa ki sizin durumda var gözüküyor ki siz ben küçüğüm dedikten sonra inanmayıp devam etmişsiniz bu direkt istismar oluyor bu çok daha büyük sıkıntı min 5-8 yıldan başlar tck 103 ama burada fiziksel temas ve kişinin türkiyede olmaması tck 105 den de işlem görebilir ama 226 gibi unsurlar işin içine girerse iş daha da karmaşık olur önemli olan neyden suçlandığın burada ama ncmec direkt raporu göremiyorsun yada instagram neden rapor ediyor bilmiyorsun ve dava ücretleri 120-250k arasında değişiyor aynı olay bende de var neden verildi rapor neden oluştu bilmiyorum 4 ay oldu ses seda yok ama hayat karartan bir şey psikolojik olarak da sıkıntı şimdiden para biriktirmeye başlamak en iyisi tck 105 den ceza alırsan hgab alabilirsin 6 ay ile 2 yıl olması lazım ama tck 103 sarkıntılık bile olsa min 3 yıl olması lazım ondada bir süre yatıp sonra denetimli serbestlik isteyebilirsin çok karmaşık bir süreç geçmiş olsun diyeyim şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malasa11 -- 16 Temmuz 2025; 20:46:42 >

• sanırım emin olmamakla birlikte karsı tarafın profilinde yaşı yazmıyorsa yüzü gözükmüyorsa vs chate yaşını yazsa bile yırtabilirsin.

hocam burda çocuk durumu olduğu için fotoğraf vs hiç bir şekilde fark etmiyor büyük olsa tamam diyebilirsin ama karşı tarafın beyanı ben çocuğum küçüğüm dedikten sonra ister fotoğraf olsun olmasın fark etmiyor o yüzden sıkıntı niyet önemli burada karşı taraf ben küçüğüm dedikten sonra fotoğraf yollaması tekrardan direkt istismar sayılıyor

• Benimde Facebook hesabım cinsel istismardan kapandı. Facebook yabancı evlilik ve flört gruplarında üyeydim. Avrupalı bir kadın bulur evlenir yurt dışına giderim diye. Sonra gruplarda paylaşım yapıyordum işte 28 yaşındayım ciddi bir ilişki arıyorum diye kendi fotoğrafımla paylaşım yapıyordum ordan görüp bana istek atanlarla veya mesaj atanlarla sohbet ediyordum. Fakat baktım gruplarda hiç Avrupalı kadın yok. Evlilik grupları Endonezya, Filipinler gibi üllkerin dominasyonu altında. Neyse bende iyi kötü takipçim yükseliyor diye devam ettim hatta bazı evlilik gruplarının yöneticileriyle gruptan konuşuyordum moderatör olmak için. Çünkü gruplardaki paylaşımım fotoğraflarıma çok fazla beğeni geliyor çok fazla istek atılıyor . Grupta epey rütbe yükseldim yani. Bu arada bu gruplar +18 hatta bazılar +21 gruplar yani çocukların olmaması gereken gruplar. Düşünün yani Facebook'ta 200'den fazla kişiyle mesajlaşıyorum. Bazılarıyla samimiyetimiz fazla cinsellilte konuşuluyor. Tabi bu konuştuklarımın içinde PayPal çeteleri de var. Seninle önce sevgili gibi konuşup sonra para atmazsan mesajlarını fotoğrafflarımı gruplarda paylaşırım diye tehdit ediyorlar. Ben bir tanesine çarpıldım şantaja başladı bir kaç gruba attı resimlerimi çıldırdım . İntikam istiyordum işi gücü bırakıp bunlara yöneldim. Zaten bu hesaplar genelde belli bir kaç paylaşımı oluyor. Yaşlarını genelde 17 diye ifade edip şantaja zemin hazırlıyorlar. Bende onlara istediklerini verip şantaj yapacakları zemini hazırladım. Ama internetten indirdiğim bana ait olmayan cinsel fotolarla sonra onlar şantaja başlayınca şsntajdan bildirecektim onları Facebook'a . Facebook'ta bir hesap şantaj kapanırsa cihaz banı yiyor yani o cihazdan bir daha meta uygulamaları kullanmıyor. Kısacası telefon çöp oluyor benim amacımda buydu fakat elimde patladı. Benim 14 yıllık tek ihlal almamış hesabım cinsel istismardan kapandı. 8 ay oldu intiharın eşiğine geldim . Ne yapacam bilmiyorum böyle birşeyden ceza almayı bırak ifadeye bile gitsem hayat son bulur benim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler banada bir yardım edin . beni şikayet eden kızla 6 7 aydır tanısıyorum ve hiç yaştan bahsetmedik konusmalarda yaş yok GERÇEKTEN YOK YAŞLA İLGİLİ HİÇ KONUSMADIK. ben fotoğraf attım ve tamamen troll amaçlı şikayet etti ve hesabını kapattık ncmece bildiriyoruz tarzı bir şey aldım ben ne durumdayım ? kızla hala konusuyoruz instasına girdiği yaş 18 altı sanırım o yüzden oldu. kimlik yükle dedim insta kabul etmemiş kız benim tarafta yani bana ne olacak şimdi var mı tecrübeli biri. kızla 6 7 aydır konustugumu tekrar belirteyim hatta karsılılıklı bile atıyorduk önceden

sen nasıl bir olay yaşaadın kanka anlatabilir misn

muhtemelen hayatınız boyunca siz ve çocuklarınız dahil kimse vize alamayacak hiçbir elle tutulur ülkeden

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • hocam ne durumdasın benzer şeyler yaşadık desteğine ihtiyacı mvar

Kız Türk mü

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar güzel bir yazıyla redditte r/hukuk subuna sorabilir ordaki hukukçu arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.

Dostum düşündümde kız zaten 18 yaşının altında kimlik atsa da bir şey fark etmez, bence bu olayda tek bir kurtuluş yolu var dava buraya geldiğinde kız da ifadeye gidecek ve 18 yaşımdan büyük olduğumu söyledim veya öyle sandı veya hiç yaş konusundan konuşmadık gibi bir ifade vermesi lazım anca öyle kurtulabilirsin bu da net bir çözüm değil bu arada.Az önce yazdığım gibi redditte r/hukuk subuna bu yazıyı yazsan çok daha faydalı olur senin için bir sürü avukat ve hukuk öğrencisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettta -- 28 Ağustos 2025; 11:3:53 >
  • kız türk degilse bi bok olmaz. eger kız türkse ve sicilin temizse hagb yada para cezası alırsın resimlerin içerinde cıplaklık varsa, yoksa yine bişi olmaz. Bulusma niyeti ile konusmalar yapıldı ise bu riski biraz daha arttıtır. kız 15 den yukarı ise risk baya azalır. son olarak gördügün resimlerde kızın yüzü gözüküyorsa ve bariz şekilde çocuk oldugu belli oluyor ise o zaman kesinlikle avukata danısmalısın.

Dostum ben kız Türk mü sorusunu karakola gidip ifade değiştirmesi için sormuştum ister Türk ister Alman olsun emin ol hiç birşey fark etmez, bu ucuz bir suç değil.Redditten biri r/hukuk subunda aynı bu konuyu açmıştı 2 sene sonra dava gelmiş çocuğa ve kız Türk değilmiş,ifade falan vermişti sonra noldu bilmiyorum.

• ben ucuz bişi degil demiyorum ki. karsı taraf yabancı dahi olsa cocuk oldugu kesinleşirse ceza alırsın media varsa. ama karsı taraf sikayet etmezse seni yahut media yoksa cıplak cocuk içerikli bişi gelmez başına diyorum.

NCMEC davalarında instagram hesabını şikayet eden kişinin gidip özel olarak şikayet etmesine gerek yok kamu davasına dönüşüyor çünkü.

• medya varsa hakılsın. yoksa karsı tarafın cocuk oldugu kesinleşmeli, failin kastının oldugu kesinleşmeli, buluşma teklifi gibi uç şeylerin yazıda gözüküyo olması gerekli, 15 yaşının üstünde ise karsıliklı rıza varmı yokmu bakılmalı, bu konusmanın süresi uzun süreli bi durummu tek seferlik mi bunlara bakılmalı vs vs. Lakin dedigin gibi işin içinde direk bi medya varsa o zaman ceza almaman mümkün degil. ama ornek veriyorum misal bi profille konusuyorsun. profil fake, resmi ismi cismi sesi hiç bişiyi yok. sadece o cocuk oldugunu iddaa ederse sen ben buna inanmadım diyerek bundan kurtulursun ( gerçekten inanmadı isen ). bunları şahit oldugum tecrüblerden biliyorum

1. delil yetersizligi olabilir medya olmadıgı için ve karsı taraf kesinleşemedigi için
    2. hagb alabilirsin eger ilk sucun ise

https://www.safsoz.av.tr/ncmec-raporu-ile-mustehcenlik-sucu-davalari

Bu avukatın yazısını okumanı ve imkanın varsa danışmanlık almanı öneririm benim davama o bakmıştı. Kendisi bilişim suçları avukatı. Fiyatları biraz yüksek. İmkanın yoksa da sitesinde sorulan sorulara cevap veriyor çoğu zmaan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhüla -- 16 Eylül 2025; 23:35:37 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.