Şimdi Ara

Insignia Cosma 1.6 AT CDTI & Superb Prestige 1.6 TDI DSG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

D segmentinde bir araç alma arifesindeyim. İki model arasında karar vermeye çalışıyorum. Opel Insignia 1.6 AT CDTI Cosmo ile Skoda Superb 1.6 TDI DSG Prestige arasında kaldım. Aracı muhtemelen 2 - 3 sene içinde satıp ev alacağım. Belki bu süre daha da kısalabilir. Bu yüzden ikinci elde bana daha az zarar ettirecek bir araç lazım.

Hazırda olan iki adet araç var.

Insignia- 1.6 136HP Cosmo AT6 -Cosmo+Sunroof+Kış Paketi+Flexride Şasi Sistemi+Çevre Görüş Sistemi 2+Park & Go
    Mahagony Kahverengi

Superb 1.6 TDI DSG Prestige + ACC + Şerit takip + kör nokta uyarı sistemi + Akıllı far asistanı + Sunroof Şeker beyazı

Insignia'nın liste fiyatı 125.000 TL ancak güzel bir indirim alabileceğimi düşünüyorum. 120.000'nın altına ineriz herhalde.

Superb ise 127.900 TL'den 125'e iniyor.

Insignia'nın artıları:

+Isıtmalı direksiyon
    +Gelişmiş park asistanı
    +Trafik işaret tespit sistemi
    +Flexiride şasi
    +9 farklı aydınlatma modu
    +Isı yalıtımlı ön cam
    +8" medya sistemi
    +Hayalet ekran
    +Karartılmış arka camlar

Superb artıları:
    +XDS
    +Hafızalı ve kararan yan aynalar
    +Elektirik yolcu koltuğu
    +Isıtmalı arka koltuklar
    +Elektrikli bagaj kapağı
    +Arka cam perdesi
    +Akıllı far asistanı
    +Şemsiye

Insignia'daki artıların bazılarını Superb'e eklediğinizde liste fiyatı 133.500 TL oluyor. Ve aracı en az 3 ay beklemek gerekiyor ki bu da fiyatların yükseleceği anlamına geliyor.

Bu koşullar göz önüne alındığında sizce hangi aracı almak daha mantıklı olur?

• Superb cok yeni bir arac insignia 2017 de kasa değişecek.

Superb in büyük cüssesi sorun olmayacaksa, dsg garantisi uzatılacaksa tercihim o olurdu.
    İnsignia da makyajla cok hoş oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insignia da, daha güzel indirimler alabilirsiniz, fakat kasa yeni değişmiş araçlar daha az zarar ettirir size. superb, QQ, passat ...
  • 2.el de kâr zarar meselesine bakarsak superb daha az zarar ettirir bence.

Cunku insignia 2008 den beri piyasada yuzu nispeten eskidi ve 2017 de kasasi degisecek. Buda 2.el fiyatini biraz dusurecektir yada ragbet edilmeyebilir.

Superb daha yeni piyasaya cikti uzun surede piyasada kAlacaktir. Ancak tek problem dsg faktoru. Siperb yerine passat alirsaniz daha az zarar edersiniz diye dusunuyorum. Madem ki 2 3 yil sonra satacaksiniz fazla donanima girmeyebilirsiniz.

• Superbin + hanesine bir de yakıt tüketimini eklemelisiniz..İnsignia AT'nin çok yaktığı söyleniyor...
  • 1-2 sene içinde satacaksanız niye full donanım alıyorsunuz ki? D sınıfında her zaman en baz ve orta dınanım modeller 2.elde doğru dürüst prim yapar.. Opsiyonlu araçlar hakettiği fiyattan satılması için çoook beklemeniz gerekir.
  • satıcaksan niye alıyosun? 3gün kirala hevesini al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Ibiza 1.2 TSI DSG
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1636

Superbin + hanesine bir de yakıt tüketimini eklemelisiniz..İnsignia AT'nin çok yaktığı söyleniyor...

1.6 insignia'ların kaç tanesi 5.000 km üstü olmuş ta çok yaktığı söylenir olmuş :)Veya gidip Cosmo alırsın Jant da 18-19 inc olursa elbette yakıt farkettirir.

Normal şartlarda Superb'in o cüssesiyle İnsignia'dan cok az yakacagını hiç sanmıyorum aralarında yarım litre oynamaz.
  • Bana kalırsa iki araçta size uygun değil çünkü 1-2 yıl sonra satmak istediğinizde zarar ettirir.

Sıfır araç alırken opsiyonlar için ödenen ekstra paralar ikinci elde satarken değerini yitirir, sadece aynı fiyata olan opsiyonsuzlardan daha çok cazibesi olur.

Bana kalırsa full bir insignia, superb alan kişinin birinci önceliği uzun yıllar sorunsuzca binebilmek olmalı.

Sıfırken 120-130 liraya superb, insignia satılıyor çünkü cazibesi sıfır olması. 2 yıl sonra ikinci ele düştüğünde 2 yaşında superb ve insignia'ya kolay kolay kimse 100 lira para vermez diye düşünüyorum.

İkinci el almak en mantıklısı, olmadı sıfır ama değerini koruyacak bir araç alınmalı. Makyajsız (elde kalan) a serisi, audi a3 sedan hatta passat olabilir. Çünkü bu araçların bir cazibesi olduğu için ikinci elde de değerlerini koruyacaklardır. 2 yıldan fazla kullanmayacağınıza göre dsg faktörüde sizin için önemli değil.

Benim 3 tavsiyem var,

Yılda kaç kilometre yapıyorsunuz bilmiyorum ama 125 liraya 10-15 bin km'de yeterince dolu 3.20 i ed alsanız, hem 2 sene doyasıya kullanırsınız hemde zarar etmeden satarsınız.

Diğer tavsiyem ise yine düşük kilometreli c180 avangarde veya fascination olur.

Eğer mercedes bayilerinin elinde varsa makyajsız a serisi bakabilirsiniz dizel otomatik. Hem nispeten iyi fiyata almış olursunuz hemde çok ince makyaj yediği için ikinci elde zarar etmeden satarsınız.

İlla insignia yada superb olacaksa ben superb alın derim. Çünkü insignia çok eskidi. Yakında yenilenecek.

• Şu dönemde VAG grubundan bi bardak su almam.Insignia alıp keyfinize bakın.

• İnsignia superbden hem daha kaliteli hem de daha yakışıklı bir model. Üstüne tam otomatik şanzıman sorunsuz.

Şimdi gelelim 2. El meselesine. İnsignia da superb de 2. Elde aynı hızla gider aşağı yukarı. 2. El önemli ise gidin 115 bine sıfır km 2015 model comfortline TDI+DSG alın 3 sene sonra aldığınız paraya satın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Superb cok yeni bir arac insignia 2017 de kasa değişecek.

Superb in büyük cüssesi sorun olmayacaksa, dsg garantisi uzatılacaksa tercihim o olurdu.

Hangi cüsseden bahsediyorsunuz ?

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

İnsignia superbden hem daha kaliteli hem de daha yakışıklı bir model. Üstüne tam otomatik şanzıman sorunsuz.

Şimdi gelelim 2. El meselesine. İnsignia da superb de 2. Elde aynı hızla gider aşağı yukarı. 2. El önemli ise gidin 115 bine sıfır km 2015 model comfortline TDI+DSG alın 3 sene sonra aldığınız paraya satın.

Enes selam, vw comfort passat için liste fiyatından 6.500 lira indirim yapar mı herkese ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakan1636

Superbin + hanesine bir de yakıt tüketimini eklemelisiniz..İnsignia AT'nin çok yaktığı söyleniyor...

1.6 insignia'ların kaç tanesi 5.000 km üstü olmuş ta çok yaktığı söylenir olmuş :)Veya gidip Cosmo alırsın Jant da 18-19 inc olursa elbette yakıt farkettirir.

Normal şartlarda Superb'in o cüssesiyle İnsignia'dan cok az yakacagını hiç sanmıyorum aralarında yarım litre oynamaz.

Ben de yarım litre oynayacağını hiç zannetmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

quote:

Superb Sınıfının en uzunu hatta E segment araçlara kafa tutacak durumda o açıdan, şehir içinde pek kolay olmaz kullanımı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

İnsignia superbden hem daha kaliteli hem de daha yakışıklı bir model. Üstüne tam otomatik şanzıman sorunsuz.

Enes selam, vw comfort passat için liste fiyatından 6.500 lira indirim yapar mı herkese ?

Herkese yapmaz da düşünüyorsan ayarlarım birşeyler ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

quote:

Superb Sınıfının en uzunu hatta E segment araçlara kafa tutacak durumda o açıdan, şehir içinde pek kolay olmaz kullanımı..

İnsignia ile arasında pek fark yok diye biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah kardeşim düşünmen yeter. Kasımın ilk hatası kampanya devam ederse 3.20i ed sportline sipariş edeceğim aralık için. Passat'ı sormamın sebebi son skandaldan ötürü indirime mi gittiler acaba diye. Gerçi passat taki euro 6ydı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eyvallah kardeşim düşünmen yeter. Kasımın ilk hatası kampanya devam ederse 3.20i ed sportline sipariş edeceğim aralık için. Passat'ı sormamın sebebi son skandaldan ötürü indirime mi gittiler acaba diye. Gerçi passat taki euro 6ydı.

Düşündüğün model çok iyi abi. Özel bir indirim yok hiçbir modelde ancak galerici esnafı bolca passat alıp piyasaya sürdü piyasa düştü biraz. Galeriler 115 bine veriyor 0 km.

Bu arada sportline değil de luxuryline tavsiye ederim :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.