Şimdi Ara

Insignia 1.6 T dengesiz ivmelenme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    2010 model Insignia 1.6 Turbo 180bg sahibiyim. Araç 130bin kmde. Aracımda kendi kendine dengesiz ivmelenme sorunu var ve kimse anlayamıyor. Servisler anormallik görmediklerini söylüyorlar. Bazısı yapabilecek birşey yok orjinal GM yazılımına bağladık bir terslik gözükmüyor diyor. Anlayamadım gitti.

    Bujiler + bobin + MAP sensörü değişti. MAF ve boğaz kelebeği temizlendi, kalibrasyon/adaptasyon GM programı ile yapıldı. İyileşme var, düzelme yok. Kompresyon testi yapıldı. Subaplarda erime yok.

    Yyarım gaza basarken birden tam gaza basmışım gibi ivmelenip sonra normal yarım gaz hızlanmaya devam ediyor. Bazen sonra tekrar tam gaz yapıp bırakıyor falan. Kararsız performans durumu söz konusu. 1,2,3,4,5 her viteste yapıyor.

    EGR ve O2 sensörlerini de temizlemeyi düşünüyorum. Sizce nedendir bu problem?

    Saygılar.







  • Yaşadığınız durumu öyle iyi anlıyorum ki. Bende cosmo 2010 model 1.6T var 1. 2. Ve 3. Vites lerde gaz pedalı bi garip örneğin %50gaz veriyom araç hızlanıyor sonra bi turbo dengesizlik yaratıyor devir sabitleniyor araç bian duraksıyo gibi özellikle sabit gazda çok belli etmiyor. Ben alıştım buna ama bi sorun yok deniyor yazılım güncellemesi yaptırın bende yaptıracam
  • TC yi devre dışı bırakıp deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.