Şimdi Ara

insanmı dogaya , dogamı insana hakimdir ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
173.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: khanturks1

    İnsan hem insana hemde doğaya hakimdir.

    İnsanoğlu var olduğu günden bu güne kadar şahsı hariç hiç bir canlıya yada cansıza asla ve asla faydalı bir harekette bulunmamıştır.

    İnsanın tek bildiği yok etmektir .Var olanı dahi koruyamayan bir cinsiz ne yazıkki oldukça kısa bir zamanda yaşadığımız Dünyayı mahvettik , gezegenimizi yaşanmayacak hale getirdik ne doğası ?

    İnsana hükmedecek doğa mı kaldı ki hükmetsin doğa dediğiniz el kadar bir orman kaldı kala kala merak etmeyin yakında onunda içine ederiz, sonrada oturur bu büyük zaferimize gururla bakarız.Ben bize değilde bizden 3-4 nesil sonra yaşayanlara çok acıyorum yazık ne suları kalacak ne yaşayan hayvan türleri ne atmosferleri nufus yoğunluğu işsizlik ve açlık çabası susuzluktan Afrikada günde 25.000 insanın ölmesi bekleniyor.


    görüşlerine saygı duyuyorum. insan daha çok doğaya yapıcı değil bir bozguncu gibi müdahalede bulunmuştur haklısın.

    ama şu unutulmamalıdırki Allah ın bizim için yani hem insan hem bu kainat için belirlediği bir kader var bir son var biz bundan başkasını görmeyeceğiz , gelecek nesillerde farklı bir şey görmeyecek.

    Dünya hayatı sonlanana kadar insan için bir imtihan hayatı var.Allah o imtihan için gerekli şartları son ana kadar muhafaza edecektir.
    yani şunu demek istiyorum , kıyamete kadar insanın nefes alacağı bir oksijenli ortam olacak , hayatını devam ettireceği su kaynakları olacak , midesini doyuracak gıdalar olacak bunlar kıyamet gelmeden hiçbiri bitmeyecek.




  • @Porshe 911

    Ben de görüşlerine saygı duyuyorum, umarım dediğin gibi olur.

    Ama var olduğu günden bu yana 1 gram bile değişmeyen insan mentalitesinin değişeceğini ne yazıkki inanmıyorum, var olduğu günden bu yana sadece yok eden bir canlı bu vakitten sonra bu yok etmeyi durdurur mu bilemem.Tabi birde Dünyanın bazı kaynaklarının vakti gelince yok olacağınıda bilimsel açıdan da biliyoruz ,umarım düşüncelerim yanlış çıkar.


    İşte İnsanlığımızın geldiği son noktalar biraz magazinsel ama gerçekler :http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7375587.asp?gid=180&sz=21445



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanturks1 -- 28 Eylül 2007; 11:50:43 >
  • ya bende ödev yapıodumda buldum burayıı bence ikiside birbirine hakimm...

     insanmı dogaya , dogamı insana hakimdir ?
  • arkiler sizden rica ediorum bana insanın doğaya hakim olduğunu kanıtlanmış bi şekildee cvp verin plssss....
  • daha dün dil ve anlatım dersinde bu konuyu tartıştık. bi ders boyunca sürdü. ama doğa insana hakimdir tarafı kazandı.yani benim bulunduğum taraf...
  • İkiside değil bence.
  • hey gidi bize zamaninda orta sondayken vermisdiler bu munazarayi,hehe torpille filan kazanmistik hoca oylama yaptirmisti, biz 3 erkek arkadas ,"insan dogaya hakimdir tezini savunuyoduk", hicbir hazirlik olmadan gitmistik,karsimizdakiler 3 kizdi ,konuyu amaclarina uygun yere getirdiler,bize biraz polen verdiler ve bal yapmamizi istediler :)),tabiki yapamadik, o zaman bilseydik marketlerde satilan ballarin hemen hemen hepsinin insan katkili oldugunu soylerdik, SONUNDA HOCAMIZ İNSAN DOGANİN BİR PARCASİDİR DEMİSTİ,bence dogrusu bu ,Allah insana dogaya hukmedilme gucu olan akli vermis,ama insanlar dogadan once kendilerine hakim olmalari gerektigini unutmuslar.
  • son gülen en iyi güler diye bir söz var ilk biz güldük sonra kim gülecek acaba...
  • evet hakim olmuş oluyoruz buyuk balık kucuk balıgı yer bız buyuk balıgız dogada kucuk doganın yokolup yokolmması bızım elımızde suankı konu ozon tabakasını delmemız deil kımın kıme hakım oldugudur hepımıze hakım olan tek sey Allah tır. Allahta ınsanlaın en akıllı varlık oldugunu buyurmustur ve bu dogayı ınsanlar ıcın ypmıstır en ustun varlıklar bızız. bır denge vardır . bunun en ustundede bız varız sonucta hersey bızım ıcın oluo ha amerıkayı kasıp kavuran seylerden bahsetınn sıgınak yapıp bundan kurtulabılıolar dımı sonucta bıseye etkısı olmamıs oluo korunmasını bılmeyen ınsanlara olan oluo dogrudur ama gunumuzde kendımızı korumak ıcın bır suru sey yapılabılır.hakkatten bunu turkıye gıbı az gelısmıs bır ulke olarak gorme sadece dunya capında ele al ! yanı ''ınsanlar'' olarak ele al
  • bende insanlar dogaya hakimdir diyorum cunku bircok kisinin de dedigi gibi hersey bizim icindir. Ama bu noktada soylemek istedigim bazi seyler var:
    oncelikle evt hersey bizim icin ve bizde bundan yararlanıyoruz ama doganın etkisi gozardı edilemez . bunun yani sira ister faydali ister zararli olsun insanlarin yasamak icin birseylerin onune gecmesi ya da ona direnmesi lazim ornegin tabi JACK LONDON ın ADEM DEN ONCE adlı eserini okuduysanız ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz. ilk insanlar yeryuzunde herseyden korkardı ama bu korkuyu bu bilincsizligi uzerlerinden atmalari gerekti cunku yasamalari icin tek yol icinde bulunduklari ortami kontrol etmekten geciyordu. evet bende kabul ediyorum ilk zamanlarda doga ustunluk sagliyordu ama su son birkac yuzyilda doga acinacak hale gelmedimi?
  • Tabiki de ikisi de değil. (bunu okuduktan sonra gerisini okumayacaksınız ama lütfen bir okuyun)

    Doğa kendi başına karar verme yetkisinde olan bir yaratık değildir. Sadece kendisine verilen emirleri yerine getirir. Aklı olmayan bir yaratığın hüküm sürme yetkisi de olmaz.

    İnsan da doğaya hükmedecek kapasitede bir yaratık değildir. Doğa insan için yaratılmıştır fakat emrine verilmemiştir. Düşünsenize eğer öyle birşey olsaydı bu hangi insana verilecekti??? Hadi bir insana verildi bu görev komşunun çocuğu rahat edecekmiydi?
  • yA bencede ikiside birbirine baglı ama bunların ikiside ALLAHA HAKİM DİR ama illede bi cvp vermek gerekiyorsa daga insana hakimdir çünkü doga olmazzssa insan da olmazdı doga insanı yok eder de insanın dogayı yok etmesi biraz sıkar :d demi katılan,
  • Arkadaşlar bana göre de her ikisinin de hakimi yüce yaratıcı ALLAH (c.c.) tür.Ama bu sonuca varılmayacak bir münazara konusu ben insan doğaya hakimdir tez ini bu hafta sınıf içinde yapılacak olan münazara da savunacağım.Bunun için şunları söylemek istiyorum.

    İnsan doğaya hakimdir;çünkü insan şu an isterse doğayı yok edebilir.İnsanın doğayı yok edebiliyor olması ona hakim olduğunu ya da doğa nın insanların ölümüne sebep olması hiç bir hakimiyetlik belirtmez.

    İnsanlar isterse doğa felaketlerinden korunabilirler,korunuyorlar da ama doğa kendini insanlara karşı koruyamıyor









  • İnsan mı doğaya hakim, doğa mı insana hakim

    Yaratılmış olan bir canlı ölümlü olduğu için kendine bile hakim değildir. Oluşan her madde (canlı cansız olsun) bozulmaya mahkumdur! Diğer bir sözle ölümlüdür. İnsan veya doğamızdakiler devamlı oluşum ve bozuşum halinde olduğu için birbirine karşı bir üstünlükleri olamaz.

    İbrahim Hakkı Erzurumlu'nun, MARİFETNAMESİ, Kit-San Kitap Sanaii-1984 basımı: 55, 60 ve 65 sayfaları oku.

    ANATOMİ İlmi diye yazıyor

    Anatomi İlmini, din veya tarikat ilmi yapmak mümkün mü? Anatomi İlim Adamları Şafi ve Şii'yi de din veya tarikat ilim adamı yapmak mümkün mü? Ama kitapta yapmışlar!

    Sizler Evrim Kuramını kabul ediyor musunuz?

    Erich von Daniken
    TANRILARIN ARABALARI, 70. basım, sayfa: 45

    Tevrat, sırlarla ve çelişkilerle doludur.

    ... Peki ama bu bölümün yazarları (elementlerden MİNERALLERİN) minerallerden de BİTKİLERİN, bitkilerden de HAYVANLARIN, (hayvanlardan da İNSANLARIN) oluştuğunu nereden biliyorlardı? diyor yazar!

    -Müslümanlar, bizi Allah insan olarak yarattı diyorlar. Maymundan gelmiyoruz diyorlar! Nerden geldikleri, Allah mı yarattı, maymundan mı geldiğimiz o kadar önemli değil!!

    -TUVA ve Orhunda tüm ANATOMİ ilmi çözülmüştür. Tevratta da yazılı olduğu gibidir. Tevratta, Musa'ya TAŞ LEVHALARIN verildiğinden söz ediliyor. Bu levhalar: Tuva- Orhun, Maya ve Mısır kitabeleridir.

    MARİFETNAMEDEN

    Allah, bilinmeyi tanınmayı istedi de sevgiden ilgiden yarattı diyor!

    Allah, Kimin bilinmesini, tanınmasını istiyor?!
    Allah, Kimden bilinmesini, tanınmasını istiyor?!

    -Allah, kendisinin bilinmesini tanınmasını kandinden istiyor! Bunun için sevgi ve kendisinden ilgilenmesini istiyor!

    Eşler ve gençler (bitki, hayvan ve insanlar) severler aşık olurlar. Daha çok bu ilgilerini artırırlarsa İLİŞKİYE girerler! Rahme atılan birtek spermemden, spordan bir beden oluşur!

    İşte bu bedeni oluşturan Allah mı, yoksa sperem , spor içindeki ALYUVAR mı?

    -Karabaş veya iribaş denilen spermin, sporun içinde birtek Alyuvar molekülü var mı yok mu? Bunu iyi öğrenin.

    Yeni Hayat Ansikl. sayfa: 704
    CANLI VARLIKLAR BİLİMİ
    Biyoloji

    Hayat (can, ruh) Yapan MADDE (madde, Allah mı)
    ... bütün canlı varlıklarda, HAYATI (canı, ruhu) yapan MADDE, <<protoplazm>>adır.

    Sayfa: 1523
    Ortada bir GERÇEK varsa o da şudur ki, bugün HAYATTA (canda, ruhta) olan HER bitki, hayvan ve İNSAN protoplazmasından BİR KISMI YÜZYILLARDAN beri KESİLMEDEN yaşayan (Alyuvar DNA molekülü, sarmal) ZİNCİRİNDEN GELİYOR! Protoplazmanın bu kısmı ÇOĞALMA (üreme) ile ilgilidir. Ana-babanın özelliklerini NESLİDEN NESİLE taşıyan (aktaran) da budur!

    ... Bunlardan bir çeşidinin 43.000 NESİL boyunca YAŞADIĞI tesbit edilmiştir. Bilim adamları buna dayanarak bazı (değil, sperm, spor) hücrelerinin EBEDİYEN YAŞAYABİLECEĞİNİ söylüyorlar.

    Genleri ve genetiği kabul eden biri, spermdeki Alyuvar molekülünü öğrenirse, Tüm sorunlarını çözmüş olur.

    Sayfa: 65
    ...Nitekim Habib-i Ekrem (S. A. V.) Hazretleri: <<Said, anası karnında saîdtir. ŞÂKÎ (eşkiya) anası karnında ŞÂKÎDİR (eşkiyadır)>> buyurmuştur. HER KESİN taliinin tesirini REMZ ile DUYURMUŞTUR!

    -Hacalarınıza, BİLİM ve DİN adamlarına bu REMZLERİN ne olduğunu ısrarla sorun. Peygamberin pabuçlarını, hırkasını veya sakalını saklamasını bilenler, BU REMZLERİ ne ettiklerini açıklasınlar.

    ...Zira (ana karnına düşen sperm) o nutfe (sperm), CENİNİN CİSMİNİN LEVH-İ MAHFÛZUDUR. LEVH-İ MAHFÛZ bu alemin (ve (Al em'in, Alyuvarın) AYNASIDIR (aynısıdır, yansımasıdır)!!

    Kitap değil, ANSİKLOPEDİ okuyun. Okuyun ki, DAVAR veya KOYUN SÜRÜLERİ gibi okullarda güdülmeyin. Çobanlarınızı da öğretmenler olarak bilmeyin.




  • insan doğaya hakimdir küresel ısınma neyin sonucu sizce
  • slm arkdaşlar aynı dert bendede var insanmı doğaya halkim,doğamı insana hakim -? doğanın insana hakim olduğunu ispatlamam gerekiyor bana yardım ederseniz sevinirim



    simdiden tesekkurler
  • Bence İnsan doğaya hakimdir,bu yaratılış gayesidir..Discover kanalda bunun çeşitli örneklerini izlemekteyiz.En yırtıcı hayvanları,hayvanat bahçesinde yakından görememizi sağlayanlarda İNSANDIR....

    Ayrıca doğada İNSANDAN başka düşünen,diğer bir canlı daha yoktur..!!!
  • slm ben de l2 yim yarin ayni konu da munazaramiz var ben munazara baskani olcam ama yine bir konuya bakayim demistim bence doga insana hakimdir buna en buyuk ornek kuresel isinma nin dunyadaki insalara etkileri abi sen okuldansin
  • abi ben de lise 2 yim yarin bu konuda munazaramiz var ben munazara baskaniyim ama yine bir konuya bakayim demistim bence doga insana hakimdir buna en buyuk ornek kuresel isinma kuresel isinma insanligi cok etkiliyor insanlara hakim oluyo insanlar saden bu konuda bir sey yapamiyor abi sen hangi okuldasin
  • arkadaşlar tartışmaya gerek yok doğa insana hakimdir.bizler depremleri yangınları durdurbiliyor muyuz?sadece gidenlerin arkasından ağlıyoruz.diyebilirsiniz japonyada çok büyük şiddette bile deprem olsa kimse ölmüyor.çünkü binalarrın altında pedallı bir alet var binanın sadece öne gidip geri gelmesini sağlıyor.fakat yinede bina yerinden oynuyor engel olamıyorlar.mesele şu an kış ve benim cnm çilek çekti.hadi getirinde yiyim.siz şimdi dersinizkışda olsa üretilebiliyor.fakat onlar hormonlu.doktorlar tarafındanda ispat edildi.hem zaten doğanın hakimiyetini şurdanda anlıyabiliyoruz.doğa insan var olmadan öncede vardı sonrada olacaktır.biz doğanın bir alt kümesiyiz.bunu hiçbir zaman unutmayalım.hakim olmak ağaçları yakıp yıkmak onları eve kaleme çevirmek değildir.bu olsa olsa ACİZLİKTİR arkadaşlar ACİZLİK...Bi örnek daha geldi aklıma hepimizin evinde mont vardır.size bir soru biz montları giydik diye mi kış geldi yoksa kış geldi diyemi montlarımızı giydik.bu cevap sayesindede kimin kime hakim olduğun anlaşılacaktır zaten.benden bu kadar.gerçi uzun süre sonra yazdım ama mutlaka bu konuyla münazarası olan vardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık_görl -- 10 Ocak 2008; 19:52:11 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.