Şimdi Ara

İnsanlıktan eser kalmamış, kapı açma mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazar günü İzmir forum bornova'da aracı hemen girişe sol taraftaki otoparka parkedeyım dedim. Yerlerde beyaz çizgiler olur bilirsiniz, 1 araba parketmelik. Yanımda doblo vardı, aracın tekerleri çizginin üzerindeydi, yanında da 2 araçlık boş yer var. Bende çok yanaşmayayım, bu adam kapısını açarken gelip çarpmasın bana diye bende çizginin üzerine doğru parkettım aracı.Hafif sağa doğru yani. Zaten birşey alıp çıkıcaktık, önümde 600km lik yolum vardı daha. Araçta misafirlerim var, tam bindik arabaya gidiceğiz, bagaja felan bakıyoruz. Kapılar açık oyalanıyoruz arabanın cevresınde. Bu geldi kornaya bastı, dedim kapıları kapatalımda girsin yanımıza parketsin. Kapattılar kapıları, adam yanaştı. Çıkarken kendi arabasının kapısını öyle hızlı açtı ki, benim sağ ön kapıya bir kere carptı sonra cıkamadı birdaha sert bi şekilde açtı, kapıyı sıkıştıra sıkıştıra cıktı arabadan. Benim tepem attı, indim arabadan birsürü münakaşa yaşandı. Onunda yanında karısı vardı. Benim misafirlerim var. Zor sakınleştim, bindim araca. Resmen boya kalkmıs o kısımda. Göz göre göre yapıyor bide bunu. Farklı bir ortamda olsaydım çok kötü şeyler olurdu ama ne gelir elden, benim kapım çizilmiş. Plakasıda ...edit... Böyle şerefsizleri ne yapıcaz inanın hiç bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood -- 29 Aralık 2010; 0:24:37 >

• çok geçmiş olsun.. işte o anlar büyük sabır işi.. çok iyi dizginlemesi gerekiyor insanın kendisini..

diğer arabadaki vatandaşların bizzat kendisine ve en yakın akrabalarına da buradan selam olsun
  • Bundan 3 veya 4 ay önce mağazamızın olduğu sitede aracımı gayet nizami bir biçimde kimsenin yerini gasp etmeyecek biçimde parkettim herzamanda öyle parkederim indim mağazayı açtım sigara içmek için kapının önüne çıktım bir tane transporter benim aracın yanına girdi gözüm takıldı bakıyorum inerken benim aracın kapısına kendi kapısıyla sert bir biçimde açarken vurdu sonra hiçbirşey olmamış gibi gitti bende hemen aracın yanına gittim bir baktım benim aracın kapısı yumruk büyüklüğünde çökmüş ezilmiş ce bayası soyulmuş beynimden vurulmuşa döndüm çünki boyatmak gerekecekti tekrardan kapıyı ilk önce adam gelsin dalaşayım diye düşündüm sonra boşu boşuna nekadar anlatsam ne kadar benim aracıma zarar verdiğini izah etsem bile anlamayacağını ve daha çok canımın sıkılıp işin daha farklı boyutlara gidebileceğini düşünüp vazgeçtim çünki anlayışlı biri olsa o kapısını adam gibi açar bana zarar vermezdi bende aracımın bagajından tornavidayı alıp benim aracın kapısına vurduğu kapısını çok sağlam bir şekilde kazıyarak çizdim çünki ben aracımın kapısını boyatacaktım ve boyattımda onunda aynı şekilde cezalandırılmasını istedim ve yaptım oda mecburen o kapıyı boyatacak ve başka çaresi yok vicdanen acayip rahatladım ben nasıl başkalarının malına canına yaşantısına saygı gösteriyorsam aynısını beklerim eğer bana saygı gösterilmezse layığı neyse onu yaparım çünki piyasada böyle insan çok

• Park edeceğim yerdeki araç, sizind durumunuzdaki gibi çizginin üstüne hatta benim park edeceğim yere taşarak park ettiyse

Ve taşan kısmı yolcu kısmı ise arabaya sıfır yanaşıyorum, değil kapı açacak, o yolcu kapısından binmeye teşebbüs edecek yolcunun bile sığmayacağı ama !

Arabasını düzgün park edemeyen birinin çıkabileceği bir mesafede

Sonuçta kapı açılmadığından vurmada olmuyor, yani düzgün yanaşmayandan kaçacağınıza bence üstüne gidin ben böyle yapıyorum

Yanlışı izlemek, o sağa doğru park etmiş bende edeyim mantığı biraz ters

Sizin olayınızda ise adamın bir kere korna çalması baştan ofsayt, odunun biri demek ki, korna çalıcağına elinle anlat derdini, öküz-inek mi kovalıyorsunda kornaya asılıyorsun

• valla iyi sabır var sizde ... o adamın arabasından boyasını kazıyıp kendiminkine yapıştırırım oyle bişey olsa ... kimsinki benim malıma zarar veriyorsun .. düdük makarnanın biri gelecek alınterimle aldığım arabayı değer verdiğim arabamı çizip gidecek
  • Anı;

İşlerimizi hallettik indik otoparka;

Üç araçlık yer düşünün, sağ iki kısmın ortası dolu(bayan sürücü), onun sol yanı dolu(Ben varım burda), en solda ancak kapının geniş açılabileceği kadar yer var.

Sen gel oraya park et.Ama nasıl park.Ne kendi kapısı açılıyor, ne benim sürücü kapısı açılıyor.çamurluklar arasına cep telefonu girmez neredeyse öpüşecekler .

içimden saya saya bagajdan bindim.Sürücü camını açtım elimde metal kalem bi 5 dakika vicdanımla yüzleştim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Park edeceğim yerdeki araç, sizind durumunuzdaki gibi çizginin üstüne hatta benim park edeceğim yere taşarak park ettiyse

Ve taşan kısmı yolcu kısmı ise arabaya sıfır yanaşıyorum, değil kapı açacak, o yolcu kapısından binmeye teşebbüs edecek yolcunun bile sığmayacağı ama !

Arabasını düzgün park edemeyen birinin çıkabileceği bir mesafede

Sonuçta kapı açılmadığından vurmada olmuyor, yani düzgün yanaşmayandan kaçacağınıza bence üstüne gidin ben böyle yapıyorum

Yanlışı izlemek, o sağa doğru park etmiş bende edeyim mantığı biraz ters

Sizin olayınızda ise adamın bir kere korna çalması baştan ofsayt, odunun biri demek ki, korna çalıcağına elinle anlat derdini, öküz-inek mi kovalıyorsunda kornaya asılıyorsun

Hayır içinde biz varız birde yani. Söylersin insan gibi, bende birşeyler yapıp sola kaçarım boşluk yaratırım. Kapınıda açarsın, rahat rahat da yanaşırsın. Öküz gibi birşey demeden pat küt yanaşıp- kapıyı açmanın ne anlamı var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilemiyorum ama böyle şeylerde pisliğe bulaşmadan orayı kullanmamak en mantıklısı, parkedilecek bölgede bir risk oluşacağını seziyorsam oraya girmemeye çalışırım, düşündüğünün başına gelmesine üzüldüm gerçekten...
  • Afedersiniz ama öküz ya..
  • iyi yapmışsın adamı bekleyip kavga etmektense
  • quote:

Orijinalden alıntı: extraordinariuss

bilemiyorum ama böyle şeylerde pisliğe bulaşmadan orayı kullanmamak en mantıklısı, parkedilecek bölgede bir risk oluşacağını seziyorsam oraya girmemeye çalışırım, düşündüğünün başına gelmesine üzüldüm gerçekten...

Ben de aynen arkadaş gibi yapıyorum, Alışveriş merkezlerinde özellikle bazı kendini bilmez insanlar babasının tarlasına park eder gibi koyup gidiyor aracını, kapıyı bacayı çizdirmemek için 2 tur fazladan atıyorum gezerken kafam rahat oluyor en azından.

Aracımı 8 ay önce sıfır aldım, aldığımın 10. günü fazlasıyla müsait bir alana park ettim, sabah alıcam aracı adamın teki (Hacı Murat) gelmiş dibime park etmiş, üzerine titriyorum ya aracın! Hiç sağına soluna bakmadan alıp gittim, sonradan bi baktım kapıyı vurmuş ve boyayı kaldırmış. Sayıp sövdüm ama elden bişey gelmiyor, sonraki bikaç haftalık süreçte de nereye bıraksam aracı bi Kapı İziyle burun buruna geliyorum. İyice paranoyak oldum. Artık aracın sağında solunda, park halindeyken tamponda sürtme izi falan olunca artık takmamaya başladım. Nedendir bilinmez son 3-4 ayda hiçbişey olmadı. Bu 'Milli Servet Düşmanları' nın kastı acaba cillop gibi parlayan sıfır araçlara mı düşünmeden edemiyorum

Vel-hasıl eskiden Milleti küçük gören, onları akılsız olmakla itham eden insanlara çok kızardım ama artık benim de Türk olmanın ayrıcalıklı olduğu, anlayış, hoşgörü, yardımseverlik, medeniyet ve insancıl değerleri de içinde barındırdığı hususunda inancım gün be gün azalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

Bundan 3 veya 4 ay önce mağazamızın olduğu sitede aracımı gayet nizami bir biçimde kimsenin yerini gasp etmeyecek biçimde parkettim herzamanda öyle parkederim indim mağazayı açtım sigara içmek için kapının önüne çıktım bir tane transporter benim aracın yanına girdi gözüm takıldı bakıyorum inerken benim aracın kapısına kendi kapısıyla sert bir biçimde açarken vurdu sonra hiçbirşey olmamış gibi gitti bende hemen aracın yanına gittim bir baktım benim aracın kapısı yumruk büyüklüğünde çökmüş ezilmiş ce bayası soyulmuş beynimden vurulmuşa döndüm çünki boyatmak gerekecekti tekrardan kapıyı ilk önce adam gelsin dalaşayım diye düşündüm sonra boşu boşuna nekadar anlatsam ne kadar benim aracıma zarar verdiğini izah etsem bile anlamayacağını ve daha çok canımın sıkılıp işin daha farklı boyutlara gidebileceğini düşünüp vazgeçtim çünki anlayışlı biri olsa o kapısını adam gibi açar bana zarar vermezdi bende aracımın bagajından tornavidayı alıp benim aracın kapısına vurduğu kapısını çok sağlam bir şekilde kazıyarak çizdim çünki ben aracımın kapısını boyatacaktım ve boyattımda onunda aynı şekilde cezalandırılmasını istedim ve yaptım oda mecburen o kapıyı boyatacak ve başka çaresi yok vicdanen acayip rahatladım ben nasıl başkalarının malına canına yaşantısına saygı gösteriyorsam aynısını beklerim eğer bana saygı gösterilmezse layığı neyse onu yaparım çünki piyasada böyle insan çok

ben olsam bende aynısını yapardım yoksa içimde kalır

• Fleetwood durum münakaşadan sonra kapandı mı yani.Hiç para,özür vesaire almadan..
  • ben sıkışık yerlere park ettiğimde kapıyı açarken araya elimi koyarım. ne olur ne olmaz. eğer arabada başka birileride varsa, kapıyı dikkatli açın diye kesin uyarırım. insanların tırnağından arttırarak aldıkları mallarına zarar vermek ve hiç bir şey olmamış gibi devam etmek nasıl bir zihniyettir çözebilmiş değilim.
  • geçmiş olsun kardeş.
    bu dertten bende muzdaribim.

http://forum.donanimhaber.com/m_35882399/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35882399
  • aynı şey benım başıma bandırma gross alışveriş merkezinde meydana geldi

tabiri caizse 4 apaçi 1 brodway e doluşmuşlar benim arabanın yanına park ettiler bende sözlümü bekliyorum içerden bir iki şey alıp çıkacaktı bu apaçiler çıkarken arka sol koltukta oturan kapıyı açık tutuyordu adam geri geri hızlı çıkayım derken kapıyı kapatamadı ve kapısı benım sağ arka kapımı çizdi birde kaçmaya çalıştı
  • yazıları okurken utanıyorum ne insanlar var diye..

o insanların vicdanı nasıl rahat ediyorsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

tokatı yapıştırcaksın hibneye.Ne demeye münakaşa ediyormuş ki seninle.

düşünsene bu kadar hibinoluk yapıyorsa bu insan, kavgaya dövüşe geldiğinde mertliğe mi soyunacak??? adamlar koltuklarının altından silah çıkarıp geliyorlar üzerine...
  • ulan arabada sprey boya tasıyasım gelıyo böyle seylerı okuyunca 2 dakkada gokkusağı yapıcan s.sızlerın arabasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: extraordinariuss

quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

tokatı yapıştırcaksın hibneye.Ne demeye münakaşa ediyormuş ki seninle.

düşünsene bu kadar hibinoluk yapıyorsa bu insan, kavgaya dövüşe geldiğinde mertliğe mi soyunacak??? adamlar koltuklarının altından silah çıkarıp geliyorlar üzerine...

aynen öyle hele karşısındakinin ondan güçlü olduğunu anlayınca hemen bıçağa silaha sarılıyor bu herifler .Artık herkezin elinde silah var ne hale geldik.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.