Şimdi Ara

İnsanlık Öldü Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,Ankara'da yaşıyorum ve sık sık trafikte sıkışmış ambulansa şahit oluyorum.Millet olarak çok duyarsız olduğumuzu düşünüyorum ve hakkaten canım sıkılıyor ve sizinle paylaşmak istedim.İnsanlar kendi başlarına gelene kadar bu tür durumların ne kadar acı olduğunu anlamıyorlar malesef.Zeki insan başına gelmeden gereğini yapandır.Dün akşam 19:00 sularında aştiden ankamall istikametine giderken (trafik santim santim akıyor)arkada acı acı çalan sireni duydum.Orta şeritte olduğum halde iyice sağa yanaştım ve dörtlüleri yakıp soldaki araçlara önüme geçmelerini i,şaret ettim.Önümdekiler ilerledi,soldakiler geçse trafik açılacak ambulans soldan geçip gidecek.Beyinsiz insanlar aptal aptal bakıp soldan devam etti.Ambulansta kendi yakınları olsa aynı davranışı sergilerler miydi acaba?Ne olur 5 dakika geç gitsek giseceğimiz yere?İşin garibi yol boyunca trafik polisleri sağda bakınıp duruyorlardı.Ne işe yararsınız siz diyesim geldi,ama diyemedim tabi.1 dakika trafikle ilgilense sorun hallolacak,bu kadar duyarsız olunmaz.
    Lütfen arkadaşlar,azıcık duyarlı olalım.Lafa gelince en medeni,en insancıl millet oluruz.Eğer öyeysek gösterelim bunu.Medeniyeti öğrettik dediğimiz avrupada insanlar yol vermek için kaldırıma çıkar bizde yol verene mal mal bakılır.Takdir sizin.

• arkadaşım yanlış anlamanı istemem ama duyarlı olmaktan kastettiğin şeyi sanırım sen uygulamıyorsun.. ocak ayında ambulanslarla ilgili yeni düzenleme getirildi.. üç şeritli yollarda orta şerit "hayat yolu" olarak kullanılıyor artık.. uygulama gereği orta şerit boşaltılıp ambulansa yol açılacak.. iki şeritli yollarda ise eski uygulama devam ediyor ambulanslar sol şeridi kullanıyorlar..

haberin yoktur belki diye bir şey diyemiyorum tabii.. ama öğrenmiş oldun artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 4 Mayıs 2011; 16:25:12 >

• İşte takip mesafesi denen şey biraz da bunun için var. İnsanlar önlerindeki araç ile yeterince mesafe bıraktığı zaman ambulans o aralardan kolayca ilerler. Fakat bizim ülkemizde araba kullananların çoğu öküz, öküz, öküzzzzzz. Ben önümdeki araba ile gerekli mesafeyi bırakıyorum. Öküzün biri giriyor araya. Mesafeyi yok ediyor. Sonra ben biraz yavaşlayarak yine mesafe açıyorum öküz ile aramda. Sonra başka bir öküz daha geliyor. İki öküz oluyor önümde.

Alacaksın bu iki öküzü. tarlaya götürüp çift süreceksin. fakat o işe de yaramazlar ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

İşte takip mesafesi denen şey biraz da bunun için var. İnsanlar önlerindeki araç ile yeterince mesafe bıraktığı zaman ambulans o aralardan kolayca ilerler. Fakat bizim ülkemizde araba kullananların çoğu öküz, öküz, öküzzzzzz. Ben önümdeki araba ile gerekli mesafeyi bırakıyorum. Öküzün biri giriyor araya. Mesafeyi yok ediyor. Sonra ben biraz yavaşlayarak yine mesafe açıyorum öküz ile aramda. Sonra başka bir öküz daha geliyor. İki öküz oluyor önümde.

Alacaksın bu iki öküzü. tarlaya götürüp çift süreceksin. fakat o işe de yaramazlar ki.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Takip mesafesi bırakmaya çalışmak işe yaramıyor, aradaki boşlukları dolduruyorlar hemen. Çözümü yok maalesef.

• quote:

İşte takip mesafesi denen şey biraz da bunun için var. İnsanlar önlerindeki araç ile yeterince mesafe bıraktığı zaman ambulans o aralardan kolayca ilerler. Fakat bizim ülkemizde araba kullananların çoğu öküz, öküz, öküzzzzzz. Ben önümdeki araba ile gerekli mesafeyi bırakıyorum. Öküzün biri giriyor araya. Mesafeyi yok ediyor. Sonra ben biraz yavaşlayarak yine mesafe açıyorum öküz ile aramda. Sonra başka bir öküz daha geliyor. İki öküz oluyor önümde.

evet hocam aynı şeyleri yaşıyoruz, üslubunuz çok hoşuma gitti

• Aşti-Ankamall istikameti hep açık olurdu yav hayırdır inşallah Bu arada aynen katılıyorum dediklerinize insanımız cahil,trafikte nezaket yok doğal olarak ambulansada yansıyor bu durum.

Ambulansın peşinden takılan zekilerde cabası..
  • Insanlarimiz kendini zeki sanacak kadar cahil malesef.

topaz42'ye ve diger arkadaslara tamamen katiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiç sincap gördünüz mü ?
    11 yıl önce açıldı
    Birileri demiş öldü
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kesinlikle katılıyoum sana.. Aynısı benimde hep başıma geliyor... Bu kadar öküze nasıl ehliyet verilmiş anlamıyorum!!!

• Şu kameralara biraz daha para verip son teknoloji olanlarını alsalardı da yeterli takip mesafesi bırakmayanlara da ceza kesselerdi. Hatta trafik kurallarına uymayan yayaların da kimlikleri belirlenip arkadan ceza gönderilmeli. Birkaç büyükbaş yüzünden 49,5 TL ceza ödemek zorunda kaldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

arkadaşım yanlış anlamanı istemem ama duyarlı olmaktan kastettiğin şeyi sanırım sen uygulamıyorsun.. ocak ayında ambulanslarla ilgili yeni düzenleme getirildi.. üç şeritli yollarda orta şerit "hayat yolu" olarak kullanılıyor artık.. uygulama gereği orta şerit boşaltılıp ambulansa yol açılacak.. iki şeritli yollarda ise eski uygulama devam ediyor ambulanslar sol şeridi kullanıyorlar..

haberin yoktur belki diye bir şey diyemiyorum tabii.. ama öğrenmiş oldun artık..

Bende İstanbul'da trafiğin sıkışık olduğu saatlerde yolda iken, 3 şeritli yollarda dahi hiçbir ambulansın orta şeritte gittiğini görmedim.Ambulans şoförlerinin bu uygulamadan haberleri yok herhalde.

• quote:

hahaha koptum hocam yaa. çok haklısınız maalesef. Maalesef diyorum çünkü durumumuz içler acısı bir halde. aynı durumu bende yaşıyorum, takip mesafesi bırakıyorum araya otobüs(özel halk) bile girmeye çalışıyor yaa artık önlerinde saygıyla eğiliyorum ve içimden o güzel..! cümleleri geçiriyorum.

• quote:

arkadaşım yanlış anlamanı istemem ama duyarlı olmaktan kastettiğin şeyi sanırım sen uygulamıyorsun.. ocak ayında ambulanslarla ilgili yeni düzenleme getirildi.. üç şeritli yollarda orta şerit "hayat yolu" olarak kullanılıyor artık.. uygulama gereği orta şerit boşaltılıp ambulansa yol açılacak.. iki şeritli yollarda ise eski uygulama devam ediyor ambulanslar sol şeridi kullanıyorlar..

Haklısınız,bilmiyordum öğrendim ancak ambulans zaten sol şeridi açmaya çalışıyor.Ambulansa yol vermesini bilmeyen millete ortayı açmayı nasıl öğreteceksiniz.Ben öyle veya böyle yol vermeye çalışırken millette bunun zerresi yoktu malesef.Tam Sabancı Kız Yurdu'nun orada geçti beni ve orada poliste vardı.Umurunda bile olmadığına eminim.
    Neyse beninki insani bir ricaydı sadece.Herkese iyi akşamlar.

• ambulans gelince, sol şeridi boşaltmaya ancak alıştı bizim şöför milleti...

şimdi nasıl dyeceğiz, "artık sol değil, orta şerit" diye....
    gelde anlat bakalım......

sol muydu!... sağ mıydı!... diye ortalık karışır artık.
  • quote:

[DHTUBE= http://www.youtube.com/watch?v=WH0cOb1kE8c]

Ankarada buna uyan bir ambulans bulmak biraz zor. Atatürk Bulvarı ve Cinnah Caddesinde ambulanslar halen sol şeritten gidiyor.

• TV'de otobüs diye bir Türk filmi seyretmiştim. Film Almanya'da geçiyor. Filmin konusunu filan unuttum ama asla unutmadığım bir sahne vardı. Hem şaşırdım, hem takdir ettim. Şöyle ki;

Filmde başrolü oynayan sarı bir otobüs var. Bu otobüs filmin sonunda bozuldu. Çekici geldi. Otobüsü bağladılar çekiciye. Çekici şehir içinde yolda gidiyor. Otobüs te arkasında. Bir gidiş, bir gelişli yol. İki yolu birbirinden ayıran devamlı bir çizgi var. Hani şu sollama yasağı olduğunu gösteren çizgilerden.

Çekici otobüsü 15 veya 20 km hızla götürüyor. Arkası araba kuyruğu oldu. Hepsi sırayla onu takip ediyor. Bir tane de Allah'ın kulu çizginin üstünden diğer yola geçip basıp gitmiyor. Vallahi şok oldum. Takdir ettim.

Veeee ülkemizden bir örnek. Yer istanbul, Bağcılar. Olaya konu olan Bakırköy-Bağcılar hattında çalışan bir yolcu minibüsü. Bağcılara doğru gidiyor. Parseller civarında. Trafik acayip sıkışık. Minibüsçü ne yaptı biliyor musunuz.

Orta kaldırımın üstünden minibüsü diğer yola atlattı. 50 metre kadar ters yol aldı. Sonra Yıldıztepe camisinin yanından içeri girdi. Artık erden çıktı, bilmiyorum. Utansın diye plakasını da yazardım ama gerek yok.

İşte iki örnek. Artık düşünün.

• neden bu türde "öncelikli kamu hizmeti" yapan araçlara kamera konmaz ,anlamak güç,,

aracın önü ve ardına iki kamera ile, kötü niyetli sürücüler çok kolaylıkla kayda alınabilir,,kayıtlar belirli periyotlarda incelenir ve "hak sahiplerine !" cezaları takdim edilir. Bu yöntem bataklığı kuruturmu- hayır ama her görevde her ambulans,itfaiye vs 3-5 uyanığı sobelese,fenamı olur..
  • benim de anlamadığım bir konu var. bir ambulans zaten hastayı hastaneye ulaşana kadar hayatta tutmaya yetecek donanıma sahip değil mi? eğer öyle ise bazı ambulansların bu şekilde araç kullanması ne ile açıklanabilir? bir hayatı kurtarmaya çalışırken başka bir hayat riske atılır mı?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17690326.asp

http://www.haber3.com/ambulans-kaza-yapti--799845h.htm

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1119739&title=hasta-almaya-giden-ambulans-kaza-yapti

bence kara ambulansları kalabalık şehirler için çözüm olamaz. belki sadece çok kısa mesafelerde olabilir. onun dışında küçük helikopterler alınıp her semtte belli aralıklarla helikopter pistleri yapılmalı. istanbul trafiğini düşünürsek bence en gerçekçi çözüm bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

ambulans gelince, sol şeridi boşaltmaya ancak alıştı bizim şöför milleti...

şimdi nasıl dyeceğiz, "artık sol değil, orta şerit" diye....
    gelde anlat bakalım......

sol muydu!... sağ mıydı!... diye ortalık karışır artık.

geçenlerde selektör ve korna ile ambullansa yol açmıştım , çevre yolunda off ne aksiyondu ambullans gördümmü önüne geçiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknettin

neden bu türde "öncelikli kamu hizmeti" yapan araçlara kamera konmaz ,anlamak güç,,

aracın önü ve ardına iki kamera ile, kötü niyetli sürücüler çok kolaylıkla kayda alınabilir,,kayıtlar belirli periyotlarda incelenir ve "hak sahiplerine !" cezaları takdim edilir. Bu yöntem bataklığı kuruturmu- hayır ama her görevde her ambulans,itfaiye vs 3-5 uyanığı sobelese,fenamı olur..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.