Şimdi Ara

İnsanlığımızdan Utandıran Resimler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mizim milletimiz çoğu konuda iyidir hoşturda, muhalefet olmaya korkar şu tür olaylarda misal telefona resim çekeni tersleyip uyarmak yerine çıkarır kendi telefonun dur la o çekiyo bende çekeyim arkadaşlara gösteririm diye düşünür.
  • Arkadaş ben böyle kötü bir video izleyince bile günlerce etkisinde kalırken adamlara bak sakin sakin fotoğraf çekebiliyolar , bu nasıl bir zihniyettir ya.Yazıklar olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®£@LHUNT£®

Bugün öyle bi video izledim ki; şayet sen izlesen kesin

Dip Not: Video; Suriye'deki şiddet olaylarında kafası motorlu testere ve bıçakla kesilerek öldürülen 2 erkeğe ait.

videoyu pm atarmısın hocam
  • Dün açılan konulardan birinde link vardı; ama elimde mevcut değil şu an mâlesef.
  • Dalgalı hava da deniz de biri boğuluyordu, adam orada can çekişirken, elalem yüzüyor, ve sadece izliyor. Ben de yardım edeyim dedim, babam bırakmadı. Sonradan 3-5 adam gitti kurtardı adamı.
  • Yılmaz Özdil'in de dikkatini çekmiş bu mevzu, bugün konula ilgili bir yazı kaleme almış. Şuradan okunabilir:
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20964852.asp?yazarid=249&hid=20965636
  • Ne diyebiliriz ki. Utanç verici bir durum.
  • bunlar sivil olay yeri inceleme ekibi. tanınmamak için böyle giyinmişler
  • Artik cok gec.Topluma her gecen gun oyle insanlar dahil oluyor ki ben utaniyorum insanligimdan acikcasi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah sabah sinirlerim zipladi. Bir gun habersizce gidicem bu ulkeden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrokenGoblet

İnsanlığımızdan Utandıran Resimler...

Özellikle 3. fotoğraf için çok üzülüyorum. Eğitim sistemine, yaşam şartlarına, maddi imkansızlıklara lanet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Türk milleti. Fazla söze gerek yok.

Bunun Türklükle alakası yok. vazgeçin şu türk insanı, burası türkiye gibi düşüncelerden.

birileri bu görüşü toplumumuza empoze ettiğinden beri duyarsız bencil bir haldeyiz. yeter artık ya!
  • Ülkeden gitmek bir şeyi çözmez. İnsanlığımızı yitiriyoruz, hayvanlaşmıyoruz, daha da beter oluyoruz. Bu tüm dünya ülkeleri için böyle.
    Sanıyorum gelişen teknoloji ile birlikte duygularımızı yitiriyoruz. Daha çok şey bilip daha çok şey görüyoruz. Artık rutine bindi ölüm haberleri almak, rutin geliyor trafik kazası görmek. Az görüleni merak ediyor ve vay bee kolu nasıl da ezilmiş bak bak damarları görüyormusun filan diyoruz...

Bunca bilgi bombardımanı bizi robotlaştırdı, hissizleştirdi. O yüzden en ufak bir yol vermeme durumunda arabadan inip sopayla karşımızdakinin başını yarıyoruz. İnsani değerlerimizi yitirdik bitirdik. Daha da kötü olacak tabii ki. Bundan çok çok daha kötüsü olacak, oraya doğru olabildiğince hızla ilerliyoruz.

Daha az duygulanıyoruz. Her gün sanal sevgiler, sanal üzüntüler cep telefonlarıyla başlayan aşk’lar var. yakarım lan bu şehri benim olmazsan diye süren deli sevdalar, hadi kib sms’iyle bitiyor artık.

Ölüm haberleri duymak sıradan, aşık olmak, sevmek sıradan. mı acaba ? :

Aslında gerçekten ihtiyaç hissetmediğimizden. Bakn şu aşağıdaki fotoğrafa ve yorum yapın. Bu adamcağız hastaneye mi gidiyor? Hikayesini bilmiyorum. Ama ne yapıyor elinde kucağında evladı var. Adam acı içinde, çıplak ayak, üst baş perişan. Bu adamın yaşadığı anı sadece yorumlayıp geçeriz ve bir kaç dakika sonra da konu dışı’nda gördüğümüz tipim nasıl’ı okuyup güleriz. İşte bizim duygu bombardımanımız bu iki dakika içinde en alt seviyeden en üst seviyeye hoplayıp zıplıyor. Peki bu adam 2 dakika içinde herhangi bir iniş çıkış yaşıyor mu? Yaşadığı acı travma, bu uzun yolculuk, çocuğun iyileşmesi, para derdi, yanan ayakların acısı bunlar bilgisayar başında 2 dakikada mı yaşanıyor yoksa günler ve belki de aylar mı sürüyor?

Hissizleşiyoruz. Çünkü elimizin altında her bi bok var artık. İhtiyacımız yok hiç bir şeye. Sevgili mi lazım gir face’a. Canın mı sıkıldı? Aç bi oyun. Kafan mı bozuldu, aç bi müzik. Adam mı dövmek istiyorsun ya bağır çağır, müziği aç sonuna kadar ya da yüklediğin oyunda katlet insanları takır takır. En baba silahlarla.. Teknoloji bizim son derece yararımıza çalışırken insanlığımızı göz ardı etti ve bizi insanlıktan çıkardı.

Asla teknoloji karşıtı değilim, bu sektörden para kazanan biriyim.

Benim size ve kendime de tabii ki bir tavsiyem olacak: İnsanlaşalım tekrar. Bunun bir tek yolu var. Biz insan olarak yaratan Allah, bize ne yapmamız gerektiğini ve ne yapmamamız gerektiğini de söylüyor. Şimdi diyeceksiniz ki hah din konusuna bağladı. Duygusal değil, önyargılı değil, mantıklı olun ve şunu okumaya devam edin :

- Akraba ziyaretlerinde bulunun. Buna sıla-i rahim deniliyor. Anaanneniz, dedeniz, dayınız, size kelek atan amcanız veya başka şehirde okuyan yeğeniniz ne alemdedir? Açmıdır? Kötü yolda mıdır? Ya da siz öylesinizdir belki de, o size sıla-i rahim’de bulunsa ne olur ? Allah razı olsun dar günümde geldin elimden tuttun demezmisiniz?

- Namaz kılın. Namaz insanın şeytanını zayıflatır, hissiyatını ve manevi derecelerini yükseltir. İslama geçen kilise papazlarının olması boşuna değildir. Arayın bulun neden adam müslüman olmuş. Bulamazsanız ben söylerim. Bakın size namaz’ın insana ahirette kazandıracaklarından bahsetmiyorum bile.

- Şunu bilin ki düünya hayatı gelip geçici bir durak yeri, zevk ve menfaat yeridir. Hiç bir değeri yoktur. En güzel yurt ahirettir. Bu beş para etmez, çöplüklerin çürüyüp de bıraktığı kokuyu ancak parfümle örtebildiğimiz dünya değersiz ama ahiret de burada kazanılıyor. O yüzden bulunmaz bir nimet aynı zamanda. Zamanınızı iyi değerlendirin.

Propaganda içerecek, atıp tutmayı gerektirecek, tartışma ortamı oluşturacak envayi çeşit problemler çıkaracak ve ortalığı karıştıracak bir yazı yazmak değil amacım. Yaşım nedeniyle kiminize bir abi olarak kiminize arkadaş olarak bir hatırlatma yapmak istedim. Daha yazacak o kadar çok şey var ki aslında...

Son bir söz : Günah bir korudur, onun etrafında dolaşan mutlaka o koruya girer.

Söz edilen resim :

• Türklükle ne alakası var dünyanın heryerinde böyle embesil insanlar var ve olmaya da devam edecekler
  • Konuyu dine getirmek istemiyorum ama.

AHİR ZAMANDA YAŞIYORUZ.

Bu zaman çok kötü bir zaman. Merhamet, dürüstlük, ahlak, saygı, sevgi, insanlık kalmayacak. Aynı cahiliye dönemi gibi düşünebilirsiniz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Burada Türklüğü ve Türkleri kötüleyenler, sizlere yazıklar oslun diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 12 Temmuz 2012; 10:53:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®£@LHUNT£®

Bugün öyle bi video izledim ki; şayet sen izlesen kesin

Dip Not: Video; Suriye'deki şiddet olaylarında kafası motorlu testere ve bıçakla kesilerek öldürülen 2 erkeğe ait.

videoyu pm atarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

Türklükle ne alakası var dünyanın heryerinde böyle embesil insanlar var ve olmaya da devam edecekler

+1

Ben bunların kafasını anlayamadım.Sanki dünyadaki bütün milletler kültürlü, modern, zeki, çalışkan, dürüst, melek gibi insanlar; Türklerde kötü, kültürsüz, görgüsüz, cani insanlar.
    Türkleri kötü yapan insanlar varsa aramızda bunlarda onların arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Türk milleti. Fazla söze gerek yok.

+61
  • "Türk milleti" derdiniz ney sizin anlamıyorum ki, başka ülkelerde bu gibi şeyler yok mu sanıyorsunuz tabii burada yaşadığınız için buradaki şeyleri görmeniz doğaldır size video göstereyim isterseniz avrupada neler oluyor, ülkemizde ki bu tarz olaylar genellikle cahillikten olmakta ama en azından durum bu şekilde..
  • Yüzde birlik dilimi göze alarak Türk Milleti işte demek kadar aşağlıkça birşey yok.Türk milleti dünyadaki en ahlaklı toplumdur.Bunu yurtdışına sürekli giden abilerimden duydum.Buraya gelip azınlık belkide toplumda 1000 kişiden birini görüp geri kalan 999 kişiye Türk Milleti işte demeye kimsenin hakkı yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.