Şimdi Ara

İnsanlığımızdan Utandıran Resimler... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kaç kere yurtdışına çıktınız lan? kaç kere böyle bir olayı orada gördünüz de yaşadınız da Türkleri kötülüyorsunuz? Türk milleti avrupa'ya avrupalı olmayı öğreten millettir. Yahudi soykırımını yahudiler yaptı kendi yaptı bize attı. Dünyanın yarısını fethettik, bir tanesini kılıçtan geçirmedik, bir tanesinin karısına kızına tecavüz etmedik. Bırak osmanlıyı daha yakına gelin, Çanakkale savaşında esir düşen anzaklar şimdilerde ben Türklerin eline esir düştüğümde bana bizim ordunun bakmadığı kadar iyi baktı diyorlar.. Biz dünyayı insanlığın ne olduğunu çaba sarf etmeden gösterirken, en modern diye bahsettiğimiz amerika kendi yerlilerinin elindeki toprakları şarapla tüfekle kandırarak aldı, soyunu kuruttu. İspanya girdiği meksikadaki aztekleri yok etti. Japonya kendi topraklarındaki tecavüzlerin, faili meçhul cinayetlerin sayısı belli değil hala da bilemez.. almanya kendi kendine savaştı, kendi içinde ikiye bölündü, üstün ırk diye milyonlarca insanı yaktı, öldürdü, sabun yaptı. kore, ikiye bölündü, kendi arkadaşlarını kardeşlerini öldürdü, eşlerinin dostlarının komşularının öldürülmesini, felaketleri tecavüzleri soğukkanlılıkla karşıladı.. Başa çıkamayınca Türklerden yardım istedi. Bütün bu olaylar olurken biz 1000 seneden fazla süre boyunca ne kimseyi becerdik, ne de kimseyi katlettik. Kalkmış türktür kesin diyerek bizi aşağılamayın. Bu ne saygısızlıktır!

Tarihini bilmeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur. Bizim ülkemize gelen birine karşı beni nasıl savunacaksınız? hadi beni s..tret, kendi ananı kendi babanı nasıl savunacaksın? Kendi atalarını tanımayıp da böylesine hakaret eden biri kendi kıçını nasıl savunacak?

Bir yanda ezik dünya var, bir yanda da muhteşem Türkler var. utanan gitsin o eziklerin arasına girsin. İçimizde adiler, şerefsizler olabilir. Ama bunu bütün bir ırka yüklemek apaçık bir terbiyesizliktir!

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylemeden edemeyeceğim. Bakın tarihini bilmeyen bri nesil neler yapıyor : Biraz okuyun ya, bizi kendimizi bu kadar aşağılamadan önce biraz düşünün be insaf!

cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir... tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir...

davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan
    binbaşının bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz...
    bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir....

ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir,
    yaver mustafa kemal'e şöyle der:

- paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana
    mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi...

bunun üzerine mustafa kemal şöyle der:

- git sor bakalım babasının çanakkale'de ne işi varmış?

Hey onbeşli onbeşli diye bir türkü vardır. Siz sanıyorsunuz ki şimd o türkü 15 yaşında bir çıtıra yazılmış. Hemen aklınıza geliyor şekiller.. O türkü çanakkale savaşında ülkemizin perişanlığını ve kahramanlığını gösteren en basit örnektir. o dönemde ülke elden gitmesin diye 15 yaşına gelmiş bütün erkekler askere gitti ve şehit oldular. Bugün burada internetten lan türk işte diye atıp tutan 15 yaşındakiler kendinden öncekilerin ne yaptığını bir düşünsün. Ne kadar alim, profesör, doktor, öğretmen, işçi, amele, genç, yaşlı kim var kim yoksa bütün ülkeden çanakkaleye sevk edildi. Hemen hepsi öldü. Sonra okumayı yazmayı öğretecek kim kaldı? Bu ülkenin bu hale gelmesinin en büyük sebeplerinden biri ülkede okumuş adam açığının olması ve bunun da tek nedeni gene dış güçlerin bize saldırıları. Şimdi silahla saldıramıyorlar, beyin göçü şeklinde olay gerçekleşiyor.

Yeter be, biraz utanın kendinizden de Türk diye aşağılamayın. O beğendiğiniz amerikalılar, new yorklular marketlere kıçında kırmızı tanga ile giden transparan kıyafet giyen erkeklerle dolu. Bu mudur sizin örnek aldıklarınız???

• quote:

Orijinalden alıntı: zomçırgot

kaç kere yurtdışına çıktınız lan? kaç kere böyle bir olayı orada gördünüz de yaşadınız da Türkleri kötülüyorsunuz? Türk milleti avrupa'ya avrupalı olmayı öğreten millettir. Yahudi soykırımını yahudiler yaptı kendi yaptı bize attı. Dünyanın yarısını fethettik, bir tanesini kılıçtan geçirmedik, bir tanesinin karısına kızına tecavüz etmedik. Bırak osmanlıyı daha yakına gelin, Çanakkale savaşında esir düşen anzaklar şimdilerde ben Türklerin eline esir düştüğümde bana bizim ordunun bakmadığı kadar iyi baktı diyorlar.. Biz dünyayı insanlığın ne olduğunu çaba sarf etmeden gösterirken, en modern diye bahsettiğimiz amerika kendi yerlilerinin elindeki toprakları şarapla tüfekle kandırarak aldı, soyunu kuruttu. İspanya girdiği meksikadaki aztekleri yok etti. Japonya kendi topraklarındaki tecavüzlerin, faili meçhul cinayetlerin sayısı belli değil hala da bilemez.. almanya kendi kendine savaştı, kendi içinde ikiye bölündü, üstün ırk diye milyonlarca insanı yaktı, öldürdü, sabun yaptı. kore, ikiye bölündü, kendi arkadaşlarını kardeşlerini öldürdü, eşlerinin dostlarının komşularının öldürülmesini, felaketleri tecavüzleri soğukkanlılıkla karşıladı.. Başa çıkamayınca Türklerden yardım istedi. Bütün bu olaylar olurken biz 1000 seneden fazla süre boyunca ne kimseyi becerdik, ne de kimseyi katlettik. Kalkmış türktür kesin diyerek bizi aşağılamayın. Bu ne saygısızlıktır!

Tarihini bilmeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur. Bizim ülkemize gelen birine karşı beni nasıl savunacaksınız? hadi beni s..tret, kendi ananı kendi babanı nasıl savunacaksın? Kendi atalarını tanımayıp da böylesine hakaret eden biri kendi kıçını nasıl savunacak?

Bir yanda ezik dünya var, bir yanda da muhteşem Türkler var. utanan gitsin o eziklerin arasına girsin. İçimizde adiler, şerefsizler olabilir. Ama bunu bütün bir ırka yüklemek apaçık bir terbiyesizliktir!

okulda öğretilen tarihle yapılan türkçülük. forumda faşist dakikalar.
    ---
    konu güzel gidiyordu sonra biri başlamış din biri ahir zaman bir bilmem osmanlı şöyle osmanlı böyle....
    dünyada hiç bir uygarlık zorbalık kullanmadan, çalmadan, zulmetmeden sınırlarını genişletmemiştir. her şey korkuya dayalı her şey! gerçi bunları anlatmam kaç yazar emin değilim ama...

• yazılanlar yanlış mı? eğer öyleyse yanlışsın de. Okulda öğretilen diye aşağılamakla eline ne geçecek? Aihr zaman'la ne alıp veremediğin var?
    yanlışım varsa bana onu söyle laf kalabalığı yaparak gerçekleri, gündemi değiştirmeye çalışma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Türk milleti. Fazla söze gerek yok.

Bu tür olayları başka milletten çok daha fazla yapan adamlar var. Milletinizle gurur duyun siz. Elin gavuru Amerikada yaparsa cool olur. Aşağılık kompleksimiz var maalesef.
    Ayrıca buraya gelince aklıma Afrikada kargalar arasında yürüyen cocugun resmı geldi. O çocuk bence ınsanlıgımızdan daha cok utandırabılır bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Andrey -- 12 Temmuz 2012; 11:46:43 >
  • quote:

Söylemeden edemeyeceğim. Bakın tarihini bilmeyen bri nesil neler yapıyor : Biraz okuyun ya, bizi kendimizi bu kadar aşağılamadan önce biraz düşünün be insaf!

cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir... tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir...

Hey onbeşli onbeşli diye bir türkü vardır. Siz sanıyorsunuz ki şimd o türkü 15 yaşında bir çıtıra yazılmış. Hemen aklınıza geliyor şekiller.. O türkü çanakkale savaşında ülkemizin perişanlığını ve kahramanlığını gösteren en basit örnektir. o dönemde ülke elden gitmesin diye 15 yaşına gelmiş bütün erkekler askere gitti ve şehit oldular. Bugün burada internetten lan türk işte diye atıp tutan 15 yaşındakiler kendinden öncekilerin ne yaptığını bir düşünsün. Ne kadar alim, profesör, doktor, öğretmen, işçi, amele, genç, yaşlı kim var kim yoksa bütün ülkeden çanakkaleye sevk edildi. Hemen hepsi öldü. Sonra okumayı yazmayı öğretecek kim kaldı? Bu ülkenin bu hale gelmesinin en büyük sebeplerinden biri ülkede okumuş adam açığının olması ve bunun da tek nedeni gene dış güçlerin bize saldırıları. Şimdi silahla saldıramıyorlar, beyin göçü şeklinde olay gerçekleşiyor.

Yeter be, biraz utanın kendinizden de Türk diye aşağılamayın. O beğendiğiniz amerikalılar, new yorklular marketlere kıçında kırmızı tanga ile giden transparan kıyafet giyen erkeklerle dolu. Bu mudur sizin örnek aldıklarınız???

aman hocam sen ne yapıyorusn böyle ?
    geçenlerde osmanlı padişahlarınada laf atıyodular. birazcık türklüğü tarihimizi savunduk diye dh yönetimi üstümüzü çizdi. fakat benim ceddime atalarıma sarhoş ayyaş yakıştırmaları yapan adamlara hiç bişey olmadı. o yüzden dikkatli ol ince mesajlar vererek yaz cevabını. öyle açık açık söylemen birilerini rahatsız edebiliyor maalesef

• quote:

Söylemeden edemeyeceğim. Bakın tarihini bilmeyen bri nesil neler yapıyor : Biraz okuyun ya, bizi kendimizi bu kadar aşağılamadan önce biraz düşünün be insaf!

senin gibilerin şu mantığına bayılıyorum sanki sen şu an içinde bulunduğun toprakları savaşarak almadın haksızlıkla almadın,kanla,tüfekle almadın

• quote:

"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir.)" M.Kemal Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: metallica17

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Türk milleti. Fazla söze gerek yok.

+61

Ne Türk milleti Allah aşkına siz batıyı cennet mi sanıyorsunuz? Şu an onlar bizden de kötü durumdu. Adamların tüm ahlak yapıları çökmüş durumda. Biz 5 onlar en az 500 felandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifc1

quote:

Orijinalden alıntı: ®£@LHUNT£®

Bugün öyle bi video izledim ki; şayet sen izlesen kesin

Dip Not: Video; Suriye'deki şiddet olaylarında kafası motorlu testere ve bıçakla kesilerek öldürülen 2 erkeğe ait.

videoyu pm atarmısın

Link mâlesef elimde mevcut değil ama dünkü konularda bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

senin gibilerin şu mantığına bayılıyorum sanki sen şu an içinde bulunduğun toprakları savaşarak almadın haksızlıkla almadın,kanla,tüfekle almadın

Sen de Türksün, sen de benim akdar bilirsin. Söyle bakalım biz o toprakları aldıktan sonr kaç kişiye tecavüz ettik? kaçını sbun yaptık?
    soykırımdan söz eden ermeniler ne yaptı? iki asker iddiaya girdi bu esir kadının karnındaki bebeğin cinsiyeti nedir diye. Yaşayan kadının karnını bıçakla yardılar, cinsiyeti öğrenmek için. Kanla tüfekle ve namusumuzla, şerefimizle, haysiteyimizle aldık. İyi de yaptık dünya insan gördü.

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Herseyviyi gidiyordu son paragrafta batirdin

yok batırmak filan, bildiğim için konuşuyorum. İsterseniz lütfen google'da arayın, wall mart people veya başka ne gelirse aklınıza işte.. Zorlama yok, iddia yok. İspat var. meşhur söz : no ss, no güven olayı

İnsanlığımızdan Utandıran Resimler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zomçırgot -- 12 Temmuz 2012; 13:11:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumak

aman hocam sen ne yapıyorusn böyle ?
    geçenlerde osmanlı padişahlarınada laf atıyodular. birazcık türklüğü tarihimizi savunduk diye dh yönetimi üstümüzü çizdi. fakat benim ceddime atalarıma sarhoş ayyaş yakıştırmaları yapan adamlara hiç bişey olmadı. o yüzden dikkatli ol ince mesajlar vererek yaz cevabını. öyle açık açık söylemen birilerini rahatsız edebiliyor maalesef

Atarlarsa atsınlar ne yapalım başka nick alır gene girerim. Sağlık olsun. Bari yazdıkalrımı birileri okur da kafasına dank eder. Daha geçen gün okudum gazetede bir turist bizim bazıları ayan beyan kendini belli eden cahil üniversiteli gençliğine denk geliyor da sorular sorup örenmeye çaışıyor, sonunda da lafı öyle bir koyuyor ki hakikaten kendimizle utanmamız lazım. Kendi ülkemizde bile bizi ezip geçiyor elin 1 haftalık tatiline gelmiş turisti.. bir haber vardı, hatırlayamıyorum bulursam eklerim. . Ama haksız da değil, biz kendimizi bilmezsek, mutlaka bilen biri çıkar bize öğretir veya bizi eğitir.

Bu arada, Kore'de her sene yıldönümü kutlanır o vahşetli dönemin. Çocuklar ağlar, gösterileri izlemek istemezler. Ama anne babaları zorla gösterir. Çocuk ağlıyor neden izletiyorsunuz diye soran yabancılara da baksınlar, öğrensinler, unutmasınlar diye cevap verirler.

biz ne yapıyoruz? bunca kahramanlık öykümüz varken bir tane kahramanımız yok.. En baba kahraman atıl kurt olarak kaldı egnçliğin zihninde. Ya da yerden 20-30 metre yükseklikteki kaleden ata zıplayan, surlardan surlara atlayabilen, tek yayla üç tane ok atabilen kahramanlarımız var bizim.

Amerika gibi tek bir kahramanı olamyan ülkenin rambo'sunu bütün dünya biliyor. Adamlar tek rambo ile koca vientam'ı kaç kere dağıttı.Gerçekte ne oldu peki ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

Sen de Türksün, sen de benim akdar bilirsin. Söyle bakalım biz o toprakları aldıktan sonr kaç kişiye tecavüz ettik? kaçını sbun yaptık?
    soykırımdan söz eden ermeniler ne yaptı? iki asker iddiaya girdi bu esir kadının karnındaki bebeğin cinsiyeti nedir diye. Yaşayan kadının karnını bıçakla yardılar, cinsiyeti öğrenmek için. Kanla tüfekle ve namusumuzla, şerefimizle, haysiteyimizle aldık. İyi de yaptık dünya insan gördü.

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Herseyviyi gidiyordu son paragrafta batirdin

yok batırmak filan, bildiğim için konuşuyorum. İsterseniz lütfen google'da arayın, wall mart people veya başka ne gelirse aklınıza işte.. Zorlama yok, iddia yok. İspat var. meşhur söz : no ss, no güven olayı

Öncelikle ırklara inanmıyorum,inanmak istemiyorum,kabul de etmiyorum.Sana bi kaç çift lafım vardı ama " İyi de yaptık dünya insan gördü. " lafından senin fikirlerinin değişmez totem olduğunu sanıyorum.Ve bildiğin şeyler doğru şeyler değil ne kadar doğru olduğunu sansan da.
    Ben az da olsa bu davaların içine girdim. Ve bu davaları yaşayan insanları tanıyorum, şimdi ben televizyonun söylediğine mi , bilmeyen insanlara mı , sana mı yoksa babaanneme , dedeme mi inanayım ?
    Gerçekten insanların ne kadar vahşi olabileceği konusunda hiçbir fikriniz yok.Eğer doğruları görmek istiyosanız televizyonda olan doğuya değil de doğunun biraz ücra köşelerine gidersen ne kadar vahşi insanlar olduğunu görebilirsin hatta inanamazsın bile (hatta bu devirde bile ) . Bundan 700 sene öncesine gittiğimizde ben nasıl insanlarla karşılaşacağımızı düşündüğümde dehşete kapılıyorum.

Burada yazmakla da olmuyor , yazsam sabaha kadar yazarım, şimdi birisi diyecek " doğudakiler ayrı biz ayrı onlar yapmışsa bize ne ?" ben de bi daha bu foruma yazmayacağıma bir daha yemin edicem ama sonra tekrar bozucam

• Kendi yıkımını hazırlayan insan kendini yabancılaşmış, sapına kadar yalnız hisseder. Toplumun dışındadır. Kendi kendine şöyle der: ‘deliriyorum galiba’.
    Anlamadığı şudur: toplum da tıpkı kendisi gibi büyük zarar ve felaketlerden karlı çıkar. Bu savaşlar, kıtlıklar, su baskınları ve depremler çok belirli gereksinimleri karşılarlar. İnsanlar kaos ister. Doğrusu buna geresinimleri de vardır.
    Durgunluklar, çatışmalar, halk hareketleri, cinayet, hepsi korkunç. Ölüm ve yıkımın yarattığı bu karşı konulmaz orji durumunun içine çekilmişiz neredeyse. Hepsi içimizde. İçinde olmaktan zevk alıyoruz.
    Tabii ki medya tüm bunlara üzgün bir yüz takınır, bunu, onları büyük insan trajedileri kılıfına sokarak yapar. Ama hepimiz medyanın işlevini biliyoruz, medya dünyadaki kötülükleri yoketmeye çalışmaz. Onun görevi, bu kötülükleri kabul etmemizi ve onlarla birlikte yaşamamızı sağlamaktır.
    İktidarın bizden istediği ‘edilgin gözlemciler’ olmamızdır.
    Onlar bize başka bir seçenek vermezler. Arada sırada bütünüyle simgesel değerde bir katılım eylemi olan oy vermenin dışında tabii. Sağcı bir kukla mı, yoksa solcu bir kukla mı olmak istersin?
    Galiba şimdi sosyopolitik ve bilimsel modellere ilişkin yetersizliklerimi ve hoşnutsuzluklarımı yansıtmanın tam sırası. Bırak duyulsun sessizliğim.

Waking Life-Film(animasyon)inden alıntı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.