Şimdi Ara

insanların ölürken duvara bakıp konuşması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
214
Cevap
3
Favori
10.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir şey aynı anda nasıl iki yerde olabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

bundan 7 sene önce yaşlı bir teyze vardı 80 yaşında vardır,bizim komşunun annesiydi
    komşuya misafirliğe gider gelirdik,bir gün teyze vefat etmiş,daha sonraları konusu geçmişti,teyzenin oğlu anlattı
    oğlu dediki öldüğü gece 1 saat öncesinde duvara baktı ve orda birisi varmış gibi gözünü ayırmadan konuşmaya başlamış,teyze gözünü bile kırpmadan ve hiç durmadan sanki kendi kendine konuşur gibi,duvarda biriyle konuşuyor demişti
    sonrada 1 saat sonra vefat etmiş

geçen senede bir arkadaş anlattı hastanede ölmek üzere olan yakınına gitmişler,akşam ziyaretinde hasta olan adam yatağından kapıya doğru bakmış ve konuşuyormuş,gözünü bile ayırmadan sanki orada birisi varmış gibi konuşuyormuş

düşündümde acaba azrail mi ölümden önce bir anda yanlarında beliriyor ve hazırlan gibi bir şeyler diyor yani kişi dua okusun diye

ölümlerin çeşitleri vardır kimisi aniden olur ama kimiside kişi odadayken olabiliyor

bi kaç yıl önce babamın amcasının(kendi amcam gibidir) karısının annesi öldü.amcamın karısı o gece 3-4 gibi annesinin yanındaymış uyanıklarmış muhabbet ediyolarmış.kadın hastaydı zaten neyse durmuş demiş kızına 'kızım benim vakdim geldi hakkını helal et demiş şahadet getirip 3-5 saniye sonra vefat etmiş.

kendi yakınımda yaşanmış bir olaya dayanarakdan konuşuyorum.bence mümkün.Allah istedikden sonra haberde verir.kimsenin ruhu duymadan o canıda alır.hiç yokdan canda yaratır.bize yorum yapmak değil inanmak düşer din akıl üzerine değildir iman üzerinedir.zaten bi insanın beyni bukadar güçlü değil.

örnek:insan ın yaratılışının başlangıcına yani ta en başa kadar gele biliyoruz bi başlangıç var hz. adem bunu aklımız alır ancak Allahın yaratıcısı yokdur o hep vardı ve sonsuza kadar olucak. bunu bi insanın beyni düşünemez Hep vardı kısmını özellikle çünki insan herzaman bi başlangıç arar. 2. bi örnek daha vereyim:insan nerde dünyada demi dünya nerde evrende ya peki evren nerde?... felan felan fazlada zorlamaya gelmez beyni

Allah tüm müslüman kardeşlerime ölmeden önce hazırlık yapma,öteki taraf için hazır olma,şahadet getirme imkanı verir inşallah (amin)

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

bi kaç yıl önce babamın amcasının(kendi amcam gibidir) karısının annesi öldü.amcamın karısı

Yengem desene şuna, ya da babamın yengesi. Bu saatte anlayana kadar fotosentez yaptırıyon bize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocknet -- 15 Ekim 2011; 5:50:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocknet

quote:

bi kaç yıl önce babamın amcasının(kendi amcam gibidir) karısının annesi öldü.amcamın karısı

Yengem desene şuna bu saatte anlyana kadar fotosentez yaptırıyon bize..

bşyler yazarken kendimden geçiyorum ne düşünüyosam onu yazıyorum ne yazdığımın farkında olmadan.şuan yapdığım gibi:D ben anlatana kadar bi bakıyorum kocaman paragraf olmuşş:D
  • quote:

quote:

quote:

bşyler yazarken kendimden geçiyorum ne düşünüyosam onu yazıyorum ne yazdığımın farkında olmadan.şuan yapdığım gibi:D ben anlatana kadar bi bakıyorum kocaman paragraf olmuşş:D

Bişeyler yazarken kendinden mi geçiyon?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bişeyler yazarken kendinden mi geçiyon?
    evet :D bi konu hakkında saatlerce sıkılmadan yorum yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 15 Ekim 2011; 6:15:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CLAIRV0YANT

bir şey aynı anda nasıl iki yerde olabilir ki?

Metafizik varlıklar, insani sınırlamalarla sınırlandırılamazlar. Varoluş sistemleri bizimkilerden farklıdır ve O'nlar Yaradan'a hizmet amacıyla varoldukları için, bizim fizik yasalarımız O'nlar için geçerli değildir.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eren -- 18 Aralık 2020; 23:54:34 >
  • ölüm meleğini görüyor, çünkü ölmeden önce perde kalkıyormuş, üstadlar öyle diyor...
  • dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bi insan ölmeden önce "benim vaktim kalmadık artık yakında ölücem" gibisinden laflar ediyor ve ya lafı bittikten sonra söyliceklerini söyledikten sonra ölüyor ya da bi 10 dk içerisinde falan ölüyor
  • Beyler yemın ederım anlatacagım olay gercek

Dayım kanserden vefat ettı

kanser adamı yedı bıtırdı

Koca adam 35 kg dustu cocuk gıbı

Olumunden once annem ve esı dayımın yanındaymıs bagırıyormus

Geldı gelldı cıkarın onu odadan dıye

Annem ve dayımın karısı cok korkmuslar

Annem anlatırken aglıyordu

Sonra dayım sakınlesmıs ve nefes alıp vermesı sıklasmıs

Karısının kucagında son nefesını vermıs

Isın garıp yanı dayım ınanan bırı degıldı cıdden dını bılgısı olmadıgı gıbı ınancıda yoktu ama olmeden kısa sure once kımı neyı gordu ve bagırmaya basladı odadan cıkarın onu dıye feryat ettı bılemıyorum

Annem her sıgara ıcısımde dayımı ve olumunu anlatır kanserın korkunc bır hastalık oldugunu soyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

Beyler yemın ederım anlatacagım olay gercek

Isın garıp yanı dayım ınanan bırı degıldı cıdden dını bılgısı olmadıgı gıbı ınancıda yoktu ama olmeden kısa sure once kımı neyı gordu ve bagırmaya basladı odadan cıkarın onu dıye feryat ettı bılemıyorum

Annem her sıgara ıcısımde dayımı ve olumunu anlatır kanserın korkunc bır hastalık oldugunu soyler

Dayın çok günah işlemiş biri olmalı.Azrail ölümden önce insanların yanına gelir ve ölen kişinin kendini görmesini sağlar.Eğer ölecek kişi çok günah işlemişse Azraili gördüğü andan ittibaren hayatının en korkulu anlarını yaşar.Eğer çok sevip işlemiş biriyse en mutlu anını...

• quote:

Orijinalden alıntı: .V.

quote:

Orijinalden alıntı: CLAIRV0YANT

bir şey aynı anda nasıl iki yerde olabilir ki?

Metafizik varlıklar, insani sınırlamalarla sınırlandırılamazlar. Varoluş sistemleri bizimkilerden farklıdır ve O'nlar Yaradan'a hizmet amacıyla varoldukları için, bizim fizik yasalarımız O'nlar için geçerli değildir.

Yani onlar için zaman kavramı yoktur.1 Salise içinde binlerce milyonlarca işler başarabilirler.(Bize göre salise onlara göre zaman yok.)
  • Ölüm anında beyin fonksiyonlarını yitirirken oluşan şeylerdir, böyle şeylerden ibret almaya kalkmak bile sakattır. Ancak ölüm kendi başına bi ibrettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

doğarken bile kimimiz zengin insanda kimimiz fakir insanda kimimiz akıllı insanda kimimiz akıllı olmayan,kimimiz almanyada kimimiz somalide kimimiz arabistanda kralın torunu olarak vs.. insanların evinde doğuyor
    yani bunda mantık beklemeyin

Peki bizim inandığımız dinde diğer taraf için istenilen şeylerle bir alakası var mı bunların?Zengin olanda sevap işleyebilir,fakir olanda değil mi?Yada namaz kılabilir ikiside,ha sokakta ha lüks camide.Demekki önemli değilmiş,ha inanmıyorsan başka tabi.

Edit:Birde benim dedem de birkaç sene önce öldü ve ölmeden oda öyle konuşuyormuş,biri geldi beni bıçaklıcak falan diyormuş anneanneme.Bunlar gerçekten yaşanan şeyler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sexxx Dreams -- 15 Ekim 2011; 9:25:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkyTgkn

quote:

Dayın çok günah işlemiş biri olmalı.Azrail ölümden önce insanların yanına gelir ve ölen kişinin kendini görmesini sağlar.Eğer ölecek kişi çok günah işlemişse Azraili gördüğü andan ittibaren hayatının en korkulu anlarını yaşar.Eğer çok sevip işlemiş biriyse en mutlu anını...

Gunahı bılmem ama cok korkmus cıkarın onu odadan dıyormus esıne sarılmıs koca adam korkudan

annem ve dayımın esı kelımeyı tevhıd soylemeye baslamıslar yanında

Dayımda tekrar etmeye baslamıs sonra gozlerınden yaslar akmaya baslamıs aglamıss yanı

Tam soyleyememıs ama

Neysee kotu oldum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

Ölüm anında beyin fonksiyonlarını yitirirken oluşan şeylerdir, böyle şeylerden ibret almaya kalkmak bile sakattır. Ancak ölüm kendi başına bi ibrettir.

Bana kalırsa mezarlar osmanlı zamanındaki gibi şehirlerin içine yapılmalı tekrar ölümü hatırlamak için.
  • Hiç böyle birşey duymadım. Benim bildiğim güçlü bir ışık süzmesi görüyorlardı oldu mu bu şimdi

• Ulan okurken korktum ya. Yok böyle bir şey açmayın şöyle konular.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrkyTgkn

quote:

Gunahı bılmem ama cok korkmus cıkarın onu odadan dıyormus esıne sarılmıs koca adam korkudan

annem ve dayımın esı kelımeyı tevhıd soylemeye baslamıslar yanında

Dayımda tekrar etmeye baslamıs sonra gozlerınden yaslar akmaya baslamıs aglamıss yanı

Tam soyleyememıs ama

Neysee kotu oldum ya

birader yazdıklarından anladığım şu, dayının inancı yok demişsin yani imansız, bide yengen kelimei tevhid okumuş dayın tekrarlayamamış kelimeyi ağzında gevelemiş, dostum anladığım kadarıyla yinede ALLAH (c.c) bilir dayının işi çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 15 Ekim 2011; 9:43:00 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.