Şimdi Ara

insanların ölürken duvara bakıp konuşması (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
3
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önce hiçbirşey yoktu. Sonra bi yerlerde küçük bir madde müthiş bir enerjiyle patladı. Big Bang. Nasıl bir maddeyse patlamasıyla uzayı ortaya çıkardı. Uzayda başıboş gezen zerrecikler birbirini çekmeye, birbirinin etrafında dönmeye başladı. Sonra sıkışarak gezegen ve yıldızları ortaya çıkardılar. Onlarda birbirlerinin etrafında galaksi ve güneş sistemleri kurdular. Sonra dünya adındaki gezegende bütün gerekli proteinler bir araya geldi. Tam ortalarına yıldırım düştü ve buumm. Alın size ilk canlı varlık. Tek hücreliydi. Suya girdi. Burada çok hücreli oldu. Sonra çoğaldı. Bunlardan bazıları suyun dışına çıktı. Ayakları ortaya çıktı. Ciğerler falan. Sonra ağaca tırmandı. Ağaçtan bir kez daha yere inince insan oldu. Kafası ve beyni büyüdü. Beynindeki hücreler birbirine değince düşünmeye başladı. Yıl 2011 oldu falan. İşte bilimsel açıklama. Herşey tesadüf yani anlayacağınız.

Yerseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: imaginary

Önce hiçbirşey yoktu. Sonra bi yerlerde küçük bir madde müthiş bir enerjiyle patladı. Big Bang. Nasıl bir maddeyse patlamasıyla uzayı ortaya çıkardı. Uzayda başıboş gezen zerrecikler birbirini çekmeye, birbirinin etrafında dönmeye başladı. Sonra sıkışarak gezegen ve yıldızları ortaya çıkardılar. Onlarda birbirlerinin etrafında galaksi ve güneş sistemleri kurdular. Sonra dünya adındaki gezegende bütün gerekli proteinler bir araya geldi. Tam ortalarına yıldırım düştü ve buumm. Alın size ilk canlı varlık. Tek hücreliydi. Suya girdi. Burada çok hücreli oldu. Sonra çoğaldı. Bunlardan bazıları suyun dışına çıktı. Ayakları ortaya çıktı. Ciğerler falan. Sonra ağaca tırmandı. Ağaçtan bir kez daha yere inince insan oldu. Kafası ve beyni büyüdü. Beynindeki hücreler birbirine değince düşünmeye başladı. Yıl 2011 oldu falan. İşte bilimsel açıklama. Herşey tesadüf yani anlayacağınız.

Yerseniz.

Bunun olma olasılığını matematik bile hesaplayamaz :) Zaten 25 milyonda 1 matematiksel olarak imkansıza denk geliyor bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 16 Ekim 2011; 17:44:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Solenzara

quote:

Orijinalden alıntı: Miex

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şurda bazı ateistler din hakkında öyle basit ve saçma sorular soruyor ki gerçekten bu ne gerzekliktir ya diyorum mesajlarını okuduğumda.Gitse biraz araştırsa bulur halbuki sorduğu soruların cevaplarını.Ama yok sizin işiniz karı kız,şarap,eğlence olduğu için anca ben niye fakirim o zengin ben karı kızla daha az yakınım diye bu tarz yaradanı kötüleyebilirsiniz.Boşuan uğraşmayın herkes biliyor sizin gibilerin kafa yapısını.

Anladik inaniyosun.

Guzel yerlere gidecegini dusunuyosun.

Biz dusunmuyoruz inanmiyoruz, varli kanitlanamayan bir seye neden inanayim ki sebep yok. Annen babanla degil de bo amerikali ile evlense hristiyan dogacaktin. Annen bir japonla evlense buyuk ihtimal ateist olacaktin. Annen baska biriyle evlense budist bile olabilirdin? Sacma gelmiyo mu, hepsi birer peri masali. Baskalarina inanmiyosun diye katil gozuyle bakmak nasil bir sey anlamiyorum. Sizin gibi kendini sinirlamaya ihtiyaci olanlar icin yaratilmis zaten din. Sizin gibiler zinayi allah korkusundan yapmaz, kendini kontrol edebilenler adam oldugu icin yapmaz. Cok soze gerek yok.

Kendimi emin ol senden çok daha az sınırlıyorum.Seninle uzun uzun tartışırdım şu dediklerini ama değmeyeceğinide biliyorum.Çünkü ateist olan arkadaşlarım var.Ve fark ettim ki bu adamlar Allah kendini gökyüzünde gösterse ben ilahınızım bana tapın dese bütün dünya halüsinasyon görüyor oğlum der.O yüzden hiç girmeyeceğim tartışmaya devam sen sınırsız hayatına.

Cok da seyimdesin:D tam liseli nazar degmesin

Üslubuna dikkat et bende çirkinleşmeyeyim.Liseliyle alakam yok ayrıca.Neyse şarap,uçkur,eğlenceye devam.

Sabaha kadar cirkinlessen nolcak gazoz kapagi

Sarap icmem mi batiyo nasil bi mantik bu:D

Neyse ya vaktimi harcamaya degmez uckura gittim ben

Yok hayatınızın bu kadar boş olması batıyor.Boş yere oksijen tüketmeniz batıyor.Çünkü gördüğüm atesitlerin %95 inin tek amacı karşı cinse nasıl yakınlaşırım yarın nasıl eğlerinirimdi şu ana kadar.Evet buda bana batıyor ve oksijen israfı olduğunuzu düşünüyorum.

Şarap içmen batmıyor.Bende alkol alıyordum daha yeni bıraktım.

Az daha zekan olsa gerizekalı olacakmışsın ya neyse.

Sen cok mu dolusun cakma musluman, musluman olmayani bos insan olarak gotuyomus. Dunyanin %80i bos o zaman. Tam beyinsizsin allah islah etsin demek isterdim de seni takmadigi belli, acimamis hic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah yoq, dIN YaLaN!... xdxd

-Nietzsche

insanların ölürken duvara bakıp konuşması
  • Bir keresinde kuzenim anlatmıştı. Sınıf arkadaşının babaannesi ölürken ' işte geldiler ' falan demiş. O geldi aklıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_morad

quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

ne bilim ben ya

ilahi sürahi

Yok kutsal damacana

insanların ölürken duvara bakıp konuşması

• Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremezler. Allah, onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük azap vardır.
    Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır.
    Kafirlerin refah içinde diyar diyar dolaşmaları sakın seni aldatmasın.
    (Onların bu refahı) az bir yararlanmadır. Sonra onların barınağı cehennemdir. Ne kötü bir yataktır orası.
    3 - Al-i İmran Bir kaç ayet
  • quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremezler. Allah, onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük azap vardır.
    Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır.
    (Onların bu refahı) az bir yararlanmadır. Sonra onların barınağı cehennemdir. Ne kötü bir yataktır orası.

• quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremezler. Allah, onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük azap vardır.

Evet bu çok doğru.Buna benzer de ben okumuştum.

Eğerki bir insanın hiç bir sorunu derdi yoksa Allaha inanmıyorsa ve yinede bütün işleri yolunda sıkıntısız devam ediyor ise sakın ona imrenmeyin Allah adını anmasını istemediği kuluna dert vermez imiş.Sıkıntılara göğüs germek,şükretmek sabır etmek edebilmek ne güzel bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

quote:

ne bilim ben ya

murat sıtayla

• quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK-İŞKENCE

Yapacagin inanmak. 70-80 yıl ömrun var. Evet. sonra Öldün.İnanmayan Cehenneme girecek.Şirk kostun

Senin sordugun "Irade" Düşünelim..

Sen sokağa çıktın. Canın Poğaça istedi, gittin pastane'ye. Yedin poğaçanı. Çünkü senin iraden var. Beynin var. düşünebiliyorsun.
    Başa alalım. Sokağa çıktın. Yolda fakir gordun. Sadaka verdin. sevab aldın. Yoldan geçerken camide kur'an Okunduğunu gordun.Oturdun dinledin. Namazını kıldın. Bunları kendi ıradenle yapıyorsun. Sevaplarını ve gunahlarını mukafatlandırılacaksın.
    Sokağa çıktın. Hırsızlık yaptın. Birini Öldürdün. Senin iraden olduğú için günahını sen ödersin. Senin I R A DE N İle yaptın. Mukafatını alacaksın. sevap günaha gôre.

Dinimiz : domuz eti yemeyi, zinayı, İçki icmeyi yasaklamıştır. Ki bunlar zaten zararlıdır. araştırabilirsin. Alkol alıp, trafikte terör yapana sarhoşlar ortada..
    zina da öyle. bir insanın kızını , bacısı ile ilişkiye girmiş oluyorsun. Senin annen bacın kızın oldugúnu dusún..

Bu genellemeye göre her şeyi çözdüğümüzü varsayarsak işlerimiz yoluna girecek ve herşey güllük gülistanlık olacaktır. Ama bu kadar basit olsaydı bu kadar eziyet çekmezdi insanoğlu. İlkin insanın iradesi sanılandan daha zayıftır. Açlıktan ölüyorsun ve yaşayacak bir yerin yoktur diyelim eğer elin mahkum ise gidip ihtiyacın kadar çalarsın , seni yakalayan devlet seni hapise atarak acına bir kat daha yük verir yada sana iş kalacak yer verecek senin yükünü azaltır. Amaç o hırsızın bir şey çalmasından dolayı ceza alması değil bu suçu neden dolayı işlediğinin ortaya çıkarılarak giderilmeye çalışılmasıdır. Ancak bir kişi ihtiyacı olmamasına karşın ve elinde imkanları az çok varken çalıyorsa bu kişinin cezalandırılması onun lehine olacaktır.

Allahta anlayabildiğimiz kadarı ile bizlerin günahlarını böyle tayin ediyor, eğer elinde olmadan bir şuç işlersen suça istemeyerek adım adım gidersen bu affedilir bir unsurdur. Ayrıca bir ayet vardı, Allah intikamını kuldan kula verirmiş, nasıl rızkımızı kuldan kula veriyorsa çileyi ve belayıda kuldan kula vesile olabilir. Bu durumu göz aldığımızda biri sana istemeden eziyet çektiriyorsa bu durum bazı kez Allahın iradesiyle ortaya çıkmaktadır. Çünkü rahatlık ve huzur insanın yegane hedeflerinin arasında değildir.

Mevlana'ya sorarlar Allah'a ulaşan en kestirme yol nedir diye; Mevlana çile ve bela kapısının insanı Allah'a en çabuk ulaştıran bir merdiven olduğunu söyler. Çünkü belaya ve çıkmaza giren bir kul kendi iradesinin çok zayıf olduğunun bilincine vararak Allah'a sığınarak ondan yardım diler ve uzun seneler ibadet ile ulaşamayacağı sevaba o zaman girer. İnsan çile ve bela kapısından içeri girince bir güneş gibi ışıldamaya başlar ve o insanı ateş bile yakmaz hale gelir , insanın kendi nuru nefsini yakarak temizler. İçki konusu farklıdır , insanın iradesini zayıflattığı için helal sayılmaz fakat bir insan içip sohbet ediyor ve bu halinden memnun ise bu durumun onu cehenneme sürükleyeceğini kimse söyleyemez. Ancak içip kendini kaybediyor ve istenmeyen şeyler yapıyorsa bu hal onun için iyi değildir bu nedenle haram denilir.

Ayet:
    Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür. Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size âyetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz.
    Görüldüğü gibi içtiğimiz için ateşe atılmayacağız ancak içipte zararları faydasından çok oluyorsa bu vaziyet bizi ateşe sürükleyebilir. Lakin içkinin faydasının olduğu nerede görülmüş diye sorarsan bunu anlaman çok güç.

• quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK-İŞKENCE

Yapacagin inanmak. 70-80 yıl ömrun var. Evet. sonra Öldün.İnanmayan Cehenneme girecek.Şirk kostun

Senin sordugun "Irade" Düşünelim..

Sen sokağa çıktın. Canın Poğaça istedi, gittin pastane'ye. Yedin poğaçanı. Çünkü senin iraden var. Beynin var. düşünebiliyorsun.
    Başa alalım. Sokağa çıktın. Yolda fakir gordun. Sadaka verdin. sevab aldın. Yoldan geçerken camide kur'an Okunduğunu gordun.Oturdun dinledin. Namazını kıldın. Bunları kendi ıradenle yapıyorsun. Sevaplarını ve gunahlarını mukafatlandırılacaksın.
    Sokağa çıktın. Hırsızlık yaptın. Birini Öldürdün. Senin iraden olduğú için günahını sen ödersin. Senin I R A DE N İle yaptın. Mukafatını alacaksın. sevap günaha gôre.

Dinimiz : domuz eti yemeyi, zinayı, İçki icmeyi yasaklamıştır. Ki bunlar zaten zararlıdır. araştırabilirsin. Alkol alıp, trafikte terör yapana sarhoşlar ortada..
    zina da öyle. bir insanın kızını , bacısı ile ilişkiye girmiş oluyorsun. Senin annen bacın kızın oldugúnu dusún..

Bu genellemeye göre her şeyi çözdüğümüzü varsayarsak işlerimiz yoluna girecek ve herşey güllük gülistanlık olacaktır. Ama bu kadar basit olsaydı bu kadar eziyet çekmezdi insanoğlu. İlkin insanın iradesi sanılandan daha zayıftır. Açlıktan ölüyorsun ve yaşayacak bir yerin yoktur diyelim eğer elin mahkum ise gidip ihtiyacın kadar çalarsın , seni yakalayan devlet seni hapise atarak acına bir kat daha yük verir yada sana iş kalacak yer verecek senin yükünü azaltır. Amaç o hırsızın bir şey çalmasından dolayı ceza alması değil bu suçu neden dolayı işlediğinin ortaya çıkarılarak giderilmeye çalışılmasıdır. Ancak bir kişi ihtiyacı olmamasına karşın ve elinde imkanları az çok varken çalıyorsa bu kişinin cezalandırılması onun lehine olacaktır.

Allahta anlayabildiğimiz kadarı ile bizlerin günahlarını böyle tayin ediyor, eğer elinde olmadan bir şuç işlersen suça istemeyerek adım adım gidersen bu affedilir bir unsurdur. Ayrıca bir ayet vardı, Allah intikamını kuldan kula verirmiş, nasıl rızkımızı kuldan kula veriyorsa çileyi ve belayıda kuldan kula vesile olabilir. Bu durumu göz aldığımızda biri sana istemeden eziyet çektiriyorsa bu durum bazı kez Allahın iradesiyle ortaya çıkmaktadır. Çünkü rahatlık ve huzur insanın yegane hedeflerinin arasında değildir.

Mevlana'ya sorarlar Allah'a ulaşan en kestirme yol nedir diye; Mevlana çile ve bela kapısının insanı Allah'a en çabuk ulaştıran bir merdiven olduğunu söyler. Çünkü belaya ve çıkmaza giren bir kul kendi iradesinin çok zayıf olduğunun bilincine vararak Allah'a sığınarak ondan yardım diler ve uzun seneler ibadet ile ulaşamayacağı sevaba o zaman girer. İnsan çile ve bela kapısından içeri girince bir güneş gibi ışıldamaya başlar ve o insanı ateş bile yakmaz hale gelir , insanın kendi nuru nefsini yakarak temizler. İçki konusu farklıdır , insanın iradesini zayıflattığı için helal sayılmaz fakat bir insan içip sohbet ediyor ve bu halinden memnun ise bu durumun onu cehenneme sürükleyeceğini kimse söyleyemez. Ancak içip kendini kaybediyor ve istenmeyen şeyler yapıyorsa bu hal onun için iyi değildir bu nedenle haram denilir.

Ayet:
    Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür. Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size âyetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz.
    Görüldüğü gibi içtiğimiz için ateşe atılmayacağız ancak içipte zararları faydasından çok oluyorsa bu vaziyet bizi ateşe sürükleyebilir. Lakin içkinin faydasının olduğu nerede görülmüş diye sorarsan bunu anlaman çok güç.

Nickin 63 urfalıysan konuşuruz.

• konuya denk geldim de içim daraldı ya açmayın şöyle konular
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

quote:

ne bilim ben ya

Ağzımdan çay fışkırdı ya çok güldüm buna

nickindeki şarkıyı 16 aydır günde en az bir defa dinliyorum saygılar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.