Şimdi Ara

İnsanlara Güven Kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımın satılık ilanını bir gazeteye verdim ilandada takasa açıktır diye belirttim uzun lafın kısası 1.3 astra enjoy sahibi takas teklifinde bulundu araçta boya değişen yok servis bakımlı dedi ok görüşelim dedim görüştük adam arabamı beğendi fiyatta anlaştık adam benim arabı servise göstermek istemedi gerek yok elinizde zaten belgeler var bakımlı olduğuna dair dedi b en göstermek istiyorum arabanızı dediğimde adam biraz bozuldu ben size güveniyorum siz neden bana güvenmiyorsunuz dedi bende yanlış anlamayın ama dizel arabada babama bile güvenmem dedim sonuç itibari ile adam sanayiye yönlendirmek istedi beni bende ısrarla servise gidelim dedim servistekiler tanıdık olduğundan servis görevlileri 5 kişi arabaya daldılar kimisi kaportaya kimisi motora kimisi yüriyen aksama baktılar sonuç bu arabanın şasesi düzeltilmiş bu araba önden çok ağır darbe almış büyük ihtimal ile airbaglarler bile açılmış dendi adam söylenineleri kabul etmedi ısrarla sanayiye gidelim dedi ok dedim oradada tanıdık vardı ama söylemedim adam herhangi bir kaportacıya girelim dedi ok dedim adamı takip ettim kendi aracımla eski sanayiye geldiğimizde onlarca kaportacı geçtikten sonra bir kaportacıya girdi adam arabaya baktı etti araba tertemiz dedi sonra bende ok biyere daha gösterelim oda aynı şeyleri söylerse arabanı alacam dedim adam bu arada zamanım yok muhabbeti çekereketen arabanın fiyatını düşürüyor hemen 700-800 mt ilerde benim bi müşterim vardı onun dükkanına girdim tanımıyormuş gibi davrandım ve arabayı gösterdim adam yaramaz bu araba hasarlı deyince adam öfkelendi küfür etmeye başladı sonra çekti gitti demem o ki kimseye güvenmeyin

• Al işte ,bir cin çarpması olayı daha. Allahtan temkinli,soğuk kanlı ve duyarlı davranmışsınız. Böyle davranmayanların vay haline .

Bu sebeplerden dolayı 2. el araba olayına hiçbir zaman sıcak bakamıyorum.
  • Bılırım oylelerını. Gectıgımız sene dayıma aıt aracın satısı ıle ılgılı gelen bakıcılarla ben ugrasıyordum. Adamlar kendı ustalarına goturup aracı baktırıyorlardı. Ve her ne hıkmetse her usta ya onden ya arkadan ya da yandan agır hasar almıs seklınde cumle kuruyordu. Hatta bır tanesı bu aracın tavanı cokmus tekrar duzeltılmıs dahı dedı. Ama farklı farklı yoldan gecerken gırdıgım kaporta ustaları ıse aracın degısenlerını sankı kendısıdegıstırmıs gıbı soyluyorlardı. Kı aracı satarken ınternet ılanında aracın degısen tum parcalarını ve ufak tefek sorunlarını dahı belırtmıstık. Yanı bu devırde kımseye guvenmeyceksınız. Ne alırken ne sataken...
  • iyi bakimli arac sahibinden bellidir,

eger sahibi adam ise aracta adam gibidir; aractan once saticiyi degerlendirmek gerek.

gecmis olsun.
  • Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 21 Temmuz 2009; 21:48:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

iyi bakimli arac sahibinden bellidir,

eger sahibi adam ise aracta adam gibidir; aractan once saticiyi degerlendirmek gerek.

gecmis olsun.

guzel yorum, guzel imza.

tesekkurler
  • quote:

gecmis olsun.

Bu konuda çok haklısınız geçtiğimiz ay arkadaşıma araba bakıyorduk bahsettiğim şekildeki olaylarla çok karşılaştık ama birisi çıktı ve arabasına kefil oldu hem servise hem sanayideki ustaya gösterdik araba dört dörtlük dediler ve arabayı aldık kimiside böyle çakallık peşinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu insanlarda AR NAMUS KALMAMIŞ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Geçmiş olsun

Teşekkürler inşallah böyle bir durum ile kimse karşılaşmaz
  • Tavrın,tutumun ince eleyip sık dokuman...seni istanbul suyu içmiş (nebiçim bir su ise bu) birisinden korumuş
  • quote:

gecmis olsun.

Son aldığım araç sahibinin ilanı biraz şüpheliydi.Yani 2002 model arabaya 38.000 km yazmış ve ilanı acemice ve bir garipti.Sonra açtım telefonu,ilk defa aradığım ve tanımadığım biriydi ama arkadaşın arabasının tertemiz olduğunu 5 dakikalık görüşmede daha arabayı görmeden anladım.Ses tonu ve konuşma tarzı bile doğru söylediğini gösteriyordu,nitekim araç sıfır hata orjinal km idi,bebek gibi bakılmıştı ve aldık gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahmut Koza

quote:

gecmis olsun.

Son aldığım araç sahibinin ilanı biraz şüpheliydi.Yani 2002 model arabaya 38.000 km yazmış ve ilanı acemice ve bir garipti.Sonra açtım telefonu,ilk defa aradığım ve tanımadığım biriydi ama arkadaşın arabasının tertemiz olduğunu 5 dakikalık görüşmede daha arabayı görmeden anladım.Ses tonu ve konuşma tarzı bile doğru söylediğini gösteriyordu,nitekim araç sıfır hata orjinal km idi,bebek gibi bakılmıştı ve aldık gitti

Allah herkese boyle ticaret ve mal nasip etsin; gule gule kullanin.

@kabrero

tesekkur ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mahmut Koza

quote:

gecmis olsun.

Allah herkese boyle ticaret ve mal nasip etsin; gule gule kullanin.

@kabrero

tesekkur ederim

Amin,teşekkür ederim

• Ben eski aracımı satarken bunun tersi bir durum başıma gelmişti. Benim aracım arkadan kazalıydı alacak kişiyede arka kapı,çamurluk ve tamponun değiştiğini boyanan yerleri falan söylemiştim. Adam yinede sanayide bir ustaya gösterelim dedi rastgele bir yere girdik adam baktı inceledi falan ve hiçbirşeyi yok sapasağlam dedi. Alıcı da bende şok olduk tabi birbirimize bakıp güldük. Adamın anlamamış olması imkansız 15 yaşındaki boyacı çırağı bile değişenlerini saymıştı bana. Fakat usta ne düşündüde sağlam dedi anlamadım adamı tanımamda. Velhasıl sanayideki ustalara güvenim o an bitti. 2.el araç alacak olsam kesinlikle göstermem direk servise giderim. Bilmemkaç nokta expertizini yaptırır parası neyse öder içim rahat alırım aracı.
  • Geçmiş olsun, düşünün sizler bizler az çok anlayan insanlarız ya bilmeyenler? O yüzden dediğiniz gibi kimseye güvenmemek lazım.
  • geçmiş olsun kardeş.
    ben bu çakallar yüzünden 2. el araba almaktan illallah ettirdiler.
    gittim 0 km aldım.
  • Geçmiş olsun.Millet kendini uyanık(!) sanıyor.Arabasına kefil olan adam herşeyiyle kefildir.Bir söz söylendiyse o söz tamamdır.Ama günümüzde maalesef bu artık unutuldu gitti..
  • bugüne kadar araçlarımı hep plazaların 2. el bölümlerinden aldım, fiyat olarak emsallerinden biraz yüksek oluyor fakat büyük firma olmalarından dolayı yalan söylemiyorlar, aracın nesi var nesi yok sayıyorlar ve ben gönül rahatlığıyla biniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W_R_11

bugüne kadar araçlarımı hep plazaların 2. el bölümlerinden aldım, fiyat olarak emsallerinden biraz yüksek oluyor fakat büyük firma olmalarından dolayı yalan söylemiyorlar, aracın nesi var nesi yok sayıyorlar ve ben gönül rahatlığıyla biniyorum.

forumda bu sekilde alip dolandirilan. hatta pertten toplanan arac hatasiz diye satilan bir cok olay konusuldu. umarim basiniza boyle bir sey gelmemistir.
  • İlk aracımı babamın bir arkadaşının kılavuzluğu ile almıştım. Araç 12 yaşında ama pırıl pırıldı, babamın arkadaşının deyimi ile "sıfır gibi" idi. Hakkaten çekişi muhteşemdi yaşına göre. Hasılı kelam iki ay sonra buji attı, tamire gittik bujilerin tamamının yuvalarının yalama olduğu anlaşıldı. O zaman iyi bir para bayılıp buji yuvalarını yeniden yaptırdık. Bu kez radyatör patladı. Onu tamir ettirdik, şanzıman 5 viteste kilitlenip kaldı. Onu düzelttik, direksiyon kutusu, o bitti debriyaj... En sonunda yatakların ve pistonların değiştirilmesi gerektiği söylenince oturup biraz düşündüm, ben sanki iki ev geçindiriyordum... Satmaya karar verdik, ilk bakan adam hiç kazası yok dediğim için bana güldü.

Meğerse araç takla atmış, tavan değişmiş, önden ve arkadan vuruk... Öyle fena oldum ki adamın yüzüne bakamaz hale geldim. Biraz da şüpheyle yaklaştım tabii, telefon numaramı verdim ama satmadım. Aracı sanayiye götürüp birkaç yere baktırdım, adam ne söylemişse aynısını söylediler.

İki gün sonra adam yine telefon etti telefonda yine gülüyordu, devam eden utancım nedeniyle arabamı artık satmayacağımı, başkasının canının yanmasını istemediğim için onu hurdaya vereceğimi söyledim. Adam: "Olsun araban berbat olsa da sen çok iyi birisin, arabanı değerinde alıyorum. Neticede hurdaya vermeyi düşündüğün fiyattan daha fazlasını bütün kusurlarını bilerek veriyorum." Teklif ettiği fiyattan 100 TL de ben indirim yaparak verdim kurtuldum.

Ancak çok iyi bir dost edindim böylece. Şimdi çok iyi bir arkadaşım olan müşterim bana: " Az biraz dikkat etmen yeterli, arabada vuruk da çarpık da takla da kolayca anlaşılır. Hatta dokunmana bile gerek yok dikkatli bir bakışla boyanın orjinal olup olmadığını bile anlarsın. "dedikten sonra birçok püf noktasını öğretti.

Kırk yıllık kaportacı gibi yalnızca dokunarak bile %90'a yakın oranda kaporta orjinalliğini anlayabiliyorum. Bu sebeple sonraki üç aracımı da ikinci el olarak aldım. İkinci aracımın sol arka parçasının değiştiğini tahmin etmiştim bilerek aldım. En son aracım ise şansıma 9000 km'de fabrika garantisi devam ederken aldım. Servis kayıtlarından da araştırdım herhangi bir sorunu yoktu.

Neticede insanların hepsi bir değil, eğrisi de var doğrusu da... Ama bu külliyen ikinci el araç alınmaz, ya da ikinci el araçtan kaçınmak anlamına gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erzurum lu

İlk aracımı babamın bir arkadaşının kılavuzluğu ile almıştım. Araç 12 yaşında ama pırıl pırıldı, babamın arkadaşının deyimi ile "sıfır gibi" idi. Hakkaten çekişi muhteşemdi yaşına göre. Hasılı kelam iki ay sonra buji attı, tamire gittik bujilerin tamamının yuvalarının yalama olduğu anlaşıldı. O zaman iyi bir para bayılıp buji yuvalarını yeniden yaptırdık. Bu kez radyatör patladı. Onu tamir ettirdik, şanzıman 5 viteste kilitlenip kaldı. Onu düzelttik, direksiyon kutusu, o bitti debriyaj... En sonunda yatakların ve pistonların değiştirilmesi gerektiği söylenince oturup biraz düşündüm, ben sanki iki ev geçindiriyordum... Satmaya karar verdik, ilk bakan adam hiç kazası yok dediğim için bana güldü.

Meğerse araç takla atmış, tavan değişmiş, önden ve arkadan vuruk... Öyle fena oldum ki adamın yüzüne bakamaz hale geldim. Biraz da şüpheyle yaklaştım tabii, telefon numaramı verdim ama satmadım. Aracı sanayiye götürüp birkaç yere baktırdım, adam ne söylemişse aynısını söylediler.

İki gün sonra adam yine telefon etti telefonda yine gülüyordu, devam eden utancım nedeniyle arabamı artık satmayacağımı, başkasının canının yanmasını istemediğim için onu hurdaya vereceğimi söyledim. Adam: "Olsun araban berbat olsa da sen çok iyi birisin, arabanı değerinde alıyorum. Neticede hurdaya vermeyi düşündüğün fiyattan daha fazlasını bütün kusurlarını bilerek veriyorum." Teklif ettiği fiyattan 100 TL de ben indirim yaparak verdim kurtuldum.

Ancak çok iyi bir dost edindim böylece. Şimdi çok iyi bir arkadaşım olan müşterim bana: " Az biraz dikkat etmen yeterli, arabada vuruk da çarpık da takla da kolayca anlaşılır. Hatta dokunmana bile gerek yok dikkatli bir bakışla boyanın orjinal olup olmadığını bile anlarsın. "dedikten sonra birçok püf noktasını öğretti.

Kırk yıllık kaportacı gibi yalnızca dokunarak bile %90'a yakın oranda kaporta orjinalliğini anlayabiliyorum. Bu sebeple sonraki üç aracımı da ikinci el olarak aldım. İkinci aracımın sol arka parçasının değiştiğini tahmin etmiştim bilerek aldım. En son aracım ise şansıma 9000 km'de fabrika garantisi devam ederken aldım. Servis kayıtlarından da araştırdım herhangi bir sorunu yoktu.

Neticede insanların hepsi bir değil, eğrisi de var doğrusu da... Ama bu külliyen ikinci el araç alınmaz, ya da ikinci el araçtan kaçınmak anlamına gelmiyor.

püf noktalarından bahsedebilir misin biraz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.