Aslında birçok yönleriyle ölüm de güzeldir. Ancak o, hayatını, düşünerek, inanarak, inandığını yaşayarak sürdürenler için çok mutlu ve arzu edilebilecek kadar sevimli bir akıbet olsa bile, hayatını cismaniyete bağlı geçirenler için hiç de özlenecek birşey değildir. Aksine o, böyleleri için fevkalâde sıkıcı, tatsız ve acı bir sondur.
quote:
Orjinalden alıntı: PETERSBURG
Aslında birçok yönleriyle ölüm de güzeldir. Ancak o, hayatını, düşünerek, inanarak, inandığını yaşayarak sürdürenler için çok mutlu ve arzu edilebilecek kadar sevimli bir akıbet olsa bile, hayatını cismaniyete bağlı geçirenler için hiç de özlenecek birşey değildir. Aksine o, böyleleri için fevkalâde sıkıcı, tatsız ve acı bir sondur.
elbet birgün buluşacağız.
Aklıma gelen, ölümü sürekli düşünürsek bu sefer günlük işlerimizde ya da çok önemli işlerde konsantremizin tam olmayacağı. DÜşünün savaştasınız ve geri kalan taraftasınız, ölümü düşünürseniz hamle yapamazsınız, düşünmemeniz gerekirki sizden beklenenden üst düzeyde bir performans verebilesiniz. Sonuç olarak unutmamak gerekir ama süreklide onu düşünmek birazda kendimizi kötü yönde etkilemektir gibi geliyor bana.
quote:
Orjinalden alıntı: .C.O.
Aklıma gelen, ölümü sürekli düşünürsek bu sefer günlük işlerimizde ya da çok önemli işlerde konsantremizin tam olmayacağı. DÜşünün savaştasınız ve geri kalan taraftasınız, ölümü düşünürseniz hamle yapamazsınız, düşünmemeniz gerekirki sizden beklenenden üst düzeyde bir performans verebilesiniz. Sonuç olarak unutmamak gerekir ama süreklide onu düşünmek birazda kendimizi kötü yönde etkilemektir gibi geliyor bana.
Aslında öyle değil ölümü bir işe başlarken düşünmeliyiz,
"Acaba bu benim için doğru olan mı?" diye,sonra daha düşünmemeliyiz belli doğrultuda harekete başladıktan sonra sapmamalıyız,ama hiç düşünmezsek iş kandiliğinden sapar... Hz.Muhammet (S.A.V.) bir sözü;
"Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyalık,yarın ölecekmiş gibi ahiretlik işler yapın"
Dünyaya bağlandıkları için.
Kendi ölümümü çok düşünmem nerdeyde hiç aklıma gelmez ama sevdiklerim aklımdan hiç çıkmıyor yaa onlara bişey olursa ya kaybedersem onları diye işte bu düşünce daha çok yıpratıyor beni o yüzden sevdiklerimi her gördüğümde onlara daha sıkı sarılıyorum daha çok özen gösteriyorum onları sevdiğimi her fırsatta dile getiriyorum
quote:
Orjinalden alıntı: elbar
Kendi ölümümü çok düşünmem nerdeyde hiç aklıma gelmez ama sevdiklerim aklımdan hiç çıkmıyor yaa onlara bişey olursa ya kaybedersem onları diye işte bu düşünce daha çok yıpratıyor beni o yüzden sevdiklerimi her gördüğümde onlara daha sıkı sarılıyorum daha çok özen gösteriyorum onları sevdiğimi her fırsatta dile getiriyorum
quote:
Orjinalden alıntı: NİNGİRSU
ben ölümden ancak şu sebeple çekinebilirim :sevdiklerimi tekrar görememek düşüncesi ancak beni ürkütebilir.
yoksa ölüm nereden ve nasıl gelecekse hoş gelsin sefa gelsin
cidden boyle mi dusunuyorsun???
sen olumu uyumak mi zannediyorsun???
bUGÜn Rüya Gördüm.Sabah Kalktım Ter İçindeydim.Rüyamda ÖLüyodum.Babamlar Annemler felan beni görmüyodu ben görüyodum onları.ama konuşailiyorduk.sesimi duyuyolardı.rüyadan kalktığımda oh Allahıma şükürler olsun dedim.Yaşadığımı görünce
Allah ölümünde hayırlısını versin. ölümden zaten korkuyosun ama ben en çok nerede ve ne zaman ölüm bizi bekliyo aslında bunu daha çok merak ediyorum.Nasıl ölücem trafik kazasımı illet bi hastalıklamı yanarakmı boğulucammı yoksa bir nine olup torunlarım etrafımda yatağımdamı bizi neler bekliyo bu düşünceler daha korkunç ürpertiyo o yüzden yukardada belirttiğim gibi ölümü çok fazla kurmayacaksın. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmak ben bunu bilir bunu söylerim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme