Şimdi Ara

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
16
Favori
11.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MrHATE

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Aramızda seviyeli sohbet eden arkadaşlarımız var lütfen dikkatli olalım.Arkadaşlar baris195 nickli forum üyesi konuyu sabote ediyor.Lütfen provakasyona gelmeyin bırakın yazıp yazıp dursun.Adminlerden ricam LÜTFEN KONUYU KAPATMAYIN..

Bu arada baris195 nickli üye şikayet edildi...

aynen öyle.

ayrıca, insan göremediği şeylere inanmıyorsa, doğadaki bir çok elemente ve maddeye de inanmaması gerekir. Bu maddeler, o insanın göremediği için, yok olduğu anlamına gelmez. Ama arkadaşımız sadece gördüğü şeylere inanabileceğini söylüyor. Ben bahse varım ki, kendisi cismen melekleri de Allahı da görseydi yine iman etmeyecekti. Zira iman herkese nasip olmaz. Peygamberimiz zamanında ve diğer peygamberler bir takım mucizeler gösterdiklerinde, inanmayan bir çok insan da çıkmıştır bu mucizelere rağmen. Allah hidayet etmedikten sonra gerisi boş.

Iman etmese de sorun değil. Kişi insan olduktan sonra sorun olmuyor. Yurtdışında bunu iyice anladım. Ölümden sonrası ve öncesi (hayat) o kişiye özeldir, ne isterse yapabilir, karışmaya kimsenin hakkı yok sonuçta.

iman etmemesi bizim için sorun değil. kişilerin insan olduğunu anlaman için yurt dışına çıkmana gerek yoktu Dünyanın her yerinde bu öğretiler sunuluyor zaten. Boşuna oralara kadar gitmişsin. İnsanlar kendi seçimlerini yapabilirle elbet ama başkalarının dini değerlerine yalan dolan diyemezler. Bunu da yurt dışında size öğretmeleri lazımdı. Sanırım unuttular bunu anlatmayı

Benimki seyahat amaçlı olduğu için gözlemlerim sonucunu söyledim. Yalan demek tartışılır. Incelenir, hata varsa araştırma yapılır, doğrusu bulunur. Doğru ise yanlış deniyorsa o kişinin ayıbı- hatasıdır.

Kellemin kesilmesi veya recm edilmem lazım o zaman. Zira öyle bir emir var. Dini hiç bilmeyen birisi için ne yapacağız? Müslüman olarak geçmiyor. Mesela abirjinler veya güney küredeki ada halklarının bazıları. Adam din nedir bilmiyor. O şekilde olacağını düşünmüyorum. Zira dediğiniz gibi emir yukardan gelmediği sürece kul bir şey yapamaz. E bize emir gelmediyse suçumuz ne?

Hocam islamiyette, eğer bir topluma veya bir bireye islam dini ulaşmamışsa, o bu sorumluluktan muaftır. Yani cehenneme gitmez. Zira insan bilmediklerinden sorumlu değildir.

islam neredeyse dünyanın tamamında bilindiğine göre desenize 4.5 milyar insan sonsuza kadar cehennemde yanacak.Yıl olmuş 2013 hala bu saçmalıklara inanlar var

Saçmalık dediğin şeye inanan milyonlarca insan var haddini bil velet.

inanan kişi sayısı saçmalık olduğunu değiştirmez.Bir zamanlar milyonlarca kişi dünyanın düz olduğuna inanıyordu ? İnançlar gerçekleri değiştiremez.

Kendi gerçeklerini kendine sakla,saklamıyorsan da saygılı bir şekilde söyle.Kimsenin neye inanıp inanmadığı beni ilgilendirmiyor ama gelip de inancıma saçmalık diyen adama ben de saygı göstermem.Şu lafları karşımda söylemeni çok isterdim.

Eğer senin dinin mürtedin öldürülmesini emrediyorsa senin dininde kölelik varsa senin dininde sübyancılık tecevüz varsa öyle bi derim ki gıkını çıkaramazsın.Ayrıca kişiye özel gerçek olmaz ,benim için veya senin için gerçek olan herkes içinde gerçektir.

Gerçekler kişiye özel olmalı ki benim inandığım şeye saçmalık diyorsun.Ayrıca sübyancı falan filan demişsin.Bazı kesimler öyle yapıyor diye herkes mi sübyancı oldu yani? Ona bakılırsa bazı ateist grupları da kan donduran ayinler yapıyor.

Ayrıca bir b.k bilmediğini de çok belli etmişsin.Benim dinimi getiren Peygamberimiz kaldırdı köleliği sen ne zırvalıyorsun?

Neyse bu da suç bendeki böyle kalın kafalılara laf anlatmaya çalışıyoruz.Alıntılama sakın mesajımı.

• Hocam herkesin imtihanı farklıdır ve ona göre mükafatı da farklıdır. Kimse diyemez ki eğer isviçrede doğsaydım hakikati bulurdum diye.
    Fakat bunun da örnekleri var.
    Misal olarak bu videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

@jnic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IDawNI

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

@römercan @mehmet230023 yani bilimsel olarak cevirdiğim arkadasa tutup Kuran da yazıyor diyemem :)

Anlamadım ne demek istediğinizi

yanlıs yazmısım 2 günlük uykusuzluguma verin :) yani onun dediği bilimsel acıklama dediysem de tam bilimsel değil yani vereceğim cevap Kurandan farklı olmalı beyin fırtınası gibi diyeyim :) bi fikir vs. vs.

Bazı konular maalesef günümüz teknolojisi veya bilimin geldiği nokta itibariyle cevapları bulamayabiliyor bilimsel açıdan.Bundan ötürü eğer inançlı bir insansanız ve arkadaşınız da öyleyse Kurandan örnekler vermekten başka açıklayabilecek bir yöntem yok..

• o videoyu daha önce izledim. ben sonradan müslüman olunmaz demiyorumki. imtihana 1-0 önde başlamanın adaletini sorguluyorum. günümüzde abd ve avrupalı topluluklarda islam dini terörizm kaynağı olarak görülüyorken, müslümanlar geri kalmış cahil kimseler olarak tanıtılıyorken oralarda yaşayanların müslüman olmasını beklemek saçma değil mi? ya da onu geçtim adam zaten kendince bir dine inanıyor neden dinini değiştirsin bu adam? bugün siz biyerlerden duysanız aslında son din islam değil falan dindir gibi birşey inanır mısınız? size bu nasıl saçma geliyorsa aynı şey karşı taraf için de geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jnic

o videoyu daha önce izledim. ben sonradan müslüman olunmaz demiyorumki. imtihana 1-0 önde başlamanın adaletini sorguluyorum. günümüzde abd ve avrupalı topluluklarda islam dini terörizm kaynağı olarak görülüyorken, müslümanlar geri kalmış cahil kimseler olarak tanıtılıyorken oralarda yaşayanların müslüman olmasını beklemek saçma değil mi? ya da onu geçtim adam zaten kendince bir dine inanıyor neden dinini değiştirsin bu adam? bugün siz biyerlerden duysanız aslında son din islam değil falan dindir gibi birşey inanır mısınız? size bu nasıl saçma geliyorsa aynı şey karşı taraf için de geçerli.

Sondan ikinci soru işaretini ilk cümleniz açıklıyor sanki hocam.
    Anadan doğma müslüman olanların daha avantajlı olduğunu ben de kabul ediyorum zaten dediğim gibi herkesin imtihanı farklıdır ve mükafatları da farklıdır. Mesela isvicredeki kendi ailesinin dinine inanan birinin işi daha zor olduğundan onun hakikate yönelmesi durumunda cennette bizden daha üst bir mertebede bulunabilir.

Dediğiniz yerlerdeki insanların araştırma fâliyetini yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu düşünürsek burada önemli olan araştırıp doğruyu öğrenmektir ve aslında İslamı tam olarak yasayan kişilerin hicbir sekilde terörist olamayacağı kanısına varmaktır. Bu tıpkı tüm israilli insanların şeytan olmadığını araştırıp öğrenmeye benzer.
    İslam son hak dindir,HZ Muhammed de son peygamberdir ve bu direk ilahi bir dille onaylanmıştır diğer dinlerde göremeyeceğiniz birşeydir bu. Bu yüzden bundan sonra başka bir dinin gelmesi gibi bir durum söz konusu değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aramızda seviyeli sohbet eden arkadaşlarımız var lütfen dikkatli olalım.Arkadaşlar baris195 nickli forum üyesi konuyu sabote ediyor.Lütfen provakasyona gelmeyin bırakın yazıp yazıp dursun.Adminlerden ricam LÜTFEN KONUYU KAPATMAYIN..

Bu arada baris195 nickli üye şikayet edildi...

aynen öyle.

ayrıca, insan göremediği şeylere inanmıyorsa, doğadaki bir çok elemente ve maddeye de inanmaması gerekir. Bu maddeler, o insanın göremediği için, yok olduğu anlamına gelmez. Ama arkadaşımız sadece gördüğü şeylere inanabileceğini söylüyor. Ben bahse varım ki, kendisi cismen melekleri de Allahı da görseydi yine iman etmeyecekti. Zira iman herkese nasip olmaz. Peygamberimiz zamanında ve diğer peygamberler bir takım mucizeler gösterdiklerinde, inanmayan bir çok insan da çıkmıştır bu mucizelere rağmen. Allah hidayet etmedikten sonra gerisi boş.

Iman etmese de sorun değil. Kişi insan olduktan sonra sorun olmuyor. Yurtdışında bunu iyice anladım. Ölümden sonrası ve öncesi (hayat) o kişiye özeldir, ne isterse yapabilir, karışmaya kimsenin hakkı yok sonuçta.

iman etmemesi bizim için sorun değil. kişilerin insan olduğunu anlaman için yurt dışına çıkmana gerek yoktu Dünyanın her yerinde bu öğretiler sunuluyor zaten. Boşuna oralara kadar gitmişsin. İnsanlar kendi seçimlerini yapabilirle elbet ama başkalarının dini değerlerine yalan dolan diyemezler. Bunu da yurt dışında size öğretmeleri lazımdı. Sanırım unuttular bunu anlatmayı

Benimki seyahat amaçlı olduğu için gözlemlerim sonucunu söyledim. Yalan demek tartışılır. Incelenir, hata varsa araştırma yapılır, doğrusu bulunur. Doğru ise yanlış deniyorsa o kişinin ayıbı- hatasıdır.

Kellemin kesilmesi veya recm edilmem lazım o zaman. Zira öyle bir emir var. Dini hiç bilmeyen birisi için ne yapacağız? Müslüman olarak geçmiyor. Mesela abirjinler veya güney küredeki ada halklarının bazıları. Adam din nedir bilmiyor. O şekilde olacağını düşünmüyorum. Zira dediğiniz gibi emir yukardan gelmediği sürece kul bir şey yapamaz. E bize emir gelmediyse suçumuz ne?

Hocam islamiyette, eğer bir topluma veya bir bireye islam dini ulaşmamışsa, o bu sorumluluktan muaftır. Yani cehenneme gitmez. Zira insan bilmediklerinden sorumlu değildir.

islam neredeyse dünyanın tamamında bilindiğine göre desenize 4.5 milyar insan sonsuza kadar cehennemde yanacak.Yıl olmuş 2013 hala bu saçmalıklara inanlar var

Saçmalık dediğin şeye inanan milyonlarca insan var haddini bil velet.

inanan kişi sayısı saçmalık olduğunu değiştirmez.Bir zamanlar milyonlarca kişi dünyanın düz olduğuna inanıyordu ? İnançlar gerçekleri değiştiremez.

Kendi gerçeklerini kendine sakla,saklamıyorsan da saygılı bir şekilde söyle.Kimsenin neye inanıp inanmadığı beni ilgilendirmiyor ama gelip de inancıma saçmalık diyen adama ben de saygı göstermem.Şu lafları karşımda söylemeni çok isterdim.

Eğer senin dinin mürtedin öldürülmesini emrediyorsa senin dininde kölelik varsa senin dininde sübyancılık tecevüz varsa öyle bi derim ki gıkını çıkaramazsın.Ayrıca kişiye özel gerçek olmaz ,benim için veya senin için gerçek olan herkes içinde gerçektir.

Gerçekler kişiye özel olmalı ki benim inandığım şeye saçmalık diyorsun.Ayrıca sübyancı falan filan demişsin.Bazı kesimler öyle yapıyor diye herkes mi sübyancı oldu yani? Ona bakılırsa bazı ateist grupları da kan donduran ayinler yapıyor.

Ayrıca bir b.k bilmediğini de çok belli etmişsin.Benim dinimi getiren Peygamberimiz kaldırdı köleliği sen ne zırvalıyorsun?

Neyse bu da suç bendeki böyle kalın kafalılara laf anlatmaya çalışıyoruz.Alıntılama sakın mesajımı.

Konu hakkında bilgin yoksa sus ,bilgin varsa somut kaynaklarıyla gel tartışalım.Ateizm ,Deizm ,Agnostizm ..vs Bunların hiç birinde herhangi bir ayin , dini ritüel vs yoktur senin kastetdiğin olsa olsa satanizmdir oda daha çok teist inanca yakındır sen allaha onlar şeytana tapıyor.Ateizmde hiçbir dine yada tanrıya inanmıyorsun kime yada neye ayin yapıcan azcık mantıklı olalım.

Senin bazı kesim dediğinin içine peygamberinde girmekte.

Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Benîl-Hâris ibnul-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü. (iyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Rumân, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, Ensârdan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim."

Buhari, Nikâh 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Dâvud, Nikâh 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); Nesai, Nikah 29, (6, 82)

Bu hadisi türk ilahiyatçıların bazıları yok efendim araplarda kızların yazı ilk adetlerinden itibaren sayılırdı veya orada hava çok sıcak olduğu için kızlar çabuk gelişirdi gibi zırvalar üretmektedir hiç birinin bir dayanağı yoktur.Arap ülkelerinin çoğunda kızların 8 9 yaşlarında evlendirilmektedir. O dönemde 18 20 yaşlarında bir kadının salıncak kurup evcilik oynaması vs komik iddalardır. Gidipta bir araba iranlıya vs muhammed aişeyle 9 yaşında zifafa girdi diye sorarsanız bunu gayet normal karşılayacaktır , doğrudur diyecektir.

Bkz. Suudi evlilik yöneticisi Dr. Ahmad Al-Mub’i. ==> video

Konuşmanın metni: “Evlilik iki şeyden ibarettir: İlki aralarında kontrat olması. Bu evliliğin ilk şartıdır. İkincisi ise karınızla seks yapmanızdır. Evliliğe girmek için minimum bir yaş yoktur. Bir yaşındaki bir kızla bile evliliğe girebilirsin. 7-8-9 yaşındaki kızlardan bahsemetmeye bile gerek yok. Bu bir rıza anlaşmasıdır. Veli genelde baba olmalıdır. Çünkü baba kararı zorunludur. Böylelikle kız, kadın olmuş olur. Ama kız seks için hazır mıdır, ilk seferinde ilişkiye girmenin doğru yaşı nedir? Bu çevre ve geleneklere bağlı olmak üzere değişir. Yemen’deki kızlar 9-10-11 yada 13 yaşında evlenirken diğer ülkelerde 16 olabilmektedir. Bazı ülkelerde kızların 18 yaşına gelmeden ilişkiye girmeleri kanunla yasaklanmıştır.”

Özellikle Talak 4 e bakarsanız durumu daha iyi kavrarsınız.

Diyanet işlerinin Meali: Kadınlarınızdan ay hali görmekten kesilenler ile henüz ay hali görmemiş olanların iddetleri hususunda şüpheye düşerseniz, bilin ki, onların iddet beklemesi üç aydır; gebe olanların iddeti, doğurmaları ile tamamlanır. Allah, buyruğuna karşı gelmekten sakınan kimseye işinde kolaylık verir.

Görüldüğü üzere islamda daha ergenliğe ulaşmamış kadınlar evlenmekte ve boşandıklarında onlarada iddet süresi verilebilmektedir.
    ------------
    Buda ayetin tefsiri isteyen olursa başka tefsirleride eklerim.

Büluğa ermediği için hayız görmeyen veya bazı nedenler dolayısıyla geç hayız gören ya da çok büyük bir istisna olup da hiç hayız görmeyen kadınlar, hayızdan kesilmiş kadınlar gibi talaktan sonra 3 ay iddet beklerler.

Kur'an'ın bu açıklamasına göre, burada "Mudhale" (kocasıyla gerdeğe girmiş) bir kadının sözkonusu olduğuna dikkat edilmelidir. Çünkü mübaşeret olmasaydı eğer, iddet sözkonusu olmazdı. (Bkz. Ahzab: 49) Bu yüzden, henüz hayız görmeye başlamamış kızların, iddetinin beyan edilmesinden anlaşıldığına göre, bu yaştaki kızlarla evlenmek ve kocalarının kendileriyle cinsel ilişkide bulunması caizdir. Dolayısıyla Kur'an'ın caiz gördüğü bir davranışı hiçbir Müslümanın yasaklamaya hakkı yoktur.

Henüz hayız görmeye başlamamış bir kıza talak verilirse ve o da iddet esnasında hayız görmeye başlarsa onun iddeti hayzı ile birlikte başlar ve iddeti hayız gören kadınlar gibi hesap edilir.

kaynak :http://www.kuranmeali.com/tefsir.asp?sureno=65&ayet=4
    -----------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IDawNI -- 16 Temmuz 2013; 16:36:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: römercan

quote:

o videoyu daha önce izledim. ben sonradan müslüman olunmaz demiyorumki. imtihana 1-0 önde başlamanın adaletini sorguluyorum. günümüzde abd ve avrupalı topluluklarda islam dini terörizm kaynağı olarak görülüyorken, müslümanlar geri kalmış cahil kimseler olarak tanıtılıyorken oralarda yaşayanların müslüman olmasını beklemek saçma değil mi? ya da onu geçtim adam zaten kendince bir dine inanıyor neden dinini değiştirsin bu adam? bugün siz biyerlerden duysanız aslında son din islam değil falan dindir gibi birşey inanır mısınız? size bu nasıl saçma geliyorsa aynı şey karşı taraf için de geçerli.

Anadan doğma müslüman olanların daha avantajlı olduğunu ben de kabul ediyorum zaten dediğim gibi herkesin imtihanı farklıdır ve mükafatları da farklıdır. Mesela isvicredeki kendi ailesinin dinine inanan birinin işi daha zor olduğundan onun hakikate yönelmesi durumunda cennette bizden daha üst bir mertebede bulunabilir.

Dediğiniz yerlerdeki insanların araştırma fâliyetini yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu düşünürsek burada önemli olan araştırıp doğruyu öğrenmektir ve aslında İslamı tam olarak yasayan kişilerin hicbir sekilde terörist olamayacağı kanısına varmaktır. Bu tıpkı tüm israilli insanların şeytan olmadığını araştırıp öğrenmeye benzer.
    İslam son hak dindir,HZ Muhammed de son peygamberdir ve bu direk ilahi bir dille onaylanmıştır diğer dinlerde göremeyeceğiniz birşeydir bu. Bu yüzden bundan sonra başka bir dinin gelmesi gibi bir durum söz konusu değil.

tamam sonradan müslüman olursa derecesi artsın ama ya olmazsa? olaya hep iyi tarafından bakıyorsunuz. hristiyana göre de baba oğul kutsal ruh inancı doğru olandır. niye müslümanlığı araştırsın ki adam? hadi araştırdı diyelim inanmak zorunda değil. sonuç malum ebedi azap.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

görmediğiniz şeye inanmaya çalışıyorsunuz
    eski uygarlıkta duvarda neden ufolar vardı neden yunan mitolojisi gelişti,bizi uzaylılar yaptı
    sohbetlere fazla gitmenin zararı

Seni uzaylıların yaptığı kesin..
  • belki namaz kılmıyorum,kuran okumuyorum, oruçda tutmuyorum ama dinim hep iyi biri olmamı söyler kendi bildeklerimle yaşarım çok fazla detaya girmem bana doğru olan sana doğru değildir belki ama dinimi abartarak yaşamam iyi bir insan olmaya çalısırım (kısacası bana göre iyi bir müslüman herseyi seven tanrıya inanan biridir geriside beni pek alakadar etmez)
  • İnanıyorum Müslümanım ama EN TEMELE inemiyorum Allahtan ötesi yok ama bi yaratıcı nasıl oluşmuş böyle birşey bu sorular aklımı çeliyor
  • quote:

quote:

quote:

tamam sonradan müslüman olursa derecesi artsın ama ya olmazsa? olaya hep iyi tarafından bakıyorsunuz. hristiyana göre de baba oğul kutsal ruh inancı doğru olandır. niye müslümanlığı araştırsın ki adam? hadi araştırdı diyelim inanmak zorunda değil. sonuç malum ebedi azap.

Olmaması ve ebedi azap kendi tercihi olacaktır o halde. Ben neden diğer dinleri araştırdıysam o da araştırabilir şuan bilgi çağındayız her türlu bilgiye ulaşmak için hiçbir engel yok önümüzde.

• quote:

Orijinalden alıntı: craxxbeta

belki namaz kılmıyorum,kuran okumuyorum, oruçda tutmuyorum ama dinim hep iyi biri olmamı söyler kendi bildeklerimle yaşarım çok fazla detaya girmem bana doğru olan sana doğru değildir belki ama dinimi abartarak yaşamam iyi bir insan olmaya çalısırım (kısacası bana göre iyi bir müslüman herseyi seven tanrıya inanan biridir geriside beni pek alakadar etmez)

Dini ibadetleri yerine getirmek abartı değildir.Yanlış düşünüyorsunuz.Bu İslamiyet değildir..
  • quote:

quote:

belki namaz kılmıyorum,kuran okumuyorum, oruçda tutmuyorum ama dinim hep iyi biri olmamı söyler kendi bildeklerimle yaşarım çok fazla detaya girmem bana doğru olan sana doğru değildir belki ama dinimi abartarak yaşamam iyi bir insan olmaya çalısırım (kısacası bana göre iyi bir müslüman herseyi seven tanrıya inanan biridir geriside beni pek alakadar etmez)

Dini ibadetleri yerine getirmek abartı değildir.Yanlış düşünüyorsunuz.Bu İslamiyet değildir..

ben anlatamadıysam özür dilerim abartı derken hani böyle koca karı ilacları gibi onu yapma su olur bu olur gibi yoksa ibadetlere demedim aşırı derecede islamlıkla ilgili söyledim

• O zaman şöyle bir soruda var Allah nasıl var oldu? Onu kim yarattı? ya da o kendini nasıl yarattı? Uzay ve boşluk nasıl var oldu? Uzayın dışında ne var da bu kadar genişleyebiliyor? Bu soruları cevaplamak neredeyse imkansız. Yani bir sonuca varılmaz. Ölünce göreceğiz ne olduğunu
  • Araştırmalarım ve okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilerle ve birazda sorgulama ile Deist oldum. Lakin bir gün geldi kafama bir soru takıldı.
    İnandığınız yaratıcı olan tanrıyı kim yarattı?
    Bu soru benim deistliğimide bitirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codecer -- 16 Temmuz 2013; 17:29:32 >
  • quote:

quote:

quote:

ben anlatamadıysam özür dilerim abartı derken hani böyle koca karı ilacları gibi onu yapma su olur bu olur gibi yoksa ibadetlere demedim aşırı derecede islamlıkla ilgili söyledim

İslamiyet zaten aşırı olayına bir kere karşıdır.Ben sizi yanlış anladım özür dilerim..

• Her varlik yaratilmis olmak zorunda degil.

Allah vardir ama bir yaratilmis degildir. Yani yaratiklar kumesinin varlik diye bir alt kumesi yoktur. Boyle dusununce daha farkli bir dusunce sahasina girebiliriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Olmaması ve ebedi azap kendi tercihi olacaktır o halde. Ben neden diğer dinleri araştırdıysam o da araştırabilir şuan bilgi çağındayız her türlu bilgiye ulaşmak için hiçbir engel yok önümüzde.

hocam kusura bakmayın da bu çok bencil bir düşünce yapısı. bir insanın dinini değiştirmesi çok ciddi bir süreç arkadaş ortamı ailesi çevresi herşey etkilenecek bu süreçten. tercih meselesine gelince hiç yaratılmamayı da tercih edebilirdi mesela. bana bu imtihan olayı çok tuhaf geliyor o yüzden. bir yandan gerekli bir yandan da adaletsiz buluyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.