Şimdi Ara

İNSANLAR NEDEN KREDİ KARTI KULLANIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haberlerde görüyoruz kredi kartı borcu olanları.neden o kadar borç yapıyorlar.ödeyemeyecekleri eşyaları filan alıyorlar? bana anlamsız geliyor.kredi kartını doğru dürüst kullansalar böyle bir sorun olmayacak.sonra kredi kartı mağduruyum diye ortada dolaşıyor insanlar.

• haklısın ama artık teknoloji marketlerinde ve bilimium mağazalarda taksit, sadece kredi kartına yapılıyor..İnsanlar peşin ödeyemedikleri için ihtiyaçlarını taksitle almak istiyor, bunun da yolu sadece kredi kartı..Ama insanın eline kredi kartı geçince maalesef alışveriş konusunda doymaz hale geliyoruz, "şunu da alayım taksite böldürürüm", "dur şunu alayım nasıl olsa taksitle" diye diye faturalar kabarıyor..Kredi kartı insanı alışveriş canavarına dönüştürüyor bu açık..Gerçi irade sahibi insan hesabını biliyor o kadar harcama yapmıyor..
  • Mağaza müdürü tanıyorum.Bana dedi ki; "Satış Müdürü bile bile indirim yapmıyor çünkü bizim müşterilerimizin çoğu kredi kartı ile alışveriş yapıyor.O an o fiyat ona sanal geliyor ve indirimsiz olmasına rağmen şak diye alıyor" dedi.
  • Cepten alışveriş esnasında cepten tıkır tıkır çıkmayan para alınan ürünün bedavaya geldiği izlenimini veriyor herhalde insanlara...
    Bunun dışında bilinçsizlik, düşüncesizlik ve sonradan görmüşlük (500 ytl geliri olanın 2000 ytl limitli karta sahip olması) olarak tanımlanabilir herhalde.

7 küsür yıldır kredi kartı kullanıyorum. Şu anda da 4 tane kredi kartım var. Bunca zamandır tek bir kart için tek bir ytl faiz vb. para ödemedim. Bonuslar, puanlar paralarda yanıma kar kaldı.
    Kullanılması gerektiği gibi kullanıldığında gerçekten güzel bir icat.
  • Uzun vadede alacağım herşeyi kredi kartı ile alıyorum.
    10 yıldır kart kullanıyorum.
    Çok memnunum.
    Eğer gerçekten iyi şekilde kullanırsanız. Avantajları olan bir sistem.
    Özellikle teknoloji ürünleri ve giyim eşyası alırken kullanıyorum.
  • Kredi kartı ile aldıklarının parasını ödemeyeceklerini zannettikleri için :P
  • kullanmasını biliyorsan bi zararı yok bence kredi kartı kullanmak için minumum bütçe aylık 2000 olmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yöneticiler Bastı Kaçıınnn

İlk defa normal konuya 3 yönetici mesaj yazmış ilk defa gördüm
  • kullanmasını bilmiyor işte bazı insanlar. şunu alayım bunu alayım derkenn hopp borç batağına düşüyorlar. ayrıca kredi kartları artık neredeyse herkeste var. herkesin cebinde kredi kartı.
  • Evet acı ama gerçek... Aptal kullanımları bir kenara koyun şöyle bir senaryoyu gözünüzde canlandırın...

Adam aile babası maaş bir yerde yetmedi napacak ? Aldım lazım olur diye kara gün dostu kimseye boyun büküp para istemeyim diye aldığı kredi kartı ailenizin süper kahramanı...

Herşey güzel ama ayak her zaman yorgana göre uzamıyor evdeki hesap çarşıyada uymuyor...

Olayları dahada dramatize etmeye gerek yok. Borç artarak devam edecek ve sonuç kredi kartı çıkmazı...
    Daha da devamı var. X bankasının borcunu kapatmanız için size taksitle ödersiniz diye kredi veren Y bankaları...

Kredi kartı kullanıcılarının %?? i sanki aldıkları şeyi bedava alıyormuş gibi kullanıyordur ve o sebeple borç batağına giriyordur. Yurdum insanı diğerleri ise eve ekmek götürme derdinde olanı...
  • Kullanmanısını bilene çok yararlı
  • Bugün bir mağazadan kampanya dolayısıyla dizüstü aldım, nakit alsam taksitten yararlanamayacaktım.
    Ama bir hafta sonra bu yapmış olduğunuz alışverişi unutuyorsunuz, başka bir kampanya görünce kaçırmamak için kampanyanın cazibesine kapılıp birşeyler daha alıyorsunuz. Ay sonu bir bakıyorsunuz ki, harcamalar maaşı katlamış!
    Ama alışverişlerin tamamını nakit yapsanız, paranız bitince olay da biter...
  • Bu kadar kredi kartı borçlu insan olmasının büyük nedenlerinden biri de 12-24 ay gibi vade yapılması. 120 YTL lik bir ürün 12 ay taksitle ayda 10 YTL'ye geliyor. Zaten pek tutumlu olmayan Türk insanı da hemen alıveriyor "Ne olacak canım ayda 10 YTL koymaz" diyerek. Evet 1 ürün aldığınızda gerçekten koymaz ayda 10 ytl fakat bundan sonra önüne çıkan başka bir ürünü görüyor hemen diyor "50 YTL 12 ay taksit yapıyorlarmış bunu da alsam ne olacakki ayda 4,5YTL ödemesi var".. Bu şekilde gidiyor.. Ve sonu kötü oluyor. Ay sonunda bir bakılıyor ekstreye 1000-2000YTL..
  • kullanmayı bildikten sonra sorun yok.
  • Mesela 1000 liralık bir beyaz eşya alacaksınız.Maaşınız 600 lira.Giderleri düşünce elinize kalan para "tek seferde" bu televizyonu almanıza engel oluyor.Birikiminiz var ama hepsini televizyon için harcamak istemiyorsunuz.Bu durumda kredi kartı ile taksitli alış-veriş yapıyorsunuz.
  • kahrolsun kredi kartları

yaşasın VISA
  • babamın tek olan kredi kartı maaşının 3 te 2 si buda problem yaratmıyor
  • 3 kredi kartı kullandım üçünde de bir miktar sorun yaşadım

şimdi kartsızım ve mutluyum

hep nakit hep nakit yeşil yeşil
  • düzenli ve tutarlı kullanıldığında aslında faydalı bir icat.

kendi adıma kredi kartlarımın toplam limitinin iki katı parayı vadeli hesabımda tutar o parayı unutur ona göre kart kullanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Kredi kartı ile aldıklarının parasını ödemeyeceklerini zannettikleri için :P

süperdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.