Şimdi Ara

İnsan pastırma yiyip terleyince..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neden pastirma kokar?

    Edit:Pastirma yediği için yazmayın.Gercekten merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 27 Kasım 2012; 11:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Cemendeki baharatlarin oyle bi etkisi oldugunu duymustum ama tam emin degilim cunku cemen de binbir cesit baharat var falan diyorlardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ter vücut sıcaklığını dengeli tutmaya üre ve karbondioksit gibi bazı zararlı maddeleri dışarı atmaya yarar. Ter yapımı saatte ortalama 40 gram günde l litre olarak süreklidir. Bazen hissedilmeyecek kadar az bazen de tam bir boşalma şeklindedir. Havadaki nem oranı da terin buharlaşmasını etkiler. Terlemeye neden olan etkenler kasların çalışmaları sıcak hava ateş yükselmesi gibi nedenlerle beden ısısının artması stres veya heyecan olabilir.

    Terleme olayını yaratan ter bezleri derinin altına yerleşmişlerdir. Deri yüzeyindeki minik deliklerden dışarıya ter adı verilen sıvıyı boşaltırlar. Ter deyince tek bir anlamı vardır ama ter bezleri tek tip değillerdir. Vücudumuzun farklı yerlerinde farklı türde ter bezleri vardır.

    Ter bezleri sadece memeli canlılarda vardır. İnsanda sayısı 2-3 milyon olan ter bezlerinden ekrin (eccrine) denilen küçük yumak bezler başta tüm bedende avuç içi ve ayak tabanlarında bulunurlar. Bu bezler insanın doğumundan itibaren faaliyete geçerler. Sinir gerilim yüksek ateşacı yemek sonucundaki terlemeler bu bezlerde oluşurlar.

    Ekrin bezlerinden çıkan ter vücuttan atılması gereken çeşitli kimyasal maddeleri içeren berraktuzlu bir sıvıdır ve koku yapmaz. En fazla alın ve avuç içlerinde bulunduklarından şiddetli terlemeler önce buralarda başlarlar.

    Apokrin (apocrine) adı verilen büyük yumak bezler ise koltuk altlarında üreme organları ve göğüs çevresinde yoğunlaşmışlardır. Bu bezler insanda ergenlik yaşlarında ortaya çıkarlar. Bunların salgıladıkları ter kokunun nedeni olan bakterilerin çok sevdikleri yağ ve proteinleri içeren yapışkan ve bulanık bir sıvıdır. Deride uzun süre kalırsa bakteriler tarafından kullanılır ve hoş olmayan vücut kokusu meydana gelir.

    Apokrin ter bezleri her insana kendine özgü bir koku verirler. Köpekler insanı bu kokudan tanırlar. Sarı ırktan olanlarda apokrin ter bezleri yoktur. Kuzey Avrupalılar vücudu en çok kokanlar arasındadırlar. Japonların vücutları hemen hemen hiç kokmaz.

    Günümüzde bu kokulardan hoşlanılmasa da insanın evrim tarihinde apokrin ter bezlerinden çıkan kokuların karşı cinsin dikkatini çekmede rol oynadıkları sanılmaktadır. Ter bezlerinin mekanizması ve niçin koktuğu ancak 19. yüzyılda tamamıyla anlaşılabildiğinden insanların düzenli yıkanma alışkanlığı edinmesi ile modern deodorant ve terlemeyi Önleyici kozmetiklerin kullanılmasına başlanılması da bu tarihten sonra gerçekleşebilmiştir.


    CEVABI İÇİNDE OKU




  • Pastırma yediği için.
  • çünkü eşşeğin... demeyeceğim

    şimdi sen pastırmayı yedin,mide gerekli kıvama getirip bağırsaklara gönderdi,sonra bağırsak onları bir güzel sindirdi daha sonra pastırmadaki baharat,sarımsak vs vücuda geçti malum pastırmanın baharatları çok ağırdır diğer yiyeceklerden farklıdır etkisi uzun sürer,vücut bunu dışkı gibi terleme yoluyla atmaya çalışıyor değilmi ? ne oluyor ter vücuttan çıkıp güneşin sıcağıyla buluşunca bol bol kokarsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavuk neden balık kokuyor?
    12 yıl önce açıldı
    Niye yumurta yiyemiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Çok yiyip kusmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.