Şimdi Ara

İnsan Kafatası..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğimiz üzere herkesi kafatası çok farklı şekillerde olabiliyor. Özellikle beyaz ırk'ta bu böyle. Zencilerde ise biraz daha farklı. Genelde kafatasları daha yuvarlak oluyor.. Örnek vericek olursak..

Hasan şaş..

İnsan Kafatası..

Appiah..

İnsan Kafatası..

Peki bu fark neden meydana geliyor? İnsan vücudu bulunduğu ortama göre şekilleniyor. Kullanılan organlar , kaslar gelişiyor , kullanılmayanlar binlerce yıl içinde köreliyor gidiyor. Peki kafatasında ne gibi bi adaptasyon mevcut? Şöyle bi cevap verebileceğinizi düşünüyorum. "Çocukken çok sırt üstü yatmıştır , o şekilde şekil almıştır." Bu cevaba katılmıyorum çünkü baba oğul çok yakın kafatası olan insanlar var. Yani kafatası son halini yine genetik özelliklerden alıyor.. "Kafatascılar" diye ırkçılık içeren bir kavram bile mevcut biliyosunuz..

• ilginç
  • belki de kel diye bize öyle geliyordur
  • quote:

Orjinalden alıntı: enflasyon

belki de kel diye bize öyle geliyordur

Hasan Şaş da kel..
  • Thierry HENRY'nin kafatası da çok ilginç gelir bana hep;

• Benim k.tasın arkası düz...
    Hiç hoşlanmıyorum böyle olmasından...
    Çok yamuk duruyor.
  • aslında bu ırkların olmadığının kanıtı ya da en azından kafatası ile ırk ayrımının yapılamayacağının.
    örneğin dolikosefal olarak bilinen uzunca kafa yapısı hem zencilerde hem beyaz avrupalıların bir kısmında görebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsan Hayvan mıdır
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kafatasının son halini çevre şartları etkiler.

Tarihten bir örnek verecek olursan Mısır Firavunu Akineton' un meşhur kafatasını tüm arkeoloji çevreleri bilir. Akineton' un kafatası belirgin bir şekilde uzun(kavun gibi) ve yüz hatları özellikle burun ve dudakları çok belirgin ve gözleri normale kıyasla daha büyüktü. Ama Akineton' un çok eşi olmasına ve çok çocuk yapmasına rağmen genlerinde ki bu karakter gelecek nesillere aktarılmadı. Akineton' un çocuları babalarına pek az benziyorlar. Madem genlerle iletiliyor bu özellik neden Akineton' un çocukları da babaları gibi uzun kafatasına sahip olamadılar?
  • Elbette ki istisnalar olacaktır. Doğum anında anne rahminde kimi bebeğin kafası sıkıştığı için , çok yumuşak bi kıkırdak olduğundan dolayı kafatası , kafatası yamulan çocuklar var. Babaannemde amcamda babamda ablamda ve bende çok benzer kafa yapısı var. Genetik bi özellik olduğunu düşünüyorum. Annemin dayılarımın da hep aynı. Ben kafatası genini babamdan almışım açıkça görülüyor ki. Zencilerde de bu genetik olarak yuvarlak. Fakat bunun neye uyum sağlama amaçlı bi adaptasyon olduğunu anlayamıyorum..
  • Akinetonun' ki genetik bir bozukluk değil. Çünkü sadece kafatası değil yüz hatları da kafatasına uyum sağlayacak şekilde orantılıydı.
  • Arkadaslar bildiginiz gibi bazı afrika ulkelerinde ve bazı kabilelerde (adını hatırlamıyorum suanda) kadınların boyunlarına halka takarak uzaması saglanıyor.. Yani zurafa gibi tabiri yanlıs olmaz..

İnsan vucudunda da herhangi bir uzvumuzu kucuk yaslardan itibaren cesitli yontemlerle sekillendirebiliriz.. Bu sır degil.. İnsan kafatasının da genetik olarak degil de sonradan sekillendirilerek yumurta ya da kavun seklini alması saglanabilir..

Ama bu yontemler olmadıgı halde sekil farklılıklarından bahsediyorsak bence bunda genetik degisiklikten tutun da anne karnındaki sekillenmeye kadar dogumdan sonraki dıs etkilere kadar bir suru etken vardır eminim..

Ama kafatasının sekline bakarak bir insanın ırkını ya da kokenini tahmin etmek nekadar dogrudur bilemiyorum ozellikle iki kardesin kafatasının bile birbirine benzemedigi dusunulurse..
  • Tamamda neden siyahi insanların kafası genel olarak yuvarlakta beyazların ki değişik şekillerde diye sormuş arkadaş..
  • Sonuçta ırklar arası fark var yani hemen hemen her siyah insan spora çok yatkın olur ve kasları beyazlara göre daha değişik gelişir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceka13

Sonuçta ırklar arası fark var yani hemen hemen her siyah insan spora çok yatkın olur ve kasları beyazlara göre daha değişik gelişir.

Hocam bu bilimsel olarak kanıtlanmış birşey mi ? Yoksa kulaktan dolma birşey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 10 Haziran 2008; 21:12:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Orjinalden alıntı: ceka13

Sonuçta ırklar arası fark var yani hemen hemen her siyah insan spora çok yatkın olur ve kasları beyazlara göre daha değişik gelişir.

Hocam bu bilimsel olarak kanıtlanmış birşey mi ? Yoksa kulaktan dolma birşey mi ?

Tabi bilimsel
  • Antropolojide insanlar kafatası yapılarına göre dolikosefal ve brakisefal olarak gruplanabilir. Dollikosafel kafatası önden arkaya doğru uzundur ve daha çok zencilerde görülür. Fakat brakisefal ve dolikosefal kafatası yapılarının nasıl ve neye göre oluştuğu henüz bilinmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Antropolojide insanlar kafatası yapılarına göre dolikosefal ve brakisefal olarak gruplanabilir. Dollikosafel kafatası önden arkaya doğru uzundur ve daha çok zencilerde görülür. Fakat brakisefal ve dolikosefal kafatası yapılarının nasıl ve neye göre oluştuğu henüz bilinmiyor.

Zencilerde fazladan kas olduğu doğru.. Ayak bileklerindeki bizde olmayan kaslar bize göre çok yükseğe sıçaramalarını sağlıyor.. Spora yatkın olmaları doğa ile iç içe yaşamaları , avlanmaları falan filan. Yıllar süren evrim sürecince bu şekilde kaslı durumdalar. Yani her farklılığının getirdiği avantajlar var. Kafatası farklılığı çok garip gelmiştir bana , avantajı nedir hiç bir yorum yapamamışımdır. Bilim insanları buna bi cevap veremediyse daha fazla düşünmeme gerek yok sanırım..

• genellikle zencilerde arka daha uzunmu yoksa banamı öyle geliojavascript:void
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Benim k.tasın arkası düz...
    Hiç hoşlanmıyorum böyle olmasından...
    Çok yamuk duruyor.

arda gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.