Şimdi Ara

inşaat mühendisleri acil bir durum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
3
Favori
22.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar 140m2 eve kaç ton demir gider ve tuğla falan ne kadar gider ama önemli olan demir miktarı yardımlarınızı bekliyorum.
    bu arada temel radye temel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genle yüklü gemi -- 4 Kasım 2012; 12:25:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnşaat Mühendisleri: Acil Durum Tespiti

Bir binanın yapımında kullanılan demir miktarı, kat sayısı, bina büyüklüğü ve yapısal tasarım gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

4 Katlı Binaya Kaç Ton Demir Gider?

4 katlı tipik bir betonarme bina için yaklaşık 25-30 ton demir kullanılır. Bu miktar, binanın boyutuna ve tasarım ayrıntılarına göre değişebilir.

5 Katlı Binaya Kaç Ton Demir Gider?

5 katlı tipik bir betonarme bina için yaklaşık 35-40 ton demir kullanılır. Bu miktar da binanın boyutuna ve tasarımına bağlı olarak değişebilir.

Acil bir durumda, bir binanın yapısal bütünlüğünü değerlendirmek ve gerekli onarım veya güçlendirme önlemlerini belirlemek için bir inşaat mühendisinin tavsiyesine başvurmak çok önemlidir. Bir binanın güvenliğini sağlamak için düzenli bakım ve denetimlerin yapılması da hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boşver hacı malzemeden çalarsın.
  • beyler yok mu yardım ?dolandırılmak istemiyorum.
  • kaç kilo demir gitmiştir lan bu binaya ?
    tipik türk insanı
  • gidin adam gibi biriyle anlaşıp yaptırın. burdan desek şu kadar. hadi yetmedi ya da fazla geldi.
    napacacksın o zaman?
  • Yaklaşık 5-6 ton

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

gidin adam gibi biriyle anlaşıp yaptırın. burdan desek şu kadar. hadi yetmedi ya da fazla geldi.
    napacacksın o zaman?

dostum ne bileyim adam 10 ton dedi bana da fazla geldi.Ortalama merak ettim ondan sordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.yapisal.net/betonarme-proje-tasarimi-amp-kontrolu-nasil-yapilir/7394-kac-ton-
    demir-ve-beton-kullanilir.html

alıntı üstteki linktendir...

aslında projeye göre çok büyük değişiklikler olabiliyor. döşemenin tipine göre,kat yüksekliğine göre vb. birçok sebepten dolayı büyük farklar çıkabiliyor.
    ancak genede sana yaklaşık değerler vereyim..

beton:0,380 m3/m2
    demir:34 kg/m2

linke göre 700 kg civarında ancak temelde demirin fazla kullanıldığı bir kesin....

radye temel

inşaat mühendisleri acil bir durum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulli_55 -- 4 Kasım 2012; 13:08:57 >

• öncelikle kendine güvenmeli ve emin olmalısın. metraj yaparken ilk önce temelden başlarsın. yapıyı parçalara böl.temel,bodrum,1.kat,2.kat şeklinde. temel dahil her katta herbir eleman(kolon,kiriş,döşeme) için kullanman gereken donatıları donatının adedi, donatının şekli, donatının çapı,donatının boyu ve artan donatı şeklinde listele.artan donatı 3.5m lik bir donatı için 1.5 metredir.çünkü 12 metreden 3.5metrelik 3 adet donatı çıkar ve 1.5 m artar.simetrik katlı bir binada kolon ve kiriş donatı boy ve çapları genellikle aynıdır. tüm elemanların donatılarını çıkardıktan sonra artan donatılarını nerede kullanabileceğine yine elindeki kendi hazırladığın listeden bak.listeleri birleştirince eline donatı metrajı çıkar. vereceğin donatı siparişi ve iş sonunda hurda olacak demiri hesaplamış olursun. şunu unutma yapındaki tüm donatılarının boyu 6.5 metre dahi olsa sen her zaman 12 metre donatı donatı almak zorundasın.yani hep 5.5 metre zaiyatın olur. hesap yaparken her zaman şu kolon için kaç tane 12 metrelik donatı kullanacağım şeklinde düşün. beton hesabı hacim hesabıdır bu hesabını yine yapıyı parçalayarak yap.hesaplarını bir kez kontrolet. hata yapmazsın.. umarım faydalı olmusumdur kendine iyi bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mulli_55

http://forum.yapisal.net/betonarme-proje-tasarimi-amp-kontrolu-nasil-yapilir/7394-kac-ton-demir-ve-beton-kullanilir.html

Her şeyin bir forumu var. Şu internet ne kadar güzel bir icat.

• arkadaşlar anlamadım şimdi.10 ton fazla mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K®ATOS

arkadaşlar anlamadım şimdi.10 ton fazla mı ?

bey arkadaşım @farego çok güzel şekilde açıklamış metrajın nasıl yapılacağını
    alacaksın eline projeyi çatır çatır hesap yapacaksın

ha proje yoksa o zaman iş değişir
    nasıl ki sen bir makineciye uzaktan bir araba gösterip bu araç neden gitmiyor demiyorsan "şu binaya kaç ton gider" diye sorman saçma inşaatçıya
  • Elinde proje varsa pm at hesaplıyım kardeş...Öbür türlüsü olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Elinde proje varsa pm at hesaplıyım kardeş...Öbür türlüsü olmaz.

Hazir meslektas lar toplanmisken bende bisi sorim.

Pentel graph 1000 mi, pentel spash mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.