Şimdi Ara

INSAAT MUH PUANLARININ NEDEN BU KADAR DUSUK OLMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dikkat çekmek için ekşici gibi açtık başlığı. Evet gençler merak ediyorum, türkiyede inşaat sektörü bu kadar yükselişteyken neden itü ve odtü 12-13 binlerden alıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünkü inşaat sektörü abartıldığı kadar yükselişte değil.Ayrıca Türk inşaat firmalarının çoğu işlerini kazakistan,kuzey afrika ülkeleri,ırak ve afganistanda yapıyor.Hani inşaat sektörümüz büyüyor tarzı haberlerin kökeni sektörün dış ülkelerde büyümesidir.Yoksa türkiyedeki 3-4 katlı apartman işlerini anadoludaki ünilerden mezun mühendisler gayet iyi yapıyor.İtü-odtülüler sermaye sahibiyse kendi şirketini kurar değilse de şantiye şefliği yaparlar 3.dünya ülkelerinde.
  • Undebahklein U kullanıcısına yanıt
    aynen öyle çok doğru dedin kardes
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynameisferit

aynen öyle çok doğru dedin kardes

Eyvallah kardeşim bunları söyleyince adımız trolle çıkıyor ama olsun ben yine de doğruları söylemeye devam edeceğim isteyen üzerine alınır da bilgilenir istemeyen troll der kafasını aha böyle duvarlara vurur
  • quote:

Orijinalden alıntı: needsrli

quote:

Orijinalden alıntı: Undebahklein

Çünkü inşaat sektörü abartıldığı kadar yükselişte değil.Ayrıca Türk inşaat firmalarının çoğu işlerini kazakistan,kuzey afrika ülkeleri,ırak ve afganistanda yapıyor.Hani inşaat sektörümüz büyüyor tarzı haberlerin kökeni sektörün dış ülkelerde büyümesidir.Yoksa türkiyedeki 3-4 katlı apartman işlerini anadoludaki ünilerden mezun mühendisler gayet iyi yapıyor.İtü-odtülüler sermaye sahibiyse kendi şirketini kurar değilse de şantiye şefliği yaparlar 3.dünya ülkelerinde.

Tavsiyemidir sizce İTÜ inşaat

Orada mı okuyosun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: needsrli

quote:

Orijinalden alıntı: Undebahklein

Çünkü inşaat sektörü abartıldığı kadar yükselişte değil.Ayrıca Türk inşaat firmalarının çoğu işlerini kazakistan,kuzey afrika ülkeleri,ırak ve afganistanda yapıyor.Hani inşaat sektörümüz büyüyor tarzı haberlerin kökeni sektörün dış ülkelerde büyümesidir.Yoksa türkiyedeki 3-4 katlı apartman işlerini anadoludaki ünilerden mezun mühendisler gayet iyi yapıyor.İtü-odtülüler sermaye sahibiyse kendi şirketini kurar değilse de şantiye şefliği yaparlar 3.dünya ülkelerinde.

Tavsiyemidir sizce İTÜ inşaat

İtü tabi ki iyi bir üniversite.Asla bir şey söyleyemem ama inşaat mühendisliğini tavsiye etmiyorum asla.Ben zamanında çok ama çok araştırdım ve gerçekten bildiğiniz diplomalı amelelik.Okuduğun o mukavemetlere,hidrolik derslerine,statik,dinamik gibi baba dersleri alıp saç dökmenize değmeyecek bir meslek.İtü inşaata yetecek puanı aldıysan aman diyeyim yazık etme o puana,başka mühendislikler ya da sağlık bilimleri düşün dostum.Pm attım bakarsın.

• tıpkı sizin gibi lys'ye giren, hiçbir şey bilmeyenlerden, sizinle aynı ayrımda olanlardan değil de o okulu okuyanlardan ve mezunlarından tavsiye almanız yerinde olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende seneye ODTÜ İnşaata girmek istiyorum ODTÜ 2013 yada 2012 girişliler sayfasını buldum dhden ordan birine mesaj attım.Okul süper gel hayatını kurtar dedi iyice gaza geldim bu adam da durumlar kötü olsa böyle demez heralde inşaat işinde. kentsel dönüşüm işinde artık eski binalar yıkılıp 3-4 katlı bile olsa lüks binalar dikiliyo büyük kurumsal firmalar da diplomaya önem veriyolardır bence zaten anadolu da bi şehirde babadan kalma parasıyla ev yaptırıp birinde oturup birini kiraya vericek adam ODTÜ İTÜ aramaz kim ucuzsa ona yaptırır işini puanının düşük olmasını da pek havalı olmamasına bağlıyorum ben yani rağbet görmüyo bi ee mühendisliği daha havalı geliyo nitekim bana göre de öyle ama elektrik ilgimi çekmiyo puanları da uçuk.kısaca o kadar insan o kadar puanlar yapıp boşuna girmiyo bence sıkıntı yapma puan azmış çokmuş
  • Undebahklein U kullanıcısına yanıt
    hocam yanılıyorsunuz. inşaat sektörü Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden birisidir.
    bunun bilimsel olarak da açıklaması var isterseniz paylaşabilirim.
    ayrıca türk firmalarının dış ülkelerde iş yapması büyümesi kötü bir şey midir? asıl tam tersi ülke içinde sektör büyüyor ancak pastanın büyük dilimini yabancı firmalar yiyor olsa daha kötü değil mi?

asıl konuya dönecek olursak.
    neden inşaat müh puanı düşük.
    çünkü bence havalı bir meslek değil. çoğu insan inşaat mühendisini müteahhitten farksız zannediyor.
    ayrıca (muhtemelen) şantiyede çalışmak zor veya zor görünüyor.
    muhtemelen diyorum çünkü daha öğrenciyim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşükmü

İlk 5 binden sonrasına bak bakalım inşaat mı yüksek yoksa makine falanmı ?
  • Şimdi o kadar yüksek puan almış adama herkes ee,bilg. müh. yaz diye tutturdugu için odtü,itü için biraz düşük kalmıs olabilir.Ama 10k dan yukarısında cogu okulda inşaatın puanları yüksektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.