Merhabalar, dev kamyonlar ve otobüsler için arasıra bu bölümü takip ederdim. Şimdi amcam için danışmak istediğim bir konu var.
Amcam inşaat malzemeleri satıyor(çimento, demir, kömür, tuğla, kiremit v.b.) Şu anda 85-86 model 50NC kullanıyor. 1-2 güne bu aracı satacak ve yerine kamyonet sınıfında bir araç alacak.
Mitsubishi 304, Isuzu NKR gibi araçlara bakıyor, modelleri doğru yazıyorumdur umarım. İnşaat malzemelerini 15-20 km mesafedeki köylere ve şehiriçinde dağıtmak için bir kamyonete ihtiyacı var. Sanırım 3 tonu geçmez yükü.
13-14 milyar en fazla ayırdığı para. Mitsubishi ve Isuzu çok yaygın bu işler için malum. Acaba yaygın olmayan, pek bilinmeyen ama bu işler için daha uygun, beğeninizi kazanmış başka araçlar var mı?
Mesela Ford Transit Kamyonet alsak nasıl olur, avantajı ya da zararı ne olur bize. Çabuk mu yıpranır. Parçası daha mı ucuz.
Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Çünkü buralarda "kara düzen" denilen şekilde alışılan ve kulaktan duyulan şeylerle alıp satılıyor ticari araçlar. Belli markalara alışılmış. Başka fikirler verebilirseniz sevineceğim.
Peki dayanıklılık olarak nasıl olur? Yani tam yükleme ile kullanılsa hep, mitsubishi gibi dayanır mı?
Isuzu mitsh ve transitin bakım masrafları, parça ve işçilik masraflarını kıyaslayabilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: teknoturk
Peki dayanıklılık olarak nasıl olur? Yani tam yükleme ile kullanılsa hep, mitsubishi gibi dayanır mı?
Isuzu mitsh ve transitin bakım masrafları, parça ve işçilik masraflarını kıyaslayabilir misiniz?
Hocam şimdi küçük arabadan anlıyorum desem yalan olur ama son zamanlarda Mıtsubishi Fuso Canter'lar rövaşta gibi.Gerek reklamlarda tanıtımlarının sık olması, gerek yollarda birden artış göstermesiyle..
Isuzu'lar nedense hoşuma gitmiyor.Kamyonet hissi vermiyor.Taksisinden tut kamyonetinden küçük otobüslerine kadar aynı konsol, aynı direksiyon, aynı vites.Baştan savma bir araba olarak geliyor bana..
Bakım masraflarıyla ilgili bir bilgim yok..
Çok teşekkür ederim. 50nc'yi sattık dün. 2-3 güne alırız yeni bişey sanırım. Gönlüm mitsh'den yana. :)
Dostum transitler öyle 2- 3 ton yüke falan gelemez,yere deyersin tarla köy yollarında. fuso dan şaşma, o paraya biraz düşük model olur biraz ama transite göre en azından kafan rahat eder,başın ağrımaz. canter alabileceğin en masrafsız araçlardan biridir,temiz kullanmak koşuluyla,transit kia hundai bunlar hafif yükler için,öyle kum çakıla dayanamaz. benden söylemesi. isuzu da iyidir fakat düz yerler de iyidir, yokuşlarda yorar seni.
alternatif demişsin hino derim sana o zaman TOYOTA'nın ticari araç firması
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Dün kamyoneti aldık sonunda. 97 model Mitsubishi 304 aldık. Arka tekerler çift tekerli, kasası sıfır, metal ve normalden geniş. Yeniden projelendirilip geniş kasayla kullanılacak büyük ihtimal. Motorunu ustaya gösterdik, onay verdi. Piyasa bilgisi için fiyat da yazayım, 13,75'e aldık.
Tekrar teşekkürler, bilgi verenlere.
hayırlı olsun dostum, güle güle kullan. inşallah pişman olmayacaksın,mitsubishi iyidir..
hayirli olsun.
bol kazancli günler dilerim
Çok teşekkür ederim amcam adına, daha iyisi sizlerin olsun. Allah razı olsun
ben size hino öneriridim ama çünkü dampere en yatkın kamyonet hino damper görüyorum ben hep hino'ları.
yollarda bir sürü hino dolasiyor...besbelli iyi bir arac..
Hyundai lerde tek tük var....
quote:
Orijinalden alıntı: supraa
alternatif demişsin hino derim sana o zaman TOYOTA'nın ticari araç firması
Kamyonette bi değişiklik oldu :) 304 ü aldığı galeriye FE 635 gelmiş, 635 aldı. Bu daha büyük, canter kamyonlara benziyor. Sanırım buna da b sınıfı ehliyet yetiyormuş.
Diğerinden fakrlı olarak, ahşap kasalı, çift ilaveli, hayvan taşımak için üstünde çadır demirleri eki de var. Kasası baya büyük 304 e göre. 98 model 99 trafiğe çıkışlı 18,500 e almış bunu.
635 icin b sınıf ehliyet yeterli mi acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: SarIyer1-2
yollarda bir sürü hino dolasiyor...besbelli iyi bir arac..
Hyundai lerde tek tük var....
bu araç istanbulda satış patlaması yaptı be haberiniz yok şu an torpido ve iç mekan açısından en iyi araç hyundai oval torpido var üstünde.
Bu tür işler için Mitsubishi Canter her türlü kendini kanıtlamış bir araçtır.Sorunsuzluk ve stabilite bakımından kesinlikle 1 numaradır.Şahsen bu tür bir işim olsa Fuso Canter'den şaşmam.
teknoturk, hayırlı uğurlu olsun. Bence iyi bir tercih yapmışsınız..
Hyundai kamyonet ve hafif kamyonlarının satış patlaması yaptığını iddia eden arkadaşa sorsam, nereden aldınız o verileri acaba? Bizimle de bir paylaşabilirseniz çok memnun olacağım şahsen. Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme