Şimdi Ara

İnşaat için Belediyenin Zorunlu Bağış Yaptırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben gecekondu evimin bulunduğu tapulu arsama 100 M2 lik bir ahır inşaa etmek istedim.
    inşatı yarıladım ve gecen gün belediye görevlileri (zapıta) gelerek inşaata bıraktıkları bir belge ile ertesi gün belediyeye gelmemi istediler.
    Belediyeye gittim ve 5.000 tl karşılıksız bağış makbuzu adı altında inşatı bitirmeme izin verdiler.
    İnşaata ruhsat vermediler.
    Bu konunun arkasında durmak paramı tekrar almak ve belediyenin olabildiğince başını ağrıtmak istiyorum.
    Bunu yapabilirmiyim? nasıl bir yol izlemem gerekir?. Yada riske girmiş olurmuyum?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Yokmu acaba bir bilgisi olan kimse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönlendirme yapabilirsiniz
  • olan olmuş bagışı yapmışsınız geri almak zor velevki mahkemeye verdiniz parayı aldınız. Kaçak yaptıgınız ahır'ı belediye yıksa mahkemeye verseniz bile yıkımı durduramazsınız. Başınıza bela almayın macera aramayın derim Belediye ile ugraşılmaz.
  • Ustteki arkadas dogru soylemis.Ayrica bazi belediyeler mahkemelerin kararlarini takmiyor davayi kazansaniz bile siz zararli cikarsiniz orayi yikarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 20 Temmuz 2015; 23:14:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bulunduğum bölgedeki diğer bütün kaçak yapıları yıkamadan sadece benim inşaa ettiğim yeri yıkabilirlermi.
    Benim düşüncem savcılığa verip başlarını ağrıtmak.
  • Champarator kullanıcısına yanıt
    belediye şikayet üzerine inşaate gelmiş bulunuyor. Şikayetin kim tarafından yapıldığını öğrenebilmenin bir yolu varmıdır acaba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bimere yaz kardeşim. Mutlaka etkisi oluyor.

• ComputerScientist kullanıcısına yanıt
    Eve Doğru söyledin kardeşim orası hiç aklıma gelmemiş idi.
  • Yapı denetim şirketinde staj yapıyorum basimizda bela bi yasli kadın var habire bimere şikayet edip duruyor insaatimizi. Belediyeden araniyoruz anında. Belediyede bimere cevap yazmak zorunda olduğundan hemen ilgileniyor konu ile.

ComputerScientist benim problemim belediye benden izinsiz yaptığım kaçan inşaat için zorunlu olarak 5000 tl para aldı ama karşılığında herhangi bir ruhsat felan vermedi.
    bunu bimere yazmam durumunda sıkıntıya girermiyim, yoksa belediyeye bir yaptırım uygulanabilirmi?

Teşekkür ederim.
  • Onu muhendise sorayim ofise geçince. ben su an belediye deyim daha net bi bilgi verebilirim sana o konuda.

Edit: çalıştığımiz mutahitler ruhsat alırken belediyeye böyle harç oduyotkar 300-600 civarında oda belediyespor harci. Lakin vermek zorunda değiller senden çok para istemişler hemde zabitalar gelmis. Benim bildiğim buna belediyenin kaçak yapı bölümü gelir cezayı yazar gider. Dediğim gibi ofise geçtiğimde daha net aydinlatabilirim sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComputerScientist -- 28 Temmuz 2015; 14:35:24 >
  • Mühendisle anca konuşma firsatim oldu okudum ona burda yazdıklarını. Parayı verdiğin için makbuz alsin dedi. O parayı da inşaatı gormezden gelmek için almışlardır. Mutlaka makbuzu elinde olsun dedi.

Evet makbuz var ama aslı değil fotokobisini verdiler.

O makbuz ile yasal yollara başvurarak tekrar paramı alabilirmiyim acaba.

Sanırım inşaata gelenlerde kaçak yapıdan gelmişler, şimdi öğrendim bu bilgiyi de.
  • Paranizi geri alabileceginizi sanmıyorum. Kaçak yapıdan geldilerse ceza kesmişler. Ama ruhsat alabilir misin onu belediyedeki kaçak yapı bölümüne sorabilirsiniz daha net bi cevap alabilirsin.

Teşekkür ederim ComputerScientist
  • Paranizi geri alabileceginizi sanmıyorum. Makbuz her ihtimale karşı elinizde dursun

• Bağış adı altında ödediyseniz paranızı almanız çok zor. Eğer ahir için yaptığınız veya devam ettiğiniz yapı kacaksa yine siz zararlisiniz. Sizden yüklü bağış almışlar. Ahiri gözünüzden cikardiysaniz olayın üzerine gidebilirsiniz ama ben de pek tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 1 Ağustos 2015; 9:02:53 >
  • banzar B kullanıcısına yanıt
  • Selam. Hangi belediye bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Möcker -- 5 Ağustos 2015; 20:28:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.