Şimdi Ara

İnkılap ile devrim aynı şey midir ? ? ? ? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .
    .
    .
    .
    .

"..Atatürk devrimleri için inkilap demez devrim der devrim.."

Şimdi soruyorum kimleri inkilap der?Kimler devrim der ? Neden der ? Neden demez ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 16 Ocak 2009; 19:43:11 >

• Uğur Mumcu demişti galiba yanılıyor muyum.? Devrim daha geniş çaplı köklü bir değişim diye biliyorum.
  • "inkilap" farsçada köpeklik demektir. inkılap ve devrim cümlesinin arasında aslında pek fark yoktur.devrim demeyi tercih ediyorum .Türkçe kökenli çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B8D632CF -- 16 Ocak 2009; 19:34:02 >
  • İnkilap köpek demektir. İnkılap olucak. Önce nasıl yazıldığını öğrenin lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kido

"inkilap" farsçada köpeklik demektir. inkılap ve devrim cümlesinin arasında aslında pek fark yoktur.devrim demeyi tercih ediyorum .Türkçe kökenli çünkü.

• quote:

Orjinalden alıntı: ardent_boy

quote:

Orjinalden alıntı: Kido

"inkilap" farsçada köpeklik demektir. inkılap ve devrim cümlesinin arasında aslında pek fark yoktur.devrim demeyi tercih ediyorum .Türkçe kökenli çünkü.

quote:

Orjinalden alıntı: radyasyo_N

İnkilap köpek demektir. İnkılap olucak. Önce nasıl yazıldığını öğrenin lütfen.

özür dilerim :)

ama arapça dan geliyor yukardaki arkadaşın da bilgi yanlışı var

• Uğur Mumcunun Lafı İdi Bu.
    Videosuda Var.

http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=19747969022&ref=nf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

"Köpek" değil "köpekleşmek" demektir.Kısaca daha kötü birşey...
    Kelp köpek demektir.
    Sonrada anlamını öğrenelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZamansizKar

quote:

"Köpek" değil "köpekleşmek" demektir.Kısaca daha kötü birşey...
    Kelp köpek demektir.
    Sonrada anlamını öğrenelim.

• Öncekille İNKİLAP ile INKILAB'ı ayırın İralılar inkilab'a ne derse desin bu onların meselesi. Bizim açımızdn önemli olan İNKILAP kelimesi ne anlama geliyor. Bu kelimeyi çarptırıp İ li olan teleffuzunda ısrar edenlerin amacı bilinmekte olup. İnkılabın gerçek anlamı aşağıda gözlerine sokulmuştur. Okuyun öğrenin konuyu çarpıtmaktan vaz geçin.

Inkilap Nedir
    inkılap : 1. değişme, bir durumdan başka bir duruma geçme. 2. toplum ve devlet hayatında kısa sürede meydana getirilen değişiklik.

İnkılap, kelime anlamı ile değişme, bir halden başka bir hale dönmeyi ifade eder. İnkılap; Arapça “ kalp” kelimesinden gelmiş olup, bir milletin sahip olduğu siyasi, sosyal ve askeri alanlardaki kurumların devlet eliyle makul ve ölçülü metotlarla köklü bir şekilde değiştirilmesi olarak tanımlanmaktadır. İnkılap ve devrim kelimelerinin Fransızca karşılığı “révolution”, İngilizce karşılığı “revolution”dur. Kelime Latince kökenli olup, revolvere kelimesinden gelmektedir. Revoultion kelimesi, ani ve şiddetli, kökten bir değişikliği ifade etmek üzere ilk defa 1789 Fransız İnkılabı ile kullanılmaya başlanmıştır. Kelime genel olarak, inkılabı ifade etmek için kullanılmışsa da, büyük harfle yazıldığında da Fransız inkılabını ifade eder. Fransız inkılabına Fransız ihtilali de denilmektedir.................

• öncelikle şunu unutma İNKİLAP DENMEZ İNKILAP DENİR.İNKİLAP IN ANLAMI ARGO BİRŞEY
  • devrim kelimesi dincilerin korkulu rüyası olduğu için inkılap derler. devrim demekten kaçınırlar. o yüzden uğur mumcu Atatürkçüleri dincilerden ayırmak için o konuşmasında bunu demiş olabilir

dinciler Atatürkçü değil midir evet değildir. dindar = dinci değildir çünkü

şüpheli bir topic.
  • Sosyalist rejim meraklısı kişiler ağızlarında devrim kelimesini sakız ettiği ve Atatürk inkılapları ile bunun alakası olmadığı için devrim denilmez genelde.

Sol görüşlü kısım sağ kısmı rencide etmek için devrim der,tam tersi durumda inkılap der.

Bir nevi Memed,Mehmet ilişkisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

Sosyalist rejim meraklısı kişiler ağızlarında devrim kelimesini sakız ettiği ve Atatürk inkılapları ile bunun alakası olmadığı için devrim denilmez genelde.

Sol görüşlü kısım sağ kısmı rencide etmek için devrim der,tam tersi durumda inkılap der.

hiçbir alakası yok.

cumhuriyetin kurulması bir devrimdir inkılap değildir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

Sosyalist rejim meraklısı kişiler ağızlarında devrim kelimesini sakız ettiği ve Atatürk inkılapları ile bunun alakası olmadığı için devrim denilmez genelde.

hiçbir alakası yok.

cumhuriyetin kurulması bir devrimdir inkılap değildir...

İlk cümlemi kanıtladığınız için teşekkür ederim

• İnkılap (IN) Devrim (Out)

Baş üstüne efendim.. Uğur Efendi (rahmetli) söyledi diye şimdi Atatürkçüyüm diyenler Devrimmi demek zorunda kalacak. HİÇTE DEĞİL....

Öz Türkçe meraklısı olanlarıda hiç ama hiç anlamıyorum. Gerisi hikaye..
  • İnkılap; Var olanı geliştirmek.

Devrim: Yeni bir düzen kurmak.Köklü değişim.

Devrim geriyede olabilir Bknz: İran İslam Devrimi

--

Diye biliyorum.
  • Ikisi hemen hemen aynidir, ama ''Devrim'' kelimesi daha kapsamli, daha kökludur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

Ikisi hemen hemen aynidir, ama ''Devrim'' kelimesi daha kapsamli, daha kökludur.

bilmyorum devrim kelimesi bana daha yaptıklarının arkasında durma ve gurur duyma anlamı veriyor inkılap derken sönük kalabiliyo.

ama genelleme yaparsak solcular devrim sağcılar inkılap der. bu böyledir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Tepkisiz_

İnkılap; Var olanı geliştirmek.

Devrim: Yeni bir düzen kurmak.Köklü değişim.

Devrim geriyede olabilir Bknz: İran İslam Devrimi

--

Diye biliyorum.

Doğrudur. Türkiye Cumhuriyeti bir devrimdir. Eski siyasi ve ekonomik sistem temelden tamamen değişmiştir.

İnkilap ise var olan sistem günün zamanına ve gereksinimlerine göre yeniden yapılandırılmasıdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.