Şimdi Ara

İnjekt yazıcı ile baskı devre Makinası yapılabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar baskı devre cıkarmak için hemen hemen PNP kağıdı , asetat , kuşe kağı vs. hepsini denedim tam böyle profesyonelce istenildiği gibi plaket hazırlayamadım mutlaka eksiklikler veya tekrar kalemle üstünden geçmelerle anca amatörce çıkarabildim. Aklıma injek bir yazıcını kağıdı hareket etttiren silindir motor girişlerini ve kartuşun hareket ettiği silindir başka bir platform oluşturup direk baskı devreyi yazdır komutu ile platformun içine koyduğumuz bakırlı plaketin üzerinde bir kağıda çıktı alırgibi yazdırsa injekt olarak daha sonra kurutup asitin içine atarız aklıma böyle bir makine yapabilirmiyiz bu konuda böyle bir mantık olabilirmi veya böyle bir cihaz yapılabilirmi düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler

• cd nin üzerine resim basan makinalar var bunları bi incele istersen ?

80 dolar +kdv epsonun r200 diye cihazı var onu alabilirsin ve sorna baskıd evre kaleminin mürekkebinden siyah kartuşa doldurup baskı alabilirsin kartuşun agzı donmasın diye aseton ile koruyabilirisn .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 30 Kasım 2006; 16:17:24 >
  • 20 senedir elektronikle ilgilenirim bir kere bile plaket çıkarmış değilim. bir çok denemem oldu ama hiç biri kalitenin yanından bile geçmedi hiç birinide kullanmadım.

vedo35 Bu plaketi nereden aldın işte beklediğim rahatlık.
  • "doğanel" arkadaşımızın fikrini ben uzun zamandır düşünmekteyim. Ama açıkçası, düşün düşün, işin içinden çıkamadım. Bu iş çok yoğun bir takım çalışması gerektiriyor, maliyet gerektiriyor. Ama bir başarılırsa, ortaya çok güzel bir cihaz çıkacağı da kesin...

Böyle bir çalışma olursa, CAD ortamında tasarım için elimden gelen desteği vermek isterim.

Saygılar...
  • Bir de, Inkjet değil de, Laser printer ile yapılması daha mantıklı olmaz mı?
  • Lazer yazıcıda tambur var.Kağıt gibi esnek nesneler geçebilir.
    Ama yapılamaz diye birşey yok.Drum ve elektrik yüklenmesi plakte göre ayarlanabilir.

'vedo35' arkadaşın dediği pozitif 20 yöntemi değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 30 Kasım 2006; 21:09:01 >
  • Sorun da burada ya zaten... Laser yazıcının çalışma mantığına müdahale etmek gerek... Yani, kağıt kullanımı için değil de, yalnızca PCB geçebilmesi için revizyon yapılması gerekli. Bunu başarmak için de ciddi bir tasarım süreci gerekiyor.

CD'lerin üzerine baskı yapabilen cihazı bir kontrol etmek lazım. Nasıl çaıştığı hakkında bilgi edinilmesi çok iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya da; mini CNC'ler var, görmüşsünüzdür belki... PCB'lere delik açmak için kullanılıyor. Bu cihaz, bir şekilde PCB üzerine çizimi uygulayabilecek şekilde de yapılabilir.
  • Çoğu inkjet yazıcının kağıt besleme ünitesi kağıdı eğimli olacak şekilde alıyor. Ben evdeki yazıcımı kurcaladım dün; arka kapağı çıkınca silindirlerden kağıdı direk sokabiliyoruz. Ama eğimli geçiyor, yani plaket oradan geçemez. Çözümü ise silindirleri aşağı indirmek, plaketin düz yol almasını sağlamak gib. Yapılamayacak gibi değil. Epson'un CD üzerine baskı alan makinaları var, CD'yi kırmadan baskı alabiliyorsa demek ki düz bir yola sahip. Bunun üzerinde incelemeler yapmak lazım. Laserler ise daha zor, toner direk bakıra yapışacak mı gibi bir sorun var. Bankacıların makinalarını görmüşssunuzdür. Hesap cüzdanını sokuyor önden(düz bir şekilde) makine içeride işi yapıp aynen geri veriyor. Bunlar nokta vuruşlu cihazlar oluyor genellikle. Ama laser ile de yapılabilir neden olmasın ki? Ben evime bir laser yazıcı almayı düşünüyorum, alınca elimdekini modifiye etmeye başlayacağım

• Geçenlerde e-bayı incelerken böyle bir modifiye ink-jet gördüm. Canon'un bir modelini modfiye etmişler, herif 300$'a satıyordu. Flat bed modellerde ufak bir revizyonla bu iş yapılabilir bence. Ben de uzun yıllar önce o işi düşündüm ve benim emektar xerox üzerinde uygulamaya kalktım ama yatağı aşağı kaydırmadığım için fazla uğraşmadım. Ayrıca bu uygulamanın baskı aşamasında herhangi bir CAM yazılımına gerek yok direkt kağıda basar gibi basacaksınız. Önemli olan mürekkep. Kartuşa çini mürekkebi basabilirseniz başarılı olunuyor(muş). Bunun bir ileri aşamasında otomatik delik deldirme işi var ki o aşamada ciddi CAM desteği ve CNC bir matkap tezgahı gerekli....
  • Antrak'ın sitesinde böyle bir CNC yapımı yayınlanmıştı. PCB delme konusunda oldukça başarılı bir çalışma olmuş. Bu sistemin çalışma mantığı ya da CNC'nin çalışma mantığı değiştirilerek, PCB üzerine yollar çizilemez mi acaba?

Bu güzel çalışma için Sn. Alper YILDIRIM Bey'e ve Antrak'a teşekkürler...

http://www.antrak.org.tr/gazete/022004/yazi06.html
    http://www.antrak.org.tr/gazete/032004/yazi04.html
    http://www.antrak.org.tr/gazete/042004/yazi04.html
    http://www.antrak.org.tr/gazete/052004/yazi04.html
    http://www.antrak.org.tr/gazete/062004/yazi12.html

Saygılar...

• Printerin varolan step motoru ve dişlileri evet, dediğiniz gibi yazıcının kendi firmware'ında belli değişkenlere bağlıdır. Ancak biz varolan sistemi değiştirmeyeceğiz, dişli vesaire eklemeyeceğiz. Eklersek işimiz imkansızlaşır (kendi firmware'mızı yazmamız gerekir ki hiç girilemez bu işe) Sadece uygun modellerin besleme silindirlerini biraz aşağı kaydırıp ve kağıt besleme mekanizmasını iptal edip kartı arkadan elle besleyerek çıktı almaya çalışabiliriz maksimum. Bundan fazlasını istersek elimizdeki yazıcıyı modifiye etmek yenisini yapmaktan daha zor olacaktır. (mesela kağıt gibi sırayla alsa bassa falan şu an için fantaziden öte değil). Canon'un bazı modelleri de Epson gibi kağıdı düz bir şekilde alıp bastırabiilyor heralde modifiye edilen model onlardan biridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

20 senedir elektronikle ilgilenirim bir kere bile plaket çıkarmış değilim. bir çok denemem oldu ama hiç biri kalitenin yanından bile geçmedi hiç birinide kullanmadım.

vedo35 Bu plaketi nereden aldın işte beklediğim rahatlık.

Melih abi nasıl yaparsın ben baskı devreyi çizer aydıngere çıkarır Ankarada konya sok Hacı baba var ona giderim. Oda 2-3 günde onu serigrafi ile yapar hazır eder verir. Sen ne önerirsin fikrin nedir. Birde odak pcb var onları nasıl buluyorsun?...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.