Şimdi Ara

İNGİLTEREDE NEDEN DİREKSİYONLAR SAĞDA? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
9.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ölçmedim ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 4 Ocak 2015; 10:31:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en gelenekçi toplumu İngiltere diyebiliriz, kendi tarihi deneyim ve alışkanlıklarını yaşatma konusunda son derece titizdirler. Ağırlık, uzunluk ölçü birimleri , dil, edebiyat, hukuk vs gibi bir medeniyetin olmazsa olmaz kültür unsurlarını bugüne kadar korumayı bilmişlerdir. Biz dahil çoğu ülke gibi yol geçen hanı değil toplumları, bir aidiyet bilinci var adamlarda, takdir edilmesi gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Dünyanın en gelenekçi toplumu İngiltere diyebiliriz, kendi tarihi deneyim ve alışkanlıklarını yaşatma konusunda son derece titizdirler. Ağırlık, uzunluk ölçü birimleri , dil, edebiyat, hukuk vs gibi bir medeniyetin olmazsa olmaz kültür unsurlarını bugüne kadar korumayı bilmişlerdir. Biz dahil çoğu ülke gibi yol geçen hanı değil toplumları, bir aidiyet bilinci var adamlarda, takdir edilmesi gerek.

    Milliyetçiliği onurlu bir davranış olarak görüyorlar. Türk milleti milli değerleri koruduğu/korumaya çalıştığı zaman 'gerici, faşist, kafa tasçı , yobaz ' oluyor.


    Konuyla çok alakası yok ama mesajınızı görünce içimden geldi
  • Biz solaklar hep dışlandık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizler aristokrat bir millet. Arabalar ilk yapıldığı zamanlarda prestij sahibi olan aristokrat ve zenginlerce alındı ve kendileri tarafindan kullanıldı, yani sağ koltukta o aristokrat zengin oturuyordu o koltuk prestijliydi zamanla araçları kullanacak şoförler ve şoförlük mesleği oluştu prestij sağ koltukta olduğundan şoförleri ve direksiyonu sola aldılar diğer ülkelerde, direksiyonu solda olan ülkelerde arka koltuğun sağı o nedenle en prestijli yerdir ön sağ koltukta ise yardımcı veya yaver oturur. İngilizler ise değiştirmediler onlar aşırı tutucu ve geleneksellikten zor vazgeçen bir millettir, avrupa birliğine girdiklerinde euro ya geçmemeleri gibi bazı geleneksellikleri kazançlı gibi görünse de ayar birimleri, sağdan direksiyonlu araçları kullanmaları gibi bazı geleneksellikleri dünyada alay konusu bile yapıla gelmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Ocak 2015; 13:03:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki yıl londrada yaşadım, ilk zamanlarda arabanın ön yolcu koltuğuna yönelip direksiyonu görmek cidden komik oluyordu, sürücüyle aynı anda aynı kapıya yöneliyorsunuz ama bir süre yaşayınca insan herşeye alışıyor.. tabi direksiyona hiç geçmedim ne olur ne olmaz
  • sağ el kullananlar için aracı soldan sürmek daha iyi solda olması güzeldir
  • Japonya'da niye sağda??Hadi diğerleri İngiliz sömürüsü.
  • tttnet.net kullanıcısına yanıt
    papa halkı çağırır papanın çağırısına koşan insanlar yüzünden şehre giden yolda gidiş yönü yani sağ tıkanır papa daha sakin olan çıkış yönü soldan gelin diye fetva verince dini önceliği olan insanlar diğerlerinden ayrılmak için soldan gitmeye başlarlar. gelenek böyle başlar.
    otomobillerde birbirini geçmek için karşı tarafı görmek zaruri olduğundan direksiyonu geçiş yönüne koyarlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

    Japonya'da niye sağda??Hadi diğerleri İngiliz sömürüsü.

    İngiliz himayesi olduğu için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim2399

    trafik soldan akıyor da ondan.mantığı da şu:eskiden insanlar kılıç sağ elde gezerken sol tarafı da duvara dayar gezermiş düşmandan korunmak için.ondan öyle akıyor trafik derler. ne kadar doru bilmem

    Kurtalar Vadisinde şöyle diyordu. Sırtını duvardan başka yere verme!

     İNGİLTEREDE NEDEN DİREKSİYONLAR SAĞDA?




  • Direksiyonu sağda olan ülkeler İngiliz sömürgesi. solda olan ülkeler Amerikan sömürgesi.

    Ha zamanında İngiliz sömürgesi olan Amerikanlar niye trafiği sağdan akıtıyorlar onu anlamadım. Normalde tüm dünyanın trafiği soldan akıyor olması lazım =)
  • Kıbrıs'a iş için gidip sonra yerleşen bir arkadaş çok kısa sürede alıştığını söylemişti. Türkiye'ye geldiğinde de tekrar sağdan gitmek sorun olmuyor, her iki şekle de adaptasyon kolay diyordu.
  • euro truck simulater oynuyorum bazen. Orada bile kolay kolay İngiltereye mal almıyorum. Acayip stres oluyorum çünkü. Kesin bir kaza yapıyorum :)
    soldan trafik bana göre değil :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.