Şimdi Ara

Ingiltere ve Almanya ligleri neden gunduz oynaniyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkiye ve ispanya ligleri neden aksam oynaniyor diye soracakken bu liglerin de gunduz oynandigini farkettim.

Neyse genel olarak almanya ve ingiltere ligi maclari genelde senenin butun zamanlarinda mesela cumartesi gunu hepsi turkiye saatiyle 17.00 de basliyor. ingilterede saat 14 00 demek.

mencistirindan celsisine kadar hepsi gunduz oynuyor almanyada da bu boyle. neden turkiyede fener ve gs maclari ben kendimi bildim bileli senelerce aksam 7 den once baslamiyor?? .
    rating vb icin mi? ingilterede neden yapilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngiltere ve Almanya nın hava durumu gündüz oynamaya müsait.
  • Ayrıca neden 20 takımlı oynayamadığımız da hava durumu ile alakalı. Bizde ligler genelde Eylül başı gibi başlarken, 20 takımlı ligler Agustosun ortasında başlar, bu durumdan ötürü hem fikstür hemde hava şartlarıyla en ideali 18 takımlı lig kurmak ve akşam maçları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

İngiltere ve Almanya nın hava durumu gündüz oynamaya müsait.

nasil yani? aksamlari yagmur yagiyor gunduz yagmiyor mu? baska sebepler de vardir bence

• quote:

İspanya-Türkiye akdeniz ikliminden etkileniyor çoğunlukla. İngiltere ve Almanya'da gündüz saatleri oldukça serin geçer bize ve İspanya'ya göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobinHood35

quote:

nasil yani? aksamlari yagmur yagiyor gunduz yagmiyor mu? baska sebepler de vardir bence

Daha geçen hafta Şenol Güneş in açıklaması var hava çok sıcak bu saate maç konur mu v.s diye. Ben genel nedenin bu olduğunu düşünüyorum. Sürekli su molası verip oyunu soğutmak seyir açısından tatsız oluyor.

İngiltere yağış alan bi bölge lakin onlarda ona göre ayar çekmişlerdir diye sanıyorum, hem zemin açısından hem stad açısından v.s. Biz devre arasına girerken Türkiye liginin kışın en çetin olduğu zamana denk gelmesi gibi düşün.

Seyirci açısından da acaba maça gelen çoğunluğun iş zamanına denk geliyor olması mı dicem ama her kesimden talep olursa zaten stad bi şekilde dolduğu için bu ihtimal zayıflıyor biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

İspanya-Türkiye akdeniz ikliminden etkileniyor çoğunlukla. İngiltere ve Almanya'da gündüz saatleri oldukça serin geçer bize ve İspanya'ya göre

Hava durumu yerine iklim dersem daha düzgün bi cümle olur, teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki neden hepsi ayni saatte?? 1 saat ara koysunlar rating icin

• Ingiltere'de 15.00 maclari (Turkiye saati ile 17.00) televizyonda yayinlanmaz. Altyapi destegi ve seyirciyi stada cekmek icin. Is o kadar gicik bir hal alabiliyor ki buyuk takimlarinin maclarinin canli yayinlanmadigi haftalar bile oluyor. Yani Ingiliz federasyonunun ratingten daha buyuk kaygisi var. Bunun disinda maclarin gunduz oynanmasinin pek de iklim ile alakasi yok, daha cok kulturel bir fark (Ingiltere icin konusuyorum, Almanya'yi bilmiyorum). Burada maclar sosyal aktivite olarak goruluyor. Insanlar aileleri ile gelip maci izliyor, sonra ailece yemek yiyip sinemaya gidip oradan evlerine donuyorlar. Aileleri stada cekebilmek icin de maclar genelde gunduz saatinde oynaniyor. Chelsea icin konusursak, herhangi bir mac icin bilet almaya kalkarsaniz, tribunlerin bazi bolumleri sadece ailelere ayrildigi icin oralardan bilet alamazsiniz. Diger takimlarda da benzer uygulamalar vardir sanirim.
  • Çünkü İngiltere'de futbol tamamen seyirciye yönelik organize ediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: boynuz

Ingiltere'de 15.00 maclari (Turkiye saati ile 17.00) televizyonda yayinlanmaz. Altyapi destegi ve seyirciyi stada cekmek icin. Is o kadar gicik bir hal alabiliyor ki buyuk takimlarinin maclarinin canli yayinlanmadigi haftalar bile oluyor. Yani Ingiliz federasyonunun ratingten daha buyuk kaygisi var. Bunun disinda maclarin gunduz oynanmasinin pek de iklim ile alakasi yok, daha cok kulturel bir fark (Ingiltere icin konusuyorum, Almanya'yi bilmiyorum). Burada maclar sosyal aktivite olarak goruluyor. Insanlar aileleri ile gelip maci izliyor, sonra ailece yemek yiyip sinemaya gidip oradan evlerine donuyorlar. Aileleri stada cekebilmek icin de maclar genelde gunduz saatinde oynaniyor. Chelsea icin konusursak, herhangi bir mac icin bilet almaya kalkarsaniz, tribunlerin bazi bolumleri sadece ailelere ayrildigi icin oralardan bilet alamazsiniz. Diger takimlarda da benzer uygulamalar vardir sanirim.

ama premier lig yayin haklari
    kac milyar dolara satildi nasil ksygisi yok ratingden.

futbol para icin yapilan bir spordur kimse bunu inkar edemez. ama mantikli aileleri cekmek. turkiyede federasyon bile yok ki

• İspanya'da yarısı öğlen oynanıyor Real Madrid'in 12.00 da oynadığı maçlar var.
  • İngiltere dünyanın her tarafına maclari pazarladiklari için en uygun saat dilimi öğle saatleri olduğu için o saatlerde oynatiyorlar diye biliyorum

Bide alkol muhabbeti için de olabilir

• Barcelona'nın maçlar sürekli 17:00'da. Çok uyuz bir şey gündüz maçı.

• İçip içip maça gitmesinler diye

• çünkü onların hayatının merkezinde futbol yok onun için.
    cumartesi ve pazar akşamlarını aileleriyle veya dışarda eğlenerek geçirmek veya kendilerine zaman ayırmak için futbol maçlarını gündüze çekiyorlar.
    aynı saatde oynanmasının sebebi ise oralarda 3-4 büyük takım traftarı yok her şehrin taraftarı kendi şehirdeki takımlarını izliyor ve takip ediyorlar diğer maçlar onları ilgilendirmiyor futbolu eğlence olarak görüyorlar vede bizdeki gibi para merkezli değil süper final gibi saçmalıklar üreten bir ülke insanı için bu söylediklerimde saçma gelebilir
  • Kültürel farklılıklardan dolayı. Adamlar için futbol bir eğlence, bir sosyal aktivite. Futbol maçından çıkıp akşamları tiyatro izlemeye gidiyorlar.

• maçlar bizdede gündüz nedeni akşamları - dereceleri görmemiz güneş görünce direk maç
  • Bizde de yaz dönemi hariç özellikle pazar maçları gündüz oynanmalı, bir kaç yıldır icat edilen p.tesi maçları olmamalı

• Süper Lig / 1. Lig hariç diğer kümelerde 13:30-15:30 arası oynanıyor. Sebeb hava değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.