Şimdi Ara

İNGİLTERE' DE 10 BİRİM İLE MARKET ALIŞVERİŞİ. EVET SADECE 10 !!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
7
Favori
28.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
400 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leoon17

    Bu mesaj silindi.
    Al ışte ilk mesajda kamufle olmuştu koyu akp li olduğunu gizlemisti ama 2 yem attık hemen içindeki siyasal ıslamcıyi ve Atatürk düşmanını dışarı kustu

    Blok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 26 Mayıs 2020; 14:17:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun bir yazı yazmıştım fakat kime ne anlatıyorum diyerekten hepsini sildim.

    Aslında siz ve sizin gibi düşünenlere içimden geçenleri söylemek isterdim ama yapamam, çünkü sınırsız çizerler.😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Azim, çalışma, IQ o kadar fark sayarım ki toplumlar arasında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim sen anlamak istemiyor musun? Halk bu adamları istiyorda başımızda bu adamlar yönetecek toplumu. Bu ülkede demokrasi var bunu kafana sok. Ülkenin bu halde olmasının sebebi hükümet değil halktır ve bu halktan hiçbir zaman hiçbir şey olmaz!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Hah işte bunu kabul edersek sorun çözülecek zaten.
    Kendimizi hala en süper millet sanıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın ürünleri migrostan en uygun fiyatla almaya kalktım lira olarak 90 birim tuttu. Avrupa istatistik ofisi verilerine göre brüt bazda İngiltere de asgari ücret 1600 euro. Türkiye de 440 euro. Nominal gsyih'e göre ingiltere dünya da 6. biz dünya da 19. Kişi başı nominal gsyih'e göre ingiltere 20, biz 68. yiz. Ekonomik olarak aynı kulvarda değiliz ama bu kadar fark olması iyi bir durum değil.
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Hayatinda bir ingiliz veya amerikaliyla muhattab oldun mu acaba.Azim calisma iq mus.Bak hele bak turkleri asagiliyor. Tayyibi korumak icin sacmaladin iyice.Yap islet devretler olmasaydi, sadece kendi cevresinin cebini doldurmak haricinde halki dusunup calissalardi, ozgurluklere onem veren kimseyi kayirmayan bir anlayisa sahip olsalardi ekonomiz de bu halde olmazdi alim gucumuz de iyi olurdu.Ulkede malum kesim haricinde kimsenin adalete guveni yok.Herkes yarini konusunda endiseli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    yine hiç bir kaynak göstermeden atıp tutmuş, bunların özelliği bu kendilerini direkt belli ediyorlar


    londra' da kiralarsan evet 1200 pound da 2000 pound da tutar, istanbulun göbeğinde kiralarsan 5.000 TL, hadi geçinin bakalım asgari ücretle.


    ingiltere' de 400 pound' a kadar kiralıklar var arkadaşlar, bir tarafımızdan atmayarak kaynak koyalım ki sahtekarlık yapmamış olalım. ingiltere londra'dan ibaret değil, Türkiye de istanbul' dan ibaret değil. İngiltere' de ortalam 750 pound' a kiralık evler bulmak mümkün.

    İngiltere' de asgari ücrete ülkenin sadece %7' si çalışıyor, Türkiye' de nüfusun büyük bölümü yoksulluk sınırı altında

    https://www.bbc.com/news/business-46072509
    https://www.nolettinggo.co.uk/blog/10-cheapest-places-to-rent-in-uk/


    Sonuç : gerçekten de geçinemedik

    Alıntıları Göster
    ingilterede yasamamis olsam inanacagim, hersey guzel yeme icme ayni videodaki gibi ama kiralar pahali. 400 e var dedigin odadir ve orada kiralar pahali oldugu icin oda kiralamak yaygin bir sistemdir.

    bir evde oda sayisina gore biribirini tanimayan 4-5 kisi yasar ayni tuvaleti mutfagi paylasir.

    ben londranin merkezinde degil 6.bolgesinde kaldim yani epey dis tarafinda ve 5 sene once ev kiralari 1200 pound civarinda idi merkezi zaten hic konusmayalim ordaki fiyatlari duysan dudagin ucuklar. 6.bolgede sana 400e evin anahtar kilifini bile gostermezler.

    ingilterede evde kalmanin tek yolu ya iyi bir maasiniz olacak yada eve 2 adet maas girecek ozaman gul gibi gecinirsiniz, tek basina zor.




  • 120 lira tutuyor Türkiyede alsan bu ürünleri. Ürün fiyatları hemen hemen aynıya geliyor TL ye vurduğunda. Demekki ürünlerin fiyatları Avrupa genelinde bh şekilde. Yani patstes in ederi 1 pound. Ya da 1 euro kurla 7 8 lira. Ürünler pahalı değil bizim maaşlarımız düşük. 15 bin lira maaş alsan bu adamlarla aynı kalitede fiyatta ürünler tüketebilirsin fakat burda maaş 15 bin olunca daha kaliteli ve pahalı ürünler tüketmek istersin böylece yine maaşına göre yaptığın market alışveriş parası artacaktır. Yine fakir hissedeceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

    Albert heijn'ın da fiyatları uygun değil mi?
    AH pahalı hocam, bizim evin hemen altında olduğu için sürekli oradan alıyorum. Bazen Jumbo'ya gitme fırsatımız oluyor AH'ye göre daha ucuz Jumbo kalitesi de neredeyse aynı. Lidl ve Aldi'ye 1 yada 2 kere gittim uzak kalıyorlar bana biraz, ama kalitelerini hiç beğenmedim. Bir cips aldım hayatımda yediğim en kötü cipsti, et veya sebzeler çok kötü görünüyordu hiç bulaşmadık bile. Lidl için söylüyorum bunu bu arada, Aldi bir tık daha iyi. Aldi'yi BİM ve A101 ile kıyaslayabiliriz ancak Lidl gerçekten berbat ötesi kalite açısından. Belki de benim gittiğim böyledir şimdi genelleme olmasın sadece 1 kere gittim ancak izlenimlerim bu yönde, başka şehire taşınırsam belki bir şans daha verebilirim ama onun dışında pek yüzüne bakılacak bir yer değil.

    Not: Tek başınıza veya eşiniz/sevgiliniz/arkadaşınız ile yaşıyorsanız ve bütçeniz kısıtlı ise haftalık 50 Euro ile bile çok rahat bütün alışverişinizi yapabilirsiniz. Ancak ben Türkiye'deki kaliteyi veya tadı bu gibi yerlerde bulamadığım için haftalık masraf 100-150 Euro'yu bulabiliyor arkadaşlar eğer Türkiye'deki kaliteyi veya tadı yakalamak istersek. Yani tamamen bütçe meselesi, 50 Cent'e de 1 Kg patates var, 3 Euro'ya da 1 Kg patates var, aynı şey bütün ürünler için geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 26 Mayıs 2020; 15:4:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leoon17

    Bu mesaj silindi.
    Karşıt düşünceyi görünce bloklamak forumdaki ergen işlerinden biri. O üye de tanınmış bir ergen.

    Forumun amacı bir konuyu tartışmak zaten. Karşıt düşünceye tahammülün yoksa girmeyeceksin.

    Bu arada yine forumun adaleti: defol git diyenler banlanmıyor, düzgünce yazanlar banlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 26 Mayıs 2020; 15:1:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cordelio91 C kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim bu ülkede demokrasi var mı var. Yine seçim olsa yine akp kazanır mı kazanır. Demek ki halk memnun. Benim siyasetle falan işim olmaz parti falan desteklemiyorum ülkedeki hiçbir parti beş para etmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Zaten birim para teorisi başlı başına saçma, bilgisizlik ve fanatizm kokan bir teori, o kadar çok etken var ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zendagi Migzara kullanıcısına yanıt
    Aynen, bu kesim zaten şey sanıyor yurtdışında herşey market alışverişinden ibaret. Tamam katılıyorum markete girdiğinde asgari maaşla bile gerçekten her istediğini alabiliyosun, markette rafları dizen çalışanlar bile bmw ile gelebiliyor kendi gözümle gördüm ama sıkıntı şuki herşey marketten arabadan ibaret değil. Türkiye’de olmayan ağır vergiler, kiralar var. Misal kimse council tax tan bahs etmiyor. Ev sahibi ödemek istemez kiracıya yükler senelik ödenir benim orda yaşadığım zamanlarda 1000pound idi. Arkadaşım ödemem saçmalık bişey olmaz dedi Türk mantığı ile ve ertesi ay evine belediye icrayı yolladı şakaları yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abi şaka mı bu?

    10 birim paraya aldıklarına bakın


    valla türkiye'de biz sadece açlık sınırında hayatta kalmaya çalışıyoruz. başka bir olayımız yok


    İNGİLTERE' DE 10 BİRİM İLE MARKET ALIŞVERİŞİ. EVET SADECE 10 !!!!
  • Hala Türkiye çok iyi Avrupa kötü diyenler var, organize olup geldiler. Hepsine sağlam birer blok yakışır

    İNGİLTERE' DE 10 BİRİM İLE MARKET ALIŞVERİŞİ. EVET SADECE 10 !!!!
  • çerkes89 Ç kullanıcısına yanıt
    Size de kısmet olsun da sizde dünyanın diğer kesimlerini görün.Dünya Avrupa dan ibaret değil ayrıca Avrupa dan çok daha iyi durumda olan ülkeler var.Tabi 'ŞÜKÜRCÜ' zihniyet için algılaması zor.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    İyi hoş diyorsunuz da İngiltere de kaç kişi asgari ücret alıyor Türkiye de kaç kişi asgari ücret alıyor? Bunları bilmek gerek. Türkiye de çalışan nüfusun neredeyse yarısı asgari ücret civarı ücret alıyor. İngiltere de bu oran bize göre çok çok azdır. Bunları da görmek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordelio91

    Yakin arkadaslarimin hepsi Londrada yasiyor.Defalarca gittim.Oranin migrosundan alisveris yapiyoruz.Birim olarak cok ucuza geliyor ama soyle bir yanilgiya dusmeyin turkiyenin 10 tlsi oranin 10 poundu degil.Turkiyede bir muhendisin 10 bin tl maas almasi cok olagan disi bir olay degil ancak orada 4k pound alan muhendis sayisi cok sayilidir.Hesabima gore turkiyede insanlar londraya gore 2 kat daha birim fazla para kazanip 4 kat birim daha fazla harciyorlar.Her turlu alim gucleri bizden cok daha iyi
    iyide orada 4k-5k pound ile yaşayan mühendis senin ülkende 10k alan mühendisten çok daha refah içinde yaşıyor. maaşları birim bazda az olsa ne yazar?

    sor 100 tane mühendise. 85 tanesi der ki 4k pound ve ingiltereyi seçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 26 Mayıs 2020; 15:55:7 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.