Şimdi Ara

İngilizlerin sahtekarlığı ve hırsızlığıyla ilgili bir yazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Osmanlı Deniz Kuvvetleri'ni temsilen Rauf Bey'in (Orbay) önderliğinde Reşit Paşa vapuruna binen 1200 kişilik heyet, İngiltere'den satın alınan savaş gemilerimizi alıp İstanbul'a getirmek için Newcastle'a doğru hareket eder.

Heyet, vatandaştan toplanan bağışlarla 4 milyon poundluk ücreti tastamam ödenmiş HMS Agincourt ve HMS Erin zırhlılarını göndermekte pürüzler çıkaran İngilizleri ikna etme niyetindedir. Gemilerin isimleri bile hazırdır: Sultan Osman ve Reşadiye. Biri 204, diğeri 170 metre boyundaki dev savaş gemileri, o dönemin en gelişmiş dretnotlarıdır.

İngiltere'ye ulaşan Osmanlı heyeti ne kadar dil döktüyse de muhataplarını ikna etmeyi başaramaz.

Birinci Dünya Savaşı öncesi gergin ortamı bahane eden İngiltere gemilere el koymuş, paraların da üzerine yatmıştır. Reşit Paşa vapuru Newcastle'dan İstanbul'a eli boş döner.

kaynak

• koskoca cag acip kapayan, zamaninda bilim merkezi olan osmanli devleti ingilizlere gemi yaptiracak kadar dustuyse olanlari haketmistir.

ayni olaylar gunumuzde de yasaniyor. goreceksiniz f-35 ucaklarinda da ayni olay yasanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 9 Mart 2016; 21:54:55 >
  • Sonrasında ise iki alman savaş gemisi akdenizde ilerlerken ingilizler peşine takılıyor.Alman gemileri Osmanlı'ya sığınıyor.İngilizler gemilerin iadesini istiyor.Osmanlı da geçmişte vermedikleri gemilerin yerine bu gemilere el koyduklarını , adlarını da Yavuz ve Midilli koyduklarını ilan ediyorlar.Böylece Osmanlı Birinci dünya savaşına katılmış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

koskoca cag acip kapayan, zamaninda bilim merkezi olan osmanli devleti ingilizlere gemi yaptiracak kadar dustuyse olanlari haketmistir.

ayni olaylar gunumuzde de yasaniyor. goreceksiniz f-35 ucaklarinda da ayni olay yasanacak.

Merak etme yavaş yavaş kendi silahlarımızı üretiyoruz. Burada önemli olanlar ise jet uçakları, savaş gemileri ve uçak gemileridir. Bunları da yaptıktan sonra daha rahat rest çekeriz bunlara.

Tabii kendi helikopter ve savaş gemilerimiz yapıldı. Ancak daha önemli olan kendi jet uçağımız ve uçak gemimizdir. Uçak gemiside yapılacak geriye bir tek jet uçağı kalıyor. Sabretmek lazım, her şey zamanla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Müziğe kattıklarıyla kendilerini yeterince affettirmişler. 1000000 bin milyon tane uçak gemisi versek adamlara haklarını ödeyemeyiz. Ben hakkımı helal ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Müziğe kattıklarıyla kendilerini yeterince affettirmişler. 1000000 bin milyon tane uçak gemisi versek adamlara haklarını ödeyemeyiz. Ben hakkımı helal ettim.

Zaten tek hırsız sahtekar millet İngilizler mi yav?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Müziğe kattıklarıyla kendilerini yeterince affettirmişler. 1000000 bin milyon tane uçak gemisi versek adamlara haklarını ödeyemeyiz. Ben hakkımı helal ettim.

Bastım +'yı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haberi başka kaynaklardan okudum ingilizce kaynak yok zaten googlede bunun hakkında.

Yazıyorki ''Bu gemilerin alınabilmesi için yeterli bütçe olmadığından geniş çapta bir bağış kampanyası düzenlenmiş, o zamanın olanaklarıyla kahvelerde, halkın toplu olarak bulunduğu yerlerde, müsamere ve eğlencelerde sürekli olarak para toplanıyordu.''

Devlet gemi için para topluyor bu arada anadolu süt banyosununda 5 çayını içiyor.
  • ulan 2 gemicik için konu açıyorsunuz şuraya ayar oluyorum.

ADAMLAR 18 GEMİLİK FİLO KURDULAR FİLO
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.