Şimdi Ara

İngilizler neden bu kadar yaratıcı ve zeki ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • uA-kktc kullanıcısına yanıt

    +1

  • İngilizleri öyle bir anlatmışsınız ki sanki üstün ırk, sevgi kelebeği insanlar. Bu İngiliz holiganlar Avrupa şampiyonasında Suriyeli mültecilere şınav çektirip birer euro önlerine atıp kahkaha atmıyorlar mıydı? Her gittikleri ülkede taşkınlık yapıp,sarhoş olup ortalığı dağıtmıyorlar mı? Kölelik düzenini bunlar kurmadı mı? Dünya'yı sömürmediler mi? Afrikalıları insandan bile saymadılar. Onlar için İngilizlerin neler dediklerine bir bakın. Zeka ile kurnazlık çakallık farklı şeyler. Zeka insanlığa faydalı işler için kullanılırsa değerlidir. İnsanlığa yakışmayacak her şeyi yaptılar. Toplumlar arasında fitne ve düşmanlık tohumları ektiler. Bence İngilizler insan dahi değil. Kötülerden insan olmaz. 1. DÜnya savaşı sonrası ülkemizi işgale kalktılar. Kendileri ön saflarda savaşmadılar. Anzakları, Yeni Zellandalı, Avusturalyalı askerleri ve Hintlileri öne sürdüler. Zaten bunların cinsi,cibiliyeti bozuktur. Kendileri savaşmazlar. İstikrarsızlaştırmak istedikleri ülkede satılmış yerli işbirlikçileri aracılığıyla fitne ve düşmanlık tohumları eker. İç savaşa sürüklerler. Sonra yerli işbirlikçileri ile o ülkeyi yağmalarlar. İngilizler hırsızdırlar. Mazlum halkların doğal zenginliklerini gasp ederler. Şİmdi Abd'yi dünyaynın jandarması olarak öne sürüyorlar. Abd , İngiltere bunlar aynı b.kun laciverdi. Bu iki lanet ülke dünyadaki tüm iç savaş ve karşıklıklardan sorumludur. Orta Doğu'da kan ve göz yaşı hiç dinmiyorsa bunların yüzündendir. Batı'nın Orta Doğu'daki ileri karakolu İsrail'i İngiltere kurmuştur. Bunların hepsi hesaplı kitaplı. İngilizler ve Abd dünyanın başına gelmiş en talihsiz şeydir. Dünya ne çekiyorsa bunlardan çekiyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    İtiraz etmek i.in yalan veya yanlışın amacının ne olduğuna bakmam gerekmiyor. Adamların dünya düzenini çözmesi diye birşey yok düzene alternatif yaratmak için bir fırsat yakalamış kullanmışlar. Eğer Türk Donanması yeterince etkili olabilseydi yada devletin eski ticaret yolunu kontrol politikasıalternatif bu siyaseti fark edebilecek insan kaynağına ulaşımı bulunsaydı mümkün olamazdı.


    Bilim sanat felsefe konusunda bunlar var olduğu için gelir yüksek doğru ama gelir olmadan bunların var olabilmesi mümkün değil yani tekraren devletin bunun için kısım kısım halkının gözünü karnını doyurması gelecek kaygısının bulunmaması şart.


    Zenginlikleri tamamen eski ticaret yollarına alternatif güvenilir hızlı yollar bulmalarından ibaret.


    Yaşayarak üretmeleri söz konusu bile değil deniz yolları ile gidip kontrol altına alabildikleri cografya ve kültürlerden edindikleri bilimi tek merkezi potada harman edebilmelerinden ibaret. Roma medeniyetine göre saksonar cermenler barbar halklar...



    Alıntıları Göster

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 4 Mayıs 2021; 16:19:23 >




  • uA-kktc kullanıcısına yanıt

    Doğru demişsin. Zaten halkı ne ki yöneticileri ne olsun? Bu halktan Erdoğan gibileri çıkıyor işte. Ederimiz bu. Ürün bu çıkıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekareme

    Konu başlığı çok sakat; Allahü tealadan başka herhangi bir yaratıcı olmadığını ve hiçbir yaratılana da ne niyetle olursa olsun "yaratıcı" denilemeyeceğini bir türlü öğrenemediniz !

    İnançlarını kendine sakla. Bırak millet istediği gibi cümlesini kursun. Her gördüğünü müslüman olarak düşünme.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: John WICK

    Genetik olarak öyleler ingilizce bilen ve 4chande takılan biri görücektir sıradan insanları bile her olaya gayet rasyonel ve akılcı yaklaşan son derece bireyselci ve özgür insanlar. Kadınları öyle değil ama sadece erkeklerinin kafaları rasyonel. Kadın olarak kafası en rasyonel olan ırk Japonlar ve Çinliler.


    Amerikaya aktivist SJW kültürünü getirenlerde latinler ve hispanikler. Beyaz kadınlarda bunların şakşakcısı. Trump boşuna mı ördü yüzlerce kilometrelik demirden çitleri.

    Genlerle kültür aktarımı olamaz. Yani kültürel genetik aktarım yoktur. Kültür aktarımı dil ile olur. Ama dil deyince bizim insanımızın aklına tat alma organı geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _magnetar_

    İnançlarını kendine sakla. Bırak millet istediği gibi cümlesini kursun. Her gördüğünü müslüman olarak düşünme.



    Alıntıları Göster

    Birisinin yanlışları söylemesi ve bu yanlışları gören kişilerin de kendi yanlışlarının farkına varıp bunu düzeltmeleri gerekir.. Zira bu mesajımı sadece konuyu açan değil, konuyu gören herkes okuyor..


    Bu kelimeyi günlük hayatta çatır çatır söyleyip, benim sözkonusu mesajıma bakarak kafasında bir anda şimşekler çakıp kendini düzelten insanlar olabilir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 1 Ekim 2020; 10:2:8 >




  • Yok öyle bir şey, insanların zaaflarından ve anlık zevklerinden beslenen bir ırktır kendileri. Mesela kadın satarken tadımlık mı doyumluk mu diye sorarlar ya, tadımlıktır her şeyi

    Mesela Taylor Swift

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1308D36D8

    Firavun soyu oldugu iddiası br komplo teorisidir hocam. MichaelSikkofield ın sanırsam bununla ilgili bir yazısı vardı. Hatta ileri gidip ingiliz soyunun reptilianlara- yarı kertenkele yarı insan soyuna dayandıgını söyleyenler vardır .Baknıız David Icke.



    Alıntıları Göster
    Yalan değil, bunlar Google'da bile arasanız tam olarak netlik kazandıramayacağınız bilgiler, gözünüz az çok farklılıkları fark eder ama adını koyamadığınızdan ne olduğunu anlayamazsınız, kültürleri çoook farklı...

    Aynı zamanda utermensch'ler, ister inanın ister inanmayın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    anglo, sakson ya da normandiyali desen olur zira adanin tarihine bakinca;


    MO 9600 son buz caginin sona ermesi ile ilk insan yerlesimleri

    MO 2500 adanin dogu ve bati sahilleri ile karaya cikan iskandinavya halklari

    MO 54 sezar komutansindaki roma ordularinin isgali

    MS 410 roma imparatorlugunun cokusu ile adanin basibos kalmasi

    MS 400-500 yillari arasinda adaya gerceklesen buyuk anglo ve sakson gocu

    MS 865 adayi buyuk olcude isgal eden vikingler

    MS 1066 da norman isgali


    ayrica adanin genetik haritasi ciddi karisik. her bolgede farklilik gosteren bir yapi var. bir bolgede 30% alman kokenli iken halk diger bolgede norves kokenli, diger baska yerde danimarkali, baska yerde fransiz, vs.



    Alıntıları Göster
    Bu Romalılar, şimdi daha derinlere inmek zorunda kalmış olmalarından dolayı İtalya mafyası olarak anılanlar niye her yerde karşımıza çıkıyorlar? Geçmişe yönelik ne kadar işgal, zulüm varsa Roma ve artçıları Bizans, Osmanlı ile karşılaşıyoruz, ne çamur şeylersiniz öyle İskandinavların bile paçasına yapışmışsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    .



    Alıntıları Göster

    Nereden baktığına bağlı "kolaycı" demişsin de ingiliz dediğin ulusun tarihi ne? Siz ikinizde doğu hindistan şirketi tarihcesi ile ingiltere tarihini karıştırmış olmayasınız??

    Tarih sahnesine çıkmasını bile diplomasi bilim felsefe sanat denildiğinde referans kabul edilen başka halkın aşağılama içerikli tanımlar vesikalarına borçlular.

    Alternatif ticaret yollarını ingilizler değil ispanyollar keşfeder.

    Bu hususta fransızlar bile ingilizlerden fazla çaba harcamıştır. Hatta öncülerin kullandığı gemi personeli muhtemel köle/kürekçileri osmanlı esirlerinden olduğu da rivayet edilir tarih böyle yazar...


    Doğu imparatorlukları refah içinde yüzerken tüm bilim sanat felsefe her tür medeniyetin potasıydı. Bunun nesine itiraz edebiliyorsunuz şaşırıyorum. Değil sanat her türlü ilerlemenin kaynağı karnı tok gelecek kayısı olmayan toplumlardan çıkar aksi mümkün değil.


    İngiliz portekizden ispanyollar değil evvele venedik ceneviz ticaret kolonilerinden bahsedeceksin bunlarda uluslar arası ticaret temelli devletler olduklarından halk/personelinden sonra kalan paralarıyla kar odaklı teknolojiye yatırım yapıyorlar. En güçlü devirlerinde İstanbulu kuşatan Türk Donanması kürekli kadırgalardan ibaret iken ticaret kolonileri kalyon kullanıyordu


    ABDyi kolonize edenler ingilizler değil. ispanyol ve fransızların askeri açıdan geri kalıması ile ingilizlere geçer. İngilizlere bilim ve teknoloji gökten düşmedi. İspanyada endülüs etkileşimi olmasaydı romadan sonra avrupada medeniyetten bahsetmek mümkün bile değildi.



    Keşfettikleri yere nufus taşıdılar demek fazla kolaycılık olur nüfusun niteliki işgal ordusu nitelikli iş gücü lojistik yatırımlar. bu sebep değil sonuç.


    Anakarasında sanayinin olması bir anda olmadı daha evvel zaten el dokuması ile ticaret yapıyorlardı bu faaliyetten kazandıkları paraları yatırıma refaha yönlendirebildikleri için ilerleme sağladılar.


    Devlet geleneğine dil uzatmışsınızda ingiltere deiğininiz ulusun tarihi yok Türkler devletler imparatorluklar ile bilim sanat teknoloji için yarışıyorken baldırı çıplak saksonlar kendi kökenlerini Attillaya bağlama telaşında rakip kabileden yağma peşinde bataklıkta yüzüyordu.


    ingiliz devamlılığı peh lafa bak 1. dünya savaşından sonra tüm nüfuzunu kolonisine devreden ingiltere sovyet rusya almanları püskürtmese tarih sahnesinden inmiş olan ingiltere


    Hı oda güzel hikaye ha kraliçe kürekle nobet beklermiş. history chanel ingiliz kanalı olduğu halde belgesellere konu olmuş sırf propaganda olan hikayeyi tekrar ediyorsun


    o sizin hanedanınız bizimki Vl. muratdan sonra meşru saymazlar aç muhteşem kösem dizisini seyret.


    Kimseyi küçümsemek değil bu yaptığım sizin gibi batı hayranlarının işine gelmese de doğru tahlil yapmak. Şu kadar yazı yazmışsınız tamamı propaganda veya dedikodudan ibaret





    @mss1905





  • bizden daha müslüman gibi yaşamalı.

  • selam aynı zamanda dünyanın en 3 kağıtçı ve zalim milleti olduklarını yazmayı unuttunuz sanırım. Tarih ortada her şey çok açık zaten .İngiliz denince aklıma çanakkale savaşları gelir mesela sırf düşman askeri öldürmek için hastaneleri bombalayanlar ve bunu yaparken kendi hastahanelerini de vurmaktan çekinmeyen ingiliz. Çörçil şerefsizinin savaşı kazanamayacağını anlayınca ordusuna gaz ve zehir yani kimyasal silahları kullanmasını emretmesini buna karşı çıkan kendi askerlerinin efendim karşımızdakiler de insan demelerine rağmen Türkler insan değildir. Cümlesiyle tarihe geçen ingiliz aklıma gelir. Ya da Mel Gibson un başrolünü oynadığı başyapıt filmlerden bravehart filmindeki uzun bacak ingiliz düşer benim aklıma. Afrikada başka yerlerde oooo yapmadığı katliam ve hırsızlık kalmamış tarihçilerin hemfikir olduğu Dünyanın en büyük hırsızları pardon sömürgecileri aklıma gelir





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

    İngilizleri öyle bir anlatmışsınız ki sanki üstün ırk, sevgi kelebeği insanlar. Bu İngiliz holiganlar Avrupa şampiyonasında Suriyeli mültecilere şınav çektirip birer euro önlerine atıp kahkaha atmıyorlar mıydı? Her gittikleri ülkede taşkınlık yapıp,sarhoş olup ortalığı dağıtmıyorlar mı? Kölelik düzenini bunlar kurmadı mı? Dünya'yı sömürmediler mi? Afrikalıları insandan bile saymadılar. Onlar için İngilizlerin neler dediklerine bir bakın. Zeka ile kurnazlık çakallık farklı şeyler. Zeka insanlığa faydalı işler için kullanılırsa değerlidir. İnsanlığa yakışmayacak her şeyi yaptılar. Toplumlar arasında fitne ve düşmanlık tohumları ektiler. Bence İngilizler insan dahi değil. Kötülerden insan olmaz. 1. DÜnya savaşı sonrası ülkemizi işgale kalktılar. Kendileri ön saflarda savaşmadılar. Anzakları, Yeni Zellandalı, Avusturalyalı askerleri ve Hintlileri öne sürdüler. Zaten bunların cinsi,cibiliyeti bozuktur. Kendileri savaşmazlar. İstikrarsızlaştırmak istedikleri ülkede satılmış yerli işbirlikçileri aracılığıyla fitne ve düşmanlık tohumları eker. İç savaşa sürüklerler. Sonra yerli işbirlikçileri ile o ülkeyi yağmalarlar. İngilizler hırsızdırlar. Mazlum halkların doğal zenginliklerini gasp ederler. Şİmdi Abd'yi dünyaynın jandarması olarak öne sürüyorlar. Abd , İngiltere bunlar aynı b.kun laciverdi. Bu iki lanet ülke dünyadaki tüm iç savaş ve karşıklıklardan sorumludur. Orta Doğu'da kan ve göz yaşı hiç dinmiyorsa bunların yüzündendir. Batı'nın Orta Doğu'daki ileri karakolu İsrail'i İngiltere kurmuştur. Bunların hepsi hesaplı kitaplı. İngilizler ve Abd dünyanın başına gelmiş en talihsiz şeydir. Dünya ne çekiyorsa bunlardan çekiyor.

    Siz sandığınız gibi değiller dir.Ancak her akli başında ulusun yaptığı gibi kendi milletinin ve devletinin çıkarlarını düşünürler.


    Sizin hayatınızda İngiltere'ye gitmediğinize adım kadar eminim.Kendilerini bile alaycı dille eleştiren, aşırı yardim sever ve kibar baska millet belki dünyada yoktur.3.dunya ülkesi vatandaşlarına bile bugün belli koşullardan sonra vatandaşlık veriyorlar.Hayat ve gerçekler size anlatıldığı gibi değil objektif kaynaklar okuyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 3 Ekim 2020; 4:22:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • redbul_540 kullanıcısına yanıt

    Gidip gelen arkadaşlarımdan duydum. Adres soruyorlarmış yüzüne bile bakmıyorlarmış. Hatta kızın biri bir mekanda kuzenimin yanına gelmiş. Merhaba falan demiş muhabbete başlamışlar. Nerelisin demiş. Türküm deyince arkasına dönmüş gitmiş. Yolda biri yığılsa kalp krizi geçirse kimse yardımına koşmaz can çekişerek ölür. O kadar duyarsızlar. İzledikleri dış politikadan ne mal doldukları anlaşılıyor zaten.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.