Şimdi Ara

İngilizler neden bu kadar yaratıcı ve zeki ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buraya da " Neden kitap okumak " konusuna attığım mesajı ekleyelim.
    İngilizler neden bu kadar yaratıcı ve zeki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizlerde bizde asla bulunmayan kollektif akıl, vizyon, çözümcülük ruhu, toplum ve devlet bilinci var. Hep öğrenmişler, ders almışlar, daima kafa patlatmışlar. Son yıllarda eski yeteneği yok fakat ağlayıp bağırmıyorlar, icraate geçiyorlar. Dizileri de izlenir, arabaları da satılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngilizlerin sömürgeciliği bile farklıdır. Fransızlar gibi dillerini, kültürlerini öğretmemişler. Sanırım bunun bir nedeni de kendilerini beğenmiş ve üstün olmaları.

    Gittikleri yerlerde camileri kiliseye çevirmemişler. Emrinde olacak kişileri imam yapmışlar ya da emirlerine girecek imamları toplumda sözü dinlenir hale getirmişler. Hep strateji kurmuşlar.


    East India Company, kapitalizm öncesi dönemde ülkeleri yönetmiş bir İngiliz şirketi. Kendi ordularını bile kurmuşlar.

    Herkesin çok sevdiği Gandhi bile aslında İngilizlerin seçip başa koyduğu bir ajan. Gertrude Bell yıllarca arkeolog görünümü altında bizim coğrafyamızı köy köy dolaşmış, hangi köy hangi mezhepten, hangi grup ve kabileyle kinleri, kavgaları var tek tek çıkarmış.


    Ülkemizdeki büyük sözleşmelerin tamamına Londra tahkim mahkemeleri yetkilidir yazıyor, bu bile sistemlerini anlatmaya yetiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striker76 -- 28 Eylül 2020; 16:0:54 >
  • Genetik olarak öyleler ingilizce bilen ve 4chande takılan biri görücektir sıradan insanları bile her olaya gayet rasyonel ve akılcı yaklaşan son derece bireyselci ve özgür insanlar. Kadınları öyle değil ama sadece erkeklerinin kafaları rasyonel. Kadın olarak kafası en rasyonel olan ırk Japonlar ve Çinliler.


    Amerikaya aktivist SJW kültürünü getirenlerde latinler ve hispanikler. Beyaz kadınlarda bunların şakşakcısı. Trump boşuna mı ördü yüzlerce kilometrelik demirden çitleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 28 Eylül 2020; 16:14:22 >
  • Maalesef bu ingiliz uşaklar, dünyanın ilk toplu yerleşimini kuran , gelişen genleri kendi kültürlerine ve genlerine empoze etmiş bir millet , bana sorarsanız sallama oran verirsen %10-15 i bu söylediklerimi barındırıp dünyayı yöneten elit seçkin ari ırktır, geri kalanı maalesef çöp, yancı vs. gruplar... Oralarda yaşamış biri olarak bunu net söyleyebilirim. Bizim gibi milletler gider oralarda pub larda eğlenir, garsonluk yapar oraları yaşadığını sanır onlar para kazanır üst perdeden kendilerini onlara ifade eder...


    Sonuç; bizi kıskandıkları için.

  • striker76 S kullanıcısına yanıt

    İncili çevirmişler İngilizceye bütün kolonilerinde bunu kullanmışlar. King James version ( KJV) olarak geçer. Yerli halk bunu öğrenince ingilizce konuşuyor zaten. Bakıyorsun bir Afrikalı doktor oluyor, mühendis oluyor. Dil öğreniyor yani. Biz napıyoruz? Bindiğimiz dalı kesiyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım bak burada bile eleştiri olmamasına rağmen tahammülün yok, arkadaşın dedikleri yazılar eksik yada bir kısmı hatalı olabilir ama tepkin tam bir göçebe kafası, adamlar dünyanın düzenini çözerken kendi içlerinde bir o kadar bilimsel düşünüşü , pratik zekalığı, yaşam üzerine ayrıştırmayan konular hakkında kendilerini üst seviyede aşmış bir toplum...


    Zenginlikleri şurda süveş kanalı sonrası Avrupa coğrafyasında var, öncesini bir oku bakalım Anadoludaki istilaların, sömürülerin ve skolastik düşünceler ne kadar üzerlerinden geçmiş...


    Yaşayarak kendin üretmek başkasından alıp kullanmakla hiçbir zaman eş olmaz!

  • Tarih filmlerini dram ve biyoloji filmlerini çok severim İngilizlerin filmleri de çok güzel oluyor tavsiye film olursa zevkle izlemek isterim 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • düşünce ve fikir özgürlüğü sunan bir yapıda meraklı ve sorgulayan gençlik yetiştirirsen,
    • devlet okullarında modern bilimler üzerine dayandırılmış eğitim sistemin varsa,
    • yaşam derdi,sosyal güvence ve gelecek kaygısı olmayan bir neslin varsa
    • kadınların ekonomiye beyaz yakalı olarak geniş katkı sağlıyorsa


    üretken bir nesle,dünya markası firmalara ve sürdürülebilir ekonomiye sahip olursun. Steve Jobs,ailesi Suriye'den Kalifornia'ya göç etmeseydi dünyanın en değerli şirketini Suriye'de kurabilir miydi? Elbette hayır.

  • birşeyi unutmuşsun herkesin öve öve bitiremediği abdnin temellerini attılar

  • Adamlar en başta kendi iç savaşını vermiş sonra bu olmaz diyerek birlik olmuşlar.Sorarım size siz iç savaşınızı verdiniz mi önce.Yani demem o ki en başta bu elemanlar yıllar boyu birbirini yemiş.

  • Almanya ya çamur atıp lgbt yi övenler var yahu. Herhangi bir Almanın beyninin çeyreği yoktur sende. Ayrıca o saydığınız ultra lüks markaların yüzde 70'i Almanlara ait ve Alman mühendisliğiyle üretiliyor. Ayrıca öve öve bitiremediğiniz Rolls Royce'da BMW ürünü. Sakin ol şampiyon sen eşeğe hallenen bir milletin ürünüsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badının göbeği olmuşsun gardaşım. Göbeği olma sakın badının tmmı?

    Böyük oyunu gör onlar zamanında boka basıyorlardı dobuklu ayakkabılar hep bu yüzden.


    Şaka bir yana kraliyet bilim akademisi, üniversitelerde ve benzeri yerlerde yapılan yapılar tarihin ilk'lerinden sayılır. (adam gibi bilim ve buna duyulan adam gibi saygı)


    Bu yerlerde çalışan insanlara büyük saygı duyulması bir yana fazlaca rütbe verildiği aşikar. Nasıl ki sen bugün elinin köpüğüyle adam işine karışma diyorsun, vaktinde bilim adamları her alanda ülkeyi domine edebilmiş... Halbuki bizde bilim adamı dediğin memur maaşı alır. Saygı görmez.

    Özetle onlar krallıkla yönetiliyor desen dahi Meritokrasi her alanda kokuyor...

  • Amerika'da Trup'ın yüzüne sövsen kimse birşey der mi demez mi bilmem ama arabadan inmedin diye polisleri defalarca ateş edip seni öldürür.

  • Bizde de cok fazla potansiyel var. Yarin obursugun korona belası biter ekonomi toparlarsa, piyasalara güven gelirse, bürokrasi azalir vergiler düşüşüşe geçerse, birde ülkedeki statükonun kendisi olan sermaye patronları yerini profesyonel yöneticilere birakirsa bizde de kisa zamanda benzer bir yükseliş gelir. Kısa zamanda toparlanması mümkün. Korona sebebi ile piyasalara pompalanan paraların etkisini henüz göremedik. Yakında umarim hissederiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cunku bizde bilimi bosverin nasil olsa olup gideceksiniz diyen alim kilikli soytarilar var. Uzaya cikacaklarmis ben size soyleyeyim uzaya gitmeden kiyamet kopacak diyen bir soytarimiz var.


    Bu sebepten oturu de insanlar dunyaya katki saglayacak bir seylere degil de, kendini gecindirecek kadar yasayip bos bos ibadete yoneliyor. Ha ben ibadet etmesinler demiyorum, isteyen istedigine inansin ama bu kafa yapisi asiri tehlikeli. Onlarin dolari varsa bizim de Allahimiz var kafasi.


    Ha agizdan Allah lafini agzindan dusurmeyip zengin olmak icin de bu kadar yalan soyleyen dolandiricilik yapan baska bir toplum var mi onu da bilmiyorum.


    Kisacasi bizim ulkemizde cok para kazanmak ve zenginlik basari olarak goruluyor, bilim adina birseyler yapmaniz bir sey ifade etmiyor ne yazik ki.

  • Peki İngilterede1930 larda 180 farklı otomobil markası olduğunu. Ve o yıllarda bile yıllık araç satışının Türkiyenin 2019 yılından bile daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 29 Eylül 2020; 1:33:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

    Peki İngilterede1930 larda 180 farklı otomobil markası olduğunu. Ve o yıllarda bile yıllık araç satışının Türkiyenin 2019 yılından bile daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?

    Çok fazla otomobil markası olduğunu biliyordum ama 1930 larda yurt içi satış adetlerinin 400-500 binden yüksek olduğunu bilmiyordum hayret ettim.Kaynak atarmısın incelemek istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 29 Eylül 2020; 2:32:46 >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Kardeş 97 roverım var 23 yıllık araba. Şanzuman cvt, iki hava yastıklı, klimalı, dört disk freni var, 120 hp, 9 sn de 100 km çıkıyor ki bu en düşük segment arabası. Geçen sene çok yeni bir passatla yan yana vuruştuk, hız 80 felan, passat kaza tutanağı felan bir sürü masraf iki kapı belki değiştirmiştir. Ben ise elimle vurdum kaput düzeldi çizik dahi olmadan devam ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.