Şimdi Ara

İNGİLİZCEYİ DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE ÖĞRENMEK İSTİYORUM VE ÇOK AZİMLİYİM LÜTFEN YARDIM EDİN ! ! ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben İngilizce öğrenmeyi çok istiyorum.Bu durumu kafaya taktım zaten.Daha gencim sekizinci sınıfım ve en azından orta seviyede bir İngilizce öğrenmeyi istiyorum.Biliyorum yabancı dil öğrenmek kolay değil meşakkatli bir iş ve en az 1-2 yılımı alabilir ama ben öğrenmeyi çok istiyorum(bu öyle bir ara aklıma gelip sonrada giden cinsten değil kaç yıldır var).Zaten hep İngilizce bilmememin ezikliğini yaşadım(daha küçüksün ne ezikliği demeyin).Benim babam biraz delidir benim kuzenim özel okula gidiyordu babamda benim oğlumun eksiği ne deyip beni özel okula yazdırdı(iki yıl okudum burslarım vardı yönetim bursları kaldırınca bende ayrıldım).Hem özel okulda İngilizce bakımından benle ilgilenmediler hemde kolejli çocuklar benle alay etti bir de kuzenim hep yanımca İngilizce aktivitelerle uğraşması beni hep ezmiştir.Ayrıca ben araştırma yapmayı çok severim her şeyi Türkçede bulamıyorum İngilizce çeviri hiç olmuyor oyunlar zaten hep İngilizce yani hayatın her yerinde İngilizce var.

Neyse çok uzattım.Yani ben kafaya koydum ve kursada gidecek imkanım yok.Ben nasıl bir programda öğrenebilirim neler yapmalıyım bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dipçe 1:Telaffuza önem veriyorum.
    dipçe 2:Biraz tembelimdir(önerilerde bu durumu dikkate alırsanız sevinirim).

• Bu kadar azimli olman çok güzel böyle devam edersen emin ol istediğin seviyeye 1 senede ulaşırsın. Ama tembelliği bırakman lazım :) Sıfırdan başlaman lazım anladığım kadarıyla internette nasıl öğrenilir bilmiyorum ama nasıl öğrenilmez onu söyleyebilirim.

Altyazılı dizi izlemenin hiç bir faydasını görmedim 5 yıldır dizi izlerim hiç faydasını görmedim.
    Boyuna kelime yazıp ezberlemek bir fayda etmiyor. Bir yaz yaklaşık 1000 kelime ezberledim diğer yaz bunların 200 ünü anca hatırladım.
    Belirli bir kaynak bulup onunla devam et kaynaktan kaynağa atlama iyice araştır.
    Duolingo gibi sitelerin bir yararı olduğunu sanmıyorum ezbere dayalı oluyor çabuk unutuluyor akılda kalıcı değil.

ve

Asla bir gününü boş geçirme çalışmaya başlamadan önce iyi araştır ve sonrasında her gün en az yarım saatte olsa tekrar et veya ingilizce bir şeyler okumaya çalış tabi ileri düzeye geldikçe ilerletirsin okumalarını.

Yaşın senin için büyük avantaj aceleci olma üniversite mezuniyetine kadar zamanın var :) ama o güne kadar her gün ingilizceye önem verirsen istediğin olur.

Araştırmayı seviyorum demişsin, biraz seviyeni arttırdıktan sonra her araştırmanı google a ingilizce yazarsın :) Yabancı forumlarda vakit geçir vs. böyle böyle öğrenirsin.

Son olarak üniversite son sınıf öğrencisi olarak sana benden tavsiye ne yap ne et istediğin bölümü %100 ingilizce de oku. Artık ingilizce tüm dünyada anadil olarak kabul ediliyor. Bunun üzerine başka diller isteniyor. Malesef biz hala ingilizce eğitimde çok gerideyiz.

Başarılar :)

• Çok teşekkür ederim benimle ilgilendiğiniz için verdiğiniz bilgiler benim için çok önemli,yanlış olan yoldan beni döndürdünüz.Çok sağolun.
  • evet ingilizce altyazılı, türkçe altyazılı, altyazısız da izlediğim oldu. Ama faydasını görmedim. Hiç görmedim diyemem elbette ama yeni başlayan biri veya orta seviyede birisi için geliştirme amaçlı kullanmak bence çok gereksiz. Şöyle bir faydası olabilir. İleri düzey ingilizceniz vardır dizi izleyerek kelimeleri grammer i "hatırlamanıza" yardımcı olur. Onun dışında yeni kelime öğrenmek dizi izleyerek çok zor.
  • Demek istediğim dizi izleyerek öğreneceğim diye vakit kaybına uğramasın. Çünkü ben çok kaybettim. Dizilerde çok hızlı konuşuluyor anlaması zor altyazılı olunca sürekli durdurup kelime aramakta tonlarca kelimeyi aynı anda öğrenmek gibi
  • İngilizce öğrenmenin en iyi yolu dinlemektir. Dizi ve filmlerde dinlediğimiz için çok büyük katkısı oluyor fakat alt yazı olmamalı. Ne Türkçe nede İngilizce. Direk olduğu gibi İngilizce olmalı fakat bunu anlayabilmek için en azından bir orta seviye İngilizce olmalı.

Tanıdığım Amerikalı bir İngilizce öğretmeni dediğine göre Afrika'ya baya yardım yapmış, oradakilere televizyon götürüyorlarmış. Oradakiler İngilizce TV izleye izleye İngilizceyi öğreniyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

İngilizce öğrenmenin en iyi yolu dinlemektir. Dizi ve filmlerde dinlediğimiz için çok büyük katkısı oluyor fakat alt yazı olmamalı. Ne Türkçe nede İngilizce. Direk olduğu gibi İngilizce olmalı fakat bunu anlayabilmek için en azından bir orta seviye İngilizce olmalı.

Tanıdığım Amerikalı bir İngilizce öğretmeni dediğine göre Afrika'ya baya yardım yapmış, oradakilere televizyon götürüyorlarmış. Oradakiler İngilizce TV izleye izleye İngilizceyi öğreniyorlarmış.

Dediginizde haklisiniz ama bu dediginiz etki yarim saatlik dizileri gunde iki kere izleyip butun gun turkce konusup okumakla olmaz bu is.

Elbette ki dil ogrenmek icin yurtdisina gitmelerinin en buyuk sebebi bu cunku butun gun kulaginiza hersey ingilizce geliyor zamanla da anlamaya basliyorsun.

Ama bu turkiye de yasayan bir ogrencinin yapabilecegi turden bisi degil cunku sokakta evde okulda butun gunu turkce yasayip yarim saat dizi izlemenin bir sey katacagini dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.