Şimdi Ara

İngilizceyi Ben mi Yapamıyorum, Yoksa Çalışmamda Hata mı Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
5.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sene üniversiteye başladım, malum bölüm İngilizce olunca hazırlık okuyorum bende. İntermediate seviyesinden İngilizce öğrenmeye başladık bu sene. İyi güzel, bir çok kelime öğrendim, kalıp öğrendim; fakat sınavlardan yüksek alamıyorum. Öyle olunca çalışıp yapamama durumu oluyor ve hevesim kaçıyor.
    Lisede de İngilizcem tipik Anadolu Lisesi İngilizcesi gördük.

* Kelimeleri kağıtlara yazıp ezberliyorum. Yani 5x5 bir kağıdın önüne ingilizce kelimeyi, arkasına anlamını yazıyorum. Ezberleyince kenara koyuyorum. Böyle böyle 1000 kelimeyi geçti.
    * Yeni öğrendiğim kalıpları (talk sb into sth) not defterime yazıyorum. Kullanmaya çalışıyorum.
    * İngilizce hikaye okuyorum(Stage 5-6) ve derslerde yaptıklarımızın haricinde ekstra reading parçaları okuyorum.
    * Grammer kitabından grammer'e çalışıp alıştırmalarını yapıyorum.
    * İngilizce alt yazılı filmler izliyorum ara ara.
    * İngilizceden ingilizceye çeviren sözlük kullanıyorum.

Sizce nerede hata yapıyorum çalışırken? Neyi eksik yapıyorum veya neyi yapamıyorum? Neyi yapmıyorum? Ne yapmalıyım? Aslında bunların hepsi yanlışta ben boşa mı kürek çekiyorum? Kısacası ne yapmalıyım arkadaşlar, naçizane tavsiyelerinize ihtiyacım var.

• slm

https://www.youtube.com/watch?v=qs5vBuvsYU4&list=PL0717E01350B0B651

bu 7 videoyu izle, faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitar -- 12 Aralık 2013; 23:29:31 >
  • Yönteminde yanlışlık yok sınavlarda genel olarak grammer çok fazla sorulduğu için düşük alıyorsundur. şuan yaptıkların daha çok senin konuşmana yardımcı olur. sınavlardan yüksek almak istiyorsan grammer yüklenmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında dogru calısıyorsun bence yüksek almaya odaklanmak yerine nasıl daha iyi bir seviyeye cıkartabilirim diye düsün,hani pratiklik acısından,cünkü gramer cok isine yaramayacak göreceksin,,ayrıca ne kadar calışsan da hocalar bir yerden istisna bulacak sen de garibim kalacaksın,ayrıca bunları samimiyetle yaptıktan sonra böyle endişelere düşmen çok saçma kendine güvenin mi yok aile baskısı mı var
  • Bence yanlış yapıyorsun..En büyük hatan ise kelimeleri kağıda yazıp ezberlemeye çalışman..Önce gramer çalışmadan direk internetten konuşacak arkadaş bul,skype'tan yazışın kamerada konuşmaya çalış,bilmediğin bir sürü kelime yazacaktır onları hemen translate'ten öğren bir daha unutmazsın artık..Karşındaki kişinin ne dediğini merak ettiğin için bir daha unutmazsın o kelimeleri..Merak ederek öğrenmek en kalıcısıdır ve zevklisidir.
  • Aslında sınav odaklı çalışmıyorum ben. Gerçekten İngilizce seviyemi geliştirecek şekilde çalışmaya özen gösteriyorum. Okuldaki sınavlarda da sadece grammer sorulmuyor ki. Writing'de oluyor, Listening'de oluyor, Reading parçaları da oluyor. Ayrıca okuldaki sınavları önemsememin de sebebi şu anda bölüme geçmem ve ortalamam için bunlar birer adım. Yani yüksek almalıyım ki, ortalamam iyi olsun. Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • NevaMind kullanıcısına yanıt
    İşte arkadaş nereden bulacağım. Bildiğiniz site var mı acaba? Arkadaş bulabileceğim, onlarla sohbet edebileceğim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hata mı Bilemiyorum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zmn çok bişi diyemicem ,benim ingilizcem anime-mangadan gelen informal ve kitap ve makalelerden okudugum formal ingilizceden oluşuyor,devamlı okumak sana altyapı verir,farkında olmadan kalıplar kullanıp neyin dogru neyin yanlıs oldugunu söylemeye baslarsın,bu bir sürec gerektirir tabi.Mesela bana bu nasıl olucak dogru mu denince ben olayı gramatik olarak degerlendirmiyorum,kulaga nasıl geliyor böyle bir kullanım duydum mu gibisinden yapıyorum.Eğer sen de asıl amacım İng ögrenmek diyorsan bir hobini ingilizce olarak yap,hem kendine eziyet etme hem de daha efektif olur
  • RayDMalistar kullanıcısına yanıt
    Ne tarz bir hobiyi İngilizce yapabilirim ki?
  • biz ingilizce kulübü olarak mesela her hafta bir sarkı belirliyoruz ve onu 1 hafta boyunca dinleyip liriklerine bakıyoruz,böylece hem aksana aşina oluyor hem de farklı kelimeler kalıplar öğreniyoruz.
    Ayrıyeten günümüzün en revaç gören hobi denir mi artık bilmem de yabancı dizi takip etmek,düzenli olarak bunu yaparsan ing-ing subtitles,birşeylerin degistigini fark etmen gerekir.
    Ben de anime-manga takip ederek stage kitaplarından sonra ingilizcemi geliştirdim,şuan aktif ing konuşabiliyorum thx to anime and manga
    istedikten sonra seçenek çok bence,oyunlarda bile yapabilirsin,mesela DOTA oynuyorum,karakterlerin skillerini türkçeye tercüme etsem,baya bişiler öğrenirim gibi gibi
  • RayDMalistar kullanıcısına yanıt
    Çok güzel anladım. Teşekkür ederim. Zaten şarkı lyrics'lerine bakmayı severim ben, bu şekilde çok daha hoş olabilir. İzlediğim filmleri de zaten ing subtitle ile izliyorum.
  • aynen,Linkin Park öneririm.Şarkılarını begenmesen bile lirikleri ingilizce amaçlı iş görür
  • kelime oyunları ve ingilizce ufkunuzu genişletmesi için genellikle rapçilerin şarkı sözleri çok iyi.
    Grammar'ı çoğu takmıyor ama kelime öğretimi vs. bakımından rapçiler güzel

Ayrıca grammar boşlama sakın yoksa gider "derdimi anlatabiliyorum gerisi önemsiz"cilerden olursun.
  • Haklısın, zaten boşlamıyorum, hepsini dengeli olarak ilerletmeye çalışıyorum.
  • CardaQue kullanıcısına yanıt
    Hepsi dogru yontemler. Ogrenemediğiniz zorlandıgınız konu nedir? Kelimeleri bilmek cumle kurmaya yetmez. Cumle kurmak konusmaya yetmez vb. Sorunuz olursa pm ile ulasın. Yıllardır ceviri yapıyorum yardım etmeye calısırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.