Şimdi Ara

İngilizceyi anlamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler tam bir dil özürlüsüyüm önüme matematik koysanız şakır şakır çözerim fakat İngilizceyi anlamıyorum çok kelime var bilmediğim gözümü korkutuyor ayrıca grammarde pek yapamıyorum.Modalslar zaten hiç anlamıyorum.Ne yapmamı önerirsiniz?Lisede tek çalıştığım düzenli ders İngilizceydi fakat 50-60 arası anca alabiliyordum.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar safyurt -- 2 Haziran 2015; 16:36:42 >
  • Bende sizin tam tersinizim matematiğim berbattır, hiç ilgimi çekmedi :) Bence İngilizce o kadar da zor değil eğer istenirse ve hergün düzenli çalışılırsa öğrenilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4cisimgiller4

İngilizce öğrenmeye başlayanların çoğu öyledir. 4 - 5 ay çalıştıktan sonra ingilizce ona hala zor gelir. Fakat daha önceden anlamadıklarını çok iyi öğrenmiş olur. düzenli olarak yaklaşık 2 yıl çalışılırsa öğrenilebilir.

Aynen en az üzerinde 2 sene ciddi şekilde durulması lazım
  • Beni en çok görsel bir nesnesi olmayan kelimeler zorluyor. Taş, ya da stone dediğinizde aklınıza ne geleceği bellidir.

Peki ya "enjoy" dendiğinde aklınıza ne gelecektir? Görsel bir karşılığı yok ki?

Mesela aşağıya koyacağım iki cümleye bir bakın:

Jennifer knows that planning a party is hard work.

By doing everything ahead of time she'll be able to enjoy talking to her friends during the party.

İkinci cümlede üç tane fiil art arda geliyor ve bunlardan biri de enjoy. Evet, okuduğunuzda anlayabilirsiniz. Ama garanti ediyorum önce Türkçe'ye çevirerek anlayabilirsiniz.

İkinci cümleyi duyduğunuzu düşünün, şak diye anlayacak kaç babayiğit var aranızda? Evet, cümlenin başı ve sonu kolay, ama art arda gelen üç fiil.. Duyarak anlamak kolay mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 26 Ağustos 2013; 23:41:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Beni en çok görsel bir nesnesi olmayan kelimeler zorluyor. Taş, ya da stone dediğinizde aklınıza ne geleceği bellidir.

By doing everything ahead of time she'll be able to enjoy talking to her friends during the party.

İkinci cümlede üç tane fiil art arda geliyor ve bunlardan biri de enjoy. Evet, okuduğunuzda anlayabilirsiniz. Ama garanti ediyorum önce Türkçe'ye çevirerek anlayabilirsiniz.

İkinci cümleyi duyduğunuzu düşünün, şak diye anlayacak kaç babayiğit var aranızda? Evet, cümlenin başı ve sonu kolay, ama art arda gelen üç fiil.. Duyarak anlamak kolay mı?

zaten duyarak anlayan Türkiye de kaç kişi vardır ki?Benim için İngilizce altyazılı bir filmi ve diziyi tam olarak anlamam yeterli.Fazlasında gözüm yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Beni en çok görsel bir nesnesi olmayan kelimeler zorluyor. Taş, ya da stone dediğinizde aklınıza ne geleceği bellidir.

zaten duyarak anlayan Türkiye de kaç kişi vardır ki?Benim için İngilizce altyazılı bir filmi ve diziyi tam olarak anlamam yeterli.Fazlasında gözüm yok.

Açıkçası, şu yukarıda verdiğim ikinci cümle iki saattir beni epey yordu. Çünkü İngilizce düşünerek ya da anlayarak söyleyemediğimi fark ettim. Türkçe'ye çevirerek anlasam ne olur. İngilizce öğrenmek bence bu değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Işığa giden yolda, acı çekmek kutsaldır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

Işığa giden yolda, acı çekmek kutsaldır.

Süper!
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

beyler tam bir dil özürlüsüyüm önüme matematik koysanız şakır şakır çözerim fakat İngilizceyi anlamıyorum çok kelime var bilmediğim gözümü korkutuyor ayrıca grammarde pek yapamıyorum.Modalslar zaten hiç anlamıyorum.Ne yapmamı önerirsiniz?Lisede tek çalıştığım düzenli ders İngilizceydi fakat 50-60 arası anca alabiliyordum.

Merhaba,

sorun sende değil, kullandığın sistemden kaynaklanıyor. Dil öğrenmek zor değildir, sıkmaz, zevklidir. İnsana heyecan verir, yeni şeyler öğrenmek mutlu eder, etmesi gerekir.

Sana tavsiyem şu an ne yapıyorsan onu hemen bırak.

Sesli basit hikaye kitapları oku, gramersiz konuşma kursları bulursan onlara katıl, paran az ise internetteki dil kurslarını araştır onlardan birine kayıt ol. Dil öğrenirken Türkçeyi unut. Yoksa konuşamazsın. İstersen 10 yıl çalış ana dili ingilizce olan birinden 2 cümle anlayamazsın.

YAPILAN EN BÜYÜK HATA konuşmadan ingilizce çalışmaktır. Hergün mutlaka ingilizce konuşacak bir arkadaş veya internetten birini bul. Doğru yanlış konuş, gramer sonradan gelir. Öne alırsan işkence çekersin ve sonun %100 başarısızlıktır, acı verir.

Başarılar.

• İngilizceyi Türkçe gibi düşünüp öğrenmeye çalışmak en büyük hatalardan biri.
    Dil bilgisi ve cümle yapıları birbirinden o kadar farklı ki, ne yazık ki zor geliyor birçok Türk'e.
    Eğer yeni başlayan biriyseniz öncelikle kalıp konuşmaların üzerinde durup, kulak dolgunluğu kazandıktan sonra dilin detayına girerseniz daha rahat öğrenmeye başlayabilirsiniz.
    Yoksa kelime ezberleyip, dilbilgisi kurallarının taımlarını ezberlemek ile olmuyor bu işler ne yazık ki..
  • ingilizce diyoruz ama ayıralım bunu

işadamına gramer lazım değil ama sınavlara hazırlanan birine de gramer mecburi

ingilizce konusma ve gramer ogrenmeye ingilizce öğrenme demeyelim bunları ayıralım

işadamı ingilizce derdini anlatmak istiyor

ama öğrenci de gramer öğrenmek istiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.