Şimdi Ara

İngilizcem çok iyi, yine de hazırlık okumak İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum Türkiye'de üç beş üniversite hariç yabancı dil eğitimi ne yazık ki içler acısı.
    Dokuz Eylül'ü kazandım ve hazırlık sınıfında verilen İngilizcenin lise seviyesinde olduğunu biliyorum.
    Mezun olmak için hiç acelem yok. Bir yıl en rahat öğrencilik hayatımı yaşamak istiyorum hazırlık okuyup.

Ama sorum şu;

Muafiyet sınavı ardından öğrenciler ayrı kurlarda eğitim görüyor. Seviyeler farklı yani.
    Bahsettiğim sınava girip en iyi kuru tutturmak için ne yapmam lazım? Ya muafiyeti geçer, direkt bölümden başlarsam?

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• Evet, benim de en çok merak ettiğim sorulardan biri bu? Bu konuda bilgi sahibi bir arkadaş yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumuklu sucurta

Merhaba arkadaşlar,

Malum Türkiye'de üç beş üniversite hariç yabancı dil eğitimi ne yazık ki içler acısı.
    Dokuz Eylül'ü kazandım ve hazırlık sınıfında verilen İngilizcenin lise seviyesinde olduğunu biliyorum.
    Mezun olmak için hiç acelem yok. Bir yıl en rahat öğrencilik hayatımı yaşamak istiyorum hazırlık okuyup.

Ama sorum şu;

Muafiyet sınavı ardından öğrenciler ayrı kurlarda eğitim görüyor. Seviyeler farklı yani.
    Bahsettiğim sınava girip en iyi kuru tutturmak için ne yapmam lazım? Ya muafiyeti geçer, direkt bölümden başlarsam?

tıp kazanmadın mı
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ama sorum şu;

Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama sırf öğrencilik hayatı yaşayabilmek için hazırlık okuduğunuz için pişman olmazsınız umarım. Bir yıl, koskoca bir yıl..Aceleyle de alakası yok bunun. Ömrünüzden giden bir yıl olarak düşünün.

• Hayattan giden 1 koca yıl degil bence, aksine bu sacma hayatta özgürce ve doya doya yaşayabildigin en güzel yıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O 1 yılı sadece gezerek, yiyip içerek geçirmeyeceğim, emin olun.
    Çok yönlü biri olduğumdan çok fazla konuda ilgi alanım var. Sınav döneminde bile ilgilerimin peşini bırakmadım, bu sene benim için büyük fırsat.

Hazırlıkta edineceğim arkadaşlıkların da bölüm okuduğum dönemde bana avantaj getireceğini düşünüyorum.
    Ayrıca mezun olacağım bölümden hemen iş bulamayacağım bir gerçek. Bu bana bağlı olacak.

• İngilizcen neye göre çok iyi ? Kıstasın ne ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0o__xXx__o0

İngilizcen neye göre çok iyi ? Kıstasın ne ?

Ortalamaya göre. Girdiğim birçok sınava, ölçüme göre upper intermediate seviyesindeyim.
    Ama iyi dilcilere göre, ana dilin İngilizce olduğu yerde eğitim alanlara göre kötüyüm mesela.

İsteğim A veya B kurundan başlamak. Şu an kurların seviyesini ayrıntılı olarak bilmiyorum.

Ama birkaç kişiden şu bilgiyi aldım.
    "Muafiyet sınavına ne olur olmaz gir, hiçbir şey yapma, ikinci sınavda; kur belirleme sınavında ise yapabildiğinin en iyisini yap."
  • quote:

quote:

Ortalamaya göre. Girdiğim birçok sınava, ölçüme göre upper intermediate seviyesindeyim.
    Ama iyi dilcilere göre, ana dilin İngilizce olduğu yerde eğitim alanlara göre kötüyüm mesela.

İsteğim A veya B kurundan başlamak. Şu an kurların seviyesini ayrıntılı olarak bilmiyorum.

"Muafiyet sınavına ne olur olmaz gir, hiçbir şey yapma, ikinci sınavda; kur belirleme sınavında ise yapabildiğinin en iyisini yap."

Ben de büyük ihtimal hazırlık okuyacağım bu sene , bu kur belirleme sınavı ne acaba , niye muafiyete girip hiçbirşey yapmıyoruz da kur belirlemede yükleniyoruz acaba ?

• Bizim okulda muafiyet ve seviye belirleme sınavı ayrıydı Benim de ingilizcem çok iyiydi Tam burslu kazandım zaten hazırlık da okurum acelem ne dedim muafiyete girmedim En üst seiye sınıfındaydım Süper oldu Seninkinde ayrı değil mi Ayrı olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

quote:

Ben de büyük ihtimal hazırlık okuyacağım bu sene , bu kur belirleme sınavı ne acaba , niye muafiyete girip hiçbirşey yapmıyoruz da kur belirlemede yükleniyoruz acaba ?

Bende geçen sene girmiştim Muafiyet sınavına, bende muaf olmak istemiyordum, sınav iki aşamalıydı, 1. Aşama 55 2. aşama 45 puan ile değerlindiriliyordu, 1. Aşamadan 52 aldım, hazırlığı okumak istiyordum o yüzden 2. aşamaya girmedim nedeni ise Amerikadan hocaların bölümümüzde çok kaliteli eğitim vermeleriydi, Ayrıca eğitimimiz de Ankara üniversitesinin Hazırlık okulundan bağımsız kendi fakültemizde yapıldı, çok kaliteli ve verimli geçti, ama ben kendimden emin olmak için derslere ve birinci dönemin bütün sınavlarına girdim ancak 2. Dönemin final sınavına girmedim, bilerek bıraktım, önümüzdeki ay yine muafiyet olacak ona girip normal eğitimdeki ingilizce sınavlarından da muaf olmak istiyorum. Tavsiyem eğer hazırlık okumak istiyorsanız geçerli bir nedeniniz olsun, çünkü normal standartlarda üniversitelerin hazırlık eğitimleri zaman kaybı ile sonuçlanabilir, araştırın öyle bırakın muafiyeti.
    Eğer araştırmalarınız hazırlık bölümünün yeterli kaltiede olmadığı ile sonuçlanırsa size İngilizce seviyenizi nasıl Advanced seviyesine çıkarmanız konusunda önerilerde bulunabilirim.

• İngilizce seviyemizi nasıl advanced seviyesine çıkarabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

quote:

Bende geçen sene girmiştim Muafiyet sınavına, bende muaf olmak istemiyordum, sınav iki aşamalıydı, 1. Aşama 55 2. aşama 45 puan ile değerlindiriliyordu, 1. Aşamadan 52 aldım, hazırlığı okumak istiyordum o yüzden 2. aşamaya girmedim nedeni ise Amerikadan hocaların bölümümüzde çok kaliteli eğitim vermeleriydi, Ayrıca eğitimimiz de Ankara üniversitesinin Hazırlık okulundan bağımsız kendi fakültemizde yapıldı, çok kaliteli ve verimli geçti, ama ben kendimden emin olmak için derslere ve birinci dönemin bütün sınavlarına girdim ancak 2. Dönemin final sınavına girmedim, bilerek bıraktım, önümüzdeki ay yine muafiyet olacak ona girip normal eğitimdeki ingilizce sınavlarından da muaf olmak istiyorum. Tavsiyem eğer hazırlık okumak istiyorsanız geçerli bir nedeniniz olsun, çünkü normal standartlarda üniversitelerin hazırlık eğitimleri zaman kaybı ile sonuçlanabilir, araştırın öyle bırakın muafiyeti.
    Eğer araştırmalarınız hazırlık bölümünün yeterli kaltiede olmadığı ile sonuçlanırsa size İngilizce seviyenizi nasıl Advanced seviyesine çıkarmanız konusunda önerilerde bulunabilirim.

Valla hazırlığı karabük üniversitesinde okuyacağım ve forumdan mühendislikte okuyan bir arkadaşa sordum.Dediklerine göre İngiliz dili ve edebiyatı okuyacağımdan oranın hazırlığı daha zor ve öğretici oluyormuş ve ide okuyanlarla beraber ayrı hazırlık görüyormuşum.Bi de kbü'de nerdeyse tüm bölümlerde zorunlu hazırlık var ve bu arkadaş dile önem veriyorlar , hazırlık okumanı öneriyorum dedi ben de bunlar doğrultusunda okumam gerekli diye düşünüyorum.

Ben zaten sözelciydim ve 11. - 12. sınıflar ve mezuna kaldığım bu sene olmak üzere 3 sene ingilizce görmedim.Sınavda yaptığım puanı da paragrafları okuyabilecek kadar kelime bildiğim ve hızlı okuyabildiğim için yaptım.Olur da şansıma filan muafiyeti geçersem (ki o da çok zor) nerdeyse sıfır grammar ve writing ile ide 1. sınıfa başlamış olacağım ve bu bana çok saçma geliyor.Hazırlığı okumasam o ingilizcemle 1. sınıfta çok dersten kalırım , çok pişman olurum bunu şimdiden görebiliyorum.

Şimdi ben bu konuları pek bilmediğimden sizin durumunuzu anlayamadım sanırım. 2. dönem final sınavına girmediğiniz halde hazırlığı geçtiniz mi yani ?

Yorumunuz için teşekkürler ayrıca.

• quote:

İngilizce seviyemizi nasıl advanced seviyesine çıkarabiliriz?

Bölümdeki hocamız tarafından yapılan bir uygulama ile seviyemin advanced olduğunu öğrendim, Hocamın adı Jeff ve Harvad mezunu, bana nasıl çalıştığımı sorduğumda iki ayrı programla bu seviyeye ulaştığımı söyledim, bunlar dil için gereken yazma, konuşma, gramer, okuma, anlama, dinleme özelliklerini geliştiren bilgisayar tabanlı ancak online eğitim dahilindeki programlar, Türkiye'de herhangi bir resmi satışı bulunmayan yapılan satışlarınında korsan olduğu ve korsanlarında online eğitimin imkansız olduğu yazılımlardan bahsediyorum.
    Kurslar'ın hiç bir zaman veremeyeceği eğitimi kısa sürede tek paket halinde ve çok ucuz bir şekilde alıyorsunuz. Ben şahsen yurt dışından geldiğimde beraberimde getirdim, ve bölümdeki arkadaşlar verdiğim yönerge ile yurt dışından getirtmişlerdi.
    Programlardan biri ile genel ingilizce sahibi olup seviyenizi orta üstü bir seviyeye ulaştırdıktan sonra diğer programla akademik ingilizce sahibi olup en üst düzeye çıkarabiliyorsunuz, bu aşamada canlı olarak Amerikadan takip ediliyorsunuz, gerektiğinde rehberlik alıp eksiklerinizi yüz yüze bir uzman tarafından tamamlıyorsunuz.
    Bu uygulamalara Türkiye'de resmi hiç bir şekilde ulaşılmasının mümkün olmadığını öğrendim. İki şirkette yapılan tüm distrübütörlük taleplerini geri çevirmişlerdir öğrendiğim kadarı ile.

• quote:

Valla hazırlığı karabük üniversitesinde okuyacağım ve forumdan mühendislikte okuyan bir arkadaşa sordum.Dediklerine göre İngiliz dili ve edebiyatı okuyacağımdan oranın hazırlığı daha zor ve öğretici oluyormuş ve ide okuyanlarla beraber ayrı hazırlık görüyormuşum.Bi de kbü'de nerdeyse tüm bölümlerde zorunlu hazırlık var ve bu arkadaş dile önem veriyorlar , hazırlık okumanı öneriyorum dedi ben de bunlar doğrultusunda okumam gerekli diye düşünüyorum.

Ben zaten sözelciydim ve 11. - 12. sınıflar ve mezuna kaldığım bu sene olmak üzere 3 sene ingilizce görmedim.Sınavda yaptığım puanı da paragrafları okuyabilecek kadar kelime bildiğim ve hızlı okuyabildiğim için yaptım.Olur da şansıma filan muafiyeti geçersem (ki o da çok zor) nerdeyse sıfır grammar ve writing ile ide 1. sınıfa başlamış olacağım ve bu bana çok saçma geliyor.Hazırlığı okumasam o ingilizcemle 1. sınıfta çok dersten kalırım , çok pişman olurum bunu şimdiden görebiliyorum.

Şimdi ben bu konuları pek bilmediğimden sizin durumunuzu anlayamadım sanırım. 2. dönem final sınavına girmediğiniz halde hazırlığı geçtiniz mi yani ?

Ne kadar iyi olursa olsun hazırlık eğitimi boyunca sizin çabanız çok önemli kendinizi geliştirme konusunda. Hazırlığı isteyerek ve bilincinde olarak bırakmamın sebebi, muafiyet sınavına girip her sene verilecek haftalık ingilizce derslerinden muaf olmak, böylece hem kendimi test etmiş hemde üstten ders alma imkanını açmaktır. Yıl içinde yapılan sınavların hiç birinde problem yaşamamın sebebi ise üstte yazdığım mesaj ile mümkün oldu zaten.
    Rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Ne kadar iyi olursa olsun hazırlık eğitimi boyunca sizin çabanız çok önemli kendinizi geliştirme konusunda. Hazırlığı isteyerek ve bilincinde olarak bırakmamın sebebi, muafiyet sınavına girip her sene verilecek haftalık ingilizce derslerinden muaf olmak, böylece hem kendimi test etmiş hemde üstten ders alma imkanını açmaktır. Yıl içinde yapılan sınavların hiç birinde problem yaşamamın sebebi ise üstte yazdığım mesaj ile mümkün oldu zaten.
    Rica ederim.

Anladım.Zaten şuan ingilizce ders görsem de yutsam diye okulun açılmasını bekliyorum.Sınava girip de o soruları öyle yapabildiğimi gördüğümden beri müthiş bi şevk var.Hazırlık derslerini öyle bi çalışacağım ki dilimi bi seviye daha atlatacağım , millet sınava hazırlanırken nasıl çalışıyosa ben de öyle çalışacağım o derslere.

• Elbette kişisel tercihin ama biraz daha gerçekçi olarak olacakları söyleyeyim.

İngilizce bildiğin ve okulun hazırlığı da kolay olduğu için sıkılacaksın.

Arkadaş edinme durumun okulda dilini geliştirmek değil de okul dışında daha çok vakit geçirmeni sağlama yönünde olacak çünkü edineceğin arkadaşlar dil bilmedikleri için sen çaba harcamazken çaba harcayıp derslerle ilgili olanlar değil derslerden sıkılan ve okul dışı ilgileri - öss bitti, üniversiteye başladım, özgürüm, hayat bana güzel - modunda olacakları için hepberaber okuldan kopacaksınız.

Tabii bir de İzmir, güzel, eğlenceli bir şehir ( bana göre değil de genel öyle bir kanı var tabii ) okuldan uzaklaşırken elbette kendi kendini dil anlamında geliştiremeyeceksin.

Aranızdan kimileri bir iki seneye okulu bırakacak kimisi hazırlığı geçerse şayet ilk sene bir sürü dersten kalıp ailesi kulağını sertçe çekince kendine gelip kendini toparlayacak, kimi okulu bırakıp tekrar sınava girecek, kimi uzata uzata bitirecek bir şekilde.

Yani bence yapacağın şey hata olur, ukalalık etmek için konuşmuyorum, bizzat kendi deneyimlerimden dolayı ne dediğimi bilerek konuşuyorum.

Ha bir ihtimal daha var özdisiplini çok gelişmiş biriysen bunlar olmayabilir ama o zaman zaten hazırlıkta kalayım bir sene demezdin (=

Bence hazırlığı atlayıp eğer hemen mezun olmak istemiyorsan bölümü okurken de ister istemez okul hayatını uzatabilirsin üstelik bunu zararlı değil yararlı şekillerde de yapabilirsin;

- erasmusla yurt dışında bir & iki dönem kalarak hem başka bir dil daha öğrenebilir hem de erasmusta çoğu öğrenci pek ders geçemediğinden otomatik olarak okulu uzatırsın elinde de yeni arkadaşlıklar, kültür ve dil öğrenimi cabası.

- çift anadal yapabilirsin, okul garanti uzar.

- dersleri çok sıkmayıp ikinci bir dil için kursa gidebilirsin bir iki dersten kala kala yine okul uzar.

Hazırlık dünyanın en sıkıcı ve gereksiz eğitimi, bence. Yani imkanı olan hazırlık okumasın...

• Önerilerinizi dikkate alacağım. Birçok kişiden yorum almaya devam ediyorum, teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.