Şimdi Ara

İngilizce Konuşmaya Çekiniyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PET(B1) seviyesinde ingilizcem var yazarken sorun yok. Fakat iş ağzını açmaya gelince kafamdan sular dökülüyor başım dönüyor falan ne biliyorsam yarısını unutuyorum. Sesim titriyor, zaten ergenlikten inceliyor falan iyice inceliyor. . Türkçe konuşurken bir sıkıntım yok! Yazarken yok, oturayım sadece dinleyeyim sıkıntı yok. Evde kendi kendime pratik yapayım bir şey yok. Ama karşılıklı konuşmaya gelince tuhaf oluyorum. Cambridge sınavlarında da titreye titreye bir hâl oldum arkadaşım benden daha az biliyordu o da titredi falan beraber titredik PET sınavında kadın da OK OK falan dedi bir de ingiliz yumuşak yumuşak konuşuyor ALLAH çıktım hala titriyordum.

ÖZET:
    İnglizce bilmeme rağmen konuşmaya gelince sesim inceliyor-titriyor terliyorum ve ben de titriyorum (bu her zaman olmuyor.) Ne yapmamı önerirsiniz insanlarla kağıt üzerinde mi anlaşıcağım. .

Türkçe konuşurken sıkıntı yok! Gayet girişken bir insanımdır yani. İngilizce drama da yaptım ama daha küçüktüm o zaman büyüdükçe artıyor gibi. Normal tiyatroda da oynadım gerektiği zaman doğaçlama bile yaptım yani insan karşısında konuşabiliyorum. 1e1de sıkıntı var

• dil dile deymeden sesin hep incelir
  • pratik yapman gerekli sürekli. İngilizceyi konuştukça ilerde daha rahat iletişime geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxata

dil dile deymeden sesin hep incelir

büyü geçer diyosun :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

pratik yapman gerekli sürekli. İngilizceyi konuştukça ilerde daha rahat iletişime geçersin.

titreye titreye bir hal oluyorum onu nasıl düzeltcem yaaa :(
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepte gece konu açasım geliyor
  • Tek çözümü pratik yapmak. Yabancı şarkıların sözlerini ezberle en basitinden. Onları sesli sesli oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Tek çözümü pratik yapmak. Yabancı şarkıların sözlerini ezberle en basitinden. Onları sesli sesli oku

ahahhaha onları yaptım zaten lady gaga bad romance en iyi hatta tamamı yani :D çok güzel söylüyorum klibinin bi kısmında dans bile ederim just dance oynarken hep soyluyorum zaten :/
  • Hocam ben bir hafta burda - Amerika"da - liseye basladim . Ben de cekiniyorum konusmaya sanki o an her seyi unutuyorum ve soyliyeceklerim dakikalar sonra geliyor aklima . Dersleri anlayabiliyorum ama hoca soru sordugunda konusamiyorum .
    Ayrica cok hizli ve kuralsiz konusuyorlar ben bisey sordugumda what dediklerinde daha da cok cekiniyorum .
    En iyi yol practise yapmak online yabanci arkadaslar edinip surekli konusmak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

Hocam ben bir hafta burda - Amerika"da - liseye basladim . Ben de cekiniyorum konusmaya sanki o an her seyi unutuyorum ve soyliyeceklerim dakikalar sonra geliyor aklima . Dersleri anlayabiliyorum ama hoca soru sordugunda konusamiyorum .
    Ayrica cok hizli ve kuralsiz konusuyorlar ben bisey sordugumda what dediklerinde daha da cok cekiniyorum .

tesekkurler baska yolu yok titereye titreye titrememeyi öğrenecez inş baklaım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcman34

quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

Hocam ben bir hafta burda - Amerika"da - liseye basladim . Ben de cekiniyorum konusmaya sanki o an her seyi unutuyorum ve soyliyeceklerim dakikalar sonra geliyor aklima . Dersleri anlayabiliyorum ama hoca soru sordugunda konusamiyorum .

tesekkurler baska yolu yok titereye titreye titrememeyi öğrenecez inş baklaım

Hocam bir de su olay var biz turkiyede her seyi kuralina gore yapmayi ogrendik . burda oyle bir olay yok .kural yapim derken zaten cok zaman kaybediyorsun . sadece anlatmak istedigin kelimeyi bul ve siradan bir cumle kur anliyorlar zaten oyle kasmaya da gerek yok . Acaba karsimdeki beni anladi mi yoksa sacmaladim mi korkusu bende de cok vardi baslarda ama sadece akisina birak agiz bir muddet sonra alisiyor ve kendiliginden cikiveriyor .Dedigim gibi tek yolu surekli yabanci dizi izlemek ve yabanci biriyle practise yapmak.

• Ona kısaca rezil olma korkusu deniyor. Kendini çok kasıyorsun galiba yanlış birşey yaparsam diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Ona kısaca rezil olma korkusu deniyor. Kendini çok kasıyorsun galiba yanlış birşey yaparsam diye.

nasıl yenerim ?
  • Bol dizi, yabancılar ile Skype,chatroulette,facebook gibi mekanlardan görüntülü konuş(yüzyüze gibi olur). Idıom'ları ezberle, freestyle konuş anlar onlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

Bol dizi, yabancılar ile Skype,chatroulette,facebook gibi mekanlardan görüntülü konuş(yüzyüze gibi olur). Idıom'ları ezberle, freestyle konuş anlar onlar.

bi kısmını yaptım kalanını da yaparız insallah
  • quote:

quote:

Ona kısaca rezil olma korkusu deniyor. Kendini çok kasıyorsun galiba yanlış birşey yaparsam diye.

nasıl yenerim ?

Rezil olma korkusu olduğuna göre, demek ki teredüt ettiğin veya doğruluğundan emin olamadığın bilgiler mevcut kafanda. Birebir konuşma haricinde sen kendinle veya ingilizceyi senden daha az bilen birisiyle prova yaptığında, seni denetleyecek birinin olmadığını bildiğin için, bildiğin yanlış bilgileri karşıya sarfettiğinde, söylediğin yanlış dahi olsa doğru olarak aktarmış hissedersin. Ama bilirkişi önünde bunu yapamazsın, çünkü karşındakinin bunu farkedebileceği ihtimalinin yüksek olduğunu bilirsin. Bu yüzden panikler ve hata yapıp rezil olma korkusuna saplanırsın. Dinlerken veya yazarken bu olay olmaz. O an odak noktası sen değilsindir ve bildiğin yanlışlar, o anlık senin için doğrudur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende başlarda öyleydim Üniversitede Mulakatta inglizce 2. mülakatta bildigin öyle bir muhabbete dalmısız ki hoca çay ister misin kendime söylüyeceğimn dedi efendim nasıl yani dedim dalgaya almış beni yabancılar fotoğraf çektirlerken yanlarından geçersen yardım isteyebilirler ben baya ettiğim için diyorum veya adres sorarlarsa 3-4 defa oldu 1 tanesine ortaköyden karşıya nasıl geçebileceğini anlattım
  • quote:

quote:

quote:

nasıl yenerim ?

Rezil olma korkusu olduğuna göre, demek ki teredüt ettiğin veya doğruluğundan emin olamadığın bilgiler mevcut kafanda. Birebir konuşma haricinde sen kendinle veya ingilizceyi senden daha az bilen birisiyle prova yaptığında, seni denetleyecek birinin olmadığını bildiğin için, bildiğin yanlış bilgileri karşıya sarfettiğinde, söylediğin yanlış dahi olsa doğru olarak aktarmış hissedersin. Ama bilirkişi önünde bunu yapamazsın, çünkü karşındakinin bunu farkedebileceği ihtimalinin yüksek olduğunu bilirsin. Bu yüzden panikler ve hata yapıp rezil olma korkusuna saplanırsın. Dinlerken veya yazarken bu olay olmaz. O an odak noktası sen değilsindir ve bildiğin yanlışlar, o anlık senin için doğrudur.

Psikologla mı görüşeyim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.