Şimdi Ara

İngilizce Konuşmaya Çekiniyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Achteruit

Bende başlarda öyleydim Üniversitede Mulakatta inglizce 2. mülakatta bildigin öyle bir muhabbete dalmısız ki hoca çay ister misin kendime söylüyeceğimn dedi efendim nasıl yani dedim dalgaya almış beni yabancılar fotoğraf çektirlerken yanlarından geçersen yardım isteyebilirler ben baya ettiğim için diyorum veya adres sorarlarsa 3-4 defa oldu 1 tanesine ortaköyden karşıya nasıl geçebileceğini anlattım

geçer diyorsun!

• Geçen bir okulun kampüsünü aradım. Yahu kızı kim koyduysa oraya, bildiğin robot!
    Bir insan hiçmi kıvrak olmaz? Meşe odunu gibi. Ağzından kerpetenle laf aldim, öyle böyle değil.
    Telefonu kapatırken Thank you deyeceğime az daha Get F.... deyecektim, kendimi zor tuttum.

Kasmayın kendinizi şu odunların karşısında. Lafa gelince 'Sense of humor ' derler. Hani nerde?
    Türkiye de nereyi arasan gene insan gibi cevap verirler.
  • Türkiyede buna çözüm bulamazsın. Benim ortanın üzerinde ingilizcem vardı 2 sene kadar önce. sınavlarda yapıyordum ama konuşma tecrübem hiç yoktu. 2010 yazında ingiltereye gittim. korkuyordum derdimi anlatamazsam konuşamazsam diye. ingiltereye indik uçaktan. ilk önce havaalanından su alacaktım. alacağım yere kadar bu kadar basit birşey olmasına rağman cümleyi önceden kuruyordum kafamda. gittim ve suyu aldım sonra muhabbbete başladık adamla. işte nerden geldiniz, nerede kalacaksın, ne yapmaya geldin gibi. 3 hafta kaldım ve 1 kere bile sözlük kullanmadım, 1 kere bile kimseden yardım istemedim. gitmeden önce bende senin gibi düşünüyordum. konuşamam sanıyordum. yani demek istediğim şu. anadili ingilizce olan bir ülkeye gittiğin anda evrim geçiriyorsun sanki. ister istemez konuşuyorsun ve kendine şaşırıyorsun. senin tek çarın yurtdışı

• Benim de seviye B2 ama konusacak kimse yok dolayisiyla butun bildiklerimi yavas yavas unutuyorum. Tense ler falan birbirine girmeye basladi. Grammer da da baya gerileme var. Vocabulary de bildigim kelimeler konusurken aklima gelmiyor sonradan hatirliyorum. Amerika ya da Ingiltere sart oldu yoksa butun bildiklerim ucacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcman34

quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

Bende başlarda öyleydim Üniversitede Mulakatta inglizce 2. mülakatta bildigin öyle bir muhabbete dalmısız ki hoca çay ister misin kendime söylüyeceğimn dedi efendim nasıl yani dedim dalgaya almış beni yabancılar fotoğraf çektirlerken yanlarından geçersen yardım isteyebilirler ben baya ettiğim için diyorum veya adres sorarlarsa 3-4 defa oldu 1 tanesine ortaköyden karşıya nasıl geçebileceğini anlattım

geçer diyorsun!

Yabancılarla etkileşimde ol turistik bir yere gittiğinde selam ver tanış bocalasanda konuşmaya çalış ne kadar terlersen başlarda ilerde o kadar rahatlıcaksın

Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011)

• quote:

Orijinalden alıntı: pcman34

Arkadaşlar PET(B1) seviyesinde ingilizcem var yazarken sorun yok. Fakat iş ağzını açmaya gelince kafamdan sular dökülüyor başım dönüyor falan ne biliyorsam yarısını unutuyorum. Sesim titriyor, zaten ergenlikten inceliyor falan iyice inceliyor. . Türkçe konuşurken bir sıkıntım yok! Yazarken yok, oturayım sadece dinleyeyim sıkıntı yok. Evde kendi kendime pratik yapayım bir şey yok. Ama karşılıklı konuşmaya gelince tuhaf oluyorum. Cambridge sınavlarında da titreye titreye bir hâl oldum arkadaşım benden daha az biliyordu o da titredi falan beraber titredik PET sınavında kadın da OK OK falan dedi bir de ingiliz yumuşak yumuşak konuşuyor ALLAH çıktım hala titriyordum.

ÖZET:
    İnglizce bilmeme rağmen konuşmaya gelince sesim inceliyor-titriyor terliyorum ve ben de titriyorum (bu her zaman olmuyor.) Ne yapmamı önerirsiniz insanlarla kağıt üzerinde mi anlaşıcağım. .

Türkçe konuşurken sıkıntı yok! Gayet girişken bir insanımdır yani. İngilizce drama da yaptım ama daha küçüktüm o zaman büyüdükçe artıyor gibi. Normal tiyatroda da oynadım gerektiği zaman doğaçlama bile yaptım yani insan karşısında konuşabiliyorum. 1e1de sıkıntı var

Yazının tamamını sakat gören tek ben miyim?

• Cok tesekkurler korkumu yenmek icin ustune gitmem gerekiyormus konustukca gececek yeni benim unutma gibi bir sorunum yok zaten!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.