Şimdi Ara

İNGİLİZCE KİTAP ALACAKLARA TAVSİYELER- ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
18
Favori
25.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sicknessss

Kitap'ta 22 Euro siniri yok mu? ek vergi binmiyor mu?
    Yeni düzenlemeyle kitap, dergi gibi kalemlerde sınır 150 euroya yükseltildi.
  • Semavi Eyice vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Hocalığı bir tarafa, İstanbul'u sevmemi sağlayanlardandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Semavi Eyice vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Hocalığı bir tarafa, İstanbul'u sevmemi sağlayanlardandır.
    Ben pek sevmezdim kendisini ama Allah rahmet eylesin. Yaşlıydı zaten bayağı. Mekanı cennet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Ben pek sevmezdim kendisini ama Allah rahmet eylesin. Yaşlıydı zaten bayağı. Mekanı cennet olsun.

Alıntıları Göster
    Hocalığı bir tarafadan kastım o zaten. Benim de sevmediğim epey bir yönü var. Fakat İstanbul'u sevmemi sağlamıştır. Yine de büyük isimdir. Allah rahmet eylesin. 96 yaşındaymış sanırım.
  • quote:

Yeni düzenlemeyle kitap, dergi gibi kalemlerde sınır 150 euroya yükseltildi.

Alıntıları Göster
    e bu harika bir haber. tesekkurler
  • Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum.
    Türkiye'de kitap fiyatları pahalı falan derler her zaman.Ama diğer ülkelerde de pek ucuz değil gibi.
    Amazon fiyatlarına bakın hiç ucuz görünmüyor.
    Özellikle Avrupa ülkeleri bilgiye erişim hakkı vs.diyorlar.
    Fakat bunun için hazırlanan araçlar yani kitaplar neden ucuz değil de pahalı?
    Ücretsiz olan sadece internet kaynakları.Fakat burada da bir ilginç nokta var.
    Üniversitelere ait makaleler,veritabanları sadece çok kısıtlı bölge için erişime açık.Yani sadece kampüsteki öğrenciler faydalabiliyor.Başka bölgelerde olanlar ücretli şekilde satın alabiliyor.
    Bu konuda wikipedia gibi kapsamlı kaynak var diyenler olabilir.
    Wikipedia İngilizce versiyonda bile bilgi hataları oluyor.
    Geçen Britannica ansiklopedi sitesinden bir maddeyi okuyacaktım.Siteyi ücretli yapmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum.
    Türkiye'de kitap fiyatları pahalı falan derler her zaman.Ama diğer ülkelerde de pek ucuz değil gibi.
    Üniversitelere ait makaleler,veritabanları sadece çok kısıtlı bölge için erişime açık.Yani sadece kampüsteki öğrenciler faydalabiliyor.Başka bölgelerde olanlar ücretli şekilde satın alabiliyor.
    Geçen Britannica ansiklopedi sitesinden bir maddeyi okuyacaktım.Siteyi ücretli yapmışlar.
    Kitap fiyatları hiç öyle ucuz falan değil Avrupa'da. Tabii ki alım gücüne oranla bize göre daha uyguna geliyor, ama fiyat olarak çoğu zaman aynı hatta bazı kitaplar birim fiyat üzerinden daha pahalıya satılıyor. Yani olan her zaman için bize, giren her zaman için bize. O değişmiyor.

Avrupa'nın birçok ülkesinde ve Amerika'da kütüphane kültürü var. Kütüphaneler bizdeki gibi değil. Nerede ne çıkmış, tez, makale ne varsa topluyor adamlar. O yüzden bir öğrenci veya kütüphaneye ulaşan kişi gayet rahat o bilgiye ulaşabiliyor. İnternetten ulaşacaksan academia ve researchgate gibi siteler var. Onun dışında Yalnız ilginç şekilde bizimkilerin yazdığı makale veya tezlere erişim çok daha kolay. Onların telif sisteminden mi kaynaklanıyor nedir, yazar özellikle böyle mecralara koymuyorsa bazı makale ve tezlere ulaşmak hakikaten inanılmaz zor oluyor. Hele ki şu son birkaç seneden evvel yazılmışsa. Mesela Fatih ve Fatih üzerine yazılmış bir tez ve makaleye ben senelerdir ulaşamıyorum. Sadece kütüphanelerde var. İnternete ısrarla koymuyorlar. Belli bir limit dışında kopya da alınamıyor. O nedenle ulaşamıyorum. Bizde de bazı kısıtlamalar olsa da bu kadar bezdirmiyor insanı ulaşmaya çalışırken. Galiba bir 2005 öncesi tezlerde bir ara problem vardı, onlarda da aştılar sanırım. Son durumun ne olduğuna bakmadım.

Edit: Salt bilgi istiyorsam ben uzun zamandır DİA'ya bakıyorum. Çok çok spesifik bir konu değilse oradan çıkıyor zaten. Eğer araştıracaksam da oradan kaynaklara falan bakarak yolumu belirliyorum en azından. Britannica'nın üyelik sistemine geçmesi birkaç seneyi buluyor. Artık satılmıyor, para da kazanamıyoruz kimse almadığı için diyerek ansiklopedi basmayı bırakıp web üyeliğine geçti adamlar. Çok özel bir şey olmadığı müddetçe hiç işim olmaz vallahi. DİA on numara çalışıyor o konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 29 Mayıs 2018; 18:42:56 >

• Ben de bir şey sorayım bari. Arkadaşlar, Süleyman Hüsnü Paşa Muhakemesi'nin yeni harflere çevrilmişi var mı ? Çok bakındım, bulamadım. Bilen, gören, duyan, haberi olan bir ses ederse sevinirim.
  • quote:

Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum.
    Aslında Avrupa'da Amerika'da kitap fiyatları aşağı yukarı paranın birim sayısı olarak bizimkiyle denk. Fakat onların aldığı ortalama ücret bizden kat kat yüksek.
    Tabii doğal olarak adam sayı olarak daha fazla kitap alabiliyor maaşı yüksek olduğu için. Oralarda asıl fiyatı yüksek olan akademik yayınlar, üniversite yayınları vs.
    Onda da sorunu Kraven'in dediği gibi kütüphane ile çözüyorlar ki muazzam bir kütüphane sistemleri var.
    Yakındığın konu bilhassa Jstor gibi veritabanlarında sıkıntı yaratıyor. Ben bu konuda en paylaşımcı olarak hep Fransızları gördüm. BNF Gallica. İnanılmaz bir online erişim imkanı var.
    Onları da İngilizler takip ediyor. Ama BNF'nin hastasıyım. Bu yaz BNF'de saatler harcayacağım.
    Archive.org gibi kaynaklar eski yayınlar hususunda çok faydalı. Orayı da tavsiye ederim.

Ama sonuçta Kraven'ciğimin de belirttiği gibi giren hep bize giriyor, başka bir şey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Ben de bir şey sorayım bari. Arkadaşlar, Süleyman Hüsnü Paşa Muhakemesi'nin yeni harflere çevrilmişi var mı ? Çok bakındım, bulamadım. Bilen, gören, duyan, haberi olan bir ses ederse sevinirim.
    Ne arasın Allah aşkına ya Şaka mı yapıyorsun anlamadım ama nadirkitap'ta 80-100 liraya 5-6 nüsha satışta. Paramı harcayamam der isen TBMM sitesinde online olarak var

Ben seni anlıyorum ama eski yazıyla vaktimi iki kat harcamayayım diyorsun da maalesef...

• quote:

Ne arasın Allah aşkına ya Şaka mı yapıyorsun anlamadım ama nadirkitap'ta 80-100 liraya 5-6 nüsha satışta. Paramı harcayamam der isen TBMM sitesinde online olarak var

Ben seni anlıyorum ama eski yazıyla vaktimi iki kat harcamayayım diyorsun da maalesef...

Alıntıları Göster
    Oralarda olduğunu biliyorum yav. Çevrilmişi var mı diye sorduydum ben, dediğin gibi zamandan tasarruf için. Valla oturup kendim çeviresim var yazın. Şimdiye kadar nasıl çevrilmemiş, inanılmaz yahu. Bende ilk baskıdan çevrilmiş pdf var da son birkaç sayfası eksikti. TBMM'nin sitesinden indirdim tekrar.

• Ulan elime para geçecek bu ay bir yerden büyük ihtimalle.

4 kitap ekliyorum .de'den sepete. 60 Euro. Güzel. Ödemeye geliyorum 8 euro kargo ücretini görünce moralim bozuluyor acayip. Küfredip çıkıyorum.

Hani euronun 5.40 falan olması yetmiyormuş gibi bir de 45 lira civarı kargo ödeyeceğim 4 kitaba.

Tabii gene bütün amazon siteleri arasında en uygunu olmaya devam ediyor da... insanın canı sıkılıyor.

Bu arada söylentilere göre amazon'un Türkiye'ye girişi 2019'a kalmış.
  • Bir şey farkettim. Yeni durumda .de'den kitap alırken alabildiğiniz kadar çok alın. Çünkü kitaplar ne kadar ağır olursa olsun öyle çok da tutmuyor. Demin sözünü ettiğim 4 kitabın üstüne 3 tane 200-250şer sayfalık kitap ekledim ve kargo ücreti sadece 1,5 euro falan arttı.

Yani taban zaten 4,5 euro iken alabildiğiniz kadar almak daha karlı olacaktır, diye düşünüyorum.

Bu da burada dursun.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Yalnız Amazon.de de bazı kitapların en son baskısı olmayabiliyor.Amazon com da güncel baskıya bakmak gerekiyor.
  • quote:

Yalnız Amazon.de de bazı kitapların en son baskısı olmayabiliyor.Amazon com da güncel baskıya bakmak gerekiyor.
    Ben pek farkını göremedim hocam .com'la.

Zaten Avrupa'daki depolama dağıtım sistemleri nasıldır bilmiyorum ama Fransızca kitapla İngilizce kitap aynı pakette gelebiliyor 5 günde.
  • Yeni sayfanın görünmesi için mesaj.
    Gelse bile personel yurdumun personeli olduğu sürece idefix tarzı takılırlar her türlü.

Belki orası biraz abartı ama yine de ürün çeşitliliğinin az olacağını ve her ne kadar insiyatifli davranırlarsa davransınlar bir noktada bizim milletin bunu suistimal edeceğini ve akıntıya karşı kürek çekmeyi bıracaklarını düşünüyorum. Yine de değişim iyidir, bakarsın ortaya rekabet getirirler ve bizim çeteleşmiş firmalarımız hizaya gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82BEAE867

Gelse bile personel yurdumun personeli olduğu sürece idefix tarzı takılırlar her türlü.

Belki orası biraz abartı ama yine de ürün çeşitliliğinin az olacağını ve her ne kadar insiyatifli davranırlarsa davransınlar bir noktada bizim milletin bunu suistimal edeceğini ve akıntıya karşı kürek çekmeyi bıracaklarını düşünüyorum. Yine de değişim iyidir, bakarsın ortaya rekabet getirirler ve bizim çeteleşmiş firmalarımız hizaya gelir.
    Ben amazon'un farklı olduğunu ve bir farklılık yaratacağına inanıyorum. Ha belki Amerika'da Avrupa'daki gibi işlemez burada ama en azından Türkiye standartlarının üstünde olacağına eminim. Gelmesi de 2019'u bulacakmış. Üzüldüm valla. Keşke 2018'de gelseydi. Bu yamyam sitelerden kurtulurduk.

Bir de ben amazon.com.tr açılınca yabancı kitap satışlarının nasıl olacağını merak ediyorum. Popüler eserleri kendileri satacaklardır mutlaka ama ya popüler olmayanları?

Kur üzerinden karşılığı neyse o fiyata satılır inşallah yabancı kitaplar da.

Bu arada forumda bir sıkıntı var galiba, yenim mesaj atılan konular yukarı çıkmıyor. Sizde de öyle mi?

Akademik eserlerin olacağını hiç sanmıyorum. Amazon.de'de bile aradığım çoğu akademik eseri bulamıyorum. O konuda .com'a biraz mahkumuz. Ama dediğin gibi popüler eserler mutlaka olur.

Evet, forumda var yine bir şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 9 Haziran 2018; 18:48:24 >
    Geçen gün bir kitabı incelerken fark ettim.Abd'de çıkan 100.yıl son baskı yerine daha önceki baskıyı satıyorlardı.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.