Şimdi Ara

İngilizce İktisat Vs.Türkçe İktisat Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi çalışmalar ahali. Size küçük bir şey danışacağım. İktisat okumayı düşünüyorum fakat ygs ve lys'de umduğumu alamadım.Yıldız Teknik, Marmara gibi üniversitelerin ingilizce iktisat bölümlerini tutturma şansım biraz zora girdi fakat türkçe iktisat bölümleri için halen şansım var. Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kazanırsam türkçe iktisat gireyim mi yoksa ingilizce iktisat için mezuna mı kalayım. Eğer öyle çok fazla farketmiyorsa 1 senemi heba etmektense kendimi geliştiririm yabancı dil öğrenirim daha iyi.Sonuçta öyle Boğaziçi gibi üniversiteleri hedeflemiyorum ve bu benim idealim değil.

• Olm aynı bölümü farklı dilden görmek için mezuna mı kalınır. Bu kadar ucuz mu gözüküyor dışarıdan mezuna kalmak. Bende ingilizce iktisat istiyorum olmazsa olmaz türkçesine gider sonra kursa falan yazılır ingilizce açığım kapatırım. Ama ingilizce iktisat olursa tabiki daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mathers kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne ucuz görmesi olur mu öyle şey. Çevremde duyuyorum işte oo ingilizce olmazsa olmaz vs. gibi şeyler. Eğer ingilizce okumazsan işsiz kalırsın gibi bir durum varsa kalmayı göze alabilirdim ama o açığı kapatabiliyorsam dediğin gibi açığı kapatabiliyorsam türkçe için zorlayacağım. Sağolasın
  • Ben YTÜ Türkçe İktisattayım. Türkçe dediğime bakma bölüm yüzde otuz ingilizce. hatta istediğin kadar ingilizce ders de alabiliyorsun tek koşul okulu bitirmen için toplamda derslerin en az yüzde otuzunu ingilizce alman gerekiyor. ben de yıldızın ingilizcesini istiyodum ama şu an iyi ki ingilizcesi tutmamış diyorum. derslerde çok ingilizce konuşulmuyor ve ingilizce olan derslere ingilizce bölümüyle beraber giriyoruz. onları bizden ayıran dersler yok. tek fark onların hukuk sosyoloji gibi dersleri de ingilizce alması tahmin edersin ki bu sözel dersleri ingilizce görmek zorlar :) biz en azından mikro ekonomi makro ekonomi gibi bölüm derslerimizi ingilizce alıp diğer dersleri türkçe alabiliyoruz. (dediğim gibi istersen onları da ingilizce alabilirsin ben sosyolojiyi ingilizce aldım ama kaldım:D) ha unutmadan ingilizce hazırlık da var tabii ki. marmaradan haberim yok ama istanbul yüzde yüz türkçe diye biliyorum. dil açısından bir adım gerideler. diyeceğim o ki türkçe de kazansan ingilizce de kazansan hakkında hayırlısı olsun.

• Yıldız tr ikt de istanbul ve marmara gibi değil durum, tüm dersleri ingilizce alma şansın var, ben öyle yapıyorum. Diplomada yazmasın ne olacak? Transkript ortada toefl ibt puanı ortada.

bilgin olsun
  • İngilizce olmazsa işsiz kalırsın diye bir şey yok. Hatta iktisatı ingilizce okuyup da kpss ile kamuda işe girersen ingilizcen çürür gider diyen iktisatçı tanıdıklarım var. Bir seneni harcamana kesinlikle değmez. İstediğin üniversitede isteğe bağlı hazırlık okuyabiliyorsan hazırlık oku 1 seneni öyle harca daha iyi. Hem ingilizce öğrenmeye başlarsın sonra kursla da devam edersin, hem üniversite hayatına adaptasyon olur hem de aynı stresi 1 sene daha çekmezsin. o kadar kolay değil mezuna kalmak.

İngilizce öğrenme olayı bölümün ingilizce/türkçe olmasına bağlı değil sana bağlı. İngilizceyi öğürenicem dersen ve üzerine hakkıyla düşersen, bölümü ingilizce okuyanlardan daha iyi ingilizce öğrenirsin. Bakma sen bölümün ingilizce olduğuna, hoca anlatıyor sen dinliyorsun, bir de sınavda ingilizce yazıyorsun. Bana konuş deseler hala akıcı konuşamam.

Kariyer açısından da özel sektörü düşünüyorsan zaten ingilizce önemli, kamu istiyorsan zaten bir süre sonra o ingilizcen çürüyüp gidecek kullanmadığın için. (Eğer yurdışıyla alakalı bir kurumda memur olmazsan)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    s
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.