Şimdi Ara

İngilizce Gerçekten Kolay mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu arkdaşlarımda falan defalarca tartıştım hatta hocalarımlada tartıştım hepsinin ortak fikri ingilizce daha kolay bir dil.
    Bende iddia ediyorum ingilizce ciddi manada zor bir dil.

Kanıtlar ile göstereceğim.... Belkide ben olaya yanlış taraftan bakıyorum bilmiyorum siz karar verin artık...

-------------------------------------------------------

1- Alfabe.

Türkçede A-B-C-Ç-D diye uzayan bir alfabemiz var ve her harf yazının içerisinde ne şekilde telefuz edilecekse o şekilde yazılır. Sessiz harfler ise genelde sonlarına "E" alarak okunur. B -> Be misal.

İngiliz alfebesi bizimkiyle aynı sadece xwq harfleri var. şçığöü harfleri yok.

Şimdi A -> ey diye okunur Tamam hadi A'yı yumuşak okudun senin dilince E'ye karşılık geliyor. Ama "EY" ne olaki, aynı şekilde bi, si di, demekki sonra "i" ekliyorlar. tamam peki

W -> bu nasıl bir harf ki ses olarak karşılığı olmadığı için dabulyu demek zorundası. Yani dilde ses karşılığı olmayan bir harf var. X'e iks diyorsun buda aslında oldukça saçma.
    Y -> bu harfin okunuşu alfabede "vay" ??? Harbiden why???

--------------------------------------------------------------------------------

2- Kelimlerin okunuşu...

Diyelim dil bilmeyen birine türk alfabesini ezberlettin.

Önüne şu yazıyı koyun. BIÇAK

Afabede öğrendiği yöntemle sesli harflerin sonuna e eklemek yerine sonradan gelecek olan sesli harfi ekleyerek gayet raht bir biçinde B-I-Ç-A-K şeklinde okur.

Ama ingilizcede KNIFE yazısını okutalım.

key-en-ay-ef-i oku bakalım? oldu mu? Olmadı neden?

K harfi baştan düşer.

ok dedik. K 'yı düşürdük sessiz harflere ekledikleri "İ" yide düşürelim tekrar okuyalım.

NAYFİ ---- Ee noldu şimdi? Yine olmadı.... neden ?? sondaki E de düşecek...

Nayf olacak doğrusu.

Yani Türkçe bir kelimeyi okuyabilmek için alfabeyi bilmek yeterliyken ingilizcede kelimenin kendisini daha önceden bilmen gerekiyor ki harflerin düşüp düşmeyeceğini bileceksin.

--------------

Benzer şekilde biz yine herşeyi dümdüz okuyorken onlarda "tion" gibi harfler ile sesler arasında zerre bağlantı olmayan kalıplar var.

Misal resepsiyon yazılışıda okunuşuda aynı. Ama onlarda RECEPTION diye yazılır rısepşın diye okunur.

--------------

yazmaktan yoruldum konu böyle uzar gider adamların dilleri bariz zor. ama zamanında güneşin batmadığı ülke oldukları için dilin popisi çok yüksek. Haliyle bu kadar yaygın bir dil varken zor mor kaktırmaya devam etmişler daha basitini getirmek yerine.

• Tabi ki kolay bir dil değil. Anadili Türkçe olan birisi için avrupa-hint ailesinden bir dilin kolay olması yanlış bir kanıdır. Evet bir fransız için ingilizce kolaydır, bir alman için ingilizce kolaydır. Ama Türkçe konuşan birisi için kolay değildir. Eğitimle cartla curtla alaksıda yok bu işin. Mesela Japonya gelişmiş bir ülkedir ama ingilizce bilen insan sayısının ortalaması avrupa'da ingilizce bilenlerin ortalamasına göre gayet düşüktür. Mantığı kurmak gerekirse avrupa dillerinde sadece kelime ve telafuzda değişiklik oluyor. (Onda bile birçok ortak kelime var) O yüzden İngilizceyi bir avrupalı öğrenirken sadece kelime bazlı çalışsa ve ufak tefek gramer alt yapısını öğrense yeterli oluyor. Konuşma mantıkları aynıdır çünkü. Ama bir Türk öğrenmeye kalkınca ingilizceyi tüm cümle yapılarını, ekleri, kökleri kafasından silmesi gerekiyor. Çünkü yapı tamamen farklı. Sonuç olarak İngilizce kolay bir dil değildir bizim için.

• Üstteki arkadaşa katılıyorum hiç bir dil bilmeyen birine göre ingilizce daha basit türkçeye göre. Türkçede öle bir dil bilgisi öyle bir cümle kurma mecazlı anlatımlar varki şu an kendimi şanslı konumda görüyorum.Ne kadar zengin bir dili konuşuyorum diye.İngilizcede telafuzda tabiki sorunlar falan oluşabilir ama gramar olarak çok basittir mesela onlarda zaman olarak present-past-future var tabi bunlarda ayrılıyor kendi içlerinde en fazla 10 bilemedin 11 ama bizim dil öncelikle normal zamanlar var bir de yapmıştı-yapacakmış-yapıyordu- Her türlü ingilizce daha basit
  • Türkçedeki fiil çekimlerine internette baktım ulan ben nasıl bir konuşuyormuşum dedim. 12 tane hali var fiillerin. İngilizcede bu sayı 6. İngilizcenin tek farkı fiillerin falan yeri değişiyor türkçeye göre özne falan değişiyor başa geliyor bir tek o. Onu çözdünmü ingilizce çok basit. Ben hiçbir dil kursuna gitmeden sadece internettte falan konuşarak ingilizceyi söktüm. Dünya para verip ingiltereye giden adamları anlamıyorum.
  • ingilizce cok kolay bir dil. hem ogrenmesi hem konusmasi.
    sen ogrenmemek icin bahane buluyorsun sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heaa basit basit...

Adamlar daha duyduğunu yazamadıkları için spell ettiriyorlar.

- whats your name?
    - Richard Arkwright
    - Rich what? please can you spell it?
    - R-i-c-h-a-r-d A-r-k-w-r-i-g-h-t

- Adınız nedir?
    - abdülrezzak öztamburacıoğlulları.
    - annenizin kızlık soyadı?
    - özkünefeci
    .
    .
    .
    ..
    .
    .

olağan dışı bir isim olmadığı sürece bizde iki kere sorulmaz. Adamlar arthur'u bile spell ettiriyor.
  • Türkçe'den çok daha kolay.Neden dersen Türkçe'deki grameri öğrenene kadar İngilizce'de sana o okunuşları zor gelen kelimeleri öğrenebilirsin.
    Başlangıç seviyesindeki şeylerle zorluk kıyaslaması yapmak çok saçma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ingilizce gerçekten diğer birçok dille karşılaştırıldığında çok kolay bi dil.başka dilleri öğrenmeyi denediğinde öğrenme açısından daha kolay olduğunu anlayabilirsin aslında ispanyolcada dişi ve erkek için ayrı artikeller geliyor,rusçanın alfabesi tamamen farklı.tabi şöyle bir gerçek var belki dil öğrenmeye yatkınlığın olmayabilir.yine de ingilizce konusundaki bakış açını değiştirmenin sana birçok avantaj sağlayacağına inanıyorum en basiti ufkunu genişletir.iyi bir öğrenme sistemiyle ve tabi yıllar ve hiç bitmeyecek olan çalışmalarla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

Heaa basit basit...

Adamlar daha duyduğunu yazamadıkları için spell ettiriyorlar.

- whats your name?
    - Richard Arkwright
    - Rich what? please can you spell it?
    - R-i-c-h-a-r-d A-r-k-w-r-i-g-h-t

- Adınız nedir?
    - abdülrezzak öztamburacıoğlulları.
    - annenizin kızlık soyadı?
    - özkünefeci
    .
    .
    .
    ..
    .
    .

olağan dışı bir isim olmadığı sürece bizde iki kere sorulmaz. Adamlar arthur'u bile spell ettiriyor.

çok güldüm ya Allah da seni güldürsün

• Gramer detayına çok girmezseniz Türkçe belki de en kolay dil. Ama gramer ve mecaz girdiğinde Türkçe çok çok çok zor bir dil. Çünkü çok fazla kuralı var. Almanca ve Asya dilleri gibi. İngilizce okunuş haricinde aksan sorununun olduğu bir dil. Çünkü yazılıştan ziyade okunuş önemli ve bir ses farklı çıksa faklı bir anlamı olabiliyor. Knight-Knife gibi. Türkçe de çok fazla detay var, çok fazla mecazlı kullanılan söz-sözcük var. Ama konuşmak ve yazmak için en hızlı, iş görecek seviyede öğrenilecek dil Türkçe diye düşünüyorum.Ama gramer işin içine girerse İngilizce çok daha kolay. Çünkü ufacık bir kuralla kafayı bozmuyorlar. İngilizce perfect kelimeler haricinde Türkçe'den daha kolay bir grammer ve kelime yapısı var. Söyleniş için de bir yerden sonra sıkıntı olmuyor. Arada tek tük kaçabiliyor o kadar da kabul edilebilir. Önceki cümlemde kullandığım "tük" kelimesi hiç bir anlam ifade etmezken anlamlı bir şey ile kullanıldığında pekiştirme yapmaya yarıyor. Bunu yabancı birisine anlatmak, Türkiye'de ingilizce okunuş anlatmak gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 11 Ekim 2013; 18:36:42 >

• çok basit ama çok zor
  • Turkce kesinlikle daha zor atasozleri ve deyimleri bakimindancok zengin cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki sözcük görüp İngilizce 'kolaymış yav' diyenlere söylüyorum,ingilizce öğrenmiyorsunuz.Sürekli gelişen bir dil olduğu için ve telaffuzlarda birçok farklılık olduğu için zor bir dil.Bu öğrenilmez demek değil,onu söylemeye çalışmıyorum zaten.Türkçeyle İngilizce karşılaştırırken ikisinin de kendine zor tarafları var.
  • Türkçeyi bebekken, İngilizceyi ergenken öğrendin de o yüzden zor geliyor.
    Alfabeyi, yazımları vs niye katıyorsun ki hesaba?
    Anadil ile yabancı dil karşılaştırılamaz. Ne kadar zor olursa olsun her insan ana dilini kolayca öğrenir.

2.dil olarak düşünürsek Azeri veya Türkmen değilse İngilizceyi öğrenmesi çok daha kolay olur. Gramer son derece sistematik ve basit. Derinlerine inildikçe de inanılmaz zengin bir dil.
    Milliyetçilik yapıp Türkçe'yi övecekseniz Osmanlıcayı yok sayamazsınız çünkü Arapça ve Farsça kelimeler olmadan Türkçe'nin abartılacak bir tarafı yok.
  • Almancadan kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.